Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 4. kesäkuuta 2016

Jumalan liike vai ihmisten liikkeet . . . pisteiden yhdistämistä, jonka avulla voimme arvioida mm. Lonnie Frisbee'ta ja Patrick Tiaista

Tässä Roger Oakland'ilta aiheellinen kommentaari ajallemme, jolloin Jeesuksen seuraaminen monissa karismaattisissa seurakunnissa ja piireissä on itseasiassa ihmisten, eli ns. superjulistajien seuraamista. Voi olla, että joissakin tapauksissa Jumalan toiminnan synnyttämä hengellinen herätys on poikinut Jumalan liikkeen, mutta se on muuttunut ajan myötä ihmisten liikkeeksi, kuten kävi 60- ja 70-luvuilla käynnissä olleelle ns. Jeesus-liikkeelle Lonnie Frisbee'n johdolla. Saamalla tietoa Raamatusta ja kyseisten liikkeiden johtohahmojen opetuksista ja edesottamuksista, voimme yhdistää pisteitä, minkä avulla pystymme sitten päättelemään onko jokin Jumalan liike vai ei. Toisin sanoen kykenemme erottamaan sen vaikuttaako liikkeessä todella Jumalan Pyhä Henki, vai voisiko kyseessä olla toinen henki, toinen evankeliumi ja toinen Jeesus, joista apostoli Paavali varoittaa kirjeissään. Tätä erottamista hyväksi käyttäen seuraavan kommentaarin suomentaja, Samuel Korhonen, kertoo oman mielipiteensä Suomen Siionin hurmanneesta nuoresta ”apostolista”, Patrick Tiaisesta, joka on verrattavissa edesmenneeseen massahurmaajaan Lonnie Frisbee'hen. Korhosen mielipide linkkeineen Oakland'in kirjoituksen jälkeen lopussa.

-------------------

Jumalan liike vai ihmisten liikkeet . . . pisteiden yhdistämistä

Commentary by Roger Oakland
Understand The Times International: Roger Oakland Ministries
1.800.689.1888


Läpi elämäni olen nähnyt Jumalan toimivan monilla yliluonnollisilla ja luonnollisilla tavoilla. Jumala on ihmeiden Jumala ja monesti ihmettelen asioita, joita Hän tekee auttaakseen minua yhdistämään pisteet niin, että voin ymmärtää aikaa.

Joku on sanonut, että pisteiden yhdistäminen mielekkääksi kuvaksi on helppoa. On vain käytettävä kynää liittämään yksi numero toiseen. Vaikka se voi kuulostaa helpolta, niin siinä hämmentävässä maailmassa, jossa nykyisin elämme, pisteiden yhdistäminen ei ole niin yksinkertaista.

Kutsumukseni on ollut yhdistää pisteitä ja siten auttaa uskovia ja epäuskoisia ymmärtämään, mitä Raamattu sanoo ajasta, jossa elämme. Raamattu auttaa meitä ymmärtämään menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta ja on äärimmäisen tärkeä, koska se on annettu meille Jumalan innoituksesta meidän hyväksemme. Luemme esim. kohdasta 2.Tim. 3:16-17: 
Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa, että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.
Nyt tämän kommentaarin asiaan. Haluan aloittaa luvulla Johannes 6. Se on kertomus, jossa Jeesus ihmeellisesti moninkertaistaa kalat ja leivät ruokkiakseen kansanjoukon, joka oli tullut kuulemaan hänen saarnaamistaan. Jälkeenpäin hänen ruokkimansa ihmiset sanoivat: ”Tämä on totisesti se profeetta, joka oli maailmaan tuleva” (jae 14). Luku jatkuu:
Kun nyt Jeesus huomasi, että he aikoivat tulla ja väkisin ottaa hänet, tehdäkseen hänet kuninkaaksi, väistyi hän taas pois vuorelle, hän yksinänsä. (jae 15)
Myöhemmin luvussa selitetään, että kansanjoukko löysi hänet ja alkoi kysellä häneltä, minne hän oli mennyt. Mutta sen sijaan, että olisi vastannut heidän kysymykseensä, Hän toi heidän tietoisuuteensa heidän sydäntensä vaikutteet:
Jeesus vastasi heille ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ette te minua sentähden etsi, että olette nähneet tunnustekoja, vaan sentähden, että saitte syödä niitä leipiä ja tulitte ravituiksi. (jae 26)
Jeesus oli käyttänyt leipien ja kalojen ihmettä osoittamaan heille olevansa Jumala, mutta he eivät nähneet sitä – pohjimmiltaan he näkivät vain, kuinka hyötyivät siitä, mitä Hän oli tehnyt. Heiltä jäi kokonaan huomaamatta se, mitä Jumala yritti osoittaa heille ja tehdä heidän elämässään.

