Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Pastori J.D. Farag'in profetiapäivityksiä vuosilta 2014-20

perjantai 14. marraskuuta 2014

Putin marssii takaisin Ukrainaan? – neljä syytä siihen

Tilanne Itä-Ukrainassa on eskaloitumassa uudelleen kun syyskuussa solmittu Minskin rauhansopimus venäjämielisten Itä-Ukrainan kapinallisten ja länsimielisen Ukrainan hallinnon välillä rakoilee pahasti. Kuolonuhreja vaatineita yhteenottoja on ollut paljon viimeaikoina ja nyt epäillään että kapinalliset aloittaisivat pian suurhyökkäyksen Ukrainan joukkoja vastaan Itä-Ukrainassa. Tämä tietenkin tapahtuisi Venäjän sotilaallisella avustuksella, joka on jo siirtänyt kalustoaan Ukrainan rajan yli eri uutislähteiden mukaan. Kohta voi siis olla täysi rytinä päällä ja herraties mitä siitä voisi seurata – kenties 3. maailmansota!? Raamatussa Danielin kirjan luku 7 ennustaa karhu-pedon eli Venäjän nousua, kun taas samanaikaisesti leijona-peto eli USA+Britannia menettää voimansa. Jänniä profeetallisia aikoja siis eletään. Seuraavassa suomentamani Businessweek.com'in tuore artikkeli, jossa luetellaan neljä syytä miksi Vladimir Putin voi marssia takaisin Ukrainaan, ja nyt kenties ratkaisevalla tavalla.

-------------------------------

Neljä syytä miksi Putin voisi marssia takaisin Ukrainaan



November 12, 2014

Ja katso, oli toinen peto, joka oli karhun näköinen. Se nostettiin toiselle kyljellensä,
ja sillä oli suussa kolme kylkiluuta, hammasten välissä; ja sille sanottiin näin:
"Nouse ja syö paljon lihaa". (Dan. 7:5)

Venäjä näyttää olevan liikkumassa Ukrainaan uudelleen. ”Olemme nähneet venäläisten varusteiden kolonnia, pääasiassa venäläisiä tankkeja, venäläistä tykistöä, venäläisiä ilmatorjuntajärjestelmiä ja venäläisiä taistelujoukkoja astumassa sisälle Ukrainaan”, NATO:n komentaja, Yhdysvaltain ilmavoimien kenraali Philip Breedlove sanoi Bulgariassa keskiviikkona.

Syytös, jonka Kreml kielsi, nivoutuu yhteen Ukrainan hallinnon raporttien kanssa että separatisteja ja heidän venäläisiä tukijoitaan on alkanut kokoontua kapinallisten hallitsemille Donetskin ja Luhanskin alueille. Tämä voisi sytyttää uudelleen sodankäynnin joka puhkesi Itä-Ukrainassa kesän aikana, kun NATO ja muut tahot kertoivat, että enemmän kuin 1,000 venäläistä sotilasta ja taistelutarvikkeita oli tullut maahan vahvistamaan separatisteja.

Venäjän joukot näyttivät vetäytyvän tuon jälkeen—joten miksi ne ovat ehkä tulleet takaisin nyt? Tässä neljä syytä, sekä poliittisia että käytännöllisiä.


1) Ensinnäkin poliittinen. Ukrainan lokakuun 26. päivän parlamenttivaalit tuottivat maanvyörymän länsimielisille puolueille, venäläismielisen blokin saadessa vähemmän kuin 10 prosenttia kansan äänistä. Tuloksena oli ”isku vasten kasvoja Kremliin”, joka pyrkii pitämään Ukrainan vaikutuspiirissään, sanoo Joerg Forbrig, Saksan ohjelmajohtaja yhdysvaltalaisessa Marshall-rahastossa Berliinissä. Kiihottaessaan uutta sotilaallista yhteenottoa Kiovan hallituksen kanssa, presidentti Vladimir Putin pyrkii ”torpedoimaan, heikentämään, ja haastamaan tuota hallintoa”, Forsberg sanoo.

2) Yksi käytännön huolenaihe Kremlille on se, että venäläismielisillä kapinallisilla ei ole pitävää otetta itäisestä Ukrainasta. Jopa heidän Donetskin ja Luhanskin linnakkeissaan, he eivät valvo keskeisiä voimavaroja kuten Donetskin lentokenttää. Eivätkä he valvo Mariupolin satamakaupunkia. ”Nyt on painetta luoda sotilaallisesti kokonaisuus joka on logistisesti kestävämpi”, Forbrig sanoo.

3) Krim on myöskin Kremlin huolenaihe. Se liitettiin Moskovan toimesta, mutta sillä ei ole maayhteyttä Venäjään, jonka täytyy huoltaa sitä meri- ja ilmateitse. Putin voisi yrittää ”raivata käytävän väkisin”, avaten huoltoreitin Itä-Ukrainan kautta, sanoi Igor Bunin poliittisten teknologioiden keskuksesta Moskovassa Bloomberg News'ille viime viikolla. Tilanne lähiviikkoina ”voisi muuttua sangen pelottavaksi” Mariupolin ympärillä, joka on elintärkeä portti, jota Ukrainan armeija valvoo, sanoi analyytikko Otilia Dhand Lontoossa sijaitsevasta Teneo Intelligence -analyysikeskuksesta Bloomberg'ille.


4) Putin voi myöskin yrittää tuoda toistamiseen esille Venäjän vaikutusvaltaa Ukrainan kapinallisliikkeen suhteen, joka ”on kehittänyt hieman omanlaisensa elämän” ja johon ei aina voida luottaa tekemään hänen tahtoansa, Forbrig sanoo. ”Hän voi haluta laittaa heidät lyhyemmälle talutushihnalle.”



Matlack on Pariisin kirjeenvaihtaja Bloomberg Businessweek -lehdelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti