Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

perjantai 16. marraskuuta 2018

Petri Paavolan väärä eskatologia – Kirje Samuel Korhoselta lukijoilleen

Ahkera suomentajamme Samuel Korhonen alias Bileamin Aasi lähetti äsken sähköpostia lukijoilleen koskien Petri Paavolan eskatologista opetusta uskovien ylöstempauksesta. Vaikka mielestäni sekä Petri että Samuel eivät kumpikaan opeta koko totuutta uskovien ylösotosta (joka ei ole niin yksiselitteinen), niin tässä alla olevassa kirjeessä Samuel kuitenkin mainitsee huomioon otettavia seikkoja Petrin harhaisuudesta eskatologian saralla. Ylipäätään P. Paavola on hyvin armoton ja kapeakatseinen opetuksissaan. Korhonen puolestaan sivuuttaa täysin Kristuksen morsiamen kokeman vainon ja ahdistuksen ennen ylöstempausta, joka siis kuitenkin tapahtuu Antikristuksen ilmestymisen jälkeen (ja ennen vihaa), mutta ei vasta ja ainoastaan 7-vuotisen vaivanajan lopussa. Oma tulkintani on osatempaukset kristityille ennen vaivanaikaa, vaivanajan puolivälissä ja vaivanajan lopussa (Ilm. 4:1, Ilmestyskirjan 6. sinetti, 6. pasuunatuomio ja 6. vihanmalja). Jokaisessa tapauksessa kristityn täytyy käydä läpi koettelemuksia ja mitään ”ilmaista” ylösottoa ei ole. Mitä tulee Antikristuksen ilmestymiseen tässä ajassa, niin tämä kadotuksen lapsi on tosiaankin jo ilmestynyt ja hänen nimensä on Donald J. Trump, USA:n 45. presidentti. Tulevaan pre-trib-tempaukseen pääsevät vain ne, jotka taistelevat tätä eksyttävää trumpismia vastaan (ks. ”väkevä eksytys”, 2. Tess. 2:11-12). Jos ei usko Trumpin antikristiuteen, niin ehkä viimeistään tutustuttuaan tähän raitishenkiseen ja valveutuneeseen amerikkalaiseen YouTube-julistajaan, Brother James Key'hin, jonka kotisivut löytyvät täältä. Esimerkkinä tämä video Trumpista. Omaan blogiini olen suomentanut kasapäin Trump-artikkeleita, joihin linkit löytyvät pääsivultani (Osasto: Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja).

--------------------------

Petri Paavolan väärä eskatologia – Samuel Korhosen kirje lukijoilleen 16.11.2018

Shalom!

Petri Paavolan opetukset ovat yleensä olleet suurin piirtein oikeita, mutta kun hän menee eskatologiaan, niin potaskaa riittää. Kuuntelin ensin hänen vaahtoamistaan pre-trib-tempausta vastaan Kiteellä 4.11. Sitten kuuntelin hänen muita opetuksiaan lopunajan eksytyksistä ja tulin siihen johtopäätökseen, että hänen mielestään kaikkein vaarallisin lopunajan eksytys on pre-trib tempaus!

Tätä johtopäätöstä tukee hänen levittämänsä aikaisemman Pentti Heiskan kaksiosaisen videon alaotsikko: ”Antikristuksen ja Kristuksen tulemukset, seurakunnan ylösotto & kirkkokuntia vallitseva antikristillinen eksyttävä harhaopetus.

Hänen mukaansa Antikristus ja vihan aika tulevat ennenkuin tempaus, eli morsian joutuu vihaan. Hän ilmeisesti monien tavoin ymmärtää, että ”Herran päivä” jakeessa 2. Tess. 2:2 ja ”se päivä” seuraavassa jakeessa 3 tarkoittaa Jeesuksen tulemuksen eli tempauksen päivää. Jos näin on, niin miksi tessalonikalaiset niin järkyttyivät? Hehän odottivat Herran tulemusta. Tessalonikalaisille Herran päivä oli tuttu käsite Vanhasta Testamentista, joka oli heidän Raamattunsa. Herran päivään on siellä kymmeniä viittauksia ja se on aina vihan ja tuomion aika ja Paavali oli opettanut, että heidät pelastetaan siitä. Joku oli narrannut heitä, että tempaus oli jo tapahtunut ja he olivat jääneet Herran päivään eli vihan aikaan.