Samoin käy tänä päivänä ns. Jumalan liikkeissä. Voi jopa olla, että Jumala on alkanut toimia, mutta niin usein ihminen ottaa vallan nähdessään, kuinka voi hyötyä sellaisesta toiminnasta ja nyt siitä tulee ihmisen liike, ennemmin kuin Jumalan.

Esimerkiksi 60- ja 70-luvuilla oli käynnissä ”Jeesus-liike” ja tuhannet nuoret (monet heistä ns. hippejä) tulivat Herran tykö.

En epäile sitä, että monet näistä olivat aitoja kääntymisiä, mutta olen aina pohtinut tuliko siitä, mikä alkoi Jumalan liikkeenä tuhansien nuorten sydämissä kaikkialla maapallolla ennemmin ihmisen liike, jossa etusijalle tuli miesten (ja joskus naistenkin) seuraaminen, kuin Jeesuksen Kristuksen. Ennenkuin hermostut ja annat minulle kenkää, niin malta vähän ja tarkista Raamatusta. Kenen tahansa tai minkä tahansa muun seuraaminen, kuin Hyvän Paimenen Jeesuksen Kristuksen, on aina virhe.

Johannes Kastaja on täydellinen esimerkki sellaisesta, joka oli osa Jumalan liikettä ja päätti pitää sen sellaisena. Jeesus sanoi hänestä: ”Minä sanon teille: ei ole vaimoista syntyneitten joukossa yhtäkään suurempaa kuin Johannes; mutta vähäisin Jumalan valtakunnassa on suurempi kuin hän.” (Luuk. 7:28). Johannes Kastaja ei tehnyt ihmeitä, eikä parantanut ketään, eikä koskaan vetänyt huomiota itseensä, mutta monet tulivat kuuntelemaan hänen saarnaansa parannuksesta, kun hän valmisti tietä Messiaalle. Kun sitten Jeesus saapui, hän osoitti heille Kristusta, eikä itseään. Hänen sanansa olivat: ”. . .Tämä minun iloni on nyt tullut täydelliseksi. Hänen tulee kasvaa, mutta minun vähetä . . . Hän, joka ylhäältä tulee, on yli kaikkien. Joka on syntyisin maasta, se on maasta, ja maasta on, mitä hän puhuu; hän, joka taivaasta tulee, on yli kaikkien.” (Joh. 3:29-31). Johannes ei sallinut oman karismansa tulla sen tielle, mitä Jumala teki ja niin se, mikä alkoi Jumalan liikkeenä, pysyi sellaisena.

Raamatun ja ihmisen historia on täynnä esimerkkejä, jotka osoittavat, kuinka käy, kun ihmiset seuraavat ihmisiä. He voivat luulla seuraavansa Jumalaa, vaikka eivät seuraa. Saatana on hyvin ovela pettäjä, koska hän voi toimia valon enkelinä. Hän on myös kuin karjuva leijona, joka etsii kenen voisi niellä. Jos kristityt tietäisivät paremmin, he pysyisivät poissa hänen tieltään. Valitettavasti lammasten vaatteisiin naamioituneet väärät opettajat ja profeetat johtavat harhaan niin monet nukkuvat arvostelukyvyttömät kristityt ja ajavat lampaat markkinoille, jotka todella voivat olla helvetin kuilu.

Kuten näette tämä käsittelemäni aihe on monitahoinen ja voi näyttää hieman sekavalta. Sen sijaan, että kattaisimme kaikki perusteet, me jatkamme tarkastelemaan 60- ja 70-lukujen Jeesus-liikkeen aihetta ja palaamme myöhemmin kysymykseen, onko liike Jumalasta vai ihmisestä.

