Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Herbert Armstrong väärä profeetta kirjansa "Yhdysvallat ja Britannia profetioissa" perusteella

Eräs tuttu esitteli minulle eilen Herbert W. Armstrong'in (1892-1986) teoksen "YHDYSVALLAT JA BRITANNIA PROFETIOISSA" ilmeisesti luullen valistavansa minua profeetallisissa jutuissa. Tämä kirja voidaan ladata ilmaiseksi netistä pdf-tiedostona omalle koneelle (http://www.thetrumpet.com/?page=book&b=950). Herbert Armstrong'ista löytyy suomenkielistä esittelyä nettiosoitteesta http://www.pcog.org/finnish/whowashwa.php. Hän oli siis 20. vuosisadan huomattavimpia uskonnollisia johtohahmoja ja hänen kirjojaan on levitetty ympäri maailman miljoonille ihmisille. Armstrong'in seurakuntien tulot ylittivät senaikaisten tunnettujen televisio-evankelistojen kuten esim. Jimmy Swaggartin, Oral Robertsin, Jim Bakkerin, Jerry Falwellin, tai Robert Schullerin lahjoitusten tulot. Kyse on siten huomattavasta henkilöstä, jonka esille ottaminen tässä on perusteltua. Osoitan seuraavassa, lähinnä hänen suositun kirjansa pikaisen läpikatselun valossa, että häneen sopii tosiaankin lause: Ei kaikki ole kultaa mikä kiiltää. Myönnän toki, että Armstrong kirjoittaa paikkapaikoin aivan järkeviäkin asioita Raamatun profetioihin liittyen, mutta pääasiassa hänen tulkintansa ovat huuhaata ja hän eksyy tyypilliseen amerikkalaiseen tapaan luulemaan liikoja omasta maastaan. Hän ei käsitä, että USA on perustettu saatanallisen Illuminatin johdolla, vieläpä samana vuonna kuin Illuminati-salaseura perustettiin 1.5.1776. Amerikka on tietysti uskonnollinen maa ja sitä voitaisiin pitää Ilmestyskirjan toisena petona, vääränä profeettana, jolla on kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet (Ilm. 13:11). Nämä sarvet kuvaavat toisen pedon poliittista voimaa eli USA:n kahta pääpuoluetta Demokraatteja ja Republikaaneja. Tämä uskonnollinen peto (portto, Ilm. 17:1-6) ohjaa jossain vaiheessa maailmanlaajuista taloudellispoliittista eliittiä eli Illuminatia tai maailmanhallitusta (=ensimmäinen peto, Ilm. 13:1-10), joka kuitenkin vihaa porttoa (=USA) ja polttaa sen tulessa (Ilm. 17:16). Armstrong lienee ollut yksi Illuminatin vihaamista henkilöistä, joka perusti ekumeenisen Worldwide Church of God'in (MAAILMANLAAJUINEN JUMALAN KIRKKO) 1930-luvulla. Illuminatille kaikki kristinuskoon viittaava on myrkkyä, ja jos mahdollista, niin Illuminati soluttaa lustetta (väärää oppia) kristikunnan sekaan johtavien pastoreiden julistettavaksi. Seuraavassa sitten lyhyt analyysi tästä maailmankuulusta Armstrong'in kirjasta "YHDYSVALLAT JA BRITANNIA PROFETIOISSA", johon on sisällytetty mielestäni mukaan väärää profetian tulkintaa. Lähetin pääosiltaan tämän kirjoituksen sähköpostina sille veljelle, joka esitteli kirjan minulle. Toivon hänelle silmien aukaisua.

--------------------------------

Luin yöllä kirjaa "Yhdysvallat ja Britannia profetioissa" jonkin verran ja huomasin heti että jotain on pielessä. Herbert Armstrong sanoo Yhdysvaltoja ja Britanniaa nykypäivän Israeliksi ja rinnastaa Israelia koskevat VT:n profetiat koskemaan Amerikkaa ja Britanniaa, jotka lopulta pelastuvat Suuren Ahdistuksen jälkeen. VT:n Israelia koskevat lupaukset suuruudesta ja menestyksestä kuuluivatkin Britannialle ja Yhdysvalloille, koska ne mukamas ovat nykypäivän Efraim ja Manasse eli "Joosefin" heimo. Armstrong mm. kirjoittaa: "Nykypäivän kansalaisemme kieltävät olevansa ”Israel”, kieltävät olevansa Jumalan kansa! He luulevat Juudan, ainoastaan juutalaisten olevan Israel." Lisäksi Armstrong kirjoittaa kirjansa sivuilla 55-56 uskomattomasti:

Kuka on Raamattusi mukaisesti todellinen Israel (rodullisesti ja kansallisesti) nykypäivänä? Efraim ja Manasse! Efraim ja Manasse yhdessä saivat oikeuden Israel–nimeen. Siitä piti tulla heidän jälkeläistensä kansallinen nimi. Juutalaiset eivät olleet koskaan heidän jälkeläisiään! Älä hämmennä tätä tosiasiaa! Täten monet ”Israelista” tai ”Jaakobista” puhuvat profetiat eivät viittaakaan ollenkaan juutalaisiin eikä muihinkaan Israelista periytyviin heimokansoihin, mutta vain aniharva pappi, teologi tai muu Raamatuntutkija nykypäivänä tietää tämän. Monet kieltäytyvät tietämästä! Yhdessä nuorukaiset Efraim ja Manasse kasvoivat luvattuun suuruuteen — kansaksi ja kansojen joukoksi. Nämä kansalliset lupaukset annettiin heille molemmille yhdessä kollektiivisesti — muttei niitä annettu muille heimoille!

Myöhemmin sivulla 169:

Keitä Efraim ja Manasse nykyään sitten ovatkin, heidän täytyy omistaa maapallon parhaat maanviljelysalueet, mineraalisuonet sekä muut rikkaudet — suuret kulta– ja hopeakaivokset, rauta–, öljy–, hiilivarat, puutavaraa sekä muut varat. Mikä valtioista täyttää nämä profetiat? Vain Iso–Britannia ja Amerikan Yhdysvallat!

Vielä sivulla 179:

Rangaistuksen olemassaolo antaa ymmärtää, että VÄÄRÄÄ käytöstä on OJENNETTAVA, koska se tuottaa meille harmia — se saattaa meidät takaisin oikealle tielle — joka tuo mukanaan tarkoitetut siunaukset! Ymmärrä tämä! Jota Herra rakastaa, sitä hän kurittaa (Kirje heprealaisille 12:6).

Ja viimeiseksi kaikkein uskomattomin lohkaisu Armstrong'ilta kun hän sanoo arkkienkeli Miikaelia Britannian ja Yhdysvaltojen suojelusenkeliksi lopunajalla (sivu 189):

Daniel kuvaa tätä samaa historian kaikkein vakavinta ahdistuksen hetkeä, joka kohtaa meitä hyvin pian, seuraavasti: ”Ja siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas (arkkienkeli), joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kun kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti” (Danielin kirja 12:1). Tämä hyvin intensiivinen rankaisu tulee koskemaan Britanniaa ja Amerikkaa. Koska se tapahtuu? Lue eteenpäin: ” … Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi (tästä ahdistuksen orjuudesta), kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat. Ja monet maan tomuun makaavista heräjävät (ylösnousemus), toiset iänkaikkiseen elämään … ” (jakeet 1-2).

Vai että Amerikka Jumalan kansaa, kaikenlaista höpönlöpöä!! Ja sitten tehtyään syntiä, Amerikka ja Britannia saavat nyt rangaistuksen ja menettävät kuulemma Aabrahamin jälkeläisille luvatut aineelliset siunaukset tietyksi ajaksi. Amerikka ja Britannia (=’Israel’ Armstrong'in mukaan) kuitenkin katuvat ja Herra armahtaa heidät iankaikkiseen liittoon (uuteen liittoon), jota ei pidä unhoitettaman. Tämä on täysin väärää profetian opetusta! Käsittääkseni iankaikkinen liitto Herran kanssa tarkoittaa raamatullisella alueella asuvaa Israelia tuhatvuotisessa valtakunnassa ja sen jälkeen. Israelin 10 kadonneen sukukunnan jälkeläiset saatetaan takaisin omaan maahansa Messiaan toisen tulemuksen yhteydessä (ks. Ilm. 7:3-8; 14:1-5). Amerikka ja Britannia eivät tule mitenkään hallitsemaan tuhatvuotisessa valtakunnassa, vaan maallinen Jerusalem, Daavidin kaupunki, hallitsee yksinomaan. Armstrong'in opetus on törkeää Raamatun vääntämistä kieroon amerikkalaisten hyväksi (vrt. mormonien opetus). Ilmankos Armstrong ei näin puhu mitään Amerikasta Ilmestyskirjan suurena Babylonina, joka se selvästi on, ja kokee tuhon Ilm. 18:n mukaisesti. Lisäksi luvun 18 jakeessa 21 sanotaan, ettei se koe elpymistä enää koskaan.

21 Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin suuren myllynkiven, ja heitti sen mereen sanoen: "Näin heitetään kiivaasti pois Babylon, se suuri kaupunki (New York, USA), eikä sitä enää löydetä".

Ilmestyskirjan Babylon tarkoittaa sekä uskonnollista Babylonia, Rooman kirkkoa, että taloudellista Babylonia, nykyään USA:ta (Britannian ohessa). Uskonnollisen Babylonin suhteen Armstrong on toki oikeassa (eräs selitys), mutta Ilmestyskirjan 18. luvusta hän ei mainitse mitään. Armstrong on selvästi väärä profeetta, joka kannattaa eräänlaista amerikkalaista korvausteologiaa. Armstrong oli myös taloudellinen huijari. Yhdessä Suomi24-keskustelussa (http://keskustelu.suomi24.fi/node/9690493) sanotaan seuraavaa:

"Jo edesmennyt Herbert Armstrong ohjasi kirkkonsa kymmenykset liki suoraan itselleen, kylpi rahassa ja kalliissa taloissa ja autoissa. Maustoi ruokansa Harrodsilta kirkon luottokortilla ostetuilla 1000 euron suolasirottimilla. Niinhän se maistuu paremmalta."

Kristityn Foorumin Juhani Aitomaa rinnastaa Armstrong'in ja hänen seurakuntansa Jehovan todistajiin, mormoneihin, Kristilliseen tieteeseen ja 7. päivän adventisteihin, ja kaikki nämä kultit ovat syntyneet harhaoppien luvatussa maassa, Amerikassa.

http://www.kristitynfoorumi.fi/apostolitritarit.htm

"Helluntailiikkeeseen kuuluva pastori Joseph Chambers sanoo Joynerin kirjojen olevan samanlaisia New Age liikkeen kirjojen kanssa. Joynerin ajatus, että oikea evankeliumi on ilmoitettu hänelle 1900:n hengellisesti karun vuoden jälkeen, ei eroa muiden häntä edeltäneiden kristinuskoa soveltaneiden ryhmien ilmoituksesta. Näitä ovat mm. Mary Baker-Eddy (Kristillinen tiede), Joseph Smith (mormonit), Ellen G. White (7. päivän adventismi), Charles T. Russell (Jehovan todistajat), Herbert W. Armstrong (The Wordwide Church of God) jne. Kaikki nämä ovat sanoneet samaa omasta opetuksestaan."

Olen vähän pettynyt sinuun veli, kun annat ymmärtää tämän Armstrong'in, joka on veljeillyt useiden maailman johtajien kanssa, olevan hyvä profeetallinen julistaja. Voi olla tietenkin, ettet ole kunnolla perehtynyt kirjan tekstiin. Taidankin kehitellä blogiini varoittavan kirjoituksen Armstrong'ista vääränä profeettana, jota ei pidä uskoa. Kiitos kun toit esille taas yhden nimen eksyttäjien joukosta. Minun tehtäväni on paljastaa huijarit.

T: Olli

-----------------------------

Osmo Pöysti on kummallisen myötämielinen Armstrong'ia kohtaan, ja ilmeisesti siksi, että Armstrong suomi ankarasti katolista kirkkoa (http://opsti.japo.fi/vinkit.htm):

Vuonna 1986 kuollut Herbert W. Armstrong myllersi kristikuntaa tuomalla suureksi paisuneelle kuulijakunnalleen koko joukon sellaisia Raamatun totuuksia, jotka kirkot olivat vuosisatojen ajan pystyneet pimentämään asiakkailtaan. Mutta Armstrongin toi asiansa esiin raakileina. Ymmärtäväiset kristityt ovat tutkineet asioita edelleen, mutta Armstrongin perustama liike on hajonnut moniksi pieniksi kuppikunniksi, joista vain muutamilla on enää merkitystä. Kuolemansa edellä Armstrong kokosi ajatuksiaan kirjaksi Mystery of the Ages, Aikakausien mysteeri. Vaikka kirjassa on puutteita, ja suoranaista huuhaata, se kannattaa yhä lukea, sillä kirkollisista harhoista se on vapaa. Se löytyy Philadelphian Church of God sivuilta, sekä paremmin luettavana laitoksena Pabcon sivulta. Katso myös liikkeen erään jäännösryhmän toimittamaa lehteä sivulta www.thetrumpet.com ja nettivideokanavaa www.keyofdavid.com, jonka ohjelmia vapaan tiedonvälityksen maissa näkyy myös useiden paikallistelevisiokanavien kautta.

Näin siis Herbert W. Armstrong'ista, josta joku voi olla toistakin mieltä, koska hän uskoi Raamattuun yksinään (sola Scriptura) opin perustana ja arvosti Raamatun profetioita (http://www.cogwriter.com/lutherhwa.htm). Minä kuitenkin uskon, että Armstrong oli varustettu juuri sillä määrällä amerikkalaista lustetta, joka tekee hänestä väärän profeetan.

(Lopuksi tuore kuva minusta.)


"Voi, voi sinua, Babylon, sinä suuri kaupunki, sinä vahva kaupunki, sillä sinun tuomiosi tuli yhdessä hetkessä!" (Ilm. 18:10)

Päivitys 18.3.2011

Tämä veli joka kävi luonani ja esitteli Armstrongin kirjan netistä, lähetti minulle eilen hieman vihaisen sähköpostiviestin väittäen, ettei ole tutustunut kirjaan lainkaan, mutta muisti kuulleensa siitä joskus. Hän pyysi oikaisua tähän kirjoitukseen. Pyydän siis anteeksi jos olen loukannut häntä väärillä johtopäätöksilläni. Ehkä veli ei todellakaan tarkoituksellisesti pyrkinyt siihen, että hyväksyisin kaikki kirjan väittämät. Olkoon näin. Kuitenkin pienenä moitteena hänelle, että pitäisi lukea edes vähän kirjaa ennen kuin rupeaa mitenkään esittelemään sellaista. Minä luulin todella, että veli pyrki valistamaan minua jotenkin. No nyt asia selkeni ja olemme varmaan sujut. -Olli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com