Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Obama -- koko maailman presidentti

Seuraavassa artikkelissa käsitellään Barack Obaman messiaanisuutta. Huomautettakoon että Obamaan sopisi hyvin Ilmestyskirjan 1. sinetti (Ilm. 6:1-2) valkoisella hevosella ratsastavasta antikristuksesta, eräänl. "rauhanmies", jolle annettiin seppele ja hän lähti voittajana ja voittamaan. Nobelin rauhanpalkinnon saaminen on yksi esimerkki tästä. Lisäksi Obaman valtakautena on maailmalla ollut yllättävän rauhallista ja pörssikurssit ovat nousseet Obama-optimismin vallitessa. Kaikki voi kuitenkin muuttua äkisti kun Ilmestyskirjan 2. sinetti (Ilm. 6:3-4) avataan Kolmannen maailmansodan muodossa. Babylon eli USA saa kuolinhaavan toisen 9/11 -iskun muodossa ja NWO alkaa muodostua. EU nousee mahtitekijäksi pidättäjän eli USA:n heiketessä ja siirtyessä pois suurvallan asemasta (2 Tess. 2:6-7). Artikkelin suomentaja: Samuel Korhonen


----- Original Message -----
From:
Revelation Files - John Terry
To:
Revelation Files - John Terry
Sent: Tuesday, December 15, 2009 5:49 PM
Subject: [revfiles] The Story of 2009: The Year the World Embraced a Single Leader


Tarina 2009: Maailma valitsi yhden johtajan
By Jan Markell

December 15, 2009


Raamattu sanoo selvästi, että päivien lopulla tulee maailmanjohtaja. Useimmat kutsuvat häntä antikristukseksi, mutta miehellä on kuitenkin monta nimeä:

Pieni Sarvi (Daniel 7:8); Kuningas kasvoilta röyhkeä (Daniel 8:23); Laittomuuden Ihminen (2. Ts. 2:3); Kadotuksen Lapsi (2. Ts. 2:3); Laiton (2. Ts. 2:8); Peto (Ilm. 11:7).

Internetissä ajelehtii paljon väitteitä, että Barack Obama on antikristus. Hän ei ole. Siihen hän ei kelpaa. Monet verkkosivut ovat kutsuneet häntä
"Maailman presidentiksi", "messiaaksi", "maailman johtajaksi", ym. Hän suostutteli massat uskomaan, että hän voisi yhdistää maailman, mutta sen onnistumiseksi Amerikka olisi alennettava supervallan asemasta samalle tasolle kuin Portugal tai Brasilia. Lopulta antikristus tulee sen tekemään, joten Obama’n ponnistukset ovat vasta sen lämmittelyä. Kampanjansa aikana hän hypnotisoi maailman. Kaikkia ei höynäytetty, mutta maailman on niin ikävä “miestä, jolla on suunnitelma”, “herra Korjaajaa”, että he nielivät hänen julistuksensa varallisuuden uusjaosta ja katsoivat läpi sormien kymmeniä vaarallisia yhteyksiä sanoen, ettei niillä ole väliä, koska maailma oli nyt lähimpänä koko uuden ajan historiassa tätä ns. ”maailman presidenttiä”. Kohta vuoden 2008 vaalien jälkeen Tunisia oli vain yksi maa monista, joissa uutisoitiin otsikolla: ”Amerikka valitsee tänään maailman presidentin.”


David Horowitz'in FrontPage-lehdessä, David Gutmann antaa mielenkiintoisen katsauksen kaikesta tästä “herra Ykseyden” kaipuusta. Gutmann antaa ymmärtää, että Obama on jo väsymässä Yhdysvaltain presidenttinä olemiseen ja vihjaa hänen suunnittelevan isompaa roolia maailmassa.

Gutmann sanoo: “Lyön nyt vieläkin enemmän vetoa sen puolesta, että presidenttimme ei ole erityisen kiinnostunut uudelleenvalinnastaan vuonna 2012 ja että hän haluaa ennen nykyisen kautensa päättymistä saada voimaan niin monta ohjelmaansa kuin mahdollista koskien terveydenhuollon uudistusta, energian säästöä, aseiden vähentämistä ja tulojen uusjakoa. Sitten hän tulee pyrkimään korkeampiin päämääriin. Aavistukseni on, että hän on jo tulemassa levottomaksi nykyisessä hommassaan ja että hän etsii ylennystä aina vain korkeampaan asemaan.”

Gutmann jatkaa: "Tämä jatkuva malli on kummastuttanut hänen presidenttiytensä huomioitsijoita: Obamalla on edelleen päällä kampanjamoodi ja hän käyttää hyvin paljon aikaa puheisiin toimintasuunnitelmista, ei ainoastaan Yhdysvalloissa, vaan ympäri maapallon. Mitä virkaa hän nyt tavoittelee?”


Gutmann päättää: "Jos tämä on todella Obama’n kuvittelua, niin merkittävä osa maailman väestöstä jakaa sen hänen kanssaan. BBC:n syyskuussa 2009 tekemä gallup osoitti, että tuolla hetkellä suuri osa globaalissa haastattelussa kannatti Obama’a maailman presidentiksi ja oma Google-hakuni sanoilla, 'Obama, world President', antoi yli 120000 osumaa.”



Tähdet suosivat nyt radikaaleja liberaaleja kaikkialla maailmassa. Amerikan Obama on nyt asettautumassa pyrkimään maailman ensimmäiseksi todelliseksi presidentiksi. Vain vähän aikaa sitten hän oli pelkästään college’n professori, joka esitti mielipiteitään tärkeistä kysymyksistä, kuten terveydenhuolto, koulutus ja köyhyys. Nyt hän ottaa kantaa pelottavampiin asioihin, kuten ”uusi maailmanjärjestys”, lepyttämällä ulkomaita ja luovuttamalla USA:n valuutan ulkomaiden diktaattoreille. Se on kauhistuttavan keisarillista.

Saksalainen sanomalehti Der Spiegel kirjoitti: "Amerikka on äänestänyt ja maailma sen kanssa. Saksa, Eurooppa ja jokainen maanosa planeetalla on lopultakin löytänyt Amerikan, joka on idea eikä vain supervalta. Vain kolmessa maassa – Israel, Georgia ja Filippiinit – enemmistö piti John McCain’ia parempana. Koko muu maailma oli Obama-maa.”

Lehti jatkaa: “Kaikkien mantereiden kaupungeissa juhlittiin ja jopa Gazan kaistalla, jossa yleensä ainoa hyvä amerikkalainen on kuollut sellainen. Obama on maailman presidentti ainakin hetken.”

Joku kirjoitti heidän blogillaan seuraavan näkemyksen: (Obama is God = Obama on Jumala)


Tästä voit päätellä mihin ollaan ajautumassa. Obama on valmistamassa tietä antikristukselle, mutta tällä hetkellä hän on liian alhaalla mielipide/kannatus-gallupeissa kelvatakseen. On muita syitä siihen, ettei hän kelpaa tähän jumalattomaan titteliin. Hänellä on edelleen joidenkin ihmisten palvonta, mutta hän ei ole mikään Jumalan ystävä.

Tuo “yksi johtaja” on tulossa. Voisiko olla niin, että maailma on menossa niin sekaisin, että hän – antikristus – tulee kohta ja sanoo: ”Minulla on vastaus kaikkien näiden ongelmien ratkaisemiseksi”? Obama’n ”messiaanisuus” ei pääse lähellekään antikristuksen messiaanisuutta, joka on niin demonien valtuuttama, että vetää hatuista miljoona kania. Niinpä se, mitä nyt näemme, on vasta pienoismalli siitä, mitä todella tulee tapahtumaan.

Jotta ymmärtäisit paremmin näitä kysymyksiä käy verkkosivullani osastossa:
"Prophecy Watch







PO Box 640
Russellville AR 72811

www.RevelationFiles.com

perjantai 18. joulukuuta 2009

Joulu ja viimeiset päivät

Tässä juutalaisen Jakob Praschin profeetallinen raamattuopetus Joulusta eli Jeesuksen syntymäjuhlasta ja viimeisistä päivistä, jotka liittyvät yhteen. Saarnan transkription suomentaja: Samuel Korhonen


Joulu on tulossa
Christmas Is Coming

by James Jacob Prasch

http://www.moriel.org/Teaching/Sermons.html


Johdanto

Joulu hepreaksi on “Hag Ha nolod” – sanatarkasti “syntymän juhla”. Room. 14:4 sanoo, ettei ketään tule tuomita siitä, mitä uskonnollisia juhlia he viettävät ja samoilla linjoilla on Kol. 1:16-18, ettei tule antaa kenenkään tuomita itseään. Se on kulttuuri- ja ympäristökysymys, joka on vain sinun ja Herran välinen asia. En voisi välittää vähemmän siitä, kuinka joku viettää Joulua. Sillä ei ole merkitystä minulle. Se, mistä todella välitän, on Joulun teologia eli Jeesuksen syntymä. Milloin hän syntyi, sitä ei tiedä kukaan. Että Hän syntyi, sen me kaikki tiedämme.

Perheeni, joka on israelilainen, viettää Hanukkaa. Nyt on Hanukka. Johanneksen evankeliumin luvussa 10 Jeesus vietti Hanukkaa – pyhittämisen juhlaa. Tämä on hyvin tärkeää Antikristuksen tulemuksen ymmärtämiseksi mm. Antiokus Epifanesin ja makkabilaisten kautta. Meillä on Hanukka-juhla, johon kutsumme pelastumattomia juutalaisia ja jota perheeni valmistelee tällä viikolla, kun olen Amerikassa. Sanon uudelleen, ettei meillä ole Joulua, vaan meillä on syntymäjuhla. Me menemme seurakuntaamme ja meillä on joululaulutilaisuus, siinä kaikki. Teemme ehkä asioita lähetykselle ja köyhille perheille, mutta emme sen enempää. Joulu on meille pelkästään seurakunnallinen asia. Omana juhlanamme meillä on Hanukka.

Joulu ja viimeiset päivät

Mitä Joululla, syntymäjuhlalla, on tekemistä viimeisten päivien kanssa? Tämä voi yllättää sinut, mutta vastaus on, että kaikkea.

Olet ehkä kuullut minun sanovan ennenkin, ettemme koskaan ymmärrä Kristuksen toista tulemusta ennen kuin ymmärrämme Hänen ensimmäistä tulemustaan. Se, mitä tapahtui Hänen ensimmäisessä tulemuksessaan, toistuu ja tiivistyy hänen toisessa tulemuksessaan. Jeesuksen syntyessä Rooman keisarina oli keisari Augustus – entinen Octavius. Hän oli ensimmäinen Rooman keisari, josta tehtiin jumala elinaikanaan. Siten roomalainen keisari oli hallitsemassa Rooman valtakuntaa ja häntä palvottiin jumalana, kun Jeesus saapui ensimmäisen kerran. Tämä keisari suoritti väestön laskennan määräten ihmisille numerot – ei kirjaimellisesti pannut niitä heidän päällensä, vaan määräten sellaisen jokaiselle ihmiselle tunnetussa maailmassa. Augustus toimitti itse asiassa kaksikin väestönlaskua, kumpikin sitä tarkoitusta varten, että saavuttaisi rahamaailman valvonnan. Jeesuksen palatessa käy samoin: meillä on oleva ylösnoussut Rooman valtakunta, jota johtaa sellainen, joka on käytännössä tehty jumalaksi. Se, mitä tapahtui Jeesuksen ensimmäisessä tulemuksessa, tapahtuu uudelleen Hänen toisessa tulemuksessaan. Joulu ei ole vain historian tapahtuma; se on tulevaisuuden tapahtuma, profeetallinen tapahtuma.

Joelin kirja, Ilmestyskirja ja Öljymäen puhe kertovat meille merkeistä taivaalla ja avaruudessa ilmoittaen Kristuksen paluuta. Kuten tiedämme, niin oli tietysti merkkejä taivaalla ja avaruudessa, jotka ilmoittivat Kristuksen syntymän. Juutalaiset olivat omassa maassaan, mutta tämän roomalaisen keisarin peukalon alla. Kuinka hän pääsi sinne? Viettelyksen kautta – roomalainen kenraali Pompeius vietteli juutalaiset ja meni sisälle Temppelin kaikkein pyhimpään. Milloin tahansa me näemme jonkun muun, kuin ylimmäisen papin Sovituspäivänä menevän kaikkein pyhimpään, niin se on kuva Antikristuksesta.

Se mitä tapahtui Pompeiuksen kanssa Roomassa, tulee tapahtumaan uudelleen. Nämä tapahtumat, joiden näemme tapahtuvan Euroopassa ja Lähi-Idässä, valmistavat näyttämöä.

Jochanan ha Matbiel – Johannes Kastaja – tuli Elian hengessä. Hän syntyi vähän ennen Jeesusta ja ilmestyi vähän ennen Häntä. Profeetta Malakia ennusti sen jollakin tavalla. Elia on tuleva jälleen ja Jeesus vahvisti tämän. Israelissa oli monia vääriä profeettoja, kun Jeesus tuli ensimmäisen kerran ja monia on oleva täällä, kun Hän tulee takaisin. Sen uskon, jonka olisi pitänyt kohdistua Häneen silloin, yleinen luopumuksen tila ei ollut yhtään erilainen, kuin sen uskon luopumuksen tila, jonka pitäisi kohdistua Häneen nyt.

Jeesuksen ensimmäinen tulemus opettaa Hänen toisesta tulemuksestaan. Joulu ei ole täällä eikä siellä, mutta Jeesuksen syntyminen on hyvin tärkeä. Ellemme ymmärrä, kuinka Hän tuli ensimmäisen kerran, emme ymmärrä Hänen paluutansakaan. On tietysti eroavaisuuksia, mutta toinen on toisen kuva.

Olen käyttänyt paljon ajastani menneiden 20 vuoden aikana evankelistana juutalaisille ajatellen yhtä kysymystä: Kuinka voi olla, että niin harvat juutalaiset olivat valmiita Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen, vaikka heillä oli 2000-vuotinen Messiaan tulemukseen valmistautumisen historia liittosuhteessa Jumalaan ja Kirjoitukset? Paavali kertoo, että paholainen sokaisi heidän silmänsä (Room. 11:25). Oli 2000 vuotta valmistautumista Jeesuksen tulemukseen, Israelilla oli liittosuhde Jumalan kanssa ja heillä oli Kirjoitukset. Silti tästä kaikesta huolimatta vain jäännös oli valmiina Hänen tulemukseensa. Samoin käy, kun Hän tulee takaisin ja se ei koske ainoastaan Israelia, vaan myös niin kutsuttua seurakuntaa.

Millaiset kristityt sitten ovat valmiita Jeesuksen uuteen tulemukseen viimeisinä päivinä? Jos haluat tietää vastauksen tähän kysymykseen, niin katso sellaisia juutalaisia, jotka olivat valmiita, kun Hän tuli ensimmäisen kerran. Jos haluat tietää millaiset kristityt eivät ole valmiita Hänen tulemukseensa takaisin, niin katsele tarkoin sellaisia juutalaisia, jotka eivät olleet valmiita Hänen ensimmäiseen tulemukseensa. Hänen ensimmäinen tulemuksensa opettaa toisesta, emmekä koskaan tule ymmärtämään Hänen toista tulemustaan, ennen kuin ymmärrämme ensimmäistä. On selvää, ettei Hän toista kertaa tule vauvana, joka syntyy maallisesta äidistä. Kahdessa tulemuksessa on eroavaisuuksia, mutta pohjimmiltaan toinen on toisen esikuva.

He eivät olleet valmiita

Ennen kuin katsomme millaiset juutalaiset olivat valmiita Jeesuksen ensimmäistä tulemusta varten, tarkastelkaamme juutalaisia, jotka eivät olleet valmiita. Kun näemme millaiset juutalaiset eivät olleet valmiita, niin tulemme tietämään millaiset kristityt eivät tule olemaan valmiita.

Pyydän sinua menemään kanssani Matteuksen syntymäkuvaukseen Matteus 2:1:

"Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Beetlehemissä kuningas Herodeksen aikana, niin katso, tietäjiä tuli itäisiltä mailta Jerusalemiin, ja he sanoivat: "Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan." Kun kuningas Herodes sen kuuli, hämmästyi hän ja koko Jerusalem hänen kanssaan. Ja hän kokosi kaikki kansan ylipapit ja kirjanoppineet ja kyseli heiltä, missä Kristus oli syntyvä. He sanoivat hänelle: "Juudean Beetlehemissä; sillä näin on kirjoitettu profeetan kautta: 'Ja sinä Beetlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia'."

Näemme tässä, että jotkut ihmisistä, jotka olivat valmiita Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen, olivat ihmisiä, joiden ei olisi odottanut olevan valmiita. Nämä tietäjät, eli viisaat miehet, olivat Persiasta. He olivat muinaisten meedialaisten ja persialaisten pappeja. Muinaisessa Persiassa oli uskonto, joka on muuttunut vuosisatojen saatossa ja jota kutsutaan Zoroasterilaisuudeksi. Se oli monoteistinen. He uskoivat, että on yksi Jumala ja että ihminen on vastuullinen omasta synnistään. He uskoivat, että on taistelu valon ja pimeyden lapsien välillä. Toisin sanoen heillä oli samankaltaisia käsityksiä, kuin essealaisilla ja kristityillä.

Kun Persia Babylonian vankeuden aikana valloitti Babylonin Danielin profetian mukaisesti, niin muutamat persialaiset kuninkaat tulivat uskoon juutalaisten Jumalaan, kun olivat jo saaneet ennakkovaikutteita monoteismista. Tuossa paikassa oli pysyvä juutalainen vaikutus. Luemme esimerkiksi Esteristä ja Daarejaves Meedialaisesta, kuten myös kuningas Kooreksen profetiasta Jesajan kautta yli 200 vuotta ennen Kooreksen syntymää. Luemme Esran ja Nehemian kirjoista, mitä siellä tapahtui. Koko ajan läpi Hasmonealaisen ajan Jeesuksen aikaan saakka persialaiset suosivat juutalaisia. Itse asiassa siihen saakka, kunnes Iranin shaahi kaatui, persialaiset – s.o. Iran – suosivat Israelia. En yhtään epäile, että Persian ruhtinas, henkivalta, jota vastaan Daniel rukoili ja paastosi kolme viikkoa (Dan. 10:13; 20), on yhä siellä tänä päivänä Shia-islamin muodossa, joka on Islamilainen fundamentalismi Iranissa. Nykyajan kristillisissä piireissä ihmiset haluavat kutsua tämän kaltaisia demoneita “alueellisiksi hengiksi”, mikä ei ole hyvä käännös eikä tulkinta. Kreikankielen sana on “arche” ja heprean “shedim”. Parempi käännös näille sanoille olisi “principalities”, mikä tarkoittaa demonisia voimia kansojen ylitse. Tänä päivänä meillä on monia hulluja, jotka “sitovat ja päästävät” ja tekevät muuta hölynpölyä, mutta siitä ei ole epäilystä, että on olemassa demonisia voimia kansojen ylitse. Danielin kirja paljastaa sen ja Gerasalaisten alueella sikoihin menevät demonit kerjäsivät Jeesukselta, ettei niitä lähetettäisi pois alueelta. (Lk. 8:31-33) On olemassa alueellisia henkiä, jos välttämättä haluat käyttää tuota sanaa, vaikka se ei olekaan hyvä tulkinta. Niitä todella on olemassa. Belfastissa voit nähdä seinäpiirroksia muinaisista kelttiläisistä sodan jumalista sekä lähiöissä, joissa värvätään protestantteja, että niissä, joissa värvätään katolisia.

Kuten näet, nuo viisaat miehet ymmärsivät, kuinka ajanmerkkejä tulee tulkita. On surullista, että on uudestisyntyneitä kristittyjä, jotka eivät näe nykyisten Lähi-Idän tapahtumien merkitystä. He ovat niille sokeita, ikään kuin Sakarjan kirjaa ei olisi Raamatussa. He eivät näe, mitä tapahtuu EU:ssa – he eivät ymmärrä maailmantalouden globalisaatiota, ympäristön tuhoutumista, eivätkä mitään näistä muista merkeistä, kuten viisaat miehet ymmärtävät.

Siis tietäjät, ei-juutalaiset, joiden ei olisi odottanut tulevan, tulivat katsomaan Messiasta, koska he näkivät tähden Idässä. Tässä näemme, että he tulivat Jerusalemiin, jossa Herodes kuuli heitä ja huolestui – ja koko Jerusalem hänen kanssaan. Tämä oli se kaupunki, josta Daavid sanoi, että Messias tulisi. Täällä oli Temppeli, heidän identiteettinsä ja messiaanisen toivonsa polttopiste ja silti tuskin kukaan siellä asuvista halusi Hänen tulevan.

Voit nähdä monia seurakuntia, joilla sama asenne. Lähdepä ajelulle ja katsele kirkkoja, joita ohitat ja kysy itseltäsi, kuinka monet niistä todella odottavat Jeesuksen tulevan takaisin. Koko Jerusalem oli huolestunut. Oi, heillä oli rituaalit, liturgiat, juhlat ja vapaapäivät, mutta kun näytti, että Hän oli ilmestymässä, niin he olivat huolissaan ja varsinkin kansalliset ja uskonnolliset johtajat.

Se kuitenkin käy vieläkin pelottavammaksi – nämä kaverit tunsivat Kirjoitukset. Herodes tahtoi tietää, missä Messias syntyisi ja he kertoivat hänelle, mitä Miika 5:2 sanoo, että Hän syntyisi Beetlehemissä. Heillä oli pään tieto Kirjoituksista, mutta ei sydämen tietoa. Luuletko, että asiat ovat eri tavalla, kun Hän palaa?

Saatanan ansa: Luopumus

Melkein jokainen Saatanan valhe tämän päivän seurakunnassa on yhtä tarkoitusta varten: saamaan Jumalan kansan panemaan toivonsa tähän elämään ja tähän maailmaan. Voitaisiin määritellä, että luopumus on juuri sitä. Valtakunta nyt -teologia, dominionismi, triumfalismi, kalvinistinen rekonstruktionismi – mitä ne kaikki pyrkivät tekemään? Pystyttämään valtakunnan nyt, luottamaan tähän elämään. Usko-, menestys- ja rahasaarnaajat opettavat ahneuden syntiä ja kutsuvat sitä uskoksi, mammonan palvontaa ja kutsuvat sitä Jumalan palvonnaksi – Mitä se on? Luottamista tähän elämään.

Gerald Coates ja Rick Joyner sanovat, että tempaus on paholaisen valhe, fantasia ja myytti. He pilkkaavat sitä verraten sitä TV-sarja Star Trek'istä otettuun iskulauseeseen "Beam me up, Scotty", http://en.wikipedia.org/wiki/Beam_me_up,_Scotty. Mikä on heidän päämääränsä? Se on saada seurakunta unohtamaan Tempaus ja luottamaan tähän elämään. Mitä luulet ekumeenisen liikkeen olevan? Ihmisten veljeyden rakentamista – jälleen kerran luottamista tähän elämään. Koko Jerusalem oli huolestunut, kun Hän tuli ensimmäisen kerran ja Jerusalem on jälleen oleva huolestunut, kun Hän palaa – enkä tarkoita vain Jerusalemia, vaan Israelia.

Heidän kansalliset ja uskonnolliset johtajansa, jotka tunsivat Kirjoitukset, eivät tahtoneet Hänen tulevan. Kahden tuhannen vuoden ajan Jumala oli valmistanut heitä Hänen tulemukseensa. Heidän koko olemassaolonsa syy valtiona ja kansana oli Hänen tulemuksensa. Silti hyvin harvat tahtoivat Hänen tulevan, eikä tule olemaan mitään eroa, kun Hän palaa.

Ne jotka olivat valmiita

Millaiset juutalaiset sitten olivat valmiita Hänen tulemukseensa? Tarkastelkaamme Luukkaan evankeliumin lukua yksi.

Jakeissa Luukas 1:48-55 meillä on Marian kiitosvirsi, joka, jos luet sen kreikaksi olisi kirjallinen toisinto Deboran virrestä, joka löytyy Tuomarien kirjasta Septuagintassa. Enkeli Gabriel – jonka nimi merkitsee “Jumalan mahtava” -- tuli ja kertoi Marialle, että hän oli suurin koskaan elänyt nainen. “Siunattu olet sinä naisten joukossa – Jumala Kaikkivaltias tulee fyysisesti lihaksi sinun sisälläsi.” Hänen nimensä ei ollut Maria, vaan Miriam, sama kuin Mooseksen sisarella. Sanan “Miriam” heprealainen juuri on “katkeruus”. Hänellä ei ollut vaaleita hiuksia eikä sinisiä silmiä, vaan ennemmin tummat seemiläiset piirteet. Hän ei myöskään koskaan ole ollut paikoissa nimeltä Medjugorje, Guadalupe, Fatima tai Lourdes. Hänen nimensä on Miriam eikä hän todennäköisesti ollut kuin vasta teini-iän keskivaiheilla, kun Gabriel antoi hänelle tämän suunnattoman tärkeän ilmoituksen.

Mitä sanoo suurin koskaan elänyt nainen vastauksessaan, kun hänelle kerrotaan, kuka hän on? Jakeet 46 ja 47:

“Minun sieluni suuresti ylistää Herraa ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani.”

Suurin koskaan elänyt nainen kutsui Jumalaa Vapahtajakseen ilmoittaen, että hän tarvitsi tulla pelastetuksi synneistään. Jos suurin koskaan elänyt nainen tarvitsee Vapahtajaa, niin kuinka on minun laitani? Ei kukaan ole vanhurskas, ei ainutkaan. (Room. 3:10) Kaikki ovat syntiä tehneet ja Jumalan kirkkautta vailla (Room. 3:23). Sana “Theotokos”, “Jumalan äiti”, ei esiinny kreikankielisessä Uudessa Testamentissa. Hänelle kerrotaan, että hänestä tulisi Messiaan äiti, joka vapahtaa kansansa heidän synnistään ja hän vastaa sanoen: “Minä riemuitsen Jumalassa Vapahtajassani.” Jumala Kaikkivaltias on tulossa lihaksi hänen sisällänsä ja kaikki, mitä hän osaa sanoa, on, että hän tarvitsee tulla pelastetuksi!

Jos suurin koskaan elänyt nainen sanoo tarvitsevansa Vapahtajaa, niin minä uskon häntä. En usko, että hän valehtelee ja vaikka valehtelisikin, niin Jumala ei varmasti panisi tuota valhetta Sanaansa. Joten ketä minun pitäisi uskoa? Mariaa itseään, vai valhetta tahrattomasta sikiämisestä, joka väittää, että hän sikisi ilman syntiä? Se, mitä on tapahtunut, on, että meillä on Minervan, Efeson Dianan jne. valekristillistäminen ja niiden soveltaminen Mariaan Hesekielin ja Jeremian profetioiden täyttymyksenä. Äiti ja lapsi on alunperin johdettu Tammuksen palvonnasta, jonka kanssa Hesekiel väitteli. Jeremia varoitti Taivaan Kuningattaren palvonnasta.

Miriam sanoi tarvitsevansa Vapahtajaa. Jumala tulisi ihmiseksi, ottaisi syntini ja panisi sen Poikansa päälle ja ottaisi oman vanhurskautensa ja panisi sen minun päälleni. Miksi pitäisi Jumalan tulla ihmiseksi ottamaan minun paikkani?

Ollessani nuori uskova käytin sanontaa “Jeesus on minun henkilökohtainen Vapahtajani.” En kuitenkaan todella ymmärtänyt kaikkea, mitä se merkitsi. Ajattelin sen merkitsevän, että Hän oli henkilökohtainen Vapahtajani, koska minä henkilökohtaisesti hyväksyin Hänet, mutta se on vasta toinen puoli sen merkityksestä. Sanojen “henkilökohtainen Vapahtaja” koko merkitys on, että vaikka minä olisin ainoa koskaan syntiä tehnyt ihminen, niin Hänen olisi täytynyt syntyä Miriamista ja mennä ristille ja nousta kuolleista vain minun tähteni. Vain minun yksinäni. Miksi piti Jumalan kuolla minun, kokaiininarkkarin, puolesta? Miksi piti Jumalan tulla ihmiseksi minun tähteni? Miksi Hänen piti nousta kuolleista antaakseen minulle iankaikkisen elämän? Ehkä Miriamin kohdalla voimme ymmärtää sen paremmin ja kuitenkin hän ilmoitti tarvitsevansa Vapahtajaa.

Uskonnolliset ihmiset eivät luulleet tarvitsevansa Vapahtajaa. Heillä oli rituaalit ja juhlat. Paholainen saa enemmän ihmisiä helvettiin uskonnolla, kuin kaikilla huumeilla, kaikella moraalittomuudella, pelaamisella ja juopottelulla yhteensä. Voidaan perustella, että kaksi inhimillisen sivistyksen vaikutusvaltaisinta ihmistä ovat kumpikin olleet juutalaisia: Karl Marx ja Jeesus Kristus. He ovat kuitenkin hyvin erilaisia ja itse asiassa kirjon vastakkaisista päistä, paitsi yhdessä kysymyksessä: uskonto on suurin ihmiskuntaa kohtaan suoritettu petos. Evankeliumi ei ole uskontoa. Se on suhde!

“Tarvitsen Vapahtajaa,” sanoi Maria. Hän oli teini-ikäinen tyttö, joka ei ollut kiinnostunut Britney Spears'in videoista MTV:ssä eikä omasta turhamaisuudestaan. Hänen vastauksensa oli ilmoittaa Vapahtajan tarpeensa. Tuollainen oli juutalainen, joka oli valmis Hänen ensimmäiseen tulemukseensa.

Minä todella pidän Miriamista ja rakastan Miriamia ja arvostan häntä. Ajattelen, että Miriam on sensaatio, tarunomainen ja mahtava ja tuskin maltan odottaa hänen tapaamistaan, mutta en tahdo olla missään tekemisissä sen vaaleaverisen bimbon kanssa, joka Mariasta on tullut ns. seurakunnasta johtuen.

Sakarias & Elisabet

Miriamilla oli sukulaisia: Jakeista Luukas 1:5 & 6 luemme heistä:

"Herodeksen, Juudean kuninkaan, aikana oli pappi, nimeltä Sakarias, Abian osastoa. Ja hänen vaimonsa oli Aaronin tyttäriä, ja tämän nimi oli Elisabet. He olivat molemmat hurskaita Jumalan edessä, vaeltaen kaikissa Herran käskyissä ja säädöksissä nuhteettomina."

Muista, että Sanhedrin, papisto, oli korruptoitunut – se oli kiristystä. He olivat Hinn, Copeland ja Hagin; sellaista se oli, kun Jeesus tuli ensimmäisen kerran. Silti huolimatta papiston yleisestä korruptiosta ja tekopyhyydestä sen sisällä oli hurskaita yksilöitä.

Tunnen yksilöpastoreita helluntailaisessa Assemblies of God'issa, joiden sydän on särkynyt siitä, mitä on tapahtunut tuossa kirkkokunnassa. Englannissa tunnen anglikaanipappeja, joiden sydän on särkynyt siitä, mitä on tapahtunut Englannin kirkolle. Tunnen baptisteja, joiden sydän on särkynyt. Niin pahaa kuin se onkin ja niin pahaksi kuin se vielä käykin, niin on Sakariaan kaltaisia ihmisiä, jotka ovat hurskaita, pyhiä ja jumalisia. Kuinka mädäksi systeemi ja sen papisto käykään, he eivät mene siihen mukaan. Heitä ei ehkä ole siellä monta, mutta heitä on siellä. Tuollainen juutalainen oli valmis Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen ja tuollainen kristitty on oleva valmis Hänen toiseen tulemukseensa.

Simeon

Menkäämme eteenpäin. Luukkaan jakeesta 2:24 luemme, että Maria toi uhrinaan parin metsäkyyhkysiä. Hän toi köyhän ihmisen uhrin. On eräs valehtelija Amerikasta, nimeltä John Avanzini, joka tuli Englantiin ja sanoi, että Jeesuksen perhe oli rikas eikä köyhä. Eräs nainen joukostamme kysyi häneltä kokouksessa julkisesti, miksi oli niin, että Maria toi köyhän ihmisen uhrin. Avanzini'n vastaus oli, että hän käski vahtimestareiden viedä tuo nainen ulos. Hän esitti väärän kysymyksen.

Luukas 2:25:

"Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon; hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä."

Sanhedrin ei halunnut Jeesuksen tulevan. Koko Jerusalem oli huolestunut, mutta Simeon ikävöi Jeesuksen tulemusta. Itse asiassa se oli ainoa syy, että hän vielä oli elossa – jae 26:

"Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt Herran Voidellun."

Vanhan Liiton aikana Pyhä Henki oli vain tietyillä ihmisillä tiettyinä aikoina – ylimmäisillä papeilla, kuninkailla, profeetoilla ja tietyillä yksilöillä. Vain heillä oli Pyhä Henki jossakin mielessä ja vasta Helluntain jälkeen Hän oli kaikkia varten, jotka uskoivat. Hengen lahjat toimivat silloin alussa vain niissä ja niiden kautta, jotka omistivat ne. Jae 27:

"Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan, otti hänkin hänet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi: "Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan; sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille."

Tämä mies, Simeon, täytettiin Pyhällä Hengellä ja oli saanut lupauksen, ettei kuolisi, ennen kuin olisi nähnyt Messiaan. Hän oli vanha, hänen hiuksensa, hampaansa ja näkönsä olivat lähtemässä, hän ei voinut saada selville päivämäärää, mutta tiesi, ettei kuolisi, ennen kuin Jeesus olisi tullut. Hänellä oli jotakin sellaista, jota me UT:n käsitteillä kutsumme uskon lahjaksi. Uusi Testamentti todella kertoo meille, että meillä kaikilla on uskon määrä. Olemme pelastetut armosta uskon kautta (Ef. 2:8) ja ilman uskoa on mahdotonta olla otollinen Jumalalle (Hepr. 11:6) ja Raamattu kertoo meille, että kaikki, mikä ei ole uskosta, on syntiä (Room. 14:23). Tästä erillinen on kuitenkin uskon lahja, jota ei meillä kaikilla ole. Se on kyky luottaa Jumalaan täydellisesti asioissa, joita ei nimenomaan ole kirjoitettu Raamattuun, jotka Pyhä Henki on paljastanut. Useimmat tämän lahjan omaavat ovat esirukoilijoita. Sekä heprea, että kreikankieli, tekee eron rukouksen ja esirukouksen välillä. Ihmiset, joilla on tämä lahja, voivat todella välittää rukouksessa uskoen ja tietäen – ei vain toiveajatellen tai luottaen oman mielensä tyhjänpäiväisyyteen – vaan pitäen kiinni lupauksesta, jonka tuntevat Jumalan heille antaman uskon kautta. Vaikka hän itse todennäköisesti olisi kieltänyt sen, niin sanoisin, että Yrjö Myllerillä Englannissa oli tuo uskon lahja. Hän otti sisään monia, monia katulapsia ja tarvitsi tähtitieteellisiä summia rahaa seuraavana päivänä ja sitten rukoili ja ihmeellisesti sai sen ajoissa.

Ajattele vain tätä vanhaa miestä, joka ikävöi Israelin Lohdutusta täynnä Pyhää Henkeä. Hän tahtoi vain Jeesuksen tulevan – se oli kaikki, mistä hän välitti ja se oli ainoa syy hänelle nousta ylös sängystään aamulla.

Anna

Siellä ei ollut ainoastaan vanha pieni mies, siellä oli myös vanha pieni nainen. Jakeessa 36 Luukas sanoo näin:

"Ja oli naisprofeetta, Hanna, Fanuelin tytär, Asserin sukukuntaa."

(Voit unohtaa britti-israelismin ja Armstrongilaisuuden; nämä ihmiset johtavat heimo-identiteettinsä aina toiselta ja kolmannelta vuosisadalta)

"Hän oli jo tullut iälliseksi. Mentyään neitsyenä naimisiin hän oli elänyt miehensä kanssa seitsemän vuotta, ja oli nyt leski, kahdeksankymmenen neljän vuoden ikäinen. Hän ei poistunut pyhäköstä, vaan palveli siellä Jumalaa paastoilla ja rukouksilla yötä ja päivää. Ja juuri sillä hetkellä hän tuli siihen, ylisti Jumalaa ja puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta."

Vuodet seurasivat toistansa ja tämä pieni vanha nainen ei tehnyt muuta kuin rukoili ja paastosi ja palveli Jumalaa Hänen huoneessaan. Silloin hän ei kerta kaikkiaan voinut lakata kertomasta ihmisille Jeesuksesta – Maailma pitää nuoria naisia viehättävinä; Jumala on erilainen. Lue Sananlaskuja – Jumalasta vanhat naiset ovat viehättäviä hengellisessä mielessä. Tässä oli tämä pieni vanha nainen, jonka koko elämä oli käytetty rukouksessa ja Jumalan palveluksessa ja lopulta kertomisessa ihmisille Jeesuksesta. Tuollainen juutalainen oli valmis Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen ja täsmälleen tuollainen on kristitty, joka on valmis hänen paluuseensa.

Uskolliset paimenet: Silloin & Nyt

Mutta sitten takaisin jakeeseen Luukas 2:8. Siellä on muutamia paimenia:

"Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: 'Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.'"

Jota tietysti seurasi jakeessa 14 latinalaisen Vulgate-käännöksen "Gloria in Excelsis Deo" – “Kunnia Jumalalle korkeuksissa.”

Hepreassa “paimen” ja “pastori” ovat sama sana ja sama pätee kreikankieleen. Nämä ovat paimenia, jotka vartioivat laumaansa – eivät palkattuja. Suuri hengellinen pimeys on tulossa lopunaikana. Olet kuullut minun sanovan sen monesti:

  • “Vartija, mikä hetki yöstä on?”(Jes. 21:11)
  • “Ja jos hän tulee toisella yövartiolla tai kolmannella” (Mk. 13:35)
  • “Hän tulee kuin varas yöllä.” (1. Ts. 5:2)
  • “Tehkää työtä kun teillä on valo, sillä tulee yö, jolloin kukaan ei voi työtä tehdä.” (Joh. 9:4)

On kuitenkin niitä uskollisia paimenia, jotka vartioivat laumaansa siitä riippumatta, kuinka pimeää tulee.

Pidin kerran konferenssia Chuck Misslerin kanssa ja näin siellä englantilaissyntyisen pastorin Zimbabwesta, jossa tapahtuu kauheita. Hän oli ollut Englannissa muutamia päiviä ja kun kysyttiin, kuinka hän viihtyi, hän vastasi ilmaisemalla kiitoksensa hänen puolestaan lausutuista rukouksista. Hän kertoi meille, kuinka huonosti asiat olivat Zimbabwessa ja että useimmat valkoiset, kuten myös koulutetut mustat, olivat lähteneet, tai lähtemässä. Kysyin häneltä näkisinkö häntä siellä ja hän vastasi, että en, koska hän aikoi palata Zimbabween seuraavana päivänä. “Lampaani ovat siellä,” hän sanoi. Tässä on valkoinen mies, joka antaa koko elämänsä pitääkseen huolta mustista, jotka kuolevat AIDS:iin. He ovat hänen lampaitaan. Tunnen erään hyvän kristityn lääkärin, jolla olisi hyvä toimeentulo Amerikassa, mutta joka on siellä hänen kanssaan. He eivät ole lähtemässä. Miksi? Se on pimeä paikka ja pimenee edelleen, mutta he ovat paimenia. Tuollainen juutalainen oli valmis Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen ja tuollainen kristitty on valmis Hänen paluuseensa.

Lyhyesti

Kuka ei ole valmis? “Herodes suri ja koko Jerusalem hänen kanssansa.” Sanhedrin oli huolestunut. Teologit repivät hiukset päästänsä. He eivät ole valmiita – tuollaiset ihmiset harvoin ovat. Kuitenkin yksilöllinen papisto, kuten Sakarias ja hänen rakas vaimonsa, tai Joosef Jeesuksen kasvatusisä – mies, joka oli hurskas, tai teini-ikäinen tyttö, joka sanoi: “Minä tarvitsen Vapahtajaa,” tai laumaansa vartioivat paimenet, tai pieni vanha nainen, joka käytti koko elämänsä rukouksessa ja Jumalan palveluksessa ja kertomisessa toisille Jeesuksesta, tai vanha mies, joka ikävöi Hänen tulemustaan ja oli täynnä Jumalan Henkeä – he ovat eri asia. He olivat sellaisia juutalaisia, jotka olivat valmiita Hänen ensimmäiseen tulemukseensa ja minä lupaan sinulle, että he ovat sellaisia kristittyjä, jotka ovat valmiita Hänen toiseen tulemukseensa. Rukoukseni kaikkien teidän puolesta, perheittenne puolesta, itseni ja perheeni puolesta, kun katselen näitä juutalaisia, jotka olivat valmiita Hänen ensimmäiseen tulemukseensa, on, että Israelin Jumalan armon kautta olisimme niiden uskollisten joukossa, jotka ovat valmiita toisella kerralla. Rakkaat veljeni Jeesuksessa, älkää erehtykö sen suhteen: Joulu on tulossa.

Suosikkijoululauluni on, Hark the Herald Angels Sing, juuri siksi, että sen sävelsi Felix Mendelssohn, juutalainen, ja sanat kirjoitti Charles Wesley, pakanakristitty. Se on yksi suurenmoisimpia tapauksia, kun juutalainen ja pakana ovat tehneet yhteistyötä. Haluaisitko yhtyä kanssani laulamaan sitä?

Hark, the herald angels sing,
Glory to the newborn King!
Peace on earth, and mercy mild,
God and sinners reconciled!
Joyful all ye nations, rise,
Join the triumph of the skies,
With th'angelic hosts proclaim,
Christ is born in Bethlehem!
Hark, the herald angels sing,
†††
Glory to the newborn King!

----------------------------

Aasi toivottaa lukijoilleen Siunattua Joulua -- parempaa kuin Amerikassa!

Amerikkalainen Jouluevankeliumi.

Ja siinä maassa oli lapsia vartioimassa sukkiaan takan luona ja katso joulupukki ilmestyi heille ja he peljästyivät suuresti. Ja Pukki sanoi heille: Älkää peljätkö sillä katso minä tuon teille hyviä uutisia Suuresta Ilosta, joka on tuleva kaikille, jotka pystyvät sen kustantamaan, sillä teille on tulossa juhlia, herkkuja, kinkkua, kalkkunaa, vaatteita ja monia lahjoja ja tämä on oleva teille merkkinä. Te löydätte lahjoja käärittynä koreisiin papereihin puun alta, joka on koristeltu karamelleilla, värikkäillä palloilla ja valoilla. Ja yhtäkkiä teidän kanssanne on oleva sukulaisten ja ystävien paljous, jotka ylistävät teitä ja sanovat: Paljon kiitoksia, tämä on juuri sitä mitä me halusimme. Ja on tapahtuva, että kun ystävät ja sukulaiset ovat menneet takaisin omiin koteihinsa, vanhemmat sanovat toisillensa: Mikä sotku tämä onkaan. Väsyttää. Mennään nukkumaan ja katsotaan huomenna. Onneksi Joulu on vain kerran vuodessa. Ja niin he menivät kiiruusti vuoteisiinsa ja löysivät kaivatun levon.

Bileamin Aasi (Samuel Korhonen)

"Nokialainen" toivottaa lukijoilleen myös siunattua joulunaikaa ja jatketaan ensi vuonna, jos Herra suo. Maranata!

maanantai 14. joulukuuta 2009

Lisää todisteita: Itä viettelee Lännen

Tässä taas eksytysten rintamalta, joka koskee koko kristillistä kenttää maailmanlaajuisesti. Idän mystiikka on levittänyt hapatustaan läntiseen kristillisyyteen, josta on tullut kokemuksia hakeva nykypäivänä. Tästä esimerkkinä karismaattinen liike, joka on eräänlaista kristillistä New Age'a. Artikkelin suomentaja: Samuel Korhonen


----- Original Message -----
From: Revelation Files - John Terry
To: Revelation Files - John Terry
Sent: Tuesday, November 17, 2009 9:47 PM
Subject: [revfiles] MORE PROOF: THE EAST IS SEDUCING THE WEST








LISÄÄ TODISTEITA: ITÄ VIETTELEE LÄNNEN
By Jan Markell

November 17, 2009

Lauantaina minulla oli henkevä keskustelu erään Bethel-yliopiston professorin kanssa, joka toimi puhemiehenä college'lle koskien sen hiljattaista interfaith-symposiumia. Kuten kirjoitin viime viikolla, buddhismi oli siinä esillä ja ehdotettiin, että buddhismin ja kristinuskon välillä voisi olla “yhteinen pohja”, kun kyseessä on “meditoiminen”. Kuuntele ohjelma tästä linkistä. Mahdollinen meditoimista koskeva “yhteinen pohja” olisi itämainen mystinen meditoiminen. Näin jälleen kerran, kuinka Itä on vietellyt Länttä lähes 50 vuoden ajan.

Kun tulin kotiin radiostudiolta, minulla oli kahden viikon ajalta uusia sähköposteja aiheesta “hengellinen muodostaminen (spiritual formation)”, jotka nostivat niiden kokonaismäärän tästä aiheesta noin viiteentoista. Tämä rieha valtaa yliopistoja ja seurakuntia kuin hurrikaani Katriina. Sanot ehkä: Huono vertaus. Ei todellakaan. Se aiheuttaa todellista tuhoa. Ja koska myös hengellinen muodostaminen käsittelee syvästi mystiikkaa, ajattelin ottaa aikaa antaakseni lyhyen katsauksen tästä aiheesta. Tiedän, että monet teistä eivät tunne tässä mitään epäraitista, koska tämä voisi astella sisään kirkkosi ovesta. Älä kuitenkaan ole niin varma!

Roger Oakland selittää, “Kun Jumalan Sanan merkitys aina vain vähenee, niin mystiset kokemukset lisääntyvät ja näitä kokemuksia esitellään sinisilmäisten vakuuttamiseksi, että kristinusko on Jumalan fyysistä tuntemista (feeling), koskettamista, haistamista ja näkemistä. Postmoderni ajattelutapa on täydellinen ympäristö hengellisen muodostamisen vaalimiseksi.

Tämä termi vihjaa, että on olemassa eri tapoja ja keinoja päästä lähemmäksi Jumalaa ja matkia Häntä. Siten annetaan käsitys, että jos teet tiettyjä harjoituksia, voit olla enemmän Jeesuksen kaltainen. Hengellisen muodostamisen kannattajat opettavat harhaisesti, että kuka tahansa voi harjoittaa näitä mystisiä rituaaleja ja löytää Jumalan sisältään. Jotkut jopa sanovat, että suhde Jeesukseen ei ole mikään ennakkoedellytys.”

Oakland jatkaa: “Hengellisen muodostamisen liikettä mainostetaan laajasti collegeissa ja seminaareissa viimeisimpänä ja suurenmoisimpana tapana tulla hengelliseksi johtajaksi. Se opettaa ihmisiä, että näin he voivat tulla läheisemmiksi Jumalan kanssa ja kuulla Hänen äänensä. Jopa kristilliset johtajat, joilla on pitkä-aikainen maine Jumalan Sanan opettajina, näyttävät olevan antautumassa. Tehdessään niin monet kristilliset johtajat leikkivät kevytmielisesti tulella ja seuraus on, että tuhannet, todennäköisesti miljoonat, palavat.”

Hengellisen muodostamisen kannattajat kertovat sinulle, että kristityn elämä on aina hengellisen muodostamisen prosessi. Me olemme aina siirtymävaiheessa, tulossa yhä hengellisemmiksi, mutta he näyttävät vihjaavan, että olisi hyödyllistä, jos meillä olisi joitakin temppuja sen nopeuttamiseksi.

Vuonna 2008, Christianity Today-lehden verkkoversio antoi käsitteelle “hengellinen muodostaminen” uskottavuutta haastattelemalla tämän liikkeen tärkeintä miestä, Richard Foster'ia. He sanoivat Foster'ille: “Evankelikaalit ovat lukeneet kirjaanne, A Celebration of Discipline, 30 vuotta. Mikä on se harjoitus, jota meidän teidän mielestänne täytyisi tutkia enemmän tässä vaiheessa? Sitten Foster mainosti “yksinäisyyttä”. Ajan oloon olemme kuitenkin huomanneet, että jälleen kerran tässä liikkeessä olevat lainaavat hinduismista, buddhismista ja katolisilta mystikoilta tehdäkseen harjoituksen täydelliseksi 21. vuosisataa varten.

Esiintulevan keskustelun edistäjät sanovat, että me olemme sellaisen ajan kynnyksellä, joka lupaa uudistuneen hengellisen tietoisuuden. “Hengellisiä harjoituksia” mainostetaan valtatienä hengelliseen muodostamiseen, joka vie kristinuskon uudelle ja korkeammalle hengellisyyden tasolle ja vetää kaikki osallistujat lähemmäksi Jumalaa. Ongelma on, että keinot tämän saavuttamiseksi eivät ole jumalisia!


”Tapasin erään naisen, joka käy kristillistä collegea. Opiskeluohjelman osana collegessaan häntä vaadittiin ottamaan kurssi hengellisessä muodostamisessa. Hengellinen muodostaminen hänen luokassaan koski myös roomalaiskatolisten mystikoiden tutkimusta ja menetelmien etsimistä auttamaan niitä, jotka soveltavat näitä menetelmiä tunteakseen suurempaa läheisyyttä Jumalan kanssa. Tässä tutkimuksessa tutkittiin myös ”hengellisiä harjoituksia”, jotka lupasivat harjoittajilleen suurempaa Kristuksen kaltaisuutta. Luokan suoritettuaan hän lainasi oppikirjansa minulle.”

Hän jatkaa: “On ällistyttävää kuulla Dallas Willard'in ja Richard Foster'in kaltaisten evankelikaalien kertovan, että tarvitsemme harjoituksia, joista ei Raamatussa puhuta mitään. Ja mikä on vielä ällistyttävämpää, on, että evankelikaaliset colleget ja seminaarit vaativat opiskelijoitaan opiskelemaan harjoituksia, jotka ovat keskiaikaisen Rooman reliikkejä, joita ei löydy Raamatusta ja ovat läheistä sukua pakanayhteisöjen harjoituksille.”

Siis vaikka hengellinen muodostaminen kuulostaa ikään kuin hyvältä käsitteeltä, koska kaikkihan me haluamme kasvaa hengellisesti, niin se tulee mukanaan kyseenalaista matkatavaraa, joka on jälleen kerran mystillistä ja tuskin raitista. Kysele seurakuntasi johdosta tai collegesi opettajista. Haasta tämä kysymys osoittamalla, että suuren osan tästä perustuksesta ovat laskeneet mystikot ja katolisuus – ja heitä sekaan myös jonkin verran buddhismia ja hinduismia. Tulet silloin johtopäätökseen, että kun käsite hengellinen muodostaminen tulee esiin, kuten se tekee, yhä useammin ja useammin, niin siinä pitäisi olla nimilappu, jossa lukee: “ostaja varokoon.” Jos näet seurakuntalehtesi ilmoittavan sen saapumisesta, niin älä vain istu – tee jotakin. Vastusta johtajiasi!

Sellaisten asioiden, kuin Bethel-yliopiston symposiumi “meditoimisesta” ja hengellisen muodostamisen liike, käyttövoimana on sellainen, joka tunnetaan “kontemplatiivisena (mietiskelevänä) rukouksena”. Kontemplatiivinen (mystinen hengellisyys) on hengellisen muodostamisen liikkeen sydämensyke.

On todennäköisempää, että se hengellisesti suistaa sinut raiteilta, kuin että vetäisi sinua lähemmäksi Jumalaa. Älä usko, kun hengellisen muodostamisen mainostajat kertovat sinulle, että tämä vie sinut kristillisyyden korkeammalle tasolle ja hengellisyyden uudelle tasolle. Uusia hengellisiä ohjelmia ei tarvita, vaan sen sijaan sydämet, jotka ikävöivät kasvaa Herran tuntemisessa, kasvavat yksinkertaisesti Raamatun lukemisesta. Emme voi päästä sen “lähemmäksi Jumalaa”, kuin että Jeesus Kristus asuu meissä Pyhän Henkensä kautta!

Jesaja käsitti sen oikein kirjoittaessaan: "Jaakobin heimo, tulkaa, vaeltakaamme Herran valkeudessa. Sillä sinä olet hyljännyt kansasi, Jaakobin heimon, koska he ovat täynnä Idän menoa, täynnä ennustelijoita niinkuin filistealaiset, ja lyövät kättä muukalaisten kanssa.” (Jes. 2:5, 6)

Hengellinen muodostaminen on vain uusi ennemmin “korvasyyhyyn” ja kokemukseen kuin Raamattuun vetoava yritys (2. Tim. 4:3,4).







PO Box 640
Russellville AR 72811

www.RevelationFiles.com


perjantai 11. joulukuuta 2009

Manhattan-julistus

Tässä raportti Manhattan-julistuksesta, jonka tarkoituksena on saattaa evankeliset kristityt Rooman kirkon huomaan hyväksymällä katolinen mystiikka ja kontemplatiivinen hengellisyys osana maailmanlaajuista ekumeenista liikettä. Ihmisiä johdetaan harhaan tämän julistuksen myötä, jonka laatijoina on ollut huomattavia ekumeenikkoja porttokirkon hyväksi. Raportin suomentaja: Samuel Korhonen


----- Original Message -----
From: Editors at Lighthouse Trails Research
To: samuel.korhonen@msoynet.com
Sent: Friday, December 04, 2009 9:04 PM
Subject: Manhattan Declaration: “Perhaps Millions” Being Led Toward the New Age/New Spirituality


Manhattan-julistus: "Jopa miljoonat" johdetaan kohti New Age'a/Uutta Hengellisyyttä

ERIKOISEN TÄRKEÄ RAPORTTI
Heti julkaistavaksi - December 4, 2009



Me pyrimme rakentamaan liikkeen – ehkä miljoonien katolisten, evankelikaalien ja idän ortodoksien kanssa, jotka seisovat yhdessä. -Manhattan Declaration

Marraskuun 20. päivänä julkaistiin dokumentti nimeltä Manhattan Declaration tapahtumassa Washington DC:n National Cathedral'issa. Tämä julistus on saanut laajaa huomiota mediassa ja tähän mennessä noin neljännesmiljoona ihmistä on allekirjoittanut asiakirjan ja se jatkuu noin 10 ihmisen minuuttivauhdilla (noin 14,400 päivässä).

Yksi julistuksen neljästä laatijasta on Chuck Colson, joka 1990-luvulla oli mukana laatimassa asiakirjaa nimeltä Evangelicals and Catholics Together. ECT on luonteeltaan samankaltainen siinä, että se samaistaa sekä katolisuuden että evankelikalismin osana kristillistä seurakuntaa ja pyytää kummankin ryhmän jäseniä yhdistymään alueilla, joilla niillä on yhteistä. Tässä uudessa asiakirjassa painopiste on moraalissa: homous vastaan perinteinen avioliitto, abortti, kantasolututkimus, avustettu itsemurha jne.

Christianity Today -lehden Manhattan-julistusta koskevan artikkelin mukaan merkittävät sekä evankelikaaliset että katoliset johtajat ovat pää-allekirjoittajia:

Julistus on saanut kansallista huomiota, koska monien Amerikan evankelikaalisten johtajien lisäksi sen [pää]allekirjoittajiin kuuluu yhdeksän katolista arkkipiispaa, Catholic League'n presidentti, Nigerian anglikaanisen kirkon esimies (primate) ja Amerikan ortodoksisen kirkon esimies.


Ottaen huomioon sen tosiasian, että suuri osa 149 pää-allekirjoittajista ovat suoraan tai epäsuorasti kannattaneet New Age'a/Uutta Hengellisyyttä (=kontemplatiivisuus/esiintuleva), ei ole vaikea nähdä, että Manhattan-julistus voi tarjota houkuttelevan ja vaikeasti havaittavan valtatien Uuteen Hengellisyyteen valtavalle osalle allekirjoittajista, joista monet eivät muutoin ole altistuneet sille ottaen huomioon useimpien allekirjoittajien vanhakantaisuuden.

Jotkut ehkä kysyvät, kuinka tämä johdatus Uuteen Hengellisyyteen on mahdollista vain julistuksen allekirjoittamisella – vaikka jotkut pää-allekirjoittajista kannattaisivatkin sitä? Vastaus on osaksi jo tullut esiin. Manhattanin julistuksen verkkosivulla sanotaan nyt:

Tuhannet teistä ovat lähettäneet sähköposteja, mitä seuraavaksi – hyvä kysymys. Niiden meistä päämäärä, jotka olemme laatineet ja allekirjoittaneet asiakirjan, ei ole vain saada paljon nimiä julkilausumaan, niin mukavaa kuin se onkin. Me pyrimme saamaan aikaan liikkeen – satojen tuhansien, ehkä miljoonien, katolisten, evankelikaalisten ja idän ortodoksisten kristittyjen, jotka seisovat yhdessä toisten hyvän tahdon (goodwill) miesten ja naisten kanssa puolustamassa oikeudenmukaisuuden ja yhteisen hyvän perusperiaatteita. Nämä ovat ihmisiä, jotka voivat paljastaa sen valheen, jonka niin monet kulttuurissamme ovat omaksuneet itsestään elämän keskipisteenä ja sitten esittää herttaisesti pyhän Paavalin sanoin ”verrattoman tien”. (korostus lisätty)

Me etsimme ihmisiä, jotka toimivat jokaisella mahdollisella areenalla edistämässä elämän pyhyyttä, jälleenrakentamassa ja elvyttämässä avioliittokulttuuria ja suojelemassa uskonnonvapautta.

Mitä sinun on siis tehtävä seuraavaksi? 1

Vastaukseksi heidän kysymykseensä, ”mitä seuraavaksi”, allekirjoittajille tarjotaan verkkosivulla osastoa Worldview Resource Directory (Maailmankatsomuslähdehakemisto) **(ks. huomautus sivun alaosassa) paikkana löytää ”erinomaisia resursseja näiden perustotuuksien tueksi”. Lähdehakemistossa, joka sijaitsee Manhattan-julistuksen verkkosivulla, on laaja valikoima kirjoja, DVD-levyjä ym. materiaalia koottuna erikoisesti julistuksen allekirjoittajille. Tämän lähdehakemiston lähemmän tarkastelun pitäisi kuitenkin saada uskovat todella huolestumaan. Siellä on esimerkiksi erityinen osasto otsikolla ”Spiritual Formation”, joka sisältää sellaisten kontemplatiivisten mystikoiden suositteluja, kuin Dallas Willard, J.P. Moreland ja Kenneth Boa. Näiden kaikkien kolmen taipumukset on dokumentoitu sivuillamme. Yksi Manhattan-julistuksen suosittelemista kirjoista on J. P. Moreland'in ja Klaus Issler'in kirja The Lost Virtue of Happiness: Discovering the Disciplines of the Good Life (Onnellisuuden kadonnut hyve: Löydä hyvän elämän harjoitukset). Tästä kirjasta puhutaan Roger Oakland'in lujasti iskevässä kirjassa Faith Undone, joka on esiintulevan kirkon ja päämäärätietoisen liikkeen paljastus. Oakland sanoo:

"Moreland ja Issler uskovat löytäneensä uudelleen hengelliset periaatteet, jotka ovat olleet kadoksissa. Kaksi kirjoittajien löytämistä periaatteista ovat ”yksinäisyys ja hiljaisuus”. Kirja sanoo, että nämä harjoitukset ovat ”ehdottoman perustavia kristilliselle elämälle”. ... Siinä eristäytymisessä ja yksinäisyydessä, jota Moreland ja Issler mainostavat, on selkeitä itämaisia mystisiä sävyjä.

Kirjoittajat yrittävät lisätä uskottavuutta tälle uudelleen löydetylle hengelliselle harjoitukselle lainaamalla edesmennyttä katolista pappia ja mystikkoa, Henri Nouwen'ia, joka sanoi: ”Miestä tai naista, joka on kehittänyt tämän sydämen yksinäisyyden, eivät enää hajoita ympäröivän maailman mitä erilaisimmat kiihokkeet, vaan hän pystyy oivaltamaan ja ymmärtämään tätä maailmaa hiljaisesta sisäisestä keskuksesta käsin.” (Nouwen, Reaching Out, s. 38).

... Jatkaen idean kehittelyä ”hiljaisen sisäisen keskuksen” löytämisen kadotetusta taiteesta Moreland ja Issler julistavat:

”Kokemuksiemme mukaan katoliset retriittikeskukset ovat yleensä ihanteellisia hiljaisuusretriiteille... Me suosittelemme myös, että tuot läheistesi valokuvia ja Jeesuksen kuvan... Tai tuijotat Jeesuksen patsasta. Tai annat jonkin mukavan ajatuksen, tunteen tai muiston kulkea mielesi läpi uudelleen ja uudelleen.” (sivut 54-55)

... Siinä ei kuitenkaan ole kaikki, mitä he suosittelevat. Moreland ja Issler esimerkiksi antavat vihjeitä rukouselämän kehittämiseksi. Tässä muutamia heidän suosituksiaan:

Suosittelemme, että alat lausua Herran rukousta noin 300 kertaa päivässä. (s. 90 – katso, mitä Mt. 6:7 sanoo ”tyhjästä hokemisesta”)

Kun aamulla heräät, lausu Herran rukous 20 – 30 kertaa. Kun teet näin, jotakin alkaa tapahtua sinulle. Jumala alkaa hitaasti tulla huomiosi keskipisteeksi (s. 92) (kirjasta Faith Undone, sivut 117-118)."

Toinen kirja, jota Manhattan-julistuksen lähdehakemisto suosittelee, on Moreland'in Kingdom Triangle. Tässä kirjassa Moreland esittää kantansa kontemplatiivisesta hengellisyydestä (Esipuhe on Dallas Willard'ilta) kehottaen lukijoita suorittamaan pyhän Ignatius Loyola'n, katolisen Jesuiittajärjestön perustajan, harjoituksia (s. 156).

On olennaista ymmärtää, että ohjaamalla Manhattan-julistuksen allekirjoittajia Issler'in ja Moreland'in kaltaisten kontemplatiivisuuden kannattajien pariin, he antavat allekirjoittajille Henri Nouwen'in hengellisyyden, joka elämänsä lopulla (kannatettuaan mystiikkaa monien vuosien ajan) sanoi: "Tänä päivänä minä henkilökohtaisesti uskon, että samalla, kun Jeesus tuli avaamaan oven Jumalan taloon, niin kaikki inhimilliset olennot voivat käydä tuosta ovesta tietävätpä he Jeesuksesta, tai eivät. Tänä päivänä näen kutsumuksenani olevan auttaa jokaista ihmistä vaatimaan omaa tietään Jumalan luokse.” 2

Nouwen jäljitteli katolisen kontemplatiivisen mystiikan ”hedelmää”, joka on sekahengellisyys (interspirituality) (siten kieltäen Jeesuksen Kristuksen evankeliumin) (Ray Yungen'in kirja A Time of Departing paljastaa Henri Nouwen'in ja hengellisen muodostamisen liikkeen dokumentteihin perustuen).

On ironista, että Nouwen tuskin olisi allekirjoittanut Manhattan-julistusta. Kirjassaan In the Name of Jesus (kirja, jota monet tämän päivän kristilliset johtajat suuresti arvostavat, mukaanlukien Rick ja Kay Warren. Suomeksi: Jeesuksen nimeen, Sinapinsiemen 2001), hän painotti ”kristillisen johdon” tarvetta siirtyä ”moraalisesta mystiseen”. Toisin sanoen kristillisen elämän tulisi korostaa enemmän mystistä (s.o. kontemplatiivista) kuin kristinuskon perinteisiä tabuja, sellaisia kuin Manhattan-julistus puolustaa.

Lähdehakemistossa Manhattan-julistuksen allekirjoittajille on paljon enemmän kuin vain Willard'ia, Moreland'ia ja Issler'iä. He suosittelevat myös Brian McLaren'ia, esiintulevaa johtajaa, joka on julkisesti tuominnut Raamatun sovitusopin kutsuen sitä "vääräksi mainokseksi" Jumalalle. McLaren on itämaisen mystiikan (mantraan perustuvan) suuri kannattaja, mikä voidaan nähdä selvästi hänen kirjastaan Finding Our Way Again. Tässä kirjassa McLaren vääntää Kirjoituksia vihjaamalla, että VT:n pappi Melkisedekillä oli eri usko kuin Aabrahamilla ja että Aabraham käytti mystiikkaa yhteydenpitoon Melkisedekin kanssa. Siten McLaren vetää tämän johtopäätöksen: ”Me löydämme harjoitukset omalle uskollemme kohtaamisessa jonkun toisuskoisen kanssa.” (s. 25) Tätä juuri okkultistit uskovat. Okkultisti Aldous Huxley sanoi, että mystiikka on ”korkein yhteinen tekijä”, joka ”yhdistää maailman uskonnolliset perinteet” ja johtaa ihmisen tunnustamaan jumaluuden kaikissa asioissa (see As Above, So Below, s. 2).

Vaikka Brian McLaren hylkää joitakin raamatullisen kristinuskon perusoppeja ja riippuu muiden uskontojen mystisissä käsityksissä, Manhattan-julistus siitä huolimatta suosittelee häntä (s. 16).

Muita hankalia nimiä, joita Manhattan-julistus kutsuu ”erinomaisiksi lähteiksi” ja ”samanmielisiksi maailmankatsomusorganisaatioiksi ja johtajiksi, jotka toimivat yhdessä kulttuurimuutoksen hyväksi” (s. 7) ovat buddhistimyötäilijä Peter Kreeft, esiintulevan kirkon hahmo Donald Miller (Kirjan Blue Like Jazz tekijä), kontemplatiivisuutta mainostava Teen Mania ja Ken Boa. Boa'n kirja, Conformed to His Image, jota Manhattan-julistus suosittelee, on kontemplatiivisen hengellisyyden aapinen. Kirjassaan Boa viittaa hyväksyvästi sellaisiin harjoituksiin kuin lectio divina ja sellaisiin henkilöihin kuin Richard Foster (Renovare-järjestön perustaja), Thomas Merton ja Thomas Keating (Merton ja Keating ovat kaksi nykyisen kontemplatiivisen rukousliikkeen tärkeimmistä pioneereista). Boa referoi myös mystikko Pierre de Caussade'n kirjaa Abandonment to Divine Providence, viitaten "nykyhetken sakramenttiin", usein käytettyyn käsitteeseen rohkaisemaan ihmisiä menemään hiljaisuuteen.

Ja tässä on mielenkiintoinen huomautus: Boa kertoo lukijoille: ”Ignatius Loyola'n hengelliset harjoitukset sisältävät nämä ja muita mietiskelymenetelmiä.” Ignatius Loyola perusti Jesuiitat (järjestö katolisessa kirkossa), jonka ensisijainen päämäärä oli tuoda ”kapinoivat” protestantit takaisin äitikirkolle. Jesuiittojen barbaarisuus ja julmuus oli sanoinkuvaamatonta.

Eräs toinen jesuiittapappi, jolla on suorat yhteydet tämän päivän evankelikaaliseen seurakuntaan ja joka on samoilla linjoilla Vesimiehen Salaliiton [New Age'n kristus-tietoisuus] kanssa, on edesmennyt Pierre Teilhard de Chardin. Kirjassaan, Christianity and Evolution, Chardin esittää seuraavat kommentit:

"Risti vielä seisoo ... mutta yhdellä ehdolla ja vain yhdellä: että se laajentuu New Age'n ulottuvuuksiin ja lakkaa esittelemästä itseään meille ensisijaisena (tai jopa ainoana) merkkinä voitosta synnin yli." (s. 219-220)

"Minä uskon, että Messias, jota me odotamme, jota me kaikki ilman mitään epäilystä odotamme, on universaalinen Kristus. Se tarkoittaa: evoluution Kristus." (s. 95)

"Se, mitä aion ehdottaa, on, että kavennamme aukkoa kristinuskon ja panteismin välillä tuomalla esiin jotakin sellaista, jota voisi kutsua kristinuskon panteistisen puolen panteismin kristilliseksi sieluksi." (s. 56)

Kirjassaan, A "Wonderful" Deception (Ihana petos), Warren B. Smith paljastaa, että Rick Warren'in kolleega Leonard Sweet kutsuu Chardin'ia ”20. vuosisadan kristinuskon tärkeäksi ääneksi”. (AWD, s. 111) Chardin vain ei edusta raamatullista kristinuskoa – päinvastoin. Hän nimittäin kuuluu siihen hengelliseen leiriin, joka kannattaa ”kosmista Kristusta”, joka on MINÄ OLEN (Jumala) jokaisessa luodussa. Vaikka tämä usko kristus-tietoisuudesta kaikissa hylkää oikean Jeesuksen Kristuksen evankeliumin, niin Sweet on avoimesti julistautunut Chardin'in kannattajaksi. Kirjassaan, Aqua Church, Sweet lainaa Chardin'ia hyväksyvästi sanoen: "Kristus on seurakunnassa samalla tavalla, kuin aurinko on silmiemme edessä. Me näemme saman auringon, kuin isämme näkivät ja kuitenkin me ymmärrämme sitä paljon suurenmoisemmalla tavalla.”

Vaikka on totta, että Leonard Sweet ei ole Manhattan-julistuksen allekirjoittaja, niin tämä on kuitenkin se suunta, johon evankelikaalinen kristinusko on menossa. Ymmärrä, että tämä ”valio" -kristillisyys ("vintage" Christianity) (s.o. kontemplatiivinen ja/tai esiintuleva) liikkuu vääjäämättä kohti katolisen mystiikan perinnettä. Kun kristilliset johtajat, jotka ovat jo lähes täysin vailla ymmärrystä kontemplatiivisen/mystisen liikkeen vaaroista, seisovat solidaarisuusrintamassa katolisen kirkon johtajien kanssa, niin se tekee ihmisille vain yhä vaikeammaksi nähdä, että nämä kaksi Jumalan lähestymistapaa ovat radikaalisti erilaisia ja jopa itseasiassa vastustavat toisiaan (ks. Trentin neuvoston anateemat eli kiroukset).

Lopuksi haluamme osoittaa vielä yhden lähteen, jota Manhattan-julistus suosittelee:

Renovare, joka on kontemplatiivisen pioneerin, Richard Foster'in, perustama. Fosterista yksin voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan, mutta tässä artikkelissa me kiinnitämme sinun huomiosi vain yhteen puoleen. Ne, jotka ymmärtävät New Age'n/Uuden Hengellisyyden (s.o. kontemplatiivista) dynamiikkaa, voivat tutkia Renovare'n verkkosivua ja saata lisää ymmärrystä. Eräs niistä ihmisistä, joita Foster on käyttänyt laajasti teoksiensa sekä Spiritual Formation Study "-Raamattu", että Life With God "-Raamattu", hyväksi, on Walter Brueggemann. Brueggemann auttoi muokkaamaan näitä Renovaren ”Raamattuja.” Silti Brueggemann, jota itseasiassa voidaan pitää esiintulevan kirkkoliikkeen pioneerina, on samoilla linjoilla sovituksenkieltäjä Alan Jones'in kanssa ja itseasiassa hänen suosituksensa on Jones'in kirjan, Reimagining Christianity, takakannessa. Tuossa kirjassa Jones sanoo, että oppi rististä on "häijy (vile)" oppi ja että:

"Seurakunnan sitoutuminen Jeesuksen kuolemaan universaalisena pelastuksen tekona täytyy loppua ja ristin paikka kristillisessä uskossa täytyy miettiä uudelleen. Miksi? Koska sen takana on kultti kärsivästä ja kostonhimoisesta Jumalasta.” (s.132)

TÄMÄ on se hengellisyys, jota Manhattan-julistus on ojentamassa mahdollisesti miljoonille konservatiivisille kristityille. Ja TÄMÄ on se hengellisyys, josta meidän on pakko varoittaa.

Mikä mietityttää, on se, että jos nämä evankelikaaliset johtajat haluavat kohottaa Amerikan moraalia, niin miksi niin monet heistä ovat puolelta tai toiselta suositelleet julkisesti esiintulevaa/kontemplatiivista hengellisyyttä, mikä kokonaan ohittaa tai vähättelee homoliittojen, abortin ym. moraalikysymysten vastaista kantaa, joista Manhattan-julistus puhuu? Ovatko he tekemässä parannusta? Siitä ei puhuta mitään. Monet heistä EDELLEEN mainostavat kontemplatiivista/esiintulevaa hengellisyyttä, joka tulee jatkamaan perinteisen moraalin poistamista yhteiskunnastamme. Tuntuu aika kierolta, kun nämä johtajat nähdään muka ottavan kantaa moraalin puolesta, kun he kaiken aikaa mainostavat hengellisyyttä, joka lopulta tuhoaa sen.

Voisimme esittää sinulle esimerkin toisensa jälkeen tämän Uuden Hengellisyyden liikkeestä pois moraalista (ja niitä on monissa artikkeleissamme menneiden seitsemän vuoden aikana) ja voisimme esittää sinulle esimerkin toisensa jälkeen kristillisistä johtajista, jotka edistävät Uutta Hengellisyyttä ja sen kohortteja (ja olemme myös tehneet sen yhä uudelleen). Ovatko nämä Manhattan-julistuksen allekirjoittajat todella huolissaan Yhdysvaltojen nykyisestä moraalisesta tilasta? Useimmat todennäköisesti ovat. Se kuitenkin vaatii paljon enemmän kuin heidän allekirjoituksensa asiakirjassa – Jumala tulee vaatimaan paljon enemmän. Yksi vaatimus on, että Hän tahtoo heidän tuomitsevan New Age'n/Uuden hengellisyyden harhaopit.

Jotkut mediaraportit Manhattan-julistuksesta ovat vihjanneet, että nämä evankelikaaliset johtajat olisivat vaarantamassa koko palvelutyönsä allekirjoittaessaan tämän asiakirjan. Se tuskin riittää marttyyriksi pääsemiseen. Historian marttyyrit olivat usein niitä uskovia, jotka eivät halunneet seisoa paavin ja Rooman väärän evankeliumin rinnalla – tämän vuoksi heitä murhattiin sadoin tuhansin.

Niille, joilla on epäilyksiä koskien Saatanan petollisia kaiken kattavia ponnisteluja tuhota Jumalan totuus tuomalla esiin ”toinen evankeliumi" (2. Kor. 11:4), varsinkin tämän päivän maailmassa, jossa viimeisten päivien synnytystuskat ovat lisääntymässä (Mt. 24), me suosittelemme, että katsot erään uuden dokumenttifilmin nimeltä A Lamp in the Dark (linkki alla). Jos luulet, ettei ole ollut mitään jatkuvaa liikettä Jumalan Sanan ja aidon evankeliumin sanoman tuhoamiseksi, niin tämä on sinulle täytyy-nähdä-filmi. Ennenkuin allekirjoitat ekumeenisen Manhattan-julistuksen kuvitellen, että tällainen yhteinen julistus muka ”pelastaa” Amerikan, hanki kaikki tosiasiat ja kysy Herralta Hänen viisauttaan (Jk. 1:5-6) äläkä tämän päivän kristillisten johtajien kyseenalaista ”viisautta”.

Lighthouse Trails ei takuulla vastusta moraalia. Päinvastoin. On kuitenkin tarkasteltava niitä hengellisiä pohjasävyjä, jotka tänä päivänä ovat löytäneet tiensä kristikuntaan, se riento mukaanlukien, jota tämä artikkeli käsittelee. Meidän täytyy pitää aina mielessämme, mitä roomalaiskatolinen teologi Karl Rahner sanoi, että tulevaisuuden kristitty on mystikko tai sitten häntä ei olekaan. Hänen näkynsä on käymässä yhä todellisemmaksi.

"Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan. Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee." (Jaakob 1:5-6)


More Information:

Five Opposing Responses to the Manhattan Declaration (John MacArthur (Grace to You), Jacob Prasch, (Moriel Ministries), Mike Gendron (Proclaiming the Gospel), Alistair Begg, Pastor Claude Stauffe (Calvary Chapel, North Amityville, NY)

"Evangelicals and New Agers Together" by Warren B. Smith

Should Christians Sign The Manhattan Declaration? by Pastor Adam Gislason

The Manhattan Declaration: Why faithful Christians SHOULD NOT sign it.-Cecil Andrews, Take Heed Ministries, Northern Ireland

New Documentary Release: A Lamp in the Dark: The Untold History of the Bible

**Note: In the event that you cannot access the Resource Directory from the Manhattan Declaration website (if for some reason it is removed or becomes disabled), you may view the exact same Resource Directory on Chuck Colson's website. Click here

Lighthouse Trails Research Project

Editors - Lighthouse Trails Publishing


keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Ilmastogate -- tieteellinen skandaali

Seuraavassa ajankohtainen kirjoitus, kun Kööpenhaminan ilmastokokous on käynnissä 7.-18. joulukuuta 2009, jolla yritetään pelastaa maailma tuholta. Tätä kokousta varjostaa ns. Ilmastogate, jossa salatut kansiot paljastavat ilmastotutkijoiden eliitin likaiset temput. Kirjoituksen suomentaja: Samuel Korhonen


----- Original Message -----
From:
TBC Today
To:
samuel.korhonen@msoynet.com
Sent: Tuesday, December 08, 2009 12:46 AM
Subject: The Worst Scientific Scandal of Our Time

December 7, 2009

AIKAMME PAHIN TIETEELLINEN SKANDAALI

Ilmastomuutos: tämä on sukupolvemme pahin tieteellinen skandaali

Katkelmia Christopher Booker'in kirjasta: Climate change: this is the worst scientific scandal of our generation

Viikko sen jälkeen, kun kolleegani James Delingpole Telegraph’in blogillaan keksi sanan "Climategate" kuvailemaan East Anglia’n yliopiston ilmastotutkimusyksiköstä (CRU) vuotaneiden sähköpostien paljastamaa skandaalia, Google osoitti, että tuo sana esiintyy internetissä yli 9 miljoonaa kertaa. Kuitenkin kaikessa tässä sähköisen uutisoinnin tulvassa eräs suunnattoman merkityksellinen seikka koskien näitä tuhansia dokumentteja on paljolti kateissa.

Syy, miksi Guardian’in George Monbiot on ilmaissut täydellistä tyrmistystä ja kauhua dokumenttien vuoksi, on, että niiden kirjoittajat eivät ole vain mikä tahansa vanha akateemikkojen porukka. Heidän tärkeyttään ei voida yliarvioida. Se, mitä tässä tarkastelemme, on pieni tiedemiesten ryhmä, jotka vuosien ajan ovat olleet vaikutusvaltaisempia, kuin ketkään muut, edistämässä maailmanlaajuista pelkoa globaalista lämpenemisestä, eikä vähiten sen roolin kautta, joka heillä on YK:n hallitustenvälisen ilmastonmuutospanelin (IPCC) ytimessä.

Professori Philip Jones, CRU:n johtaja, valvoo kahta tärkeää tiedostoa, joita IPCC käyttää raporttiensa koostamiseen. Yhteytensä kautta UK:n ilmatieteellisen toimiston Hadley-keskukseen, joka valitsee useimmat IPCC:n tieteelliset avustajat, hänen globaalin lämpötilan kirjanpitonsa on tärkein neljästä lämpötilatiedostosta, joihin IPCC ja hallitukset luottavat – eikä vähiten heidän ennustuksilleen, että maailma tulee lämpenemään katastrofaalisille tasoille, ellei tuhlata tuhansia miljardeja dollareita sen torjumiseksi.

Tri Jones on myös tärkeä osa läheisesti yhteen liittynyttä amerikkalaisten ja englantilaisten tiedemiesten ryhmää, joka on vastuussa Michael Mann’in “jääkiekkomailakaavion” (ks. kuva viestin lopussa) maailman lämpötiloista antaman kuvan mainostamisesta, joka 10 vuotta sitten käänsi ilmastohistorian päälaelleen osoittamalla, että 1000 vuoden laskun jälkeen globaalit lämpötilat ovat viime aikoina nousseet kirjatun historiansa korkeimmalle tasolle.

Saatuaan tähtiluokituksen IPCC:ltä, ei vähiten sen tavan vuoksi, jolla se näytti poistavan kauan totena pidetyn keskiajan lämpimän jakson, kaaviosta tuli keskeinen ikoni koko ihmisen aiheuttaman globaalisen lämpenemisen liikkeelle.

---------------------

(Christopher Booker, "Climate change: this is the worst scientific scandal of our generation", The [London] Daily Telegraph Online, 28 Nov 2009)

THE WORST SCIENTIFIC SCANDAL OF OUR TIME


Climate change: this is the worst scientific scandal of our generation [Excerpts]

By Christopher Booker

A week after my colleague James Delingpole, on his Telegraph blog, coined the term "Climategate" to describe the scandal revealed by the leaked emails from the University of East Anglia's Climatic Research Unit, Google was showing that the word now appears across the internet more than nine million times. But in all these acres of electronic coverage, one hugely relevant point about these thousands of documents has largely been missed.

The reason why even the Guardian's George Monbiot has expressed total shock and dismay at the picture revealed by the documents is that their authors are not just any old bunch of academics. Their importance cannot be overestimated, What we are looking at here is the small group of scientists who have for years been more influential in driving the worldwide alarm over global warming than any others, not least through the role they play at the heart of the UN's Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Professor Philip Jones, the CRU's director, is in charge of the two key sets of data used by the IPCC to draw up its reports. Through its link to the Hadley Centre, part of the UK Met Office, which selects most of the IPCC's key scientific contributors, his global temperature record is the most important of the four sets of temperature data on which the IPCC and governments rely - not least for their predictions that the world will warm to catastrophic levels unless trillions of dollars are spent to avert it.

Dr Jones is also a key part of the closely knit group of American and British scientists responsible for promoting that picture of world temperatures conveyed by Michael Mann's "hockey stick" graph which 10 years ago turned climate history on its head by showing that, after 1,000 years of decline, global temperatures have recently shot up to their highest level in recorded history.

Given star billing by the IPCC, not least for the way it appeared to eliminate the long-accepted Mediaeval Warm Period when temperatures were higher [than] they are today, the graph became the central icon of the entire man-made global warming movement.

(Christopher Booker, "Climate change: this is the worst scientific scandal of our generation," The [London] Daily Telegraph Online, 28 Nov 2009)



The Berean Call, PO Box 7019, Bend OR 97702

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com