Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 22. marraskuuta 2012

Vanha ja uusi risti -- oikean ja väärän uskon pohdiskelua

Pelastussanoman Jarmo lähetti minulle pari mielenkiintoista uutista eilispäivältä joiden sisälle hänen mukaansa kätkeytyy jokin sanoma. Ne siis liittyvät toisiinsa sattuen samoihin aikoihin. Jarmo kysyi minun mielipidettä tai tulkintaani. Seuraavassa meidän sähköpostikirjeenvaihtoa eilen ja tänään.

-------------------------------------

JARMO KIRJOITTI 21.11.2012 klo 18:43

Moikka Olli pitkästä aikaa..

Mietippä mitä nämä kaksi uutista kertoo... pelastuksesta jossa toinen hukkunut löytyy ja toinen pelastuu.

Molemmat ajelleet omilla autoillaan... TAKUULLA SANOMAA!!! EI SATTUMAA!!!

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2012/11/1660732/auto-ajautui-mereen---sukeltaja-pelasti-miehen-pintaan

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012112116356214_uu.shtml

Mysteeri… sanomaa!

Kyseessähän oli MEREEN hukkuva ja sinne jo hukkunut. Toinen vanhus vanhalla autolla, toinen nuori uudemmalla autolla. Auto, meri ja pelastaja, sekä löytäminen ovat symbolikielen avainsanoja.

Olisiko kyse vain siitä, että kun ko. vanhuksella oli museoauto, jonka kanssa tämä oli hukkunut, kuollut jne. symbolisoi että auto tarkoittaa Kristusta, jonka mukana mentiin elämää eteenpäin.

Elävä nuorimies taas oli hukkumaisillaan nykyaikaisen autonsa kanssa... ja hänet pelastettiin elävänä, kun taas samaan aikaan löydettiin vanhus vanhan autonsa kanssa joka nostettiin myös pois merestä.


Auto ajautui mereen – sukeltaja pelasti miehen pintaan

Mies joutui tänään veden varaan Kemissä, kun hän ajautui auton mukana mereen.

Pelastuslaitoksen sukeltaja sai nostettua miehen pintaan. Päivystävän palomestarin mukaan mies ehti olla vedessä viisitoista minuuttia, ja häntä jouduttiin elvyttämään onnettomuuspaikalla. Mies kuljetettiin Länsi-Pohjan keskussairaalaan.

Onnettomuuden syystä ei vielä ole tietoa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello 14 jälkeen.

Uskomaton sattuma: Vuoden kadoksissa ollut vanhus löytyi uponneesta autosta

Lähes vuoden kadoksissa ollut Aarne Anttila on löydetty kuolleena Kemissä.

93-vuotias Anttila katosi viime joulukuussa Kemissä, kun hän lähti liikenteeseen vuoden 1959 mallin autollaan. Auto löydettiin tänään Kemin Hahtisaaren venesatamasta meren pohjasta. Kadonneeksi ilmoitettu Anttila löydettiin autosta.

Auto löytyi toisen laiturilta veteen ajaneen auton pelastustoimien yhteydessä. Autoa on etsitty samalta alueelta monta kertaa aiemmin eri keinoilla, mutta tuloksetta. Poliisin mukaan etsinnöissä on käytetty viistokaikuluotausta, kaikuluotausta, naarausta, sukeltamista ja ruumiskoiraa. Etsintöjä on vaikeuttanut se, että paikalla on erittäin hankala mutapohja.

Poliisin mukaan asiassa ei epäillä rikosta.


PS. tuossa uutisissa on muutakin sinulle, Vanhan auton rekkari LO-133, vuosimalli 1959 ja miehen ikä 93v, tapahtuma-aika klo 14 jne. vuosi sitten kadonnut vanhus ??? en tiedä!

-jarmo-

-------------------

OLLI VASTASI 22.11.2012 klo 0:49

Hei vaan Jarmo!

Mulle tuli heti mieleen yksi raamatunkohta joka voisi sopia näihin kahteen tapaukseen. Oletetaan että vanhuksen auto oli se vanha risti eli Uuden Testamentin risti, joka kuoletti, ja hukkumiskuolemalta pelastetun uusi auto edustaisi populaarievankeliumia joka ei ole UT:n evankeliumi, mutta pelastaa ihmisen koettelemuksilta elämään viihtyisästi tätä maallista elämää.

A.W.Tozer: "Miksi rakennamme seurakuntamme inhimilliselle lihalle? Sillä me emme opeta ihmisiä kuolemaan Kristuksen kanssa, vaan elämään kuolevan ihmisyytemme voimassa. Jos minä näen oikein, niin populaarievankeliumin risti ei ole Uuden testamentin risti. Se on mieluumminkin uusi kiiltävä koriste itseriittoisen ja lihallisen kristillisyyden kaulalla. Vanha risti kuoletti ihmiset, uusi risti viihdyttää heitä ; vanha risti tuomitsi, uusi risti huvittaa; vanha risti tuhosi luottamuksen lihaan, uusi risti rohkaisee siihen."

A.W.Tozer: "Vanha risti on kuoleman symboli. Jumala pelastaa ihmisen panemalla hänen elämänsä täydelliseen konkurssiin ja sitten nostamalla hänet kokonaan uuteen elämään. Jumala tarjoaa elämää, mutta ei vanhan paranneltua versiota. Hänen tarjoamaansa elämään päästään kuoleman kautta. Uusi elämä on aina ristin tuolla puolen."

Lainaukset otettu sivulta: http://www.acts17-11.com/suomi/risti.html

Tämä vanhan miehen kuolema “vanhassa ristissä” ja nuoremman pelastuminen “uudessa ristissä” siis kuvaisi seuraavaa Jeesuksen opetusta, joka ilmenee Tozerin tokaisuissa:

Mk. 8:35: "Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun ja evankeliumin tähden, hän pelastaa sen."

Tapahtumassa on vastakkain onnellinen maallinen elämä (menestysteologia) ja ikuinen taivaselämä, joka saavutetaan vain vanhan ristin kautta (ristinteologia). Autojen samanaikaisella löytymisellä voi todellakin olla kristillistä sanomaa, kuten sanoit. Jumala puhuu tavalla tai toisella nykymaailmassa, muttei ainakaan Benny Hinnin suulla.

Juu, tuosta rekkarista vielä löytyy jotakin. LO=12+15=27 (kirjainten järjestysluvut yhteen) ja 133=7 (1+3+3). Molemmat hyviä raamatullisia lukuja. Muistaakseni 27 kuvaa Jeesuksen ristiä ja kuolemaa (9+9+9) sekä seiska Kristuksen hengellistä täydellisyyttä. Auton vuosimalli –59 (5+9=14) ja löytöaika klo 14 ovat myös puhuttelevia kun 14=2x7. Miehen ikä 93 v. –> 9+3=12 ja tuo luku kuvaa 12 apostolia ja Israelin 12 sukukuntaa. Se on täydellisen hallinnon luku. En tiedä..ehkä kaikki tuo numerologia on vähän kaukaa haettua, muttei siinä ainakaan esiinny pahat luvut, kuten 11 ja 13.

Kun kadonnut vanhus löydetään vasta vuoden kuluttua niin se tarkoittanee maailman hengellistä pimeyttä joka ei sokeudessaan näe enää vanhan ajan ristin pelastavaa voimaa vaan ottaa mieluummin vastaan uuden sijaisevankeliumin, joka on vain tätä maallista elämää varten.

No, tässä oli minun selitykseni. Auttoiko yhtään?

T: Olli

-------------------

JARMO VASTASI EDELLISEEN 22.11.2012 klo 6:30

Kiitos Olli,

Noita numeroita etenkin odotin sulta, koska jotenkin liitin auton näissä tapauksissa vaihtoehtona Raamatun vertauksiin veneestä, joka kuvaa ihmisten pinnalla pysyttelyä uskonsa varassa ja auto nyt tässä tapauksessa selvästi vie pohjaan, joten usko miehen käsissä on omavoimainen, vene taas naisen käsissä pitää pinnalla. Noh nää nyt ovat vertauskuvia ja symboliikkaa, jotka minua aina ovat kiinnostaneet. Numerot ovat selkeästi sun osaamista ja liitän helposti nuo nyt esittämäsi numerot oikeille paikoille tämän koko tapauksen vertauksessa. Matteus 27 on ristinkertomuksen luku ja seitsemännen jakeen teksti kuuluu näin: 7 Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautausmaaksi. Veripellon hankinta, muukalaisten hautuumaa :) aika hyvä! Muukalaisia täällä ollaan, peräpohjolassa, "pakanoita" tai Israelin kansaa Suomenmaalta, mereen kylvettyinä.

Yhdeksäs heti, Jeesuksen kuoleman hetki. Kolme kertaa (yhdeksän) kukko lauloi ennen aamunkoittoa, enteili tulevaa yhdeksättä hetkeä Pietarille ja miehen ikä vielä täydentää tämän apostoliluvun, joista yksi hankki kavaltamalla veripellon muukalaisille. Mainiota!

Kiitos näistä.. pitää vielä ajatella asiaa lisää... palaillaan!

-jarmo-

------------------

OLLI VASTASI VIELÄ JARMOLLE 22.11.2012 klo 15:02

Hei,

Minä annan sinulle vielä yhden artikkelin luettavaksi eksytyksiä käsittelevässä sivustossa jossa on A.W. Tozerin kirjoittama artikkeli The Old Cross and the New joka julkaistiin ensimmäisen kerran The Alliance Witness -julkaisussa vuonna 1946. Minusta se puhuttelee kovin paljon nykyaikaa kun luopumus on vallalla kristikunnassa ja pääosin vanha risti on korvattu uudella ristillä. Lue http://www.arvioikaa.com/vuristi.html.

Lainauksia:

"Uusi risti ei lyö syntistä kuoliaaksi, se vain ohjaa hänet uusille urille. Se ohjaa hänet puhtaampaan ja iloisempaan elämäntapaan ja säilyttää hänen itsekunnioituksensa. Itsekeskeiselle se sanoo: "Tule palvelemaan itseäsi Kristuksen puolesta". Egoistille se sanoo: "Tule kerskumaan Herrassa". Jännitystä etsivälle se sanoo: "Tule kokemaan kristillisen seurakunnan jännitystä". Kristinuskon sanoma ohjataan senhetkisen muotiaallon suuntaiseksi, jotta yleisön olisi se helppo hyväksyä."

"Vanha risti symboloi kuolemaa. Se edustaa ihmisen äkillistä, väkivaltaista loppua. Ihminen, joka Rooman vallan aikana otti ristinsä ja lähti vaeltamaan ristiään kantaen, oli jo sanonut hyvästit ystävilleen. Hän ei palaisi koskaan takaisin. Hän oli matkalla tiensä päähän. Risti ei tehnyt mitään kompromissia, se ei sovitellut mitään eikä säästänyt mitään; se löi koko ihmisen kuoliaaksi, täydellisesti ja lopullisesti. Se ei yrittänyt pysyä hyvissä väleissä uhrinsa kanssa. Se löi julmasti ja kovaa, ja kun se oli suorittanut työnsä loppuun, ei sitä ihmistä enää ollut olemassa."

Näin ollen tapaus vanhasta miehestä joka hukkui vanhan autonsa kanssa symboloisi vanhaa miestä kuljettavan vanhan ristin kuolettavaa voimaa josta ei enää palata entiseen elämään (oikea usko), vaan vanha mies jatkaa sitten eteenpäin uudessa taivaallisessa elämässä käymällä kuoleman portin kautta. Toisessa tapauksessa taasen nuori mies uuden autonsa (uuden ristin) kanssa pelastuen takaisin maalliseen elämään symboloisi tätä nykyistä vallalla olevaa New Age -kristillisyyttä ihmeineen ja merkkeineen, jossa ihmiselle tarjotaan vain parempi painos vanhasta elämästä. Sukeltaja (esiintuleva kirkko, http://www.kristitynfoorumi.fi/esiintulevakirkko.htm) ei voinut enää “pelastaa” vanhusta mutta nuoren miehen autoineen se pystyi kaappaamaan itselleen, koska tämän usko oli uuden ristin (uuden auton) varassa. Minusta näin voi hyvinkin ajatella vertauskuvallisesti.

Muista että Jeesuksen ensimmäinen lause opetuslasten kysyessä häneltä Hänen tulemuksensa ja maailman lopun merkkiä oli: "Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä" (Matt. 24:4). Lisäksi apostoli Paavali kirjoittaa 2. Tessalonikalaiskirjeen luvussa 2 luopumuksesta joka tulisi ennen Antikristuksen ja Ahdistuksen aikaa: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi". Elämme siis maailmanhistorian petollisimmassa ajassa kun salakavalat eksytyksen aallot pyrkivät valtaamaan kristikunnankin. Luopumus ei koske pelkästään maailmaa vaan myös kristittyjen luopumista Raamatun puhtaasta sanasta kohti villitseviä maailmallisia henkiä.

"Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja valheenpuhujain ulkokultaisuuden vaikutuksesta..." (1 Tim. 4:1-2)

Kyllä, mä olen numeroiden asiantuntija mutta blogini myötä kerron myös eksytyksistä.

-Olli


---------------------

Oliko tässä tapahtumassa ("hukkunut" ja "pelastettu") jotain jumalallista sanomaa ja merkitystä jää jokaisen lukijan harkittavaksi. Kuitenkin uutisten samanaikaisuus ja kohteiden vastakohtaisuus samankaltaisissa onnettomuuksissa puitteineen antaa ajattelemisen aihetta itsekullekin.

1 kommentti:

  1. Aarne Anttila oli kuollessaan 92 vuotias, 9+2=11. Suomessa tuntuu olevan tuomion aikaa nyt esim. Talvivaaran tapaus jossa mittauspiste järvellä oli akku loppunut ennen vuotoa, outoa.

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com