Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 13. maaliskuuta 2010

Esiintulevan kirkon petos

Tässä kirjoittaja ottaa esille "lavean tien" kristillisyyden, josta Jeesus varoitti, ja joka ei vie pelastukseen. Pääasiassa Amerikassa vaikuttava Rick Warren'in Päämäärätietoinen liike on tämänkaltaisen kristillisyyden pääedustaja nykyään. Hänen imperiuminsa on paisunut valtavaksi, ja osoittaa, että luopumus kristikunnassa on saavuttanut jo kriittisen vaiheen. Artikkelin suomentaja: Samuel Korhonen


Lighthouse Trails Research Project

Lighthouse Trails'in uutiskirjeestä 18.1.2010:

Kymmenen raamatullista syytä pysyä erossa Rick Warren'in ”lavean tien” kristillisyydestä

by Warren Smith

Suomentajan kommentti: Suomenkin ”vapaat” kristityt ovat lennossa suureen eksytykseen paljolti siksi, koska kaksi suurinta ”kristillistä” kustantajaa julkaisee muiden eksyttävien kirjojen lisäksi Rick Warren'in kirjoja. Päämäärätietoisen liikkeen tärkeimmät kirjat ovat: Päämäärätietoinen seurakunta (Aika 1999) ja Tavoitteena elämä (Päivä 2005).

Katkelma kirjasta A "Wonderful" Deception:

Rick Warren'in päämäärätietoisesta liikkeestä on suhteellisen lyhyessä ajassa tullut jotakin sellaista, josta TIME -lehti käytti nimitystä ”Päämäärätietoinen Imperiumi”. (1) Sana imperiumi (engl. empire) on sanakirjan mukaan ”ylin hallinto; ehdoton valta tai auktoriteetti, herruus”. Se merkitsee myös ”kattavaa yhteiskunnallista tai taloudellista järjestöä yhden henkilön, perheen tai yhtiön valvonnassa”. (2) Rick Warren'ista on tullut yhä luopuneemmaksi käyvän postmodernin seurakunnan nimellinen pää – lähes keisarin kaltainen pääjohtaja – kaikissa sen tarkoituksissa ja päämäärissä. Mutta vaikka suuri osa maailmaa ja seurakuntaa jatkuvasti menee Warren'in puolelle, kenellekään ei ole liian myöhäistä harkita uudelleen sitoutumista häneen ja hänen Päämäärätietoiseen Liikkeeseensä. Tässä on kymmenen raamatullisesti perusteltua syytä, miksi niiden, joilla on vähänkin rakkautta totuuteen, ei pitäisi sekaantua Warren'in ”lavean tien” kristillisyyteen.

Kymmenen perussyytä


1) Rick Warren'in Päämäärätietoinen liike tarjoaa ”lavean tien” kristillisyyttä. Yksi kristillisen uskon salaisuus on Jeesuksen varoituksessa, että tie elämään on ”kaita” ja että ”harvat” todella löytävät sen. Jeesus kertoo meille edeltä, että ”lavea tie” -- vaikka päämäärät esitettäisiin kuinka hyvinä – ei ole Hänestä. Koska Rick Warren'in muutosliike perustuu tekoihin eikä uskontunnustuksiin, niin kaikki on kutsuttu osallistumaan tähän globaaliin ponnistukseen, mutta raamatulliset periaatteet on vesitetty ja usein heitetty syrjään.

Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät; mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät. (Matteus 7:13-14)

2) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys ei julista ”Jumalan koko neuvoa”. Rick Warren opettaa Raamatusta vain sen, mitä tahtoo. Siksi on monia tärkeitä opetuksia, jotka hän hyppää yli, vähättelee ja jättää ulkopuolelle – varsinkin koskien profetiaa ja hengellistä petosta.

Sillä minä en ole vetäytynyt pois julistamasta teille kaikkea Jumalan tahtoa. Ottakaa siis itsestänne vaari ja kaikesta laumasta, johon Pyhä Henki on teidät pannut kaitsijoiksi, paimentamaan Herran seurakuntaa, jonka hän omalla verellänsä on itselleen ansainnut. Minä tiedän, että minun lähtöni jälkeen teidän keskuuteenne tulee julmia susia, jotka eivät laumaa säästä, ja teidän omasta joukostanne nousee miehiä, jotka väärää puhetta puhuvat, vetääkseen opetuslapset mukaansa. Valvokaa sentähden ja muistakaa, että minä olen kolme vuotta lakkaamatta yötä ja päivää kyynelin neuvonut teitä itsekutakin. (Apt. 20:27-31)

3) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys ei erota hengellisiä ajanmerkkejä. Aivan kuten Jeesuksen päivien johtajat havaitsivat sään, mutta eivät ajanmerkkejä, myös Warren havaitsee monia yhteiskunnallisia ja taloudellisia ongelmia, mutta ei hengellisiä ajanmerkkejä.

Taivaan muodon te osaatte arvioida, mutta aikain merkkejä ette osaa. (Matteus 16:3)

4) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys on tietämätön Saatanan juonista. Siinä, missä apostoli Paavali ja toiset uskovat ”eivät olleet tietämättömiä Saatanan juonista”. Warren'in ”lavean tien” kristillisyys julistaa, että Saatanan juonet ovat ”täysin ennustettavia.” (3) Tietämättömänä Saatanan juonista tämä ”lavean tien” kristillisyys on joutunut Saatanan juonien uhriksi – varsinkin New Age'n/Uuden Hengellisyyden/Uuden Maailmankatsomuksen alueella.

Ettei saatana pääsisi meistä voitolle; sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat. (2. Kor. 2:11)

5) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys ei paljasta hengellistä pahaa. Warren'in versio kristinuskosta ei anna aitoa varoitusta petollisesta henkimaailmasta eikä hengellisestä petoksesta. Pahaan kuuluu paljon enemmän, kuin ne ongelmat, joita Rick Warren pyrkii korjaamaan päämäärätietoisella P.E.A.C.E. -suunnitelmallaan (peace = rauha). Meitä kehotetaan paljastamaan väärät profeetat ja väärät opettajat, ei opiskelemaan heidän alaisuudessaan, ei liittymään heihin hengellisesti eikä edistämään heidän suunnitelmiaan.

Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan. (Ef. 6:12)

Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen. (2. Tim. 3:13)

Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä. (Ef. 5:11)

6) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys ei ”vakavasti kilvoittele uskon puolesta”. Koska se ei julista kaikkea Jumalan neuvoa, ei erota ajanmerkkejä, on tietämätön Saatanan juonista eikä paljasta hengellistä pahaa, niin Rick Warren'in ”lavean tien” kristillisyys ei taistele ”hyvää uskon kilvoitusta”.

Rakkaani! Kun minulla on ollut harras halu kirjoittaa teille yhteisestä pelastuksestamme, tuli minulle pakko kirjoittaa ja kehoittaa teitä kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka kerta kaikkiaan on pyhille annettu. (Juuda 3)

Kilvoittele hyvä uskon kilvoitus, tartu kiinni iankaikkiseen elämään, johon olet kutsuttu ja johon hyvällä tunnustuksella olet tunnustautunut monen todistajan edessä. (1.Tim. 6:12)

Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä. (Ef. 6:13)

7) Maailma johtajineen rakastaa Rick Warren'ia ja hänen "lavean tien" kristillisyyttään, mutta maailma ei rakastanut Häntä. Jeesus varoitti seuraajiaan, että maailma vihaisi, vainoaisi ja jopa tappaisi heitä – aivan kuten maailma vihasi, vainosi ja tappoi Hänet. Sovittelevassa pyrkimyksessään maailman saavuttamiseksi Warren'ista ja hänen ”lavean tien” kristillisyydestään on tullut maailma.

He ovat maailmasta; sentähden he puhuvat, niinkuin maailma puhuu, ja maailma kuulee heitä. (1. Joh. 4:5)

Voi teitä, kun kaikki ihmiset puhuvat teistä hyvää! Sillä niin tekivät heidän isänsä väärille profeetoille. (Luukas 6:26)

Ja kaikki, jotka tahtovat elää jumalisesti Kristuksessa Jeesuksessa, joutuvat vainottaviksi. (2. Tim. 3:12)

Ja te joudutte kaikkien vihattaviksi minun nimeni tähden. (Matteus 10:22)

Jos he perheenisäntää ovat sanoneet Beelsebuliksi, kuinka paljoa enemmän hänen perheväkeään! (Matteus 10:25)

8) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys on sitoutunut jumalattoman muutoksen prosessiin. Rick Warren kuvailee itseään ”muutosagenttina,” mutta yrityksessään muuttaa maailma hän ja hänen Päämäärätietoinen liikkeensä todellisuudessa ovat muuttamassa raamatullista kristinuskoa. Raamattu varoittaa niistä, jotka ajavat epäraamatullista ja jumalatonta muutosta.

My son, fear the LORD and the king; Do not associate with those who are given to change. (Sananlaskut 24:21, NASB)

Pelkää, poikani, Herraa ja kuningasta, älä sekaannu kapinallisten seuraan. (Sananlaskut 24:21, KR-38)

Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. (Hepr. 13:8)

Sillä minä, Herra, en muutu. (Malakia 3:6)

Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, Herra, jolloin minä lähetän nälän maahan: en leivän nälkää enkä veden janoa, vaan HERRAN sanojen kuulemisen nälän. (Aamos 8:11)

9) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys on jatkuvasti ”kaksikielinen” ja ”kaksimielinen”. Rick Warren'in yritykset ottaa näennäisesti etäisyyttä New Age'iin/Uuteen Hengellisyyteen ja samalla asettua New Age'n ymmärtäjien puolelle on ”kaksikielisyyttä”, ”kaksimielisyyttä” ja petollisen omahyväistä. Daavid puhuu Psalmeissa niistä, jotka puhuvat ”liukkain huulin” ja ”kaksimielisin sydämin”.

Auta, HERRA, sillä hurskaat ovat hävinneet, uskolliset ovat kadonneet ihmislasten joukosta. He puhuvat valhetta toinen toisellensa, puhuvat liukkain huulin, kaksimielisin sydämin. (Psalmi 12:1-2)

Niin myös seurakuntapalvelijain tulee olla arvokkaita, ei kaksikielisiä, ei paljon viinin nauttijoita, ei häpeällisen voiton pyytäjiä, vaan sellaisia, jotka pitävät uskon salaisuuden puhtaassa omassatunnossa. (1.Tim.3:8-9)

...kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään. (Jaak. 1:8)

10) Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys ei ole ”urhea totuuden puolesta”. Warren on lukuisin tavoin osoittanut olevansa poliittisesti ja hengellisesti omaa etuansa ajava, kun on kysymys totuudesta. Hänen ”lavean tien” kristillisyytensä pelaa maailman ehdoilla ja hyväksyy maailman, koska se on maailma. Se ei pidä lujasti kiinni totuudesta, koska se ei ole ”urhea totuuden puolesta”.

He jännittävät valheeseen kielensä jousen, eivätkä käytä totuuteen valtaansa maassa. (Jer. 9:3, RK-38)

And they bend their tongues like their bow for lies: but they are not valiant for the truth upon the earth. (Jer. 9:3, KJV)

Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani. (Joh. 8:31)

Se aika on tullut

Apostoli Paavali saarnasi Jumalan sanassa pysymisen tärkeyttä. Hän varoitti, että tulisi aika, jolloin uskovat eivät kärsi tervettä oppia, vaan etsivät opettajia, jotka puhuisivat heille, mitä he haluavat kuulla:

Saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella. Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. (2.Tim. 4:2-4)