Ennen kaikkea haluan osoittaa, että tuon Jeesus-liikkeen aikaan oli nuoria, jotka kaikkialta maapallolta kääntyivät Jeesuksen puoleen. Suuri osa näistä nuorista oli hippejä, mutta vaikka monet näistä nuorista olivat mukana Chuck Smith'in Calvary Chapel -liikkeessä, niin uskoon tulevissa oli myös nuoria, joilla ei ollut mitään suhdetta Calvary Chapel'iin. Tämä tieto kertoo minulle, että oli käynnissä Jumalan liike, joka vaikutti lukemattomiin nuoriin joka puolella.

Tässä kommentaarissa haluan kuitenkin keskittyä siihen, mitä tapahtui Etelä-Kaliforniassa ja tuli tunnetuksi Jeesus-liikkeenä. Tosiasiassa oli käynnissä Jumalan liike kautta maailman, joka kosketti monien nuorten elämää. Ja osa sitä poiki Etelä-Kalifornian Jeesus-liikkeen, joka katsotaan Calvary Chapel'in käynnistämäksi. Toivottavasti näet eron. Tämä ei tarkoita, että Jumalan liike ei olisi vaikuttanut Jeesus-liikkeessä.

Jos tiedät jotakin Etelä-Kalifornian Jeesus-liikkeestä, niin nimi Lonnie Frisbee on sinulle hyvin tuttu. Tämän aiheen asianmukainen käsittely tässä kommentaarissa vaatisi kokonaisen kirjan dokumentaatiota. Edellä kirjoitetun perusteella uskon, että pystyt yhdistämään omat pisteesi ja muodostamaan mielipiteesi. Mikäli et vielä usko minua, niin salli minun antaa sinulle johtolanka ja esittää yksi kysymys.

Lonnie Frisbee oli 60-luvun hippi, joka tuli uskoon vuonna 1967. Hän oli elänyt San Francisco'n Haight-Ashbury'n alueella. Sieltä hän päätyi Etelä-Kaliforniaan ja lopulta kohtasi Chuck Smith'in (Calvary Chapel'in perustajapastori). Pastori Chuck kutsui Frisbee'n osaksi tuota ryhmää ja auttamaan työssä saavuttaa hippejä, joita oli Etelä-Kalifornian rannoilla. Frisbee’n läsnäolo seurakunnassa veti tuhansia nuoria Chuck Smith’in seurakuntaan. Harva kinastelisi siitä, että Frisbee'llä oli vahva vaikutus Etelä-Kalifornian Jeesus-liikkeessä ja että hän oli pitkälti sen symboli.

Vuonna 1971, Frisbee'n ja Smith'in tiet erosivat, mutta Frisbee'n vaikutus ja “karisma” olivat jättäneet jälkensä Calvary Chapel'iin. Monet nykyisistä Calvary Chapel'in pastoreista ovat tulleet uskoon Lonnie Frisbee'n kautta. Lonnie'n painotus oli suurelta osin alkanut keskittyä “Pyhän Hengen kasteen” ja yliluonnollisten kokemusten ympärille; sellaiset ihmiset kuin Kathryn Kuhlman ja John Wimber (Vineyard -liikkeestä) olivat hullaantuneet nuoreen uskoontulleeseen hippiin, joka myöhemmin vuonna 1993 vain 44 vuoden ikäisenä kuoli AIDS:iin.

On selvää, että Calvary Chapel'in historian alkuvuosista saakka ihmisiä on asetettu suuresti kunnioitettuihin ja arvostettuihin asemiin ja pantu tilanteisiin, joissa suuret joukot seuraisivat heitä. Lonnie oli ensimmäinen, mutta monta muuta oli tulossa. Vaikka tiedän, että Calvary Chapel -liikkeen historiassa on ollut pastoreita, jotka ovat asettaneet Jumalan Sanan ensimmäiseksi, eivätkä ole antautuneet seurattavaksi, vaan osoittaneet oppilailleen ja seurakunnilleen Raamattua ja Jeesusta Kristusta, niin on selvää, että toiset eivät ole noudattaneet tuota samaa rataa, vaan tulivat osaksi ihmisten liikkeitä kääntyen pois Jumalan liikkeestä.

