Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Last Trumpet Newsletter -- Joulukuu 2010

Tässä viime kesäkuussa kuolleen pastori David J. Meyerin pojan Samuel David Meyerin profeetallista sananjulistusta ja ajankohtaisten tapahtumien kertausta joulukuun 2010 uutiskirjeessä.

Last Trumpet Newsletter


Volume XXIX, Issue XII, December 2010


Last Trumpet Ministries, PO Box 806, Beaver Dam, WI 53916


Fax: 920-887-2626 Internet: <http://lasttrumpetministries.org>


Livenä:


http://video.google.com/videoplay?docid=-3933070609859717363#
http://video.google.com/videoplay?docid=-4929140595016030990#
http://www.youtube.com/watch?v=3ReP7FPa87c

------------------------------


Maailmallinen orjuus vai hengellinen vapaus!

(Worldly Slavery Or Spiritual Freedom!)

”Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi. Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä.”


Psalmi 51:10-12


”Sillä minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavat siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin. Sillä luomakunnan harras ikävöitseminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä. Sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle-ei omasta tahdostaan, vaan alistajan-kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.”


Roomalaiskirje 8:18-21


”Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.”


Galatalaiskirje 5:1


”Ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi. He vastasivat hänelle: "Me olemme Aabrahamin jälkeläisiä emmekä ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka sinä sitten sanot: 'Te tulette vapaiksi'?" Jeesus vastasi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti. Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi.”


Johannes 8:32-36



Tässä LTN:n numerossa, me tulemme taas kerran tarkastelemaan meidän aikamme nykytapahtumia ja kuinka ne liittyvät henkilökohtaiseen vapauteen ja ihmisoikeuksiin koskien Amerikan kansaa ja muuta maailmaa näinä viimeisinä päivinä. Yhdysvalloilla on rikas vapauden perintö ja se on tunnettu läpi sen lyhyen historian ”vapauden maana ja urhoollisuuden kotina”. Silti, vapautta, josta me olemme nauttineet niin monien vuosien ajan, ollaan hitaasti viety pois meiltä, vähän kerrassaan ikään kuin asteittain, jota on vaikea havaita mietteissään olevan ja hämmentyneen väestön taholta.


Me elämme jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Joka vuosi me näemme uusia sääntöjä ja ohjeita, joilla on tapana kuormittaa ja sotkea Yhdysvaltain kansalaisia. On olemassa kirjaimellisesti tusinoittain veroja, joita meidän pakotetaan maksavan muiden maksujen, lisämaksujen, lupamaksujen, ja lisenssien ohella. Minun isälläni oli aina tapana määritellä vapaa ihminen ”sellaisena joka pystyy nauttimaan työnsä hedelmistä”. Sen tähden, jos sinä maksat kuusikymmentä prosenttia tuloistasi erilaisina veroina, sinä olet todellisuudessa 60%:sti orja ja 40%:sti vapaa. Jos ajattelet että tämä ei ole totta, yritä vain olla maksamatta veroja jonkun aikaa ja näe kuinka kauan kestää osaltasi kunnes sinut lähetetään vankilaan. [Tämähän on kummallista tekstiä jos ajatellaan vaikka hyvätuloisia veronmaksajia. Ei yhteiskunta pyöri ilman valtion saamisia eli verotuloja. Vähäosaiset mm. tarvitsevat julkisia palveluja ja tukea. Ei kenenkään pitäisi tuijottaa vain omaan napaansa. Suom. huom.]


Tavallaan, jos sinä työskentelet kovasti suurimman osan elämääsi ja lopulta maksat asuntolainasi pois kiinteästä omaisuudestasi, sinä saattaisit ajatella että sinä viimein omistat kotisi. Silti, jos sinä epäonnistut maksamaan omaisuusveroja, sinun kotisi tullaan ottamaan sinulta pois huolimatta sitoumustesi täyttämisestä pankille tai rahalaitokselle, joka myönsi asuntolainasi. Ikään kuin tuo ei olisi tarpeeksi pahaa niin, jos valtio päättää että se haluaa omaisuutesi, viranomaiset voivat ilmestyä ja pakottaa sinut myymään kaiken sen heille perustuen pakkolunastusoikeuslakiin (law of eminent domain).


