Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Herran päivä

Seuraavassa Moriel Ministriesin messiaaninen juutalainen James Jacob Prasch saarnaa lopunajan tapahtumista ja niihin kytkeytyvistä eksytyksistä Jumalan tuomiopäivän lähestyessä. Raamatun tekstin typologia ja siitä eritoten tempausmalli ja profetiat otetaan esille. Katso Raamatun typologiasta esim. http://eksegeesi.blogspot.com/2009/05/kuinka-selitat-sanan-typologia-suomeksi.html

Tämän erinomaisen saarnan kääntäjä: Samuel Korhonen


Herran päivä

The Day of the Lord

by James Jacob Prasch

http://www.moriel.org/Teaching/Sermons.html


Elian palvelutehtävän paluu

Tarkastelemme nyt “Herran päivää”. Hepreankielessä Herran päivää ei kutsuta “Herran päiväksi”, vaan “Jahven päiväksi”. Ihmisen lankeemuksesta siihen saakka on “Saatanan aika”. Jeesus sanoi suoraan, että Saatana on tämän maailman jumala. Tämä voimistuu viimeisinä päivinä. Tapahtuu tiettyjä asioita. Tapahtuu tämä: Jumala on historian Jumala. Hän on historian Herra, mutta Danielin kirja kertoo, että kun Antikristus ilmestyy, hän muuttaa ajat ja lain (Daniel 7:25) ja ne annetaan hänen käteensä “ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi”. Sekä Ilmestyskirja, että Daniel, jakavat historian seitsemän viimeistä vuotta kahdeksi puoliskoksi, kumpikin “aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa” -- kolme ja puoli kuuvuotta, likimain 1260 päivää kuukalenterin mukaan.

On muutamia asioita, jotka opettavat näitä “aikaa, kahta aikaa ja puolta aikaa”, joista eräs, joka enteilee sitä, on se, mitä tapahtui Eliyahuw Hanawbe'n, profeetta Elian, aikana. Muista, ettei satanut kolmeen ja puoleen vuoteen. Tuon ajan hän oli riidassa Ahabin ja Iisebelin kanssa. Ymmärrä malli – tässä on juutalainen midrash. Naabotin viinitarhaa himoittiin. Iisebel kääntää kuningas Ahabin Eliaa vastaan, koska Elia yrittää puolustaa Naabotin viinitarhaa. Paha nainen kääntää kuminkaan Eliaa vastaan.

Ilmestyskirjassa Jeesus käyttää Iisebeliä vertauskuvana väärän uskonnon hengestä. “Sinä suvaitset tuota naista, Iisebeliä, joka opettaa ja eksyttää minun palvelijoitani.”

Johannes Kastajalla – “Yochannan Hamadvil” – ja Elialla – “Eliyah Hanawbe” – on sama henki, sama voitelu, sama valtuutus, sama kutsumus, sama luonne. Johannes Kastaja tulee Kristuksen ensimmäisen tulemuksen edellä Elian hengessä ja jälleen paha nainen, Herodias, kääntää Herodeksen “Eliaa” vastaan. Se on sama malli.

Meidän on käsitettävä, että se tulee tapahtumaan viimeisinä päivinä. Viinitarhaa – se on Israelia – himoitaan. Itseasiassa myös seurakuntaa himoitaan. Kristikuntaa himoitaan. Tähän aikaan tämän jakson aikana Elian palvelutehtävä on jälleen voimassa jollakin tavalla. Iisebelissä personoitunut maailman väärä uskonnollinen systeemi tulee kääntämään poliittisen systeemin Jumalan ihmisiä vastaan vieden sen selkkaukseen Elian kanssa. Se, mitä tapahtui Elialle, tapahtuu Johannekselle ja tapahtuu jälleen viimeisinä päivinä. Ei tule tapahtumaan mitään, mitä ei ole jo osittain tapahtunut. Viimeiset päivät ovat ainutlaatuisia, mutta menneisyydessä on asioita, jotka ennustavat sitä. Jos haluat tietää, mitä tulee tapahtumaan, niin katso, mitä on tapahtunut. Profetia on malli. Tämän sanottuamme ymmärtäkäämme, mitä “Herran päivä on.”

Herran päivä

Tarkastelemme nyt “Herran päivää” suhteessa Israeliin ja seurakuntaan. 2.Kor. 1:14:

“niinkuin meitä osaksi myös olette oppineet ymmärtämään - että me olemme teidän kerskauksenne, samoin kuin tekin meidän, Herramme Jeesuksen päivänä.”

Tämä ei ole “Jahven päivä”, vaan “Herran Jeesuksen päivä”. Uusi Testamentti selittää syvällisemmin ja yksityiskohtaisemmin jotakin, jonka Vanha Testamentti ymmärsi vain osittain.
Tiedämme, että “Herran päivä” alkaa virallisesti Kristuksen paluulla.

Ajattele huolellisesti, mitä Jeesus Öljymäen puheessaan jakeessa Matteus 24:22 sanoo:

Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään.

Tässä käytetään sanaa “koloboo”. “Koloboo” on käännetty kreikankieleen Arameankielen sanasta, joka merkitsee “amputoida.” Ellei sitä olisi lyhennetty -- amputoitu – kukaan ei jäisi eloon. Sinä ajattelet kuoliota jäsenessä tai raajassa. Ei yksikään ortopediakirurgi iloitse ihmisen jäsenen amputoimisesta, mutta jos kysymyksessä on metastaattinen luusyöpä, luukarsinooma, tai jonkin sortin kuolio, vaihtoehdot ovat joko ruumiin kuolema, tai jäsenen amputaatio ja silloin hän amputoi jäsenen säästääkseen ruumiin. Näin ovat asiat. Se vaatii Herralta rankan asioihin puuttumisen amputaation muodossa säilyttää ihmiskunta. Tulee tapahtumaan amputaatio.

Kun amputaatio tapahtuu ja uskolliset on otettu pois, niin Jumala vuodattaa vihansa Antikristuksen valtakunnan päälle. Hän vuodattaa vihansa Antikristuksen valtakunnan päälle. Meidän täytyy tehdä ero “ahdistuksen” ja “vihan” välillä”. Ne ovat kreikankielessä eri sanoja. Jumalan kansa – uskollinen seurakunta – ei koskaan tule kokemaan Herran vihaa, mutta Antikristuksen kohortit tulevat kokemaan sen. Tämä on “Jahven päivä”, “Herran päivä”. Meille sanotaan heprealaisissa Kirjoituksissa – yhdessä kohdassa -- “älkää olko innoissanne HERRAN päivästä” (Amos 5:18-20). Meidän ei pitäisi odottaa sen tuloa. Meidän pitäisi odottaa Jeesuksen tulemusta, mutta “Herran päivä” on täysin erilainen.

Babylonian vankeus

Tarkastelkaamme nyt heprealaisen profeetta Joelin kirjaa. Joel oli ensimmäinen profeetta, joka ennusti Babylonian vankeuden ja kuten kaikki Israelin profeetat, Joelkin ennusti ainakin kolmelle ajalle. Hän ennusti omalle ajalleen ne tapahtumat, jotka johtivat Babylonian vankeuteen. Hän ennusti Jeesuksen ensimmäisen tulemuksen ja hän ennusti Jeesuksen toisen tulemuksen ja joskus kaikki samaan hengenvetoon ja samassa kappaleessa. Lukiessamme Joelia, tai hänen kaltaisiaan profeettoja, meidän on aina tiedettävä, mikä on hänen omalle ajalleen, mikä koskee Kristuksen ensimmäistä tulemusta ja mikä Kristuksen paluuta, tai mikä on molempien yhdistelmä, kun asiat tapahtuvat uudelleen. Se, mitä tapahtui Babylonian vankeuden aikaan, opettaa, mitä tulee tapahtumaan viimeisinä päivinä.

Muistanet, että Nebukadnessar rakensi kuvapatsaan kumarrettavaksi. Nebukadnessar häpäisi juutalaisen temppelin. Jos luet kuvapatsaan mitat arameankielellä, siitä tulee Danielin kirjassa 666 ??? (The image – if you read the dimensions in Aramaic – it comes to six-hundred and sixty-six with the steps and so forth in the book of Daniel). Nebukadnessar tuli “Kauniiseen maahan”. Ja Juudan viimeisinä päivinä ennen vankeutta heidän johtajansa johtivat kansaa harhaan. Oli vain muutamia Jeremian ja Baarukin kaltaisia, jotka puhuivat totuutta. Oli suosittua seurata vääriä profeettoja, jotka kertoivat heille sellaisia asioita, kuin että “voitto tulee”, “siunaus tulee”, “menestys tulee”. Kaikki nämä väärät profeetat antoivat heille yhden sanoman. Jeremian kaltaiset ihmiset antoivat päinvastaisen sanoman. Suosittua linjaa noudattavat ihmiset päättivät seurata vääriä profeettoja ja kieltää oikeiden äänen. Viimeisinä päivinä on oleva samoin. Suurin osa kristikuntaa seuraa vääriä profeettoja ja hylkää totuutta puhuvat ihmiset. Israel hylkää oikeat äänet, jotka Jumala on lähettänyt heille, messiaaniset juutalaiset, eli evankeliumia saarnaavat juutalaiset uskovat. He seuraavat mieluummin rabbien petoksia. Se, mitä tapahtui silloin, tulee tapahtumaan uudelleen.

Se tapahtui uudelleen

Se tapahtui myös vuonna 70 jKr. Täsmälleen sama malli, joka tapahtui Juudan viimeisin päivinä, tapahtui vuonna 70 jKr. Öljymäen puheessaan Jeesus alkaa puhua vuodesta 70 jKr ennenkuin puhuu mistään muusta. “Ei ole jäävä kiveä kiven päälle.” Ole tarkkaavainen. Babylonin mysteeriuskonnot, jotka alkoivat Baabelin tornista ja Nimrodista – nuo mysteeriuskonnot, jotka alkoivat Babylonissa – kulkeutuivat Vähään Aasiaan ja erikoisesti Pergamon kaupunkiin, “jossa Saatanan valtaistuin on” ja sieltä kreikkalais-roomalaiseen maailmaan. Tänä päivänä nuo samat mysteeriuskonnot ovat säilyneet sellaisissa asioissa kuin vapaamuurarius, roomalaiskatolisuus ja kreikkalaiskatolisuus jne., mutta niiden juuret ovat Babylonissa. Alkukristityt samaistivat Rooman ja Babylonin, koska he tiesivät, että Roomasta oli tullut noiden mysteeriuskontojen uusi koti. Juuri siksi Pietari kirjoittaessaan Roomasta sanookin: “Hän, joka on Babylonissa, tervehtii teitä.”

Babylonialaiset hävittivät ensimmäisen temppelin likimain elokuun 9. päivänä, joka on Tishah be’Av. He piirittivät kaupungin, kuten Jeremia oli ennustanut. Roomalaiset hävittivät toisen temppelin vuonna 70 jKr. täsmälleen samana Tishah be’Av'in päivänä. Ensimmäinen ja toinen temppeli hävitettiin samana päivänä, mutta vain alkukristityt ymmärsivät, että se tapahtui samana päivänä, kuin Babylonin toteuttama hävitys. Juutalaiset uskovat pakenivat. He muistivat, mitä Jeesus oli sanonut: “Kun näette sen piiritettynä, paetkaa vuorille”.

Tempauksen malli

Kun apostoli Jaakob oli kärsinyt marttyyrikuoleman, Jeesuksen serkku nimeltä Simeon oli Jerusalemin seurakunnan pastorina – senioripastorina. Selittämättömästi roomalaiset keskeyttivät piirityksen hyvin lyhyeksi aikaa ja juutalaiset uskovat pakenivat paikkaan nimeltä “Pellah”. Ei “Petra”, vaan “Pellah”. He luulivat sitä tempaukseksi ja itseasiassa se olikin tempauksen malli, esikuva, mutta he pääsivät pakoon. Se, kuinka nuo uskovat pääsivät pakoon, ennenkuin täysi helvetti tuli Jerusalemin päälle, on täsmälleen se, mitä tapahtuu lopussa.

Jos haluat tietää, millainen “Herran päivä” on oleva, lue Josefuksen teosta “Juutalaisten sodat”. Se, mitä tapahtui Jerusalemissa uskovien paettua, on se, mitä tapahtuu koko planeetalle. Se on pienoismalli siitä, mitä tapahtuu koko planeetalle. Nälänhätä oli niin kauhistuttava, että naiset alkoivat tapella synnytysjätteistä. He vahtivat naisia, joiden oli määrä synnyttää, jotta heillä olisi jotakin syötävää. Tämä on sitä, mitä tapahtui Jerusalemissa. Vielä pahempaa oli, että partisaanit – heidän omaa kansaansa, kiivailijat eli selootit, olivat vielä julmempia ja barbaarisempia, kuin roomalaiset. Kaupungin sisäpuolella oli samanlaista kuin ulkopuolella. Se, mitä tapahtui
Jerusalemissa vuonna 70 jKr., sen jälkeen, kun seurakunta oli otettu pois, enteilee “Herran päivää”.

Raamatussa on monia muita asioita, jotka opettavat “Herran päivästä” ja millainen tuo aika on oleva, mutta meidän päämäärämme kannalta pohdimme, mitä tapahtui vuonna 70 jKr. Vain ne, jotka seurasivat Jeesusta, selvisivät sieltä ulos. Toiset jäivät jäljelle ja jotakin hirvittävää tapahtui. Ja se tulee tapahtumaan uudelleen.

Kun roomalaiset vuonna 70 jKr. hävittivät temppelin, he käynnistivät pakanallisen suitsutuksen temppelivuorella, missä Kaikkeinpyhin oli ollut ja alkoivat palvoa suitsutusta kumartaen jumaliaan siellä, missä Kaikkeinpyhin oli ollut. Paettuaan uskovat ymmärsivät, että se oli “shiqqutzim meshomem“ – “hävityksen kauhistus”. Taas kerran se, mitä tapahtui silloin, on pienoismalli, varjo, sen kuva, mitä tapahtuu lopussa.

Käyn tämän taas läpi uusien uskovien vuoksi. Joel ennusti Babylonian vankeudesta. Se, mitä tapahtui silloin, kun Joel profetoi – ennusti – on kuva siitä, mitä tapahtuu viimeisinä päivinä, mutta se myös toteutui osittain vuonna 70 jKr. Se, mitä tapahtui vuonna 70 jKr., kuten Jeesus varoitti Öljymäen puheessa Matteuksen luvussa 24, on kuva siitä, millainen “Herran päivä” on oleva. Se ei ole vain jotakin paikallista Jerusalemissa, vaan se koskee koko planeettaa; kokonainen planeetallinen ihmisiä käy läpi tällaisen tilanteen. Voitko kuvitella kokonaisen planeetallisen ihmisiä odottamassa tapellakseen synnytyksen jälkeisistä, että olisi jotakin syötävää. Voitko kuvitella sitä? Jos luet Josefusta, niin se on tyrmistyttävää. Se on hirveää.

Jeremia valittaa tätä. Valitusvirret on hepreaksi “Eichah” ja niitä luetaan Tishah be’Av'in päivänä. Niitä luetaan päivänä, jona temppelit hävitettiin. Rabbit ovat synagoogissa lukeneet tähän päivään saakka Valitusvirsiä – “Eichah” – joissa Jeremia valittaa tapahtunutta hävitystä. Myös Jeremia oli ainoa pelastunut, vai oliko? Hän pääsi sieltä ulos seuraajineen. Uskollisilla on aina pääsylippu ulos, ennenkuin se tapahtuu. Päämäärämme tässä konferenssissa on varmistaa, että sinulla on pääsylippu.

Hyönteisiä

Tätä silmällä pitäen tarkastelkaamme Joelin kirjan lukua 1, “Yo’el Hanawbe”: Herran sana, joka tuli Jooelille, Petuelin pojalle.

Jae 4:

Mitä kalvajasirkalta jäi, sen söi heinäsirkka. Ja mitä heinäsirkalta jäi, sen söi syöjäsirkka. Ja mitä syöjäsirkalta jäi, sen söi tuhosirkka.

Joel käyttää hyönteisiä siinä, missä Daniel hirviöitä. Nämä hyönteiset ovat kuvia poliittisista entiteeteistä – valloittavista poliittisista kokonaisuuksista. Daniel käyttää yleensä petoja, Joel käyttää hyönteisiä, Ilmestyskirja molempia. Huomaa, että siellä on neljä parvea heinäsirkkoja, neljä erilaista parvea. Juutalaisten Babylonian vankeus tapahtui neljässä valloituksessa. Nebukadnessar ja babylonialaiset valloittivat neljä kertaa ja joka kerralla tapahtui aina suurempi juutalaisten karkotus. Tämä idea systemaattisesta karkotuksesta on täsmälleen se, mitä tapahtui 1930- 1940-lukujen holokaustissa. He rakensivat muurin juutalaisten ghettojen ympärille ja karkottivat tietyn määrän ensimmäisellä kerralla, tietyn määrän toisella ja tietyn määrän kolmannella kerralla ja sitten loput neljännellä kerralla. Täsmälleen näin se tapahtui koskien keskitysleirejä 1930- ja 1940-luvuilla hyvin paljon Nebukadnessarin malliin ja samassa demonisessa hengessä.

Petos viimeisinä päivinä

Meillä on nyt nämä neljä heinäsirkkaparvea. Katso, mitä seuraa jakeessa 5. Mitä Joel sanookaan? Herätkää, te juopuneet, ja itkekää, valittakaa, kaikki viininjuojat, rypälemehun tähden, sillä se on otettu pois teidän suustanne.

Ymmärrä se petos, jota tänä päivänä harjoitetaan Kristuksen ruumista vastaan. Aion puhua hyvin suoraan.

Tämä on Calvary Chapel (suom. Golgatan kirkko, seurakuntaketju USA:ssa). Calvary Chapel'in alkuvuosina Chuck Smith potkaisi jonkun ulos Calvary Chapel'ista. Hänen nimensä oli John Wimber. Hän oli osa Calvary Chapel'ia ja Chuck Smith erotti hänet, antoi hänelle niinsanotusti kenkää, koska hän alkoi opettaa asioita, jotka perustuivat Raamatun asemesta kokemukseen: kokemuksellista teologiaa. Wimber meni mystiikkaan, hän meni gnostilaisuuteen, hän meni New Age'n filosofiaan ja puki sen kristillisiin käsitteisiin ja myöhemmin hän löi hynttyyt yhteen ihmisten kanssa, jotka olivat Kansas City'stä ja sanoivat olevansa profeettoja. Eräs heistä, Mike Bickle, sanoi, että Elian tempaus oli tuomio. Jumalan tempauksesta kertominenko muka “tuomio?” “Elia oli liian negatiivinen,” joten Jumalan oli otettava hänet pois tuomiossa.

Eräs toinen hänen profeetoistaan oli Bob Jones. Se oli hänen nimensä. Mies, jonka todettiin elävän vakavassa seksuaalisessa moraalittomuudessa (tämä on julkinen juttu – en viskaa lokaa), mutta eräs toinen oli Paul Cain. Paul Cain, John Wimber, Mike Bickle – he tulivat Englantiin ja heillä oli iso, valtava konferenssi Lontoossa elokuussa 1990. He kertoivat ihmisille Englannista ym. paikoista, että tulisi tapahtumaan “myöhäisaikojen sade (Latter Day Rain),” “Ilmestyslapset (Manifest Sons) ilmestyisivät ja tulisi olemaan suuri Jumalan hengen vuodatus ja tämä herätys alkaisi Englannista ja leviäisi sitten Saksaan ja sitten Manner-Eurooppaan.

Sattuu, että minä asun Englannissa (suurimman osan ajastani), ja voin kertoa teille, että sen jälkeen kun “suurta herätystä” ennustettiin lokakuulle 1990 – he sanoivat sen tapahtuvan silloin – Englannissa on rakennettu viisi kertaa enemmän moskeijoita kuin kirkkoja. Jokaista rakennettua kirkkoa kohti on vuodesta 1990 lähtien rakennettu viisi moskeijaa. Metodistit sulkevat kirkon viikossa, Englannin kirkko sulkee kahdesta kolmeen kirkkoa viikossa ja moskeija viikossa avataan Englannissa. He profetoivat väärin, he ennustivat asioita, jotka eivät toteutuneet ja antoivat nämä ennustukset Herran nimissä. Sitten paljastui noin kaksi vuotta sitten, että Paul Cain on alkoholisti ja homo. Kuitenkin meillä on nämä karismaattiset (minäkin olen karismaatikko – enkä taatusti ole cessationisti), jotka seuraavat vääriä ennustuksia antaneita ihmisiä, jotka olivat alkoholisteja ja homoja ja kertoivat ihmisille asioita, joita he halusivat kuulla.

Ihmiset hurrasivat heille. He uskoivat tämän olevan “myöhäisaikojen sade,” “Ilmestyslapset.” Sitten he jatkoivat sanoen olevansa “heinäsirkkoja, jotka tulisivat ahmimaan.” Palaamme siihen hetken kuluttua. Katsokaamme seuraavaa jaetta 5:

Herätkää, te juopuneet, ja itkekää

Samat seurakunnat, jotka seurasivat Kansas City'n porukkaa, seurasivat Kanadan Toronton ja myöhemmin Floridan Pensacola'n väkeä. Ja sitten oli eteläafrikkalainen herrasmies (joka ei juuri pidä minusta) nimeltä Rodney Howard-Browne (Hän tuomitsi minut 8000 ihmisen edessä Melbourne'ssa Australiassa, koska julkaisin videon, joka osoittaa, mitä hän tekee). Ja itseasiassa hän kiertää laulaen laulua – en nyt narraa sinua, tämä on laulun nimi – “Drinking at Joel’s Place (Juomista Joelin paikassa)”. Hän laulaa tämän laulun ja kehottaa ihmisiä juopumaan Pyhästä Hengestä ja kaatumaan hysteerisinä.

Tämä on se, mitä he sanovat Joelin kirjasta. Lue, mitä Joel sanoo Joelin kirjasta. He sanovat olevansa juovuksissa, Joel käskee selviämään. He käskevät nauraa. Joel käski itkeä. Yksikään herätys ei koskaan ole alkanut ihmisten nauramisella. Jokainen herätys on alkanut, kun ihmiset itkevät katumuksessa.

Voiko tulla herätys?

Voiko tulla suuri lopunajan herätys? Raamattu puhuu enemmän – paljonkin enemmän – suuresta lopunajan luopumuksesta, suuresta lopunajan eksytyksestä, kuin herätyksestä. Tänä aikana Israelin ja juutalaisten päälle on tuleva toinen Pyhän Hengen vuodatus. Se on totta. Mutta se tulee “Jaakobin ahdistuksen" – HaTekufa ha Tsorat Yakov -- aikana, heidän historiansa pimeimmällä hetkellä, joka tapahtuu tänä aikana. Se ei ole iloista aikaa.

Jos herätys tulee – ole tarkkana – niin se on oleva samanlainen kuin herätys ennen Babylonian vankeutta. Mikä herätys oli ennen Babylonian vankeutta? Se oli kuningas Joosian herätys. Synti oli käynyt niin kammottavaksi, erityisesti juutalaisten lasten kansanmurhauhrit Moolokin kaltaisille demoneille kuningas Manassen johdolla. Kuningas Manasse uhrasi ja tappoi kaikki nämä lapset. Ja siksi vaikka parannus tulikin, vaikka herätys tulikin, Jumala sanoi, että kirves ei iske sinun elinaikanasi, koska sinä olet ollut uskollinen, mutta kirveen täytyy silti iskeä; asiat ovat menneet liian pitkälle. Ole tarkkana.

En sano, etteikö herätys voisi tulla. En sano, etteikö “Herran päivää” voitaisi teoriassa lykätä, mutta kirveen täytyy iskeä. Miksi? Katso noita 40 miljoonaa sosiaalisissa aborteissa Roe v. Wade'n ennakkotapauksen (http://en.wikipedia.org/wiki/Roe_v._Wade) jälkeen tapettua vauvaa Yhdysvalloissa. Neljäkymmentä miljoonaa!! Jos he eivät olisi tehneet sitä, sosiaaliturvajärjestelmä ei olisi vaikeuksissa. Se sama sukupolvi, joka on vastuussa “Roe v. Wade'stä,” tulee nyt korjaamaan pyörremyrskyn... seuraava taistelu koskee eutanasiaa. Julkisessa terveydenhuollossa ja sosiaaliturvassa puhutaan: “Emme voi sallia näiden ihmisten jatkavan elämistä parannetuilla lääkkeillä yli kahdeksan- ja yhdeksänkymppisiksi – meidän on annettava heidän kuolla.” Systeemi tulee siirtymään – pane mieleesi sanani – “vapaaehtoisesta (voluntary)” “pakolliseen (involuntary)” eutanasiaan (Suomessa ollaan siirtymässä “passiiviseen” eutanasiaan. Onko se “volantary” vai “involantary”? Suom. huom.). Noilla sikiöillä ei ollut vaihtoehtoa abortoiduksi tulemiselle, eikä sitä tule olemaan myöskään sillä sukupolvella, joka heidät abortoi. He tulevat leikkaamaan, mitä kylvivät. On väistämätöntä, että Jumalan tuomion täytyy tulla läntisen maailman päälle. Sen täytyy kohdata protestanttisia demokratioita.

Jos herätys tulee, se korkeintaan lykkää väistämätöntä. Asiat ovat menneet liian pitkälle. “Jos minun kansani, jonka minun nimeni on kutsunut, kääntyy ja rukoilee, niin minä parannan heidän maansa”– se on totta, mutta se voi olla totta vain samalla tavalla, kuin Joosian päivinä. Asiat ovat kertakaikkiaan menneet liian pitkälle. Liian pitkälle. En tarkoita, etteikö meidän pitäisi rukoilla herätystä – meidän pitäisi – mutta käsitä, että kun se tulee, se vain lykkää väistämätöntä antaen useammille tilaisuuden pelastua. Jumala lisää ja palauttaa armonsa lopulta takaisin muinaiselle kansallensa Israelille.

Selvitkää

Jotta se siis voisi tulla, Joel sanoo: “Selvitkää”. Tänä päivänä suuret kirkkokunnat sanovat ihmisille “Juopukaa.” Sana on kreikankielessä “sobreizo”. Meitä käsketään harjoittamaan itsehillintää. Hengen hedelmä on “egkrateia” – “itsehillintä” – he kehottavat hillittömyyteen. Jos joku ei hillitse itseään, niin Pyhä Henki ei hallitse häntä.

