Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

maanantai 20. tammikuuta 2014

Teoriaa lopunajoista a'la Jarmo & Olli -- Danielin profetian "aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa"

Voidaanko Danielin profetian ”aikaa, kahta aikaa ja puolta aikaa” soveltaa nykyaikaan?

Tuossa eilen sunnuntaina Jarmo kirjoitti uuden jutun Pelastussanoman Päivittäistä-sivulleen (19.1.2014) ja lähetti juttunsa koeteltavaksi minulle ja parille muulle kirjeenvaihtokaverilleen. Lähetin hänelle oman vastaukseni ja ehdotin jopa sen julkaisemista, mutta Jarmo ei ole reagoinut mitenkään. Joten ajattelin julkaista vastaukseni tässä.

PÄIVITYS 20.1.2014 klo 14:10

Jarmo lähetti mulle juuri äsken viestin että oli sittenkin julkaissut koosteen kirjeestäni sivuillaan. Hyvä näin. Mutta ei tämäkään mun julkaisu ole pahitteeksi.

--------------------------

Jarmo kirjoitti eilen (19.1.2014) sähköpostiviestissään meille näin:

Koeteltavaksenne

Tein uuden pitkähkön jutun lopunajoista ja ajattelin tuoreeltaan jakaa sen:


-jarmo-

-----------------------------

Joten koettelin Jarmon jutun ja havaitsin yhden suuren virheen siinä. Aluksi kuitenkin totean että hyvää tuossa Jarmon jutussa on se, että hän arvostelee niitä kolmea eri ryhmää jotka näkevät seurakunnan tempauksen vain yhtenä kertalaakaisuna jossakin kohtaa 7-vuotista vaivanaikaa (alussa, keskellä tai lopussa).Tästä syntyykin usein vihaa ja riitelyä uskovien kesken jotka armottomuudessaan syyllistävät sitten toista harhaoppisuudesta lopunaikojen tulkinnassa. Tämmöinen kerrasta poikki systeemi ei ole kovin inhimillistä. Jarmo näkeekin että Jumala tarvitsee vähintään tuon koko 7 vuotta kestävän ajanjakson puimatantereen tyhjentämiseen (pakanoiden pelastukseen vihasta) ja sen jälkeen alkaa tuhatvuotinen valtakunta. Eli seurakunnan tempauksia on vähintään kaksi, morsian ennen vaivanaikaa ja häävieraat vaivanajan puolivälissä. Jarmon inhimillisyys kohdistuu siis siihen että Jumala antaa ihmisille vielä toisen mahdollisuuden pelastua ylösoton kautta varsinaisesta Jumalan vihasta ilman fyysistä marttyyrikuolemaa mahdollisessa 7-vuotisessa vaivanajassa.

Mutta sitten siihen virheeseen josta tahdon vähän moittia Jarmoa. Jarmo menee liian pitkälle vertauskuvalliseen tulkintaan kun sanoo että Danielin profetiassa (Dan. 7:25; 12:7) mainitut ”aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa” voitaisiin yhdistää symbolisesti nykyaikaan ja Joosefin vertaukseen 7 lihavasta + 7 laihasta vuodesta. Jarmon mielestä elämme nyt 7 lihavan vuoden loppupäiviä ja pian alkavat laihat vuodet. Hän yhdistelee Danielia niin että ”aika” on 7 lihavaa vuotta, ”kaksi aikaa” on 7 laihaa vuotta tämän perään eli profeetallinen vaivanaika joka jakautuu siis kahdeksi 3,5 vuoden jaksoksi (ahdistuksen aika + Jumalan suuri vihan aika), jotka päättyvät Jeesuksen näkyvään paluuseen maan päälle, ja lopuksi ”puoli aikaa” olisi siirtymävaihe tuhatvuotiseen valtakuntaan (maa puhdistetaan). Näin Jarmolle Danielin ajat merkitsevät siis 7+(3,5+3,5)+3,5=17,5 vuotta!

Jarmo ottaa nämä Danielin ajat irti niiden selvästä asiayhteydestään mikä mainitaan Raamatussa. Kiteytettynä sanoisin että nämä Danielin 3,5 aikaa tarkoittavat lopull. Antikristuksen hallinta-aikaa Jerusalemissa ja sen temppelissä samalla kun juutalaisia vainotaan. Jeesus viittaa Danieliin kun tulee puhe päivien lopusta ja juutalaisten ahdingosta (Matt. 24:15, 21-22):

15. Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa - joka tämän lukee, se tarkatkoon -
21. Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule. 
22. Ja ellei niitä päiviä olisi lyhennetty, ei mikään liha pelastuisi; mutta valittujen tähden ne päivät lyhennetään. 

Päivien lyhennys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä että Israelin ahdingon aika on määrätty 1260 päiväksi eli AK:n 42 kuukaudeksi eli Danielin 3,5 ajaksi eikä Antikristuksen hallintavalta kestä siten ikuisesti. No tässä tulikin sanottua jo olennainen, mutta kannattaa vielä lukea vastaukseni Jarmolle seuraavassa (tein pieniä korjauksia vastaukseen).

---------------------------------

Hei Jarmo,

Vähän toisenlainen teoria johon olen tottunut, sillä olen aina ajatellut että Danielin aika, kaksi aikaa, ja puoli aikaa tarkoittavat 3,5 kuuvuotta eli 1260 päivää eli Antikristuksen 42 kuukautta. Yksi aika on yksi Jumalan vuosi eli 360 päivää. Nämä Danielin ajat sanotaan 7. luvussa ja 12. luvussa ja niitten pitäisi olla sopusoinnussa keskenään sekä Ilmestyskirjaan. Daniel 12 puhuu Israelin ahdistuksen ajasta, jolloin Mikael nousee, eli Danielin 1335 pv. pitäisi liittää siihen (viimeiset päivät ennen tuhatvuotista valtakuntaa). Kristuksen tuhatvuotisen valtakunnan siirtymävaihe voi olla 75 päivää eli 1335 - 1260 päivää.  Näiden Danielin aikojen pitäisi sitten täsmätä Ilmestyskirjan 42 kuukauden kanssa joka on Antikristuksen valtakausi, jolloin hän istuu Jerusalemin temppelissä vainoten juutalaisia. Daniel 7 puhuu 'pienestä sarvesta' jolle annetaan 3,5 aikaa. Dan. 7:23-26

23. Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.
24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.
25. Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
26. Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti. (selvä yhteys Ilmestyskirja 13:5:een ja niihin AK:n 42 kuukauteen)

Dan. 12:1, 5-7, 11-12

1. Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi (=Israel) lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat.

5. Ja minä, Daniel, näin, ja katso, siellä seisoi kaksi muuta, toinen virran tällä rannalla, toinen virran tuolla rannalla.
6. Ja toinen sanoi pellavapukuiselle miehelle, joka oli virran vetten yläpuolella: "Kuinka kauan on vielä näitten ihmeellisten asiain loppuun?"
7. Ja minä kuuntelin pellavapukuista miestä, joka oli virran vetten yläpuolella, ja hän nosti oikean ja vasemman kätensä taivasta kohti ja vannoi hänen kauttansa, joka elää iankaikkisesti: "Siihen on vielä aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa (=1260 päivää). Ja kun pyhän kansan yhden osan hajotus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät."

11. Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan (=Antikristus asettuu Jerusalemin temppeliin eli uudelleenrakennettuun Salomonin temppeliin), on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää.
12. Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää. (Tämän jälkeen perustetaan tuhatvuotinen valtakunta jota ennen on kansojen tuomio, Matt. 25:31-46)

Antikristus hallitsee siis ajan, kaksi aikaa ja puoli aikaa (=42 kk). Sen jälkeen Israelin ahdistus on loppunut. Jos Jarmon teoria olisi oikea niin lopull. Antikristuksen pitäisi hallita 7+(3,5+3,5)+3,5 = 17,5 vuotta. Antikristus ei kuitenkaan ole vielä edes ilmestynyt. Uskon perinteiseen teoriaan eli 7-vuotiseen vaivanaikaan, josta ensimmäiset 3,5 vuotta ovat melko rauhallista aikaa ja puolivälissä Saatana menee Antikristukseen ja hän aloittaa juutalaisten vainon asettuen Jerusalemin temppeliin. Antikristuksen kuolinhaava (päähän) paranee myös puolivälissä vaivanaikaa jonka jälkeen hän korottaa itsensä Jumalaksi. Ilm. 13:3-5

3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.
4. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: "Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?"
5. Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta.

2 Tess. 2:3-4

3. Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
4. tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala. 


Mitenkäs Jarmo selität Antikristuksen 2300 päivää? Dan. 8:11-14

11. Hän ylpeili sotajoukon ruhtinastakin vastaan, ja tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin.
12. Myös sotajoukko jokapäiväisen uhrin lisäksi annettiin rikollisesti alttiiksi tuholle. Se sarvi (=Antikristus) heitti totuuden maahan, ja mitä se teki, siinä se menestyi.
13. Sitten minä kuulin yhden pyhän puhuvan, ja toinen pyhä sanoi sille, joka puhui: "Kuinka pitkää aikaa tarkoittaa näky jokapäiväisestä uhrista ja kauhistavasta rikoksesta: pyhäkön ja sotajoukon alttiiksi antamisesta tallattavaksi?"
14. Ja hän sanoi minulle: "Kahtatuhatta kolmeasataa iltaa ja aamua; sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa".

Olisiko niin että pyhäkön puhdistaminen ja jälleenrakentaminen, kuten Antiokus Epifaneksen jäljiltä v. 165 eKr., kestää jonkun aikaa AK:n jälkeen? Eli 2300-1260 = 1040 päivää. Tai sitten 2300 päivää aletaan laskea jo vaivanajan 1. puoliskolta.

Antikristus on mielestäni länsimaalainen (valejuutalainen) eikä arabi tai muslimi. Tässä tiemme erkanevat jälleen Jarmo. NWO-salaliittolaiset ovat jo vuodesta 1776 (Illuminatin ja Amerikan perustamisvuosi) suunnitelleet omaa vapaamuurarikristustaan johtamaan Uutta Maailman Järjestystä, joka on sama kuin Raamatun 7-vuotinen vaivanaika eli Daniel 9. luvun yksi vuosiviikko. Tätäkään et Jarmo ottanut huomioon teoriassasi. Dan. 9:27

27. Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi (=7 vuotta), ja puoleksi vuosiviikoksi (=3,5 vuotta eli 42 kk) hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin; ja hävittäjä tulee kauhistuksen siivillä. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän ylitse."

Samaa mieltä olen Jarmo kanssasi ainakin kahdesta salaisesta tempauksesta. Ensin morsian (vähälukuinen) ja sitten häävieraat (runsaslukuinen) vaivanajan puolivälissä. Itse lisäisin vielä kolmannen salaisen tempauksen pakanoita varten ennen Ilmestyskirjan vihanmaljoja 6.-7. pasuunatuomion kohdalla, joka on viimeinen salainen tempaus. Tempaukset tapahtuvat siis ennen 1. sinettiä (Ilm. 4:1), 6. sinetin kohdalla, 7. pasuunan kohdalla ja lopuksi israelilaiset 7. vihanmaljan kohdalla Jeesuksen näkyvässä paluussa.

Voit julkaista tämän kirjoituksen jos haluat.

-Olli


-------------------

Että näin Jarmon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mihin perustuu käsitys 2-3 tempauksesta? Petri Paavolalla on mielestäni hyvä tulkinta tempausoppiin http://www.kotipetripaavola.com/tempaus2.html ja Matt. 24:31, 1 Tess. 4:17 viittaavat tempaukseen pasuunan äänen kuuluessa.. - 1 Tess 4:
    15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
    16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
    17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

    VastaaPoista
  2. Ei palvota Paavolaa. Ei hän mikään kaikkitietävä oraakkeli ole. Ajatellaan omilla aivoilla. Ilmestyskirja antaa viitteitä moniin tempauksiin ennen vihanaikoja. On ensin sinetit, sitten pasuunatuomiot, ja viimeiseksi vihanmaljat. Nämä ovat kolme eri vihanaikaa ja jokaisesta pelastuu uskovia sekä lopuksi israelilaisia Harmagedonista (7. vihanmalja).

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com