Valtio jopa pitää sinun pikkulapsiasi heidän omaisuutenaan. Jos valtio joskus pitää sinua epäsopivana vanhempana, he voivat lähettää sosiaalityöntekijän noutamaan lapsesi, ja on hyvin vähän mitä sinä voit tehdä sen suhteen paitsi yrittää saada takaisin lapsenhuoltajuus oikeusistuimessa.


Ihmiset, ei ole olemassa mitään mitä me omistamme tänään, jota ei voitaisi ottaa pois huomenna. Kuitenkin, me palvelemme Kaikkivaltiasta Jumalaa, ja viime kädessä Hän on ohjaimissa. Ei kukaan voi viedä sinun hengellistä vapauttasi, jonka sinä omistat Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa. Ei kukaan voi ottaa pois rukouksiasi. Ei kukaan voi ottaa pois aarteitasi Taivaassa. Ei kukaan voi ottaa pois Kirjoituksia, jotka ovat kätketyt sydämeesi. Jos sinä et ole vielä pyhittänyt elämääsi Jeesukselle Kristukselle, minä rohkaisen sinua tekemään nyt niin. Kadu syntejäsi, luovuta sydämesi Jumalalle, ja sinä tulet omistamaan pelastuksen, etuoikeudet, vapauden, ja rauhan joka ylittää kaiken ymmärryksen.


Ohentunut rahavarasto!


Siirrossa, joka on kipinöinyt suuttumusta ympäri maailman ja saanut aikaan ekonomistien huolenilmaisua mahdollisuuden yllä, että inflaatio karkaa käsistä Yhdysvalloissa, Liittovaltion Keskuspankin puheenjohtaja Ben Bernanke teki äskettäin päätöksen pumpata 600 miljardia dollaria USA:n talouteen joukkovelkakirjojen oston avulla. (1) Tämä menettely, joka tunnetaan ”kvantitatiivisena elvyttämisenä”, tulee alentamaan USA:n dollarin yleistä arvoa samalla, kun teoreettisesti hankkii pankeille enemmän rahaa laajentamaan luotonantoa ja myöntämään lainoja yrityksille ja kuluttajille.


Keskuspankin todellinen tavoite, kuitenkin, on nostaa inflaatioastetta Yhdysvalloissa. Talousasiantuntijat ovat jakautuneita sen suhteen onko tämä hyvä idea joidenkin sanoessa että Amerikka tarvitsee pienen inflaation ravistamaan amerikkalaiset irti rahoistaan. Toiset ennustavat, että Keskuspankki tulee menettämään kontrollin inflaatioon, mikä tulee aiheuttamaan tavaroiden ja palvelujen hintojen suunnattoman piikin ylöspäin. Al Niemellä, eteläisen metodistiyliopiston liiketalouden tiedekunnan dekaanilla (the dean at Southern Methodist University Cox School of Business) Dallas’issa, Teksasin osavaltiossa, on tällaista sanottavaa, ”Amerikkalaiset kotitaloudet menettävät 14 biljoonaa dollaria heidän nettoarvostuksistaan taantumassa johtuen rajusta putouksesta asuntojen hinnoissa, ja heidän 401(k) -eläkesäästöjensä arvon laskusta. Kotitaloudet eivät kuluta koska ne ovat peloissaan ja yrittävät täydentää joitakin heidän menetyksiään. Yritykset eivät palkkaa väkeä koska ihmiset eivät kuluta.” (2) Kyle Bass, pääinvestointivirkailija Hayman Advisors LP:ssä, totesi, ”Valitettavasti, Yhdysvaltojen velka aikoo kasvaa yli 90 prosenttiin bruttokansantuotteesta (GDP) tänä vuonna. Korkomenot kasvavat voimakkaasti. Meillä tulee olemaan paljon, paljon suurempi ongelma tulevaisuudessa (down the road). Ja valitettavasti tämä tulevaisuus ei ole kovin kaukana.” Hän myöhemmin jatkoi sanoen, ”Minun kotitaloudessa, kun minä kulutan kaksi kertaa enemmän kuin ansaitsen, minun täytyy sovitella kulutustani takaisin. Mutta tässä hullussa maailmassa jossa elämme, kun USA tuhlaa 3,6 biljoonaa dollaria vuodessa ja me tuomme vain 2,2 biljoonaa dollaria, me päätämme kuluttaa enemmän ja rahoittaa sitä painamalla rahaa.” (3)


Lukuisat viranhaltijat ympäri maailman rupesivat äkkiä kritisoimaan tätä viimeisintä määrällisen elvytyksen kierrosta. Kiinan varaulkoministeri Cui Tiankai sanoi, ”He ovat velkaa meille jonkun selityksen. Minä olen nähnyt paljon huolenaihetta tämän talouspolitiikan vaikutuksesta taloudelliseen stabiliteettiin muissa maissa.” (4) Saksan talousministeri Wolfgang Schaeuble totesi puhuessaan konferenssissa, ”Kaikella asiaankuuluvalla kunnioituksella, USA:n menettelytapa on päämäärätöntä. Ongelma ei ole maksuvalmiuden puute. Ei ole niin, että amerikkalaiset eivät ole pumpanneet tarpeeksi likviditeettiä markkinoille, ja nyt kun sanotaan että pumpataan lisää markkinoille, niin se ei tule ratkaisemaan heidän ongelmia.” (5) Viranhaltijat Ranskasta, Etelä-Afrikasta, ja muista valtioista ympäri maailman ovat myös ilmaisseet tyytymättömyytensä.


Samaan aikaan, monien hyödykkeiden hinnat, sellaisten kuten viljan ja puuvillan, ovat nousseet yhtälailla kuten arvokkaiden metallien hinnat. Itse asiassa, kullan hinta nousi yli 1,400 dollariin unssilta ensimmäistä kertaa koskaan marraskuun alussa 2010. Mitä tulee ennätyksiä rikkovaan kullan hintaan, IG Markets’in pääjohtaja Dan Cook sanoi, ”Ihmiset ovat todella huolissaan taas ja niinpä minä luulen että näemme turvahakuista ostamista. Pidätpä hallussasi dollareita tai euroja tai mitä tahansa omistat, kulta on siinä eräänlainen käypä (go-to) tuote, hyödyke yhtälailla kuin kaupankäyntivaluutta. Ei kukaan näytä olevan kovinkaan halukas myymään pois sitä. (6)


Kasvava vararikon uhka!


Asiat eivät näytä hyviltä Yhdysvaltojen taloudelle. Liittovaltion budjettialijäämä vuodelle 2010 ylitti biljoona dollaria toisena vuonna peräkkäin. (7) USA:n kansallinen velka on noussut yli kolmeen biljoonaan dollariin siitä lähtien kun Obama astui virkaan vuonna 2009. (8) Nyt entinen BB & T:n, kansakunnan kymmeneksi suurimman pankin, hallituksen vetäjä ja pääjohtaja, John Allison on todennut, että Yhdysvaltojen vararikko on ”matemaattinen varmuus”, ellei rajuihin toimenpiteisiin ryhdytä. Hra. Allison sanoi CNS News’in haastattelussa joka julkaistiin marraskuun 4. päivänä 2010, ”Jos sinä lasket lukuja, kaikilla noilla luvuilla, joista sinä juuri puhuit, joiden minä luulen olevan tarkkoja, hyvin tarkkoja, 20 tai 25 vuoden ajalta, niin Yhdysvallat menee konkurssiin. Se on matemaattinen varmuus.” Hän edelleen jatkoi sanoen, ”Nykyään valtiot eivät mene vararikkoon sillä tavalla kuin yritykset tekevät. Ne eivät jätä konkurssihakemusta. Ne tavallisesti joutuvat hyperinflaatioon. Ne painavat nipun paperirahaa, tai niistä tulee Kolmannen maailman talouksia kuten Argentiina – ellemme muuta kurssia. Joten, meidän täytyy ehdottomasti muuttaa suuntaa.” (9)


Yhdysvaltojen vararikolla tulisi todennäköisesti olemaan suunnaton vaikutus globaaliin talouteen. Itse asiassa, eri maiden taloudet ympäri maailman ovat hyvin yhteenkietoutuneita, ja ne ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa niin paljon että sellainen katastrofi voisi hyvinkin helposti saattaa vararikkoon muita valtioita yhtälailla. Samanaikainen monien merkittävien maailmantalouksien romahdus sopisi mukavasti saatanan suunnitelmiin maailmanhallituksesta. Kuitenkin, se helpottaisi tarvetta uudelle globaalille valuutalle, joka lähes varmuudella olisi käteisvapaa rahajärjestelmä. On ollut jo jotain pulinaa uudesta globaalista valuutasta, ja se oli Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy, joka lausui lokakuussa 2010, ”Meillä täytyy olla rohkeutta kuvitella yhdessä, koordinaation avulla, miten me voimme luoda perustan uudelle kansainväliselle rahajärjestelmälle.”


