Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Israel ja pakanoiden ajat raamatullisesti

Tässä erään profetia-blogin raamattuopetusta pakanain ajoista jotka alkoivat kirjoittajan mukaan Danielinkirjan kirjoittamisen aikoihin, jolloin Jumala antoi kahdessa luvussa (Dan. 2 ja 7) merkittävät profetiat pakanakansoja varten mutta Israel jätettiin kokonaan pois. Kyse on väliaikaisesta tilanteesta, jolloin Jerusalem on pakanain tallattavana ja israelilaiset hajaannuksessa. Nykyistä Israelia hallitseekin pääasiassa valejuutalaiset eli askenaasi/kasaari-juutalaiset jotka tulevat edesauttamaan Antikristuksen valtaannousua lähitulevaisuudessa. Vasta Jeesuksen tullessa kirjaimellisesti takaisin maan päälle tulee pakanain ajat päättymään ja todelliselle Israelille (tai Daavidin huoneelle) palautetaan hallitusvalta Maan suhteen. Kirjoituksen suomensi: Olli R.

----------------------------------

DANIEL JA PAKANAIN AJAT (Osa 4—Johtopäätös)
Daniel and the Times of the Gentiles (Part 4—Conclusion)



By Dr. Tony Garland

SATURDAY, NOVEMBER 3, 2012

www.SpiritandTruth.org


PAKANOIDEN VAIKUTUSVALTA JERUSALEMIN SUHTEEN

Sillä välin, pakanoiden aikaa täytyy tarkastella väliaikaisena tilanteena jonka aikana hallitseva käskyvalta, joka oli määrä sijoittaa Israelin keskelle, on siirretty pakanoiden käsiin. Tämä voidaan nähdä ennustetussa pakanoiden hallituskauden päättymisessä kohti Jumalan valtakunnan alkuunpanoa aikakauden lopussa. [1]

Lisäksi, kysymykseen, ”Mistä tuli lupaus liittyen Daavidin valtaistuimeen?” vastataan valtaistuimen ennalleenasettamisessa vielä tulevaisuudessa:

Tämä on lupaus siitä että Daavidin liittoa ei ole kumottu. Kuninkuus joka vietiin pois Joojakim’iltä (Jer. 22:24-30) tullaan palauttamaan ”tuona päivänä” (Haggai 2:23), eli, Kristuksen takaisintulossa kun pakanoiden ajat saatetaan päätökseen (Psalmi 2:7-9; 89:19-29; Luukas 1:32-33). [2]

Pakanoiden ajat alkavat siitä kun Daavidin valtaistuin oli tyhjä, mikä alkaisi vuonna 586 eKr….ja kulkee koko matkan siihen asti kunnes Daavidin valtaistuin miehitetään jälleen Daavidin jälkeläisellä, mikä voisi olla Jeesuksen maanpäällinen toinen tulemus (Toinen Adventti), ei tempaus. Joten pakanoiden ajat alkoivat vuonna 586 eKr. jolloin valtaistuin oli tyhjä, ja me olemme yhä pakanoiden ajoissa, jatkuakseen tempauksen jälkeen, ja läpi Ahdistuksen ajan, koska ei ole olemassa…Daavidin jälkeläistä valtaistuimella Ahdistuksen ajassa (paitsi teeskentelijä Antikristus, Suom. huom.), ei ennen Toista Adventtia joka päättää pakanoiden ajan. [3]

Hoosean profetialla, joka löydetään hänen merkittävän kirjansa kolmannesta luvusta, on ollut täyttymyksensä. Israel yhä pysyy ilman kuningasta, ilman prinssiä, ilman pappia, ja niin se tulee jatkumaan kunnes Messias itse ilmestyy toista kertaa ottaakseen suuren voimansa ja valtansa. [4]

Tämän aikakauden kuluessa, Jumala edelleen asettaa virkaan, suistaa vallasta, ja kääntää kuningasten sydämiä—kuten Hän on aina tehnyt. Mutta aikakaudelle on ominaista, ettei ole mitään suoraa ja välitöntä Jumalan hallintaa maan päällä. [5] Tämä väliaikainen muutos Jumalan osuuksissa pois teokratiasta ja Daavidin valtaistuimelta pakanoiden hallitusvallan suuntaan voidaan nähdä tosiasiassa että ensimmäistä ja kattavinta profetiaa Danielin kirjassa ei anneta Israelille eikä se koske Israelia, vaan paljastaa pakanoiden asioita jotka koskevat pakanakuningasta. [6]

Tämä muistuttaa suuresti helluntaipäivää kun Jumala käytti vieraiden kansojen kieliä julistaakseen kunniaansa samalla kun tarkoituksellisesti vältti Jerusalemin juutalaisten syntymäkieltä (Apostolien teot 2:5-13). [7] Mahdoton oli tapahtunut: Israelin Pyhä oli siirtämässä painopistettä pois Israelista ja kohti pakanoiden huolia. Tämä voisi juuri olla syy suurelle pelästykselle kaikkien juutalaisten joukossa jotka ymmärsivät yksityiskohdat siitä mitä oli tapahtumassa. [8] Lisäksi, Israelin hajaannus babylonialaiseen vankeuteen oli pohjimmiltaan Exoduksen vastakohta. Israel oli siirretty pois Egyptin vankeudesta palvelemaan Jumalaa erämaassa. Nyt, se oltaisiin luovuttamassa, takaisin orjuuteen vankeudessa uuden supervallan, Babylonin, käsissä. [9]