Menin Torontoon Kanadaan liikeasioissa ja kävin tuossa hullujenhuoneessa, jossa oli risti katolla, nähdäkseni, mitä oli käynnissä. Ensimmäinen havaitsemani asia oli, että kaikki puhuivat kokemuksesta, kukaan ei puhunut Jeesuksesta. Ja he hokivat: “En voinut estää sitä! En voinut estää sitä!” Juuri se seikka, etteivät he voineet estää sitä, osoittaa, ettei se ole Jumalasta. Hengen hedelmä on itsehillintä.

Ajattele alkoholistia, joka tulee uskoon. Itse olin teini-iässä kokainisti, mutta puhukaamme nyt alkoholistista. Herra vapautti minut kokaiinista – Hän todella teki sen – mutta jonkun toisen Herra vapauttaa alkoholiriippuvuudesta. Jos tuo henkilö menee pubiin tai kapakkaan ja alkaa jälleen juoda, niin hallitseeko Pyhä Henki häntä? Ei. Olut on hänelle sitä, mitä kokaiini minulle: kuolema. Jos Pyhä Henki hallitsisi (engl. control) heitä, he hillitsisivät (engl. control) itsensä. Kun ihmiset tekevät syntiä, Pyhä Henki ei hallitse heitä, vai hallitseeko? Kun teemme syntiä, Pyhä Henki ei tuossa tilanteessa hallitse meitä. Me murehdutamme Pyhää Henkeä. “Tiedän, että se oli Jumala, en vain voinut estää...” UT sanoo kahdesti, että se tosiasia, etteivät he voineet estää sitä, osoittaa, ettei se ole Jumala. Hengen hedelmä on “egkrateia”. Huomaa, että he puhuvat sen vastakohdasta, mitä Raamattu sanoo.

Puhaltakaa pasunaan

Joel 2:1-10:

Puhaltakaa pasunaan Siionissa, toitottakaa torvia minun pyhällä vuorellani. Jokainen maan asukas on vapiseva, sillä Herran päivä tulee. Niin, se on lähellä: pimeyden ja synkeyden päivä, pilvien ja pilkkopimeän päivä. Vuorille levinneenä niinkuin aamurusko on lukuisa ja väkevä kansa, jonka vertaista ei ole ollut ikiajoista asti eikä tämän jälkeen enää tule, tulevaisten polvien vuosiin saakka. Sen edellä käy kuluttava tuli, sen jäljissä polttava liekki. Niinkuin Eedenin puutarha on maa sen edessä, sen jäljissä on autio erämaa, eikä jää ketään, joka olisi siltä pelastunut. Ne ovat näöltänsä kuin hevoset, ja niinkuin ratsut ne juoksevat. Ryskyen kuin sotavaunut ne hyppivät vuorten huipuilla, räiskyen kuin tulen liekki, joka kuluttaa oljet; ne ovat kuin väkevä kansa, sotarintaan asettunut. Niitten edessä kansat vapisevat, kaikki kasvot kalpenevat. Ne juoksevat kuin sankarit, kuin soturit ne nousevat muurille. Jokainen kulkee tietänsä suoraan, ei mutkittele polullansa. Toinen ei sysi toistansa: jokainen kulkee omaa suuntaansa. Heittoaseitten välitse ne syöksyvät pysähtymättä. Kaupunkiin ne hyökkäävät, ryntäävät muurille, nousevat taloihin, tulevat ikkunoista sisään kuin varas. Niitten edessä maa vapisee, ja taivaat järkkyvät; aurinko ja kuu käyvät mustiksi, ja tähdet kadottavat valonsa (Samoin kuin Öljymäen puheessa).

Ja Herra antaa äänensä jylistä sotajoukkonsa edellä, sillä ylen lukuisa on hänen väkensä, sillä väkevä on hänen käskynsä täyttäjä, sillä suuri on Herran päivä ja sangen peljättävä; kuka voi sitä kestää? Mutta vielä nytkin, sanoo Herra, kääntykää minun tyköni kaikesta sydämestänne, paastoten, itkien ja valittaen. Reväiskää rikki sydämenne, älkää vaatteitanne, ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa.

Mutta he eivät tahtoneet puhaltaa pasunaan Siionissa. Tämä vastaa, mitä on tapahtunut heprealaiselle Pasunansoitonjuhlalle. Rabbit ovat nykyisin antaneet pasunansoitonjuhlalle kokonaan eri merkityksen kuin Raamattu. “Kun ihmiset kaupungissa kuulevat pasunan, niin eivätkö he vapise?” Se on kokoonkutsu ja varoitus. Se on juutalaisten uudelleenkokoaminen Israeliin suurta ahdistusta varten. Juutalaiset eivät palaa Israeliin piknikille tai siunausta varten. He palaavat Antikristuksen petettäväksi, tehdäkseen liiton kuoleman kanssa ja mennäkseen holokaustiin, jossa kaksi kolmannesta heistä pyyhkäistään pois.

Lapseni syntyivät Galileassa. Omat lapseni ovat israelilaisia juutalaisia, syntyneet Galileassa. Uskon lujasti Jumalan profeetallisiin päämääriin Israelille ja juutalaisille, uskon Israelin oikeuteen olla olemassa valtiona. Minua kauhistuttaa se painostus, jota Amerikka ja muut hallitukset kohdistavat siihen, jotta se alistuisi islamilaiseen barbarismiin. Siitä huolimatta jään edelleen siihen vakaumukseen, että ilman Rauhanruhtinasta ei ole rauhaa. Ilman Messiaan sovitusta ei ole mitään siunausta.

Kun näet juutalaisten nousevan Israeliin meneviin lentokoneisiin ja laivoihin, he voisivat yhtä hyvin nousta Auschwitz'iin tai Buchenwald'iin menevään junaan. On olemassa järjestöjä, jotka sanovat olevansa “kristillisiä suurlähetystöjä” ja “kotkien siipiä” ja jotka sanovat: “Kunhan juutalaiset vain saadaan takaisin Israeliin, niin Jumala kyllä pelastaa heidät.” Kaksi kolmannesta heistä tullaan pyyhkäisemään pois. Koko Israel kyllä pelastetaan, ne, jotka katsovat Häneen, jonka he lävistivät, ne pelastetaan, mutta toiset tapetaan. Juutalainen kansa tarvitsee Jeesusta Messiasta. Älä kannata mitään järjestöä tai palvelutyötä, joka ei anna juutalaisille evankeliumia.

