Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Menestysevankeliumin todellinen alkuperä demonista vaikutusta

Tässä erittäin valaiseva artikkeli amerikkalaisen menestysevankeliumin eli ns. toisen evankeliumin alkujuurista, jotka osoittavat että väärä oppi lähti liikkeelle demonien opetuksesta eräälle aikansa uskonnolliselle merkkihenkilölle Amerikan kirjallisuudessa. Hänen teostensa kautta väärä opetus levisi kulovalkean tavoin Amerikan mantereelle jonka omivat myöhemmin itselleen nykyäänkin hyvin tunnetut menestyssaarnaajat eri puolilla maailmaa, myöskin täällä Suomessa. Aiheellisen artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

--------------------------------

Menestysevankeliumin todellinen alkuperä
August 2014
by Anton Bosch

Menestysevankeliumin täytyy olla yksi kaikkien aikojen suurimmista petoksista. Time-lehden gallup USA:ssa vuonna 2006 tuotti seuraavat tilastotiedot:

“17% tutkituista kristityistä sanoivat pitävänsä itseään sellaisen liikkeen osana, samalla kun 61% uskoi, että Jumala tahtoo ihmisten olevan vauraita. Ja 31% – paljon suurempi osuus, kuin Amerikassa on helluntailaisia – yhtyivät siihen, että jos annat rahasi Jumalalle, niin Jumala siunaa sinua enemmällä rahalla” (Time, Sept. 10, 2006).

Amerikasta sanoma on kyllästänyt koko maailman, etenkin Nigerian, jossa kaksi suurinta promoottoria ovat David Oyedepo, jonka Canaanland -kirkkoon mahtuu 55000 ja Enoch Adeboye, jonka Redeemed Christian Church'illa on haaroja yli sadassa maassa – 14 000 haaraa ja 5 miljoonaa jäsentä yksin Nigeriassa. Vuonna 2008 Newsweek -lehti listasi hänet yhdeksi maailman 50 vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä.

Menestyksen sanoma on muuntunut moniksi variaatioiksi, jotka kaikki jakavat tietyt yhteiset piirteet ja juuret. Läheisesti menestyksen sanomaan liittyvä opetus on ”uskonsanan” opetus harhaisine näkemyksineen uskosta. Monet pitävät näitä harhoja samana asiana ja vaikka ovat sukua toisilleen ja väittävät tuottavansa saman hedelmän, niiden opilliset ja historialliset juuret eroavat. Uskonsanan sanoma kehittyi yhtä aikaa ja rinnakkain menestyksen sanoman kanssa, mutta sen juuret johtavat EW Kenyon'in kautta kristilliseen tieteeseen (Christian Science), kun taas menestyksen juuret johtavat Oral Roberts'in kautta Napoleon Hill'iin (korostus suomentajan). Näin ollen tämä artikkeli käsittelee vain menestysevankeliumin juuria, jotka voidaan tiivistää lauseeseen: ”anna Jumalalle niin Hän antaa sinulle” eli ”kylvä ja korjaa.” Uskonsanan tiivistys on “name it and claim it (nimeä se ja vaadi se)” tai myös “blab it and grab it (lörpöttele se ja kahmaise se).”

Hedelmiä juurista

Jo satunnaiselle Raamatun tutkijalle on selvää, että menestysevankeliumi on toinen evankeliumi, joka saarnaa toista Jeesusta (2. Kor. 11:4). Tämä sanoma saalistaa ihmisten ahneudella ja rahanhimolla ja houkuttelee ahneet uskontoon, joka palvoo ennemmin Mammonaa kuin tosi Jumalaa. Hedelmä selvästi määrittelee sen riivaajien opiksi.Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja (1. Tim. 4:1). Mutta mitkä ovat tämän opetuksen juuret? Tulet järkyttymään tämän lyhyen artikkelin johtopäätöksestä, mutta sen ei pitäisi olla yllätys.

Juuret

Useimmat nykyiset puolestapuhujat ovat toisen tai kolmannen polven menestyssaarnaajia. Useimpiin heistä on vaikuttanut suoraan tai epäsuorasti ainakin yksi kolmesta miehestä:

Kenneth Hagin (1917-2003),
Kenneth Copeland (1936-) ja/tai Fred Price (1932-).

Näihin kolmeen taas vaikutti Oral Roberts (1918–2009), joka on nimettävä menestysevankeliumin isäksi (korostus suomentajan).



Hagin, Copeland, Price

Vuonna 1967 Kenneth Copeland kävi Oral Robertsin yliopistoa (ORU), jossa hän työskenteli myös yhtenä Roberts'in lentäjistä. Se antoi Copeland'ille tilaisuuden nähdä Roberts toiminnassa parantamisristiretkillään ja oppia suoraan Roberts'ilta. Ensimmäisen vuotensa aikana ORU:ssa hän kuitenkin kuunteli erään Hagin'in nauhan ja hän ja hänen vaimonsa tulivat välittömästi Hagin'in opetuslapsiksi. Kuten Copeland'it myös Fred Price katsoo Hagin'in suurimmaksi vaikuttajaksi elämäänsä ja palvelutyöhönsä. Siten melkein kaikki menestyssaarnaajat jäljittävät juurensa Kenneth Hagin'iin. Mutta mistä Hagin sai opetuksensa? Kirjassaan How God Taught Me About Prosperity (Kuinka Jumala opetti minulle menestystä) vuodelta 1985, Hagin sanoo: “Herra itse opetti minua menestyksestä. En koskaan lukenut siitä kirjasta. Sain sen suoraan taivaasta” [korostus hänen]. Hagin'in mukaan hän sai tämän ilmestyksen vuonna 1959. 
 
Kuitenkin siihen aikaan, kun Hagin sai ”ilmestyksensä,” sekä Oral Roberts että A A Allen olivat jo saarnanneet sanomaa kymmenen vuotta (Hagin ja Roberts asuivat samassa kaupungissa – Oklahoma'n Tulsa'ssa). Allen julkaisi aika monta menestystä mainostavaa kirjaa, kun taas Roberts käytti radiotyötään ja kampanjoitaan levittämään sanomaa. Allen oli ensimmäinen, joka viittasi köyhyyteen ”henkenä.” Kuitenkin pitkällä aikavälillä Allen'in vaikutus nykyajan menestysopetukseen oli suhteellisen vähäinen ja lyhytaikainen verrattuna Roberts'iin. Tästä syystä emme enempää perehdy A A Allen'iin, vaikka hänen ahneuden, himon ja juoppouden perintönsä vahvistaa opetuksen lähteen. Sen tosiasian valossa, että sekä Roberts että Allen mainostavat tätä oppia kauan ennen Hagin'ia, Hagin'in väite, että kukaan ihminen ei ollut vaikuttanut häneen, ei siis ole totta.

Oral Roberts

Tämä tuo meidät Oral Roberts'iin. Vuoden 1947 aikana Oral Roberts oli tullut kriisiin elämässään ja palvelutyössään. Eräänä aamuna hän avasi Raamatun ja kohta 3. Joh. 2 (Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niinkuin sielusikin menestyy) iski häneen. Tämä oli Roberts'ille eräänlainen ilmestys. Roberts ja hänen vaimonsa tulisivat katsomaan tuohon hetkeen ”lähtöpaikkana.” Muutamia päiviä tämän ilmestyksen jälkeen Roberts saisi, minkä uskoi olevan käytännöllinen vahvistus sille tosiasialle, että Jumala halusi hänen menestyvän aineellisesti. Roberts'in naapuri oli Buick-autojen myyntiedustaja ja hänen välityksellään Roberts onnistui hankkimaan upouuden Buick'in. Naapuri, herra Gustavus, onnistui saamaan erittäin hyvän hinnan Roberts'in vanhasta autosta ja avitti häntä saamaan uuden Buick'in ”myyjän hinnalla,” joka ei ollut paljon enemmän, kuin he saivat vanhasta autosta.

Tämä oli sodanjälkeisinä kuukausina, jolloin uudet autot olivat käytännössä saavuttamattomia. Roberts'in mukaan ”uusi auto tuli minulle symboliksi siitä, mitä ihminen voi tehdä, jos uskoo Jumalaan” (David Edwin Harrell, Oral Roberts: An American Life).

