Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta

Tässä varoittava artikkeli amerikkalaisesta NewAge -kristillisyydestä ja yhdestä sen merkittävimmästä nykyedustajasta, joka eksyttää petollisemmin kuin aggressiivisemmat ja avoimemmin harhaoppisesti esiintyvät saman ”voitelun” omaavat menestyssaarnaajat, kuten esim. Todd Bentley ja Benny Hinn. Kyseessä on Suomessakin julkisuutta kirjojensa ja kristillisen TV7-kanavan välityksellä saanut vetovoimainen ja miellyttävä Bill Johnson, pastori Kalifornian Bethel-seurakunnasta. Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

------------------------------

JANUARY 24TH, 2013
This entry posted by MORIELCAROL

Varoitus – Bill Johnson ja Bethel-seurakunta
Warning – Bill Johnson and Bethel Church

by Andrew Strom
January 23, 2013

Toivon todella, että tämä voisi olla viimeinen tämäntyyppinen artikkeli vähään aikaan. Jotkut luulevat, että minä ”rakastan” tällaisen tavaran jakamista. Toivon kuitenkin rehellisesti, että se kaikki menisi pois ja niin voisimme jatkaa rauhassa 'todellista' valtakunnan rakentamisen työtä.

Bill Johnson kuitenkin aiheuttaa sellaista vahinkoa Kristuksen ruumiille kaikkialla maailmassa, että en vain voi olla hiljaa. Uudessa Seelannissa (jossa nykyisin olen) hän pitää kerran vuodessa valtavan konferenssin nimeltä “Manifest Presence (Konkreettinen läsnäolo)”. Se on melko varmasti suurin ja vaikutusvaltaisin kristillinen konferenssi koko maassa ja samoin muissa maissa, kuten UK:ssa, Australiassa, Singaporessa ja monissa muissa. Hänen vaikutuksensa on suunnaton.

Bill Johnson on hyvin miellyttävä mies. Hän myös painottaa useita asioita, joissa olen sydämestäni samaa mieltä – kuten katuevankeliointia, joka käyttää Hengen lahjoja, profetiaa ja parantamista kaduilla jne. Ongelma on kuitenkin, että hän suosittelee ja edistää ”voitelua”, joka on täsmälleen sama, kuin se voitelu, jota Todd Bentley edistää. ”Juopunut kirkkaus (drunken glory)”, tulitunneli, nauraminen, nykiminen, kultapöly, ”enkelimania”-tyyppinen voitelu, joka on tehnyt niin paljon vahinkoa karismaattiselle liikkeelle kaikkialla maailmassa – ja monin paikoin alentanut sen järkyttäväksi irvikuvaksi siitä, mitä se kerran oli. Mitä mahtaisivat Derek Prince, tai Keith Green, ajatella asioista, joita nämä miehet kannattavat – hengellinen juopumus, ”portaalit”, 'visualisoiminen', henkimatkustus, tulitunnelit, enkelikehät (angel-orbs) yms.? (joita löytyy kaikkialla New Age -liikkeessä, mutta ei Raamatussa).

Bill Johnson oli yksi suurimmista Todd Bentley'n johtaman Lakeland'in herätyksen kannattajista. Ja senkin jälkeen, kun siitä oli tullut sellainen fiasko, kuin siitä tuli, hän jälleen vuonna 2011 suositteli julkisesti Bentley'n palvelutyötä. Mutta Bill tekee sen kaiken niin järkevällä ja käytännöllisellä vetovoimalla ja viisailta kuulostavin sanoin – ”kuinka tämä nyt voisi olla petosta?” Se juuri tekee hänestä niin vaarallisen.

Hänen vaimonsa Beni on Kalifornian Redding'in Bethel -seurakunnan toinen pastori Bill'in kanssa ja on mielenkiintoista, että hän on vieläkin avoimempi niille oudoille asioille, joita he kannattavat. Hän jopa laittaa sen kirjoitettuna internettiin koko maailman nähtäväksi.

Esimerkiksi blogillaan “Life and Wellness (Elämä ja terveys)” heinäkuun 6. päivänä tänä vuonna hän kirjoitti osiossa nimeltä ‘Love Shack Time’: “Puhuin yhtenä päivänä Ray Hughes'in kanssa ja kerroin hänelle 528 hertsin ääniraudan käyttämisestä profeetallisena tekona. Joku kertoi minulle, että tätä äänirautaa sanotaan RAKKAUDEN ääniraudaksi...” (Huomaa, että kristalleja ja äänirautoja käytetään New Age -terapiassa – eikä niillä ole millään tavalla mitään tekemistä kristinuskon kanssa).

Beni jatkoi: ”Hiljattain pääsin puhumaan eräässä kokouksessa ja käsittelin B52-yhtyeen laulua ”Love Shack (Rakkauden vaja)”. Peräänkuulutin ihmisiltä enemmän rakkautta. Se oli niin hauskaa.”

Olemme kai nyt alkamassa aistia sitä outoa hengellistä maailmaa, jossa nämä ihmiset asustavat. Eräs toinen blogiartikkeli, jonka Beni kirjoitti aiheesta 'WAKING UP ANGELS (ENKELIEN HERÄTTÄMISTÄ)' maaliskuussa 2009, oli myös hyvin paljastava:
“Viimeisten parin kuukauden aikana olen henkilökohtaisesti tullut enemmän tietoiseksi enkelien toiminnasta tällä alueella. Kerran se tapahtui, kun olimme rukousmatkalla Arizona'ssa... Eräänä aamuna, kun ajoimme ylös läpi Tehachapi -solan ja laskeuduimme Mojave'n autiomaahan, aloin tuntea enkeleitä. Mitä lähemmksi pääsimme, sitä vahvemmalta vaikutelma tuntui. Saatoin nähdä heitä kaikkialla!... Ilmoitin siitä ryhmälle ja sanoin: ”Meidän on pysähdyttävä! Meidän on pysähdyttävä jossakin...” Kun ajoimme vähän matkaa, minä sanoin: ”Luulen, että tulemme herättämään täällä joitakin enkeleitä...”

“Tiesimme, että meidän piti kääntyä ympäri, tulla ulos bussista ja herättää enkelit. Toivon, että voisin välittää teille sen energian ja nopeuden, kuinka Jumala toimi. Hyppäsimme ulos bussista, puhalsin sofariin ja soitin kelloa ja me kiljuimme ”HERÄTYS, HERÄTYS.” Menimme takaisin bussiin ja ajoimme pois. Kun ajoimme pois, niin hilpeä nauru puhkesi! Olimme järkyttyneitä siitä nopeudesta, jolla tämä kaikki tapahtui ja värisimme seikkailusta ja enkelien toiminnasta. Mitä maailmassa olikaan juuri tapahtunut?! Taivas törmäsi maahan. Woo hoo!!”

“Tuosta hetkestä lähtien olen tuntenut kehotusta herättää enkelit käyttöön tässä valtakunnan hallinnassa, joka on yllämme täällä maan päällä. Olen jakanut nämä kertomukset muissa paikoissa ja tehnyt enkelien herättämisen profeetallisen teon: saaden kaikki huutamaan, ”HERÄTYS HERÄTYS!” Tiedän, että se on outoa, mutta se on hyvin tehokasta... Yksi tytöistämme, joka nauttii Jumalan enkeleistä... tulee ihan pöhköksi, kun he ovat ympärillä...”
Beni'n viittaus tässä ”taivaan törmäämiseen maahan” liittyy tietysti suoraan Bill Johnson'in kuuluisimpaan opetukseen “When Heaven Invades Earth” (Suomeksi kirjassa ”Maan päällä niinkuin taivaassa”, TV7 2010). On selvää, että he tarkoittavat tämän kaltaista asiaa käyttäessään tuota sanontaa. Joten jos menemme heidän ohjelmaansa niin sanoakseni, niin mekin voimme kierrellä ”herättämässä enkeleitä” ja tulla ”pöhköiksi”, kun näitä 'enkeleitä' on paikalla. Se voisi olla miltei ”hullunkurista,” ellei se olisi niin New Age'in vakavaa.

Oletan, että ilmeinen kysymys on, ovatko he ”vakavissaan” tässä kaikessa. On murheellista, että vastaus on: ”Kyllä.” Kun joudut niin täysin petetyksi, että luulet, että ”juopunut kirkkaus” ja ”ääniraudat” ja tuleminen ”pöhköksi” ovat normaalia kristityn käytöstä, niin olet avoin mille tahansa. On traagista, jos katsomme sitä kaikkea, mitä nämä ihmiset ovat sanoneet ja tehneet nyt jo vuosien ajan, että meidän on pääteltävä, että yksi kristikunnan suurimmista johtajista (Bill Johnson) asustaa mitä kummallisimmassa näennäishengellisessä universumissa, mitä kuvitella saattaa. Ja hän levittää tätä petettyä typeryyttä Kristuksen ruumiissa massiivisessa määrässä.

Eräs nuori nainen nimeltä Johanna, joka oli opiskellut monta kuukautta Bill Johnson'in Bethel -koulussa, kirjoitti minulle seuraavaa:
“Elokuussa 2008 muutin Kalifornian Redding'iin osallistuakseni yliluonnollisen palvelutyön Bethel -kouluun (Bethel School of Supernatural Ministry = BSSM). Valmistuin toukokuussa 2009... Melkein heti aloin kyseenalaistaa sitä outoa käytöstä, joka siellä on niin normaalia.”

“Bethel'issä on monia sanontoja, joita käytetään päivittäin... ”Jumalalla on vain mukavaa sanottavaa”, ”Ei ole mitään niin korkeaa kuin Korkein.” Siellä oli kaikenlaista häiritsevää käytöstä (tarpeetonta huutelemista, nauramista jne.) koulutuntien ja jumalanpalvelusten aikana. Kun joku vieraspuhuja tuli kouluun oppilaat parveilivat eteen päästäkseen niin lähelle puhujaa kuin mahdollista. Meille opetettiin, että mikä tahansa haluamamme voitelu voitiin vastaanottaa yksinkertaisesti ”vaatimalla se” itsellemme. Oppilaat ryntäsivät lavalle ja pyhäkön etuosaan, jotta puhujat voisivat panna kätensä heidän päällensä.”

“Puhujien joukossa olivat Bob Jones, Heidi Baker, Georgian ja Winnie Banov, Randy Clark, John ja Carol Arnott… Meillä oli myös säännölliset istunnot Bill Johnson'in, Beni Johnson'in… ja muiden Bethel'in pastorien kanssa. Juopunut käytös ja kyseenalaiset opetukset muutamilta, ellei kaikilta, näistä puhujista, oli ajoittain järkyttävää. Voin varmuudella sanoa, etten koskaan kertaakaan kuullut sanaa ”repentance (parannus, katumus)” missään opetuksessa.”

“Muistan, että kun Banov'it tulivat, niin koko paikka oli täyttä kaaosta. Kun he koskettivat jotakuta, niin tuo henkilö nytkähteli väkivaltaisesti, tai kompasteli ikäänkuin juovuksissa. Banov'it palvelevat ihmisiä kaatopaikoilla kaikkialla maailmassa... Se, mistä muistan heidän puhuneen, oli rakkaus, ilo, autuus ja uusi viini.”

“Enkeleistä puhuttiin usein. Muistan itse asiassa, että Beni Johnson vei bussin Arizonan ja Uuden Meksikon poikki herättämään enkeleitä, jotka muka nukkuivat. (Eräs yleisistä sanonnoista: “Wakey wakey”). Kuulin usein ihmisten puhuvan kohtaamisistaan enkelien kanssa ja kuinka he vierailivat taivaassa. Eräs tuntemani nuori nainen sanoi, että saattoi nähdä enkeleitä kaikkialla. Hän puhui heille kaiken aikaa ja auttoi ystäviään tekemään samaa... Jumalasta tulee kuin joulupukki. Ilman aidon evankeliumin saarnaamista Herran pelko on kateissa.”
ANDREW VIELÄ: Kuten voit nähdä kaikista näistä raporteista, niin Bill Johnson'in palvelutyö on erittäin epäilyttävä. On murheellista, että koska petos ei ole yhtä ”selvä” kuin Todd Bentley'llä, niin ihmiset houkutellaan ajattelemaan, että hän on ”okei”. Karismaattiset johtajat kaikkialla maailmassa parveilevat hänen kokouksiinsa ja avoimesti suosittelevat hänen opetuksiaan. Minä uskon, että tästä syystä hän on paljon vaarallisempi, kuin Todd Bentley koskaan oli. Raamattu sanoo, että viimeisinä päivinä tulee vääriä opettajia ja ”valheellisia merkkejä ja ihmeitä” pettämään jos mahdollista ”valitutkin”. Ja mitä me näemme tänä päivänä? New Age -käytännöt ja henget tulvivat seurakuntaan. Ja ne ovat Bill Johnson'in kaltaisia miehiä, joista on tullut tämän invaasion ”hyväksyttävät kasvot”. Ystävät, pysykää erossa!

Kommentoikaa verkkosivuillamme.

Jumala siunatkoon teitä kaikkia.

Andrew Strom


2 kommenttia:

  1. Andrew Stromin kirjoitukset ovat vaikuttaneet minusta totuudenmukaisilta ja olenkin lueskellut niitä jonkin verran viime aikoina. Nyt kaikki tiet näyttävät vievän Redding, Kaliforniaan ja kaiken takana näyttää olevan Bill Johnson. Ainakin TV7 ja Healing Rooms myyvät heidän kirjojaan. Varoitus on ajankohtainen, koska Randy Clark, tuo sähköiskuja rukoileva Todd Bentleytä siunaava tulikoura pitää kokousta tässä kuussa Tukholmassa. Tietääkö kukaan onko Aulikki Hartikaisen & kumppanin parantumiskoulu opit peräisin Johnsonilta? Oudolta ne joka tapauksessa kuulostaa..

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä: tilasin heti Benin kirjan "Happy Intercessor", koska vaikutti erittäin hyvältä. Johnsonin ja muiden Betheliläisten kirjat ovat olleet perheellemme todella iso siunaus, vieneet meitä lähemmäksi Jeesusta ja olemme niiden kautta saaneet avun moneen isoon ongelmaan. Moni ystävämmekin on uudistunut uskossaan heidän elävän ja Kristus-keskeisen opetuksensa kautta.

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com