Mistä voimme tietää, että jokin ei ole Jumalan liike? Tämän päivän seurakunnassa on kaksi tärkeää merkkiä, joita voidaan katsoa vastauksen saamiseksi tähän kysymykseen. Ne voidaan tiivistää kahteen sanaan: Paavi ja Kundalini. Paavi on välittämässä, ei vain tietä Roomaan, vaan myös tietä maailmanuskonnon elimelle, joka lopulta käsittää kaikki uskonnot paitsi raamatullisen uskon. Kundalini edustaa sitä, mitä 2. Kor. 11:3-4 kuvailee toisena henkenä, toisena evankeliumina ja toisena Jeesuksena. Joskus kaikki kolme voivat olla sekoittuneet ja kietoutuneet yhteen sillä tavalla, että on hyvin vaikeaa arvioida aikaa.

Nämä merkit mielessämme meidän täytyy kysyä, minne evankelikaalinen seurakunta (ja monet Calvary Chapel'it) on nykyisin matkalla? Se on selvempää kuin koskaan – Rooman ja lopulta ekumeenisen maailmanuskonnon syliin; ja se tapahtuu valhehengen (s.o. tämän maailman kundalini-hengen väärän jumalan) kautta. Se, mitä olen sanomassa, ei ole hullua ja on selkeästi helppo havaita. Ole tarkkana! Kun kuulet, että jokin on Pyhästä Hengestä ja kun kuulet, että Jumalan ”Läsnäolo” on liikkeessä, niin kysy itseltäsi, että onko tämä todella Jumalan Pyhä Henki ja onko tämä todella Hänen läsnäolonsa, vai voisiko tämä olla toinen henki, toinen evankeliumi ja toinen Jeesus?

Vaikka Lonnie Frisbee on ollut kuolleena monta vuotta, meidän täytyy esittää muutamia tiukkoja kysymyksiä: Miksi Lonnie haudattiin entiseen Schuller'in kristallikatedraalin mausoleumiin? Entä Paul Crouch'in perhehauta, joka sijaitsi samassa paikassa, mutta ei nyt enää ole siellä? Miksi tämän paikan nimi muutettiin Kristallikatedraalista Kristus-katedraaliksi ja sen otti haltuunsa uusi johto, jonka päämaja on Roomassa?

Pysy kanssani. Lisätieto auttaa yhdistämään lisää pisteitä tulevaisuudessa. On olemassa menetelmä, joka käyttää Raamattua ja selventää kuvan. Saanen jättää sinulle tämän. Johannes Kastaja oli edelläkävijä, joka valmisti tien Jeesukselle Kristukselle. Raamattu sanoo, että lähestyessämme aikakauden loppua tulossa on kaksi ”Kristusta”: 1, Jeesus Kristus, meidän Herramme, joka on luvannut palata; ja 2, Ilmestyskirjan kuvailema Antikristus. Kummallakin on edelläkävijänsä valmistaen tien heidän tulemukselleen. Tänäpäivänä on monta Antikristuksen edelläkävijää, joitakin jopa seurakunnan sisällä (susia); sen vastakohtana on joitakin valmistamassa tietä Jeesuksen Kristuksen paluulle. Sinun täytyy kysyä itseltäsi – ketä sinä kuuntelet?

------------------------------

Samuel Korhosen mielipide Patrick Tiaisesta:

Muutamat ovat kysyneet Aasin mielipidettä Suomen Siionin hurmanneesta nuoresta apostolista nimeltä Patrick Tiainen. Aasi on samoilla linjoilla kuin Petri Paavola (http://www.kotipetripaavola.com/patricktiaisenopetuksista.html) ja Juha Norolampi. Juha on tehnyt suuren ja arvokkaan työn analysoidessaan Patrickin opetuksia. Tästä 17 videon soittolistaan Juhan YouTube-kanavalla. On järkyttävää, että konservatiivinen, jopa helluntaikirkosta eronnut iso seurakunta, on hyväksynyt Patrick Tiaisen. Huhtikuun 9. päivä TV7:lta tuli Hämeenlinnan Saalemista melkein kolmen tunnin ohjelma ”Hämeen parhaaksi”, jossa pääpuhuja oli Patrick Tiainen. Jostakin syystä tallennetta ei löydy TV7:n arkistosta. Katso se tästä. Katso neljän minuutin video, jolla Patrick kertoo ”uskoontulostaan” tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com