Yksi syy, miksi meidän palvelujärjestömme kannattaa Brad Antolovich'ia – Jerusalemin Calvary Chapel'ista – on, koska paitsi, että he tuovat juutalaisia takaisin Ukrainasta ja Venäjältä ja auttavat juutalaisia humanitaarisesti, he myös antavat juutalaisille, mitä he eniten tarvitsevat, hyvän uutisen Jeesuksesta, Messiaasta. On hyviä palvelujärjestöjä ja pahoja. On valitettavaa, että paljon rahaa menee pahoille.

Merkityksen vaihtuminen

Rabbit muuttivat pasunoiden merkityksen. Tiedätkö, miksi he kutsuvat sitä nyt? “Rosh Hashanah.” “Onnellista uutta vuotta”. Jos olisivat raamatullisia, heidän pitäisi sanoa: “Oy v’voy”, “Voi voin päälle.” Rabbit kehottavat juutalaisia sanomaan: “Onnellista uutta vuotta!” Kuitenkaan he eivät ole pelastettuja. He eivät tunne Messiastaan Jeshuaa.

Mitä tehdä, kun seurakunnan johtajat, sen sijaan että kehottaisivat ihmisiä selviämään, kehottavatkin heitä juopumaan? Ja sensijaan että kehottaisivat heitä kaatumaan ja itkemään, kehottavat heitä kaatumaan ja nauramaan. Israel on sokea, seurakunta on sokea. Niin suuri osa Israelista on sokea. Vain pieni jäännös, vaikkakin kasvava jäännös juutalaisista tuntee totuuden, että Jeesus on Messias. Suhteellisissa määrissä ei ole paljon eroa. Calvary Chapel'issa ei yleensä näe niin paljon harhaa kuin useimmissa muissa seurakunnissa ja uskonsuunnissa tänä päivänä, mutta ne kaikki harrastavat tällaisia asioita, villitystä toisensa jälkeen. Pensacola, Pepsi-Cola,
Päämäärätietoinen (Purpose Driven); he tekevät mitä tahansa, kunhan se vain ei ole raamatullista.

Ole tarkkana. Jeesus sanoi suoraan: “Kun näette näiden asioiden tapahtuvan, niin nostakaa päänne, teidän lunastuksenne lähestyy.” Ilmestyskirja on Raamatun ainoa kirja, jonka lukemisesta on luvattu erikoinen siunaus. On siunaus Raamatun lukemisesta kokonaisuudessaan, mutta on todellinen, kirjaimellinen siunaus – Jeesus lupaa siunauksen Ilmestyskirjan lukemisesta. Ketä siis ihmiset kuuntelevat? Tapahtumat etenevät Lähi-Idässä tänä päivänä, mutta Raamattu varoitti meitä. Tapahtumat etenevät Euroopassa. Euroopan uusi liittoutuminen (re-confederation) ei-demokraattisessa Euroopassa on täsmälleen se, mitä Daniel sanoi ja tapahtuu nyt. “Kun näette näiden tapahtuvan, nostakaa päänne, teidän lunastuksenne lähestyy.” [EU:n liittovaltiokehitys nytkähti jälleen eteenpäin 3.11.2009, kun Tshekki viimeisenä EU-maana ratifioi Lissabonin sopimuksen, joka astunee voimaan ensi vuoden alusta. Tshekin EU-skeptinen presidentti Vaclav Klaus oli viimeinen este Lissabonin sopimuksen (lue: EU:n perustuslain) tiellä (2 Tess. 2:6-8). Nyt kaikki on mahdollista lähitulevaisuudessa. "Nokialainen" huom.] Kun näemme “Herran päivän” lähestyvän, niin ketä ihmiset kuuntelevat? Minä sanon teille, ketä he kuuntelevat: He kuuntelevat kalifornialaista miestä nimeltä Rick Warren, joka on sanonut, että älkää tutkiko Raamatun profetiaa, se on harhautus. Jeesus sanoi, että kun näette tällaista tapahtuvan, niin teidän on parasta kääntyä tämän kirjan puoleen ja ymmärtää, mitä on tapahtumassa. “Oi ei, älkää tehkö sitä”, sanoo Rick Warren. Kuka välittää siitä, mitä Jeesus Kristus sanoi? Miksi tarvitsisimme Häntä, kun meillä on Päämäärätietoinen (engl. Purpose Driven)? Voin todistaa, että hän on sanonut sen, kuten myös ainakin tusinan verran muita asioita, jotka ovat yhtä hulluja ja vaarallisia. Näetkö petoksen?

Kasvava petos

“Herran päivän” lähestyessä Jumalan taloudessa on kolmenlaisia ihmisiä: On juutalaiset, pakanakansat ja seurakunta, joka koostuu sekä juutalaisista että pakanoista. Juutalaiset, pakanat ja seurakunta.

Saatana on saanut juutalaiset petetyksi. He eivät tunnusta Messiastaan uskollista jäännöstä lukuunottamatta. Saatana on saanut kansat petetyksi. Jää vain seurakunta. Hän yrittää pettää sinut ja minut.

Kun Herralta Jeesukselta kysyttiin Öljymäen puheessa: “Mikä on sinun tulemuksesi merkki aikakauden lopussa,” Hän puhui sodista yhden kerran, huhuista ja sodista yhden kerran, nälänhädästä yhden kerran, maanjäristyksistä yhden kerran, rutosta yhden kerran – yhden kerran, yhden kerran, yhden kerran – vainosta yhden kerran, mutta Hän varoitti petoksesta valittuja vastaan neljä kertaa. Itseasiassa ensimmäiset sanat Hänen suustansa vastauksena kysymykseen “Herra, mikä on sinun tulemuksesi merkki aikakauden lopussa,” ovat: “Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.” Nämä ovat ensimmäiset sanat Hänen suustansa. Hän varoitti petoksesta sinua ja minua vastaan, sinun perhettäsi ja minun perhettäni vastaan, sinun seurakuntaasi ja minun seurakuntaani vastaan – Hän varoitti siitä neljä kertaa enemmän kuin mistään muusta ajanmerkistä.

Jos olisit kysynyt minulta nuorena uskovana 70-luvun alussa, tai vaikka olisit kysynyt 15 vuotta sitten, tai vaikka vain 10 vuotta sitten, että miksi arvelin nyt viimeisten päivien olevan käsillä, olisin sanonut sinulle: “Israel, Euroopan Unioni, ympäristön tuho, maailmantalouden globalisaatio” -- olisin maininnut sinulle kaiken tuon. Nyt olen itseasiassa vieläkin vakuuttuneempi, että nuo asiat ovat profeetallisesti merkittäviä, kuin mitä olin 10 vuotta sitten. Olen jopa vakuutuneempi kuin koskaan olen ollut, että nuo asiat ovat profeetallisesti merkittäviä, mutta se ei enää ole selvin merkki. Selvin merkki Jeesuksen paluusta ja “Herran päivän” lähestymisestä on petos valittuja vastaan, niiden ihmisten lukumäärät ja asema (caliber), jotka uskovat siihen, sijoittavat siihen ja sitoutuvat siihen.