Exoduksen jälkeen kaikkia kansoja tuossa osassa maailmaa pelästytettiin Israelin Jumalan nimessä, koska he olivat nähneet mitä Jumala teki kuljettaakseen Hänen kansansa Egyptistä, ja he olivat nähneet mitä Israelin Jumala oli tehnyt Egyptin jumalille ja armeijoille, niin että Israelin johtaminen oli todistus heidän Jumalansa voimasta.. Nyt mitä on tapahtunut? Israel on saattanut niin huonoon valoon heidän Jumalansa, ettei heidän Jumalaansa enää pelätä kansakuntien taholta joilla on yhteistä rajaa Israelin maa-alueen kanssa…[10]

Se on keskellä näitä tärkeitä tapahtumia kun Jumala valitsi puhua Danielin kautta tarjoten yleiskatsauksen pakanoiden ajoista (Dan. 2; 7; 10-11) ja niihin kuuluvasta tuomiosta ja Israelin ennalleenasettamisesta (Dan. 9; 12).


Lähdeviitteet (kannattaa katsoa, sisältää paljon selitystä suomeksi)

________________________________________

[1] "Kuningas Nebukadnessarin uni suuresta kuvapatsaasta, ja Danielin näky tuon unen tulkinnasta, olivat jumalallista ilmestystä siitä että Daavidin huoneen menetetty valtikka oli siirtynyt pakanoiden käsiin, pysymään heillä ennen päivää jolloin “taivaan Jumala pystyttää valtakunnan jota ei tulla koskaan hävittämään”."—Robert Anderson, The Coming Prince (Grand Rapids, MI: Kregel Publications, 1957), 31. "’Pakanoiden ajat alkoivat kun Jumala siirsi maanpäällisen hallintavaltansa Israelin kuninkailta pakanakuningas Nebukadnessarille, ja he tulevat jatkamaan kunnes Israelista tulee jälleen ‘kansojen keskus’."—Clarence Larkin, The Book of Daniel (Glenside, PA: Clarence Larkin Estate, 1929), s.v. "The Gentile Nations."
[2] W. A. Criswell and Paige Patterson, eds., The Holy Bible: Baptist Study Edition (Nashville, TN: Thomas Nelson Publishers, 1991), Hag. 2:21-23.
[3] J. Dwight Pentecost, Class Notes on Daniel, Dallas Theological Seminary (Spokane, WA: Ellen Kelso, transcriber, 2006), 2-9.
[4] H. A. Ironside, Ezekiel: An Expository Commentary (New York, NY: Loizeaux Brothers, 1949), Eze. 21:24-27.
[5] "Katsoen sitten Danielin profetian opetukselliseen luonteeseen, avaintieto Jumalan tapoihin aikana jolloin profetia annettiin, on tässä, että Jumala ei enää harjoittanut suoraa tai välitöntä hallitusvaltaa maan päällä."—Kelly, Lectures on the Book of Daniel (3rd. ed.), 16.
[6] "Danielinkirjassa kaikki on muuttunut. Siinä ei ole mitään sanomaa Israelille ylipäätään; ja ensimmäistä ja hyvin kattavaa profetiaa, joka kirjaan sisältyy, ei annettu aluksi profeetalle itselleen, vaan pikemminkin pakanakuninkaan, Nebukadnessarin unen kautta välitettynä Danielille, joka oli ainoa joka voisi palauttaa sen mieleen, tai hankkia sille tulkinnan. Myöhemmät näyt nähtiin ainoastaan Danielin toimesta, ja hänelle annettiin kaikki tulkinnat. Mikä on iso läksy ammennettavaksi tästä? Jumala toimi merkityksellisen tosiasian mukaisesti että Hänen kansansa oli menettänyt paikkansa—ainakin nykyisyyttä varten."—Ibid., 12.
[7] Ne olivat juutalaisia hajaannuksesta, vierailta mailta, jotka ymmärsivät hengellä täytettyjen julistuksia. ”Muut” juutalaiset—ne jotka olivat syntyneet Jerusalemissa—eivät kuulleet mitään heidän syntymäkielellään. Heille se oli kuin juopuneen jokeltamista.
[8] "Monarkia myös piti hallussaan sekä kansallista että uskonnollista merkitsevyyttä. Vaikka Jumala tunnustettiin ainoana todellisena Israelin kuninkaana, Daavidin huoneen johtajat olivat Hänen edustajiaan. Jumala lupasi Daavidille että hänen jälkeläisensä hallitsisivat Israelia ikuisesti (2. Sam. 7:12-16). Kuninkaallisen linjan kaatuminen on saanut monet Israelissa kyseenalaistamaan kansakunnan yhteyden Jumalaan ja hänen lupauksensa luotettavuuden. Heidän järkytystään heijastetaan Psalmissa 89:39-52…"—Scott Jr., Jewish Backgrounds of the New Testament, 109.
[9] On olemassa mielenkiintoinen typologinen yhteys pohdittavaksi juutalaisten hajottamisen kaikkiin pakanakansoihin (erityisesti vuoden 70 jKr. jälkeen, Luukas 21) ja myöhemmän kaikkien pakanoiden Jerusalemiin kokoontumisen Milleniumina, joka on tuleva, välillä.
[10] Pentecost, Class Notes on Daniel, Dallas Theological Seminary, 2-11.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com