Maailmassa on juuri nyt monia taloudellisesti vaikeuksissa olevia maita, erityisesti Euroopassa. [Viimeisin on Irlannin tapaus, joka on velkaantunut sen pankkien holtittoman luotonannon myötä synnyttäen asuntokuplan. Irlantia autetaan nyt 85 miljardin euron tukipaketilla EU-maiden ja IMF:n toimesta. Suom. huom.] Samalla kun jotkut Euroopan Unionin maista makaavat maksukyvyttömyyden partaalla, Saksan liittokansleri Angela Merkel on ehdottanut että sekaantumisella pelastuspakettien kanssa (kuten tehtiin aikaisemmin) sijaan, heidän pitäisi vain sallia valtioiden mennä konkurssiin. (11) Ilman taloudellista väliintuloa kansakuntien talouksien kaatumiseen ei pitäisi mennä pitkään. Kreikan velkamäärän ennustetaan nousevan 150%:iin heidän bruttokansantuotteestaan vuoteen 2013 mennessä. (12)


Yrityksessä torjua taloudellinen romahdus, Britannian hallitus ilmoitti uudesta säästöohjelmasta lokakuussa 2010. Ohjelma tulee johtamaan sosiaalietuuksien leikkauksiin, eläkeiän nostamiseen, ja 490,000 julkisen sektorin työpaikan vähennykseen. Britannian ylin finanssiministeri, George Osborne totesi, ”Tänään on päivä, jolloin Britannia astuu askeleen taaksepäin reunalta. Se on vaikea tie, mutta se johtaa parempaan tulevaisuuteen.” (13)


Minä tiedän että talousdata, jota me näemme näinä päivinä, on huolestuttavaa. Olen varma että monet teistä, jotka luette tätä uutiskirjettä, kärsitte taloudellisista vastoinkäymisistä. Haluan muistuttaa kaikkia teitä, että Jumala on hyvin läsnä oleva apu vaikeuksissa, ja Hän vastaa rukoukseen. Jos sinä tarvitset työtä, jos sinulla on ongelmia asuntosi maksukuluissa, tai jos on olemassa mitä tahansa muita taloudellisia vaikeuksia, joiden kanssa kamppailet, niin minä rohkaisen sinua huutamaan Jumalaa ja etsimään Hänen johdatustaan. Yhtä hyvin meidän rukoustiimimme täällä Las Trumpet -ministeriössä olisivat enemmän kuin iloisia nostamaan sinut esille rukouksessa; joten älä ujostele lähettää meille rukouspyyntöäsi!


Vaatimus globalisaatioon!


Yksi syistä miksi Yhdysvallat on niin suurissa vaikeuksissa tänä päivänä, johtuu taloudellisen globalisaation laajentumisesta. Se on johtanut koko ajan kasvavaan kauppataseen alijäämään sellaisten maiden kuten Kiina kanssa samalla, kun he ohjaavat massiivisia määriä vaurautta pois Yhdysvalloista ja käyttävät sitä pönkittämään heidän omaa talouttaan. Yhdysvallat jatkaa kiinalaisten tavaroiden tuontia massiivisin määrin sillä välin kun vie paljon, paljon vähemmän. Tällä on ollut tuhoisa vaikutus USA:n velan määrään aiheuttaen samalla kaikkialla Amerikassa tehtaiden sulkemisia kun tehdasteollisuus-sektori kutistuu aina vain pienemmille tasoille ajan kuluessa.


Äskettäisen vierailunsa aikana Mumbai’hin, Barack Obama vaati uutta kumppanuutta Intian kanssa kun hän häpeämättömästi (unabashedly) ylisti niitä asioita mitä hän pitää globalisaation hyötyinä. Puhuessaan kokouksessa Mumbai’ssa, Obama sanoi, ”Minä luulen että eräs haasteista, joita me tulemme kohtaamaan USA:ssa aikana, jolloin me olemme vielä elpymässä finanssikriisistä, on se, miten me reagoimme joihinkin globalisaation haasteisiin. Tosiasia on se, että suurimman osan elinaikaani – ja minä täytän viisikymmentä ensi vuonna – USA oli niin suunnattoman hallitseva taloudellinen valta, meillä oli niin laajat markkinat, meidän teollisuutemme, meidän teknologiamme, meidän tehdasmainen valmistuksemme oli niin merkittävää, että me aina kohtasimme muun maailman taloudellisesti meidän ehdoillamme. Ja nyt johtuen Intian ja Kiinan ja Brasilian ja muiden maiden uskomattomasta kasvusta, USA pysyy suurimpana taloutena ja suurimpana markkinana, mutta on olemassa todellista kilpailua.” Obama edelleen jatkoi sanoen, ”Tulee olemaan köydenvetoa USA:n sisällä niiden kesken, jotka näkevät globalisaation uhkana, ja niiden, jotka hyväksyvät että me elämme avoimessa yhdistyneessä maailmassa, jolla on haasteita ja mahdollisuuksia.” (14)