Jos Petri ymmärtäisi (ja hän kyllä ymmärtäisi jos haluaisi), mikä Herran päivä on, niin hän muuttaisi tapahtumien järjestyksen oikeaksi, eli Jeesus tulee ensin ja sitten Antikristus. Jos Antikristus tulee ensin, niin Jeesus ei voi tulla NYT ja se on pahasti risiriidassa Jeesuksen ilmoituksen kanssa: ”Hetkenä jona ette luule Ihmisen Poika tulee.” Jos Petri on oikeassa, niin Jeesus ei voi tulla nyt, koska Antikristus ei ole vielä ilmestynyt ja meidän ON pakko odottaa häntä.

Sitten Petri mainitsee useaan kertaan, että Jeesuksen tulemuksen jälkeen vihanajassa EI KUKAAN voi pelastua. Se vain EI ole totta. Suurin osa pelastuvista pelastuu päätä lyhempänä, mutta pelastuu kuitenkin. Ilmestyskirja melkein kokonaan puhuu vihanajasta ja siellä pelastuu ihmisiä paljonkin: esimerkiksi Ilm. 6 luvussa sielut alttarin alla ja Ilm. 7 luvussa suuri lukematon valkopukuinen joukko ”siitä suuresta ahdistuksesta.”

Miksi vihanajassa saarnataan evankeliumia, jos kukaan ei voi pelastua? Esim. säkkipukuiset, 144000, enkeli (Ilm. 14 luvussa).

Tuomioiden yhteydessä todetaan, että ihmiset eivät tehneet parannusta. Se kertoo implikatiivisesti tuomioiden tarkoituksen ja että parannuksentekomahdollisuus on olemassa ja Sanan mukaan parannus on elämäksi. Niin myös vihanajassa. Arkun reuna on se raja, jonka tuolla puolen EI KUKAAN voi pelastua.

Ilm. 20:4 on tärkeä jae. Se luettelee ensimmäiseen ylösnousemukseen osallistujat. Heitä on kolme ryhmää. Ensimmäinen on tietysti temmatut. Kaksi jälkimmäistä ovat: ne, jotka olivat ”teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden ja ne, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta” – eli pelastuivat!

Jo Paavalin aikana oli niitä, joiden mielipuuhaa oli Kristuksen morsiamen pelotteleminen ja vietteleminen (2. Tess. 2:2-3). Tähän kategoriaan Petri on tahattomasti haksahtanut, kun ei ymmärrä Tessalonikalaiskirjeitä eikä Ilmestyskirjaa ja silti puhuu niistä rinta rottingilla.

On järkyttävää, että yhä useammat sanan saarnaajat ovat alkaneet vastustaa oikeaa dispensationaalista Herramme Tulee -eskatologiaa. Silti puhutaan, että suuri herätys on tulossa ihan nurkan takana. Se ei kuitenkaan tule sillä tavalla kuin “herätysliikehdinnän” kannattajat odottavat. Se tulee olemaan Jukka Rokan “kaulankatkoherätys,” kun ensin tapahtuu seurakunnan tempaus ja sitten “Jumalan sanan ja sen todistuksen tähden, joka heillä oli,” tapetaan kaikki, jotka eivät hyväksy tapahtuneelle annettua selitystä.

Koska tempauksessa tulee olemaan paljon jäljelle jääneitä, on äärimmäisen tärkeää opettaa oikeaa eskatologiaa, että he tietäisivät, että henki voi pelastua vielä Herran päivänäkin (eli vihanajassa) (1. Kor. 5:5). 

Petrillä on selvästi Joonan syndrooma, kun tuomitsee helvettiin kaikki tempauksessa jäljelle jääneet! Kannattaa lukea Joonan luku 4.

Oikeaa eskatologiaa löytyy löytyy esim. Täältä:

https://www.youtube.com/watch?v=3DsEvb8gwbA&list=PLubfK2zKWUVXcF0DpHFPg8z-ZqXoh6v-Z (Mauno Mattila)

ja täältä:

http://www.saarnatuoli.net/?page_id=35 (Mauri Viksten)

Bileamin Aasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com