Kuinka voi kukaan täysijärkinen ajatella voivansa olla hillitön, kun Raamattu käskee hillitä itsensä? Kuinka kukaan täysijärkinen voi sanoa, että älkää tutkiko profetiaa, kun Jeesus sanoi, että meidän pitäisi tutkia? Petosta. Hänellä on juutalaiset, hän on saamassa seurakunnan. “Puhaltakaa pasunaan.” Ei, se ei ole “Onnellista uutta vuotta”, se on “Oy v’voy (Voi voin päälle)”.

Heinäsirkka-armeijat

Nämä heinäsirkkojen esittämät Babylonin armeijat tulevat esiin uudelleen Ilmestyskirjassa. Toisin sanoen se, mitä on Nebukadnessarin aikaan, on sen varjo, mitä on tuleva esiin eskatologisesti tulevaisuudessa, apokalypsissa. Ymmärsitkö? Se, mitä tapahtui Babylonian vankeudessa, tulee tapahtumaan uudelleen. Katso Ilm. 9. luku.

Ja viides enkeli puhalsi pasunaansa...

(Muista pasunat.)

... Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain; ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta
nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman.

Mitä Joel sanookaan? Aurinko pimennetään, tähti putoaa taivaasta.

Sitten savusta tulee heinäsirkkoja maan päälle. Ja niille annetaan valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta.

No niin, tässä ovat heinäsirkat, ne tulevat taas. Katso, mitä ne tekivät viimeksi. Mitä tekee seurakunta? Mitä meidän pitäisi tehdä? Meidän pitäisi puhaltaa ja varoittaa ihmisiä, että Jeesus on tulossa. “Ei, älkää tehkö sitä”, sanoo Rick Warren. “Se on harhautus.” Mitä he tekevät? Voitko uskoa sen? Nämä heinäsirkat ovat Antikristuksen demonikohortteja. Nämä heinäsirkat, joilla oli kirjaimellinen täyttymys Babylonian armeijassa, ovat kuva Antikristuksen demonikohorteista Ilm. 9. luvussa.

Olen ollut – en kirkoissa – vaan stadioneilla. Stadioneilla, joissa oli koolla, ei satoja, ei tuhansia, vaan kymmeniätuhansia muka uudestisyntyneitä kristittyjä – ja tiedätkö, mitä he lauloivat?

“We run on the city, we run on the walls,
Great is the army who carries his word.”

(Me juoksemme kaupungissa, me juoksemme muureilla
Suuri on armeija, joka toteuttaa hänen sanansa.)

He luulevat ajattelevansa itseään. He luulevat laulavansa itsestään. He ajattelevat: “Isän heinäsirkkoja.” Nämä ovat se suuri armeija. Sitä kyllä kutsutaan Jahven armeijaksi, se on Hänen tuomion armeijansa, kuten babylonialaiset tuomaan Hänen oma kansansa katumukseen. Todellisuudessa he laulavat Antikristuksen demonikohorteista ja luulevat laulavansa itsestään.

Opin puuttuminen

“Puhaltakaa pasunaan Siionissa. Tässä me tulemme. Myöhäisajan sade (Latter Day Rain), Ilmestyslapset (Manifest Sons), Poikalapsi (Manchild), Valtakunta nyt (Kingdom Now).” Tiedätkö, mitä tämä koko globaali rauhansuunnitelma oikein on? Valtakunta nyt -teologiaa. Ylitiedostettua eskatologiaa, post-millennialismia. Hyperkarismaatikoilla ei ole mitään oppia. He käyvät kokemuksella, tunteilla, mystiikalla. Heillä ei ole oppia.

Mistä he sitten saavat oppinsa? He menevät “rekonstruktionisteiksi” kutsuttujen hyper-kalvinistien tykö, jotka kannattavat sellaisia miehiä kuin Rushdoony, David Chilton, Greg Bonson, Gary North. Rekonstruktionistit ovat ihmisiä, jotka uskovat, että seurakunnan on vallattava hallituksen ja rahoituksen instituutiot ja perustettava Jumalan valtakunta, ennenkuin Jeesus tulee. Niinpä meillä on hyperkalvinistinen hörhö (engl. kook) ja hyperkarismaattinen hörhö. Mistä tämä karismaatikko saa eskatologiansa? Mistä “hörhö” saa oppinsa? No niin, aivan ilmeisesti ja aivan loogisesti hän saa sen toiselta hörhöltä. “Hörhö” + “hörhö” = “Valtakunta nyt”. “Hörhö” + “Hörhö” = “Ilmestyslapset (Manifest Sons)”. “Hörhö” + “Hörhö” = “Poikalapsi”. “Hörhö” + “Hörhö” = “Globaali Rauhansuunnitelma.” On olemassa globaali rauhansuunnitelma, mutta tiedätkö, mikä vaivaa minua eniten, koskien Rick Warren'in “viisikohtaista globaalia rauhansuunnitelmaa?” Se ei ole Jumalan. Se koskee koulutusta, se koskee sosiaalista hyvinvointia, se koskee kaikkia noita asioita, mutta se ei puhu evankeliumista. Se ei edes mainitse pelastusta. Heitä valmistetaan tähän. Itseasiassa he laulavat tätä. He laulavat Antikristuksen armeijasta ja luulevat, että laulu on heistä! Ole tarkkana. Olin David Hocking'in kanssa puhumassa tästä Saksassa. Muistatko, kun Jeesus varoitti: “Kun rukoilette, niin älkää tyhjiä hokeko, niinkuin pakanat.” Hinduismissa se on mantra. Uudelleen ja uudelleen ja uudelleen. Koko Maria-asia katolisissa maissa on niin vahva, ettei heille voi sanoa: “Katsokaa, Maria sanoo tarvitsevansa Vapahtajaa”, koska he ovat lukeneet liian monta rukousnauharukousta. Goebbels, Hitlerin propagandaministeri sanoi: “Jos toistat valheen kyllin usein, niin ihmiset uskovat, että se on totuus.” He joutuvat mantraan. Niinpä meillä on jotakin sellaista, jota jotkut kutsuvat “7-11 -kuoroiksi”: Seitsemän sanaa toistetaan 11 kertaa. Mistä nämä ihmiset saavat teologiansa? He saavat sen järjettömästi toistettavista kuoroista, ikään kuin ne olisivat mantra.

Ihmisille näissä seurakunnissa, jotka ovat menneet tähän hulluuteen, ei ole mitään sananselitystä, he vain laulavat ja laulavat samaa asiaa udelleen ja uudelleen, mutta heille ei valkene, että paljolti se, mitä he laulavat, ei ole edes raamatullista. Se hukuttaa heidät kuin mantra. Se on samaa kuin hinduismissa.