Toisessa mielenkiintoisessa twistissä, Euroopan Unionin presidentti Herman Van Rompuy antoi hiljattain lausunnon, ”Jokaisessa jäsenvaltiossa, on olemassa ihmisiä, jotka uskovat että heidän maansa voi selviytyä yksinään globalisoituneessa maailmassa. Se on enemmän kuin illuusio – se on valhe.” (15) Me näemme suoranaisia hyökkäyksiä maailman johtajilta, jotka kritisoivat niitä, jotka toivovat että heidän maansa säilyttävät suvereenisuutensa. Joku ei voi kuin ihmetellä kuinka kauan se vie, kunnes he yrittävät yhdistää koko maailman yhdeksi kansakunnaksi Antikristuksen petojärjestelmän alaisuuteen.


Yksityisyys – sammumisen partaalla!


Näinä päivinä minä usein törmään juttuihin, niin uskomattomiin, että minun ensimmäinen ajatukseni on, ”Tämä ei mitenkään voi olla totta.” Ja silti tosiasiat ovat siellä, silminnähtäviä kuten päivämäärä valtavirran uutislähteissä. Totuus on, että meidän yksityisyyttä vastaan on hyökätty niin pitkän aikaa, että meillä on siitä hyvin vähän jäljellä. Jotkut asiat, jotka nyt putkahtavat esiin uutisissa kuulostavat hyvin paljolti tieteistarinoilta.


Hallitus Yhdistyneessä Kuningaskunnassa (Britannia) on ilmoittanut suunnitelmista varastoida jokainen sähköpostiviesti ja jokainen verkkosivu, joilla britit käyvät. Britannian strateginen puolustus- ja turvallisuusselonteko totesi, ”Me tulemme esittelemään ohjelman ylläpitämään turvallisuuskykyä, tiedustelua, ja lainvalvontavirastoja saamaan kommunikaatiodataa ja sieppaamaan yhteyksiä tarkoituksenmukaisten laillisten puitteiden sisällä. Tämän ohjelman edellytetään pysyvän pystyssä muuttuvan teknologian kanssa ja ylläpitävän kykyjä, jotka ovat elintärkeitä työlle, jota nämä virastot tekevät suojellakseen suurta yleisöä. (16)


Se tuli päivänvaloon viime kuussa, että Obaman hallinto suunnittelee uutta lakia, joka vaatisi kaikkien Internetin palveluntoimittajien rakentaa takaovet heidän verkkosivuilleen ja sallia hallinnon helppo pääsy niihin valvontaa varten. Jos se hyväksytään, hallitus kykenisi jäljittämään kaikki sinun Internet-yhteytesi – käsittäen Facebookin, Twitterin, ja Skypen. (17) Lokakuussa oli myös raportteja, jotka osoittivat, että USA:n armeija työskentelee järjestelmässä, joka voi tutkia miljardeja sähköpostiviestejä tunnistamaan potentiaaliset uhat kansalliselle turvallisuudelle. Kolmenkymmenenviiden miljoonan dollarin projektista ilmoitettiin Defense Advanced Research Projects Agency’n, tai DARPA’n, taholta, mikä oli ryhmä, joka on vastuussa Internetin keksimisestä. DARPA väitti äskettäisessä lausunnossa, ”Joka kerta kun me näemme tapauksen, kuten sotilaan hyvässä henkisessä kunnossa tulevan murhanhimoiseksi tai itsetuhoiseksi, tai viattoman sivustakatsojan tulevan pahansuovaksi, me ihmettelemme miksi me emme nähneet sen tapahtumista. Kun me käymme todisteet läpi saamamme faktatiedon jälkeen, me usein