Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 29. helmikuuta 2020

TV7:llä julistaa väärä opettaja Graham Cooke

Tässä Samuel Korhosen jo v. 2013 suomentama aiheellinen arvostelu englantilaisesta sananjulistajasta, Graham Cooke'sta, joka esiintyy suomalaisen TV7:n ohjelmalistalla nykyään. Surullista ja moitittavaa on, että TV7 kelpuuttaa ohjelmistoonsa tällaisen väärän opettajan, joka osoitetaan selvästi seuraavassa artikkelissa.

Samuel Korhonen esittelee artikkelin lukijapostituksessaan 11.1.2020:

Jacob Prasch'in (Moriel-ministry) vastaus erääseen kyselyyn koskien Graham Cooke'a. TV7 lähettää taas tämän erittäin pahan hereetikon opetuksia. Lähetän tämän tekstin uudelleen 7 vuoden jälkeen, vaikka ilmeisesti se on ollut vettä hanhen selkään. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee ja hyvä niin - jos suunta on oikea.

---------------------

http://web.archive.org/web/20120203071006/http://moriel.org/MorielArchive/index.php/discernment/church-issues/false-prophets/graham-cooke-2

Graham Cooke

(Suomentajan kommentti vuonna 2013: On surullista, että TV7 on jälleen ottanut ohjelmistoonsa uuden väärän opettajan.) ”Nokialaisen” lisäys v. 2020: Ks. https://www.tv7.fi/vod/search/?q=graham%20cooke

Moriel'ilta kysyttiin seuraavaa:

Onko Moriel kuullut mitään Graham Cooke'n (Manchester, England) profeetalliseksi väitetystä palvelutyöstä? Cooke johtaa nykyisin Kaliforniassa seurakuntaa nimeltä ”Mission”.

Jacob vastaa:

Englannin Manchester, jossa Moriel'illa on kumppanuusseurakunta läheisessä Reddish'issä ja jossa kerran asuin tehden evankelioimistyötä juutalaisyhteisössä (ja jossa isoisäni syntyi), on hengellisesti autio kaupunki, jonka ei pitäisi viedä saarnaajia, vaan tuoda heitä. Ilmasto ja varallisuus ovat kuitenkin Kaliforniassa (jossa Moriel'illa on myös kumppanuusseurakunta) aivan toista. Graham Cooke ilmeisesti lähti seurakunnasta South Hampton'issa (jossa silloin tällöin puhun paikallisessa Calvary Chapel -seurakunnassa). Graham Cooke ei ollut mikään tunnettu hahmo brittiläisissä evankelisissa piireissä, ennenkuin lähti Amerikkaan avioliittonsa kustannuksella ja siksi myös kadotetuille todistamisen hinnalla.

Kristitty vaimo, Heather, otti eron Graham Cooke'sta kieltäydyttyään tukemasta tämän halua lähteä Englannista Kaliforniaan. Yksin tämä osoittaa, ettei hän Jumalan Sanan mukaan ole kelvollinen seurakunnan johtoon (1. Tim. 3:5). Hänen olisi pitänyt asettaa avioliittonsa, eikä palvelutyötään, ensimmäiseksi prioriteetikseen eikä lähteä saarnatyöhön ilman vaimonsa tukea. Jos hän oli kapinallinen Herraa kohtaan eikä miehensä elämäntoveri, niin hänen olisi pitänyt odottaa, että Jumala käsittelee häntä, minkä Herra kyllä pystyy tekemään, jos hänet todella on kutsuttu USA:han. Sen sijaan meillä on nyt mies, jota mainostetaan sellaisena, joka auttaa toisia ymmärtämään Jumalan todellista luonnetta, vaikka ei omassa elämässään ole elänyt Jumalan tärkeimpien periaatteiden mukaisesti. Kuten Paavali kirjoittaa Timoteukselle: ”jos joku ei osaa hallita omaa kotiansa, kuinka hän voi pitää huolta Jumalan seurakunnasta?” Tämä sopii Graham Cooke'iin.

Kuunnellessamme YouTube'lla (ja Suomessa TV7:lla) Graham Cooke’n väärää opetusta profetiasta ymmärrämme nopeasti, että tämä mies on raamatullisesti tietämätön ja hengellisesti petetty. Se tosiasia, että huolimatta hänen ilmeisestä tietämättömyydestään UT:n opista, on niitä, jotka haluavat korviaan kutiteltavan sellaisilla rauhoittavilla fantasioilla, mikä on suorastaan säälittävää; hän on selvästi väärä opettaja, joka keksii naurettavan räikeää harhaa.

Tämä typerä raamatunvastainen valehengellinen retoriikka, jota hän tuottaa, muistuttaa epämääräisesti Rob Bell'in harhaoppia eikä ole yllätys, että toiset väärän opin levittäjät suosittelevat sitä, kuten King Watch Uudessa Seelannissa, joka mm. hylkää Israelin historian mallina tulkita seurakunnan historiaa (kuten 1. Kor. 10 selvästi opettaa) pitäen sitä vääränä ja hyljättävänä. Sellainen tyhjä lepertely pitäisi olla vain kulttien alaa eikä tunnustavien evankelikaalien.

Herra Cooke opettaa virheellistä harhaluuloa (jonka hän harhaisessa tietämättömyydessään näyttää itsekin uskovan), että Jumalan tuomio loppui ristillä ja ettei ole mitään tuomiota ennen suuren valkean valtaistuimen tuomiota. Tämä on tietysti ratkiriemullista. Apostolien Teoissa (ensimmäinen ristin jälkeen kirjoitettu UT:n kirja ennen Ilmestyskirjaa) me näemme Jumalan tuomion Ananiaalle ja Safiralle. Luvussa 1. Kor. 11 Paavali käyttää sanaa ”tuomio” (krino) jumalallisena Hänen lastensa ”kurittamisen” (pedeou) keinona. Näemme Jumalan tuomion kohtaavan Tyatiran seurakuntaa sen lasten tappamisella ennen suuren valkean valtaistuimen tuomiota ja samoin näemme Jumalan käyttävän eksytystä tuomion välineenä 2. Tess. 2. luvussa. On monia kohtia, jotka ensi vilkaisulla torjuvat Graham Cooke'n tyhjän uskonnollisen jaarittelun sinä täydellisenä hölynpölynä, mitä se on. Kuten kaikki kaltaisensa hänkin ottaa tiettyjä kohtia ulos kontekstista ja eristettyinä tekstiyhteydestä ennalta mietittyjen opillisten keksintöjensä todistetekstiksi. Hänen perustelunsa on suorassa ristiriidassa sen kanssa, mitä Jumalan Sana sanoo.

Hänen suurin ongelmansa on, että hän yrittää välittää jumalakuvaa, joka yksinkertaisesti ei ole raamatullinen. Graham Cooke sanoo, että tulla tuntemaan Jumala hänen todellisessa persoonassaan ja luonteessaan on sitä, että näkee Jumalan olevan onnellinen. Koko Jumalan luonne sisältyy Jeesukseen (Kol. 2:9) ja häntä kuvaillaan kipujen miehenä ja sairauden tuttavana (Jes. 53:3). Ennustettu ilon aika kyllä tulee, mutta kuinka voi Jumala olla onnellinen, kun suurin osa Hänen luomakuntaansa on menossa helvettiin ilman pelastusta, jota Hän tarjoaa ja kun suurin osa Hänen omaa kansaansa Israelia edelleen hylkää oman Messiaansa?

Graham Cooke on väärä opettaja, petetty ja teologisesti tietämätön mies, joka pettää toisia ja mies vailla raamatullista oikeutta olla kristillisen johdon palvelutyössä. Kun tarkastelee hänen avioliittonsa tragediaa, niin se roska, jota hän opettaa, ei varmasti tehnyt hänelle mitään hyvää. Se ei myöskään hyödytä toisia, vaan ainoastaan pettää heitä epäraamatullisella typeryydellä, jonka he kuvittelevat olevan kristillistä ajattelemalla tunteillaan ja luullen tunteitaan oikeaksi raamatulliseksi hengellisyydeksi. Kuten Jaakobinkirje varoittaa:

”Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö opettajiksi, sillä te tiedätte, että me saamme sitä kovemman tuomion” (Jaak. 3:1).

James Jacob Prasch
(Moriel)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com