Idän invaasio

Tämä on kolmas kerta – kolmas kerta – kun itämainen uskonto on kyllästänyt – valloittanut – läntisen seurakunnan. Jeremia varoittaa siitä luvussa 5: “Minun kansani on täynnä- idän vaikutuksia.”

Se tapahtui ensimmäisen kerran jälkinikealaisten kirkkoisien aikaan, erityisesti Aleksandriassa. Se oli ensimmäinen kerta, kun itämainen uskonta valloitti läntisen kristikunnan gnostilaisuudella. Toinen kerta oli, kun ristiretket toivat hinduismin ja sufilaisen Islamin vaikutuksia Eurooppaan. Ristiretkien aika oli toinen kerta. Kaikki se, kun pienet tytöt puettuina kuin yhteisön morsiamet ja lukien rukouksia helmillään, se kaikki oli kopioitu muslimeilta ja hinduilta. Ruoskimiset munkki- ja nunnaluostareissa, se kaikki oli kopioitu shiia-muslimeilta. Se oli toinen kerta.

Nyt on kolmas kerta, kun itämainen uskonto on valloittanut läntisen seurakunnan.

On vuosi 2004 ja kansallinen pastorien konferenssi San Diego'ssa. Pääpuhuja – kerron teille vain, mitä oli ohjelmassa – klo 11.30 -13.00 Rick Warren. Kahvitauon jälkeen, tiedätkö mikä oli seuraava istunto? Joogaa. Se on internetissä. (Ainakin oli). Kansallinen pastorien konferenssi! Ja nämä olivat evankelikaalisia pastoreita! Joogaa! Heillä ei ole aavistustakaan, mitä on tapahtumassa.

Tuon päivän ei pitäisi yllättää meitä kuin varas. Hän tulee kuin varas yöllä, mutta sen ei pitäisi yllättää meitä kuin varas. Se tulee tyrmistyttämään ihmiset, se tulee yllättämään heidät, mutta sen ei pitäisi tyrmistyttää eikä yllättää meitä. Katsokaamme, mitä meidän pitäisi olla tekemässä.

Oikea konteksti

Palatkaamme jälleen Joelin kirjan lukuun 2:

Puhaltakaa pasunaan Siionissa,

...jae 15...

... kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset; lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa.

Siihen on syy. Muistatko Jeesuksen varoituksen, että he tulevat naimaan ja naittamaan?

Eteisen ja alttarin välillä itkekööt papit, jotka toimittavat Herran palvelusta, ja sanokoot: "Säästä, Herra, kansaasi äläkä anna perintöosaasi häväistäväksi, pakanain pilkattavaksi. Miksi pitäisi sanottaman kansain seassa: 'Missä on heidän Jumalansa?'"

Tekstiyhteydestään otettu ja eristetty teksti (engl. co-text) on aina “veruke (engl. pretext)”. Saatana on etevä ottamaan Kirjoituksia niiden kontekstista. Katso, mitä Saatana teki Jeesukselle. Hän kokeili sitä Jeesukseen. Koko tuo väittely Saatanan ja Jeesuksen välillä Matteuksen 4. luvussa oli 5. Mooseksen kirjasta. Saatana veti jakeen ulos kontekstista, Jeesus vastasi hänelle kontekstissa. Mitä tahansa Jeesus vastasi, oli 5. Mooseksen kirjasta, koska Saatana otti kaiken siltä – hän oli etevä ottamaan määrättyjä jakeita ulos kontekstista eristettyinä siihen liittyvästä tekstistä. Se on yksinkertaista: Teksti kontekstin ulkopuolella eristettynä siihen liittyvästä tekstistä, on aina veruke.

Niinpä Pietarin saarnassa Apostolien Tekojen 2. luvussa osoitetaan, että hän lainaa jaetta Joel 2.28:

Näitten jälkeen minä olen vuodattava Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, vanhuksenne unia uneksuvat, nuorukaisenne näkyjä näkevät.

Se on totta, mutta kontekstissaan se ensiksi keskittyy pääasiassa Israeliin ja juutalaisiin. Toiseksi se ei edellä katastrofia, vaan tapahtuu sen jälkeen. He nielevät ison valheen. Nielevät ison valheen. Sillä ei ole väliä, mitä sinä sanot.

Onko sillä väliä sinulle?

Viime viikolla olin Havaijilla ja Herra pani tielleni maailman suurimman huijarin, väärän profeetan ja rahasaarnaajan. Silmästä silmään, minä ja hän. Silmästä silmään sanoin hänelle, että hän on väärä profeetta, että voin todistaa hänen esittäneen Herran nimissä nämä ennustukset, jotka eivät toteutuneet ja että hänen täytyy tehdä parannus ja lopettaa saarnaaminen. On yhdentekevää, mitä sanoin hänelle, mutta se ei merkitse, etteikö minun olisi pitänyt sanoa sitä hänelle. Hesekiel käskee sanomaan heille joka tapauksessa, vaikka he eivät kuuntelisikaan. Se ikään kuin palvelee syytteenä, vaikka he eivät kuuntele. Sillä ei ole heille väliä. Kysymys kuuluu: Onko sillä väliä sinulle? Haluatko sinä pääsylipun ulos täältä? “Herran päivä” on tulossa. Mitä sanookaan Aamos? “Asettakaa pasuna huulillenne.”!

Puhaltakaa pasunaan Siionissa, antakaa hälytys minun pyhällä vuorellani. Herran päivä lähestyy.

Katseletko nykyisin CNN:ää? Katseletko Fox News'ia. “Herran päivä” lähestyy, mutta kun maailman suurimmat saarnaajat antavat laumalle päinvastaisen sanoman, niin kuinka lampaat voivat paeta näitä susia, kun heidän omat paimenensa luopuvat heistä?

On olemassa sanoma. Sanoma on, että “Herran päivä” todella lähestyy.

Puhaltakaa pasunaan Siionissa, kuuluttakaa pyhä paasto, kutsukaa koolle juhlakokous. Kootkaa kansa, pitäkää pyhä seurakuntakokous, kerätkää vanhukset, kootkaa lapset ja rintoja imeväiset.

Muista, mitä Jeesus sanoi imettävistä äideistä.

Lähteköön ylkä huoneestansa ja morsian kammiostansa. Puhaltakaa pasunaan Siionissa, antakaa hälytys minun pyhällä vuorellani. Herran päivä lähestyy.

Eteisen ja alttarin välillä itkekööt papit, jotka toimittavat Herran palvelusta, ja sanokoot: "Säästä, Herra, kansaasi.”

Jumalan siunausta. †††

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com