Kun Rick Warren'in "lavean tien" kristillisyys näyttää matkaavan alas Uuden Hengellisyyden ”laveaa tietä”, niin on hyvin selvää, että hänen Päämäärätietoinen Liikkeensä on kaikkea muuta kuin se ”kaita tie”, jota Jeesus Kristus kuvaili jakeessa Matteus 7:14. On tärkeää ymmärtää, mitä tässä on panoksena – Ristin keskeisyys yhtenä ja ainoana tosi evankeliumina – jota ilman ei ole pelastuksen toivoa. Jeesus Kristus kuolemassa Ristillä meidän syntiemme tähden on evankeliumin keskeinen sanoma. Se on se luotilanka, joka lopulta erottaa totuuden harhasta, mutta kun erotamme totuutta harhasta, niiin on olennaista, että meidän täytyy noudattaa kaikkea Jumalan neuvoa. (Apt. 20:27, KJV käyttää sanaa counsel)

Jeesus on se yksi ja ainoa Vapahtaja – se yksi ja ainoa tosi Kristus. Tiede ei voi toisin osoittaa, ei nyt, eikä tulevaisuudessa (1. Tim. 6:20). Jumala ei ole kaikessa. Me emme ole Kristus emmekä Jumala. Liha ja veri eivät voi periä Jumalan valtakuntaa (1. Kor. 15:50). Ei ole: ”kuten ylhäällä, niin alhaalla (okkulttinen sanonta)”. Apostoli Johannes sanoo:

Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien. (Joh. 3:31)

Jeesus Kristus on Herra. Hänen nimensä on yli kaikkien nimien (Fil. 2:9). Hän ei ole kirjan, The Shack (kristillisokkulttinen bestselleri Amerikassa, jota kristityt lukevat. Suom. huom.), Jeesus, eikä Hän ole New Age'n/Uuden Hengellisyyden ”Jeesus”. Hän ei ole petetyn maailman ja luopioseurakunnan ”kvantti-Kristus (engl. quantum Christ)”.

Apostoli Paavali kuvailee Kristuksen yksinkertaisuutta:

Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme vietteli Evan kavaluudellansa, niin myös teidän taitonne turmellaan siitä yksinkertaisuudesta, joka on Kristuksessa. (2. Kor. 11:3, Biblia 1776 mukaan, sekä KR-38, että -92 kääntävät jakeen väärin. Suom. huom.)

Monien tämän päivän hengellisten ja uskonnollisten johtajien mukaan ihmiskunnalta on mennyt 2000 vuotta sen ymmärtämiseen. He sanovat meidän tarvitsevan kvanttifyysikkoja, solubiologeja, matematiikan tohtoreita, New Age -kanavoitsijoita ja esiintulevia postmoderneja saarnaajia lopultakin ymmärtääksemme, mitä Jeesus yritti sanoa meille ensimmäisellä vuosisadalla. Ei, tämä ei ole sitä yksinkertaisuutta, jota Paavali kuvaili. Tämä on Vastustajamme petollista työtä, kun hän yrittää muuttaa luomakunnan Luojaksi ja omia Luojan luomakunnan itselleen.

Valitettavasti monet tämän päivän pastorit ovat unohtaneet, että Saatana on tämän maailman Jumala (2. Kor. 4:4) ja että meidän tulee ”vastustaa perkeleen kavalia juonia” (Ef. 6:11). Sen seurauksena seurakunta on nyt lennossa suureen hengelliseen petokseen.

Niitä, jotka vielä oikein jakavat Jumalan Sanaa ja riippuvat siinä kiinni, Raamattu varoittaa, että tuleva petos on niin suuri, että suurin osa maailmaa petetään (Ilm. 13:13-14). Jeesus varoitti, että Hänen tiensä ei ole lavea tie, vaan Hänen Sanansa noudattamisen ”kaita tie” (Joh. 8:31). Ja Hänen tiensä on se tie, joka johtaa iankaikkiseen elämään.

Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä. (Luukas 21:28)

1 kommentti:

  1. Rick Warren ja Bill Hybles ovat jesuiittojen / vapaamuurareitten asiamiehiä/eksyttäjiä.
    Oli hyvä kirjoitus.
    T. Paavo Virtaniemi

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com