Roberts alkoi välittömästi saarnata menestyksen sanomaa. Vuonna 1954 hän lupasi rahanpalautuksia ihmisille, jotka antoivat hänelle rahaa, eivätkä olleet saaneet lahjoittamaansa summaa takaisin odottamattomasta lähteestä lyhyen ajan sisällä. Vuonna 1955 hän julkaisi ensimmäisen kirjansa aiheesta nimellä, “God’s Formula for Success and Prosperity (Jumalan kaava menestykselle ja vauraudelle).” Huomaa, että tämä oli neljä vuotta, ennenkuin Hagin sai ”ilmestyksensä.” Sitä seurasi useita muita kirjoja samasta aiheesta.

Vasta vuonna 1970 hän julkaisi kirjan “Miracle of Seed-Faith (Siemenuskon ihme),” josta tuli se kirja, jolla oli suurin vaikutus, mitä tulee sanoman leviämiseen maailmalla.1 ”Siemenuskon” idea perustui kylvämisen ja korjaamisen periaatteelle ja opetti, että kaikki, mitä kylvät Jumalan valtakuntaan, antaa runsaan tuoton. Tämä koskee varsinkin rahaa, mutta myös sellaisia asioita kuin aika, energia, rakkaus jne.

Siemenuskon osatekijät ovat edelleen läsnä kaikkien nykyajan menestyssaarnaajien teologiassa. Kuitenkin oli yksi tärkeä vaikutus, joka sai aikaan Roberts'in tulemisen näihin käsityksiin ja jota meidän täytyy tarkastella, jos aiomme löytää tämän opetuksen todelliset juuret. Tuo vaikutus ei ollut mikään muu, kuin mies nimeltä Napoleon Hill (1883-1970).2 Robertsia innoitti Hill'in kirja vuodelta 1937, Think and Grow Rich (Suomeksi: Ajattele oikein – menesty!, Enterio 2007) ja hän oli vahvistanut läheisen ja pitkäaikaisen suhteen Hill'in kanssa.

Napoleon Hill

Kirja, Your Magic Power to Be Rich (Sinun taikavoimasi olla rikas), on vuoden 2007 kooste useista Hill'in kirjoista. Sivulla 207 esipuheessa kirjaan, The Magic Ladder to Success (Taikatikkaat menestykseen), toimittaja Patricia G. Horan sanoo: ”Sellaisista miehistä, kuin Dale Carnegie, Norman Vincent Peale ja Oral Roberts, tuli Hill'in hartaita kannattajia ja joskus he jakoivat puhujalavan hänen kanssaan.”

On ylenmäärin selvää, että Hill'illä oli suunnaton vaikutus Roberts'iin ja että Napoleon Hill paljolti muotoili Roberts'in näkemykset menestyksestä. Hill'illä oli ”kompensaation laki (Law of Compensation),” joka toimi samalla tavalla, kuin Roberts'in siemenuskon periaatteet. (Yhdysvaltalainen TV-evankelista Robert Tilton, muiden muassa, häpeilemättä käyttää kompensaation lakia – Hill'in kaavan julkeaa kopiota).

Meidän pitäisi omistaa vielä monta kappaletta Hill'in lähteiden ja vaikutusten tutkimiselle, mikä avaisi lisää matopurkkeja, mutta riittäköön tällä kertaa merkittävin lähde.

Kirjassaan, Think and Grow Rich, Hill puhuu ”näkymättömien neuvonantajien kabinetista,” joka muodostuu yhdeksästä miehestä, joista useimmat olivat kuolleita siihen aikaan, kun Hill'illä muka oli ”tapaamisia” heidän kanssaan:

“Nämä yhdeksän miestä olivat Emerson, Paine, Edison, Darwin, Lincoln, Burbank, Napoleon, Ford ja Carnegie. Joka ilta monien vuosien ajan pidin kuvitellun neuvoston kokouksen tämän ryhmän kanssa, joita kutsuin ”näkymättömiksi neuvonantajikseni.” Se meni näin. Juuri ennen nukkumaan menoa yöllä suljin silmäni ja näin mielikuvituksessani tämän ryhmän miehiä istuutuvan kanssani neuvottelupöytäni ympärille...Minulla oli hyvin selvä tarkoitus käydessäni mielikuvituksessani läpi näitä yöllisiä kokouksia. Tarkoitukseni oli uudelleen rakentaa oma luonteeni, jotta se edustaisi kuviteltujen neuvonantajieni luonteiden yhdistelmää... Tarkoituksella määräsin itselleni vapaaehtoisen uudestisyntymisen tehtävän edellä kuvailemani menetelmän kautta...Harrastettuani tätä yöllistä menettelyä muutaman kuukauden ajan ällistyin havainnosta, että nämä kuvitteelliset hahmot tulivat nähtävästi todellisiksi... mä kokoukset tulivat niin todellisiksi, että minua alkoi pelottaa, mitä niistä seuraisi ja keskeytin ne useaksi kuukaudeksi...Nämä tosiasiat on mainittu alustavina tosiasialle, jonka nyt ilmoitan, nimittäin, että kokousteni aikana ”näkymättömien neuvonantajieni” kanssa huomaan mieleni vastaanottavimmaksi ideoille, ajatuksille ja tiedolle, joka saavuttaa minut kuudennen aistin kautta. Kymmeniä kertoja kohdatessani hätätilanteita, joista jotkut niin vakavia, että henkeni oli vaarassa, minut on ihmeellisesti ohjattu näiden vaikeuksien ohi ”näkymättömien neuvonantajieni” kautta. (Napoleon Hill. Think and Grow Rich. 1938. pp220ff)

Kirjassaan, Think and Grow Rich, Hill yrittää kovasti vakuuttaa lukijansa, että nämä hahmot olivat vain hänen mielikuvituksessaan, mutta hänen yllä oleva oma todistuksensa tekee selväksi, että nämä vaikutukset eivät olleet kuvitteellisia, vaan olivat todella henkioppaita. Itseasiassa kirjassaan You Can Work Your Own Miracles (Voit työstää omat ihmeesi), Hill puhuu heistä ”oppaina” tai ”talismaneina.” Nämä ovat vain toisia nimiä demoneille, jotka personoivat haluamaansa hahmoa pettääkseen elävät uskomaan olevansa yhteydessä kuolleisiin. Raamattu selkeästi kieltää yhteyden demoneihin: 

Älköön keskuudessasi olko ketään, joka … tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja- tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen. Sillä jokainen, joka senkaltaista tekee, on kauhistus Herralle — 5. Moos. 18:10-12.

Johtopäätös

Kerratkaamme lopuksi. Jokainen menestysopetuksen muoto voidaan jäljittää Copeland'iin ja kumppaneihin, sitten Hagin'iin, sitten Roberts'iin. Roberts sekoitti joitakin Raamatun jakeita siihen, mitä oppi Hill'iltä ja Hill'iä opettivat demonit. Faktat ovat kiistattomat – tätä oppia eivät suunnitelleet ahneet ihmiset, vaan se siitettiin itse helvetissä!

Kuten menestysevankeliumi, niin jokainen oppi täytyy tutkia Raamatun valossa ja joissakin tapauksissa lähdekin täytyy tutkia.

Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä jokaiselle opetukselle, on tarkastaa se Kirjoitusten luotilangalla. Se tosiasia, että ihmiset lainaavat raamatunjakeita opetuksensa tueksi, ei merkitse, että se olisi tervettä oppia. Meidän täytyy tutkia Kirjoituksia ja esittää tiukkoja kysymyksiä varmistaaksemme, että opetus perustuu Raamatun oikeaan tulkintaan. Nämä (berealaiset) olivat jalompia kuin Tessalonikan juutalaiset; he ottivat sanan vastaan hyvin halukkaasti ja tutkivat joka päivä kirjoituksia, oliko asia niin (Apt. 17:11).

2. Tim. 3:13 sanoo: Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen. Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut.” Koska on niin monia vääriä opettajia, meidän täytyy tietää keneltä opimme. Paavali sanoo Timoteukselle, että hän voi luottaa opetuksen lähteen vuoksi. Se, joka opetti Timoteusta, oli Paavali ja Paavali sai oppinsa Herralta (Gal. 1:12).

Kuten Hagin ja Roberts, jokainen väärä opettaja väittää saaneensa oppinsa Herralta, mutta hieman kaivamista – s.o. Jumalan sanan tutkimista – usein paljastaa, että se onkin vastoin Raamattua. Joko oppi on linjassa Raamatun kanssa luettuna kontekstissa ja oikein tulkittuna, tai muuten se on valheiden isästä, paholaisesta.

Lisävahvistuksen saamiseksi katsaus opettajan lähteisiin ja vaikuttajiin vahvistaa, että todellinen lähde ei ole Pyhä Henki, vaan toinen henki (2. Kor. 11:4), tai ihmisen mielikuvitus.

Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. – 1. Joh. 4:1.


Viitteet:
[1] Roberts sanoo omaelämäkerrassaan, että kirjaa levitettiin yli kahdeksan miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.
[2] Napoleon Hill (October 26, 1883 – November 8, 1970) oli amerikkalainen kirjailija uuden ajattelun alalla ja yksi varhaisimmista henkilökohtaisen menestyksen kirjallisuuden modernin lajin tuottajista. Hänen katsotaan laajalti olevan yksi suurista menestyksestä kirjoittajista. Hänen kuuluisa teoksensa, Think and Grow Rich (1937), on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä kirjoista (Hill'in kuoleman aikaan kirjaa oli myyty 20 miljoonaa kappaletta). Hill'in teokset tarkastelivat henkilökohtaisten uskomusten voimaa ja roolia, jota ne näyttelevät henkilökohtaisessa menestymisessä. Hänestä tuli presidentti Franklin D. Roosevelt'in neuvonantaja vuosina 1933 - 1936. ”Mitä ihmisen mieli voi käsittää ja uskoa, sen se voi saavuttaa,” on yksi Hill'in tunnuslauseista. (Wikipedia).


KIRJOITTAJASTA:

Anton Bosch opettaa Sun Valley Community -seurakunnassa Kaliforniassa. Hän palveli eri helluntaiseurakuntia (AOG) Etelä-Afrikassa 24 vuotta ja on palvellut riippumattomissa seurakunnissa viimeiset 15 vuotta. Hän opettaa eri puolilla maailmaa ja hänen artikkelinsa kannustavat ja järkyttävät monia. Anton on ollut naimisissa Ina'n kanssa 37 vuotta ja heillä on kaksi tytärtä ja kaksi lastenlasta. Häneen voi ottaa yhteyttä sähköpostilla: anton@ifcb.net. Hänen nettisivuillaan on myös suomeksi käännettyjä artikkeleita.

2 kommenttia:

  1. Kenneth Hagin oli yksi suurimmista Jumalan miehistä aikanamme. Hänen opetuksensa ovat erityisellä tavalla voideltuja ja soveltuvat jokaiselle kristitylle, joka haluaa kasvaa Jumalan tuntemisessa. Kun kysyin tästä herjauskirjoituksesta ja hengestä, mikä tästä välittyy Herralta rukouksessa, sain suoran vastauksen: Mat.10:25 " ... jos talon isäntää nimitetään Beelsebuliksi, kuinka paljon ennemmin hänen talonväkeään!" Näin se vaan menee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se vaan menee että sinä olet taas yksi näistä typeryksistä joka uskoo valhehenkiin. Kuinkahan paljon teitä uskonsana-liikkeen kannattajia on täällä Suomessa? Olet eksynyt kauaksi totuudesta ja kehtaat mustamaalata niitä jotka pyrkivät paljastamaan vihollisen juonia.

      Annan kuitenkin mahdollisuuden perehtyä tosiasioihin, jotka osoittavat kiistattomasti että Hagin on Käärmeen asialla. Tee parannus ja pyydä anteeksi Kaikkivaltiaalta sitä että olet antautunut Saatanan vietäväksi. Kristus voi vielä vapauttaa sinut vääräuskoisuudestasi jos todella kadut. Ota totuus vastaan.

      https://kotisivukone.fi/files/cuttingedgefinland.kotisivukone.com/kenneth_hagin_ja_kaarmeen_henki_--_video.html

      https://www.youtube.com/watch?v=jdzSseghu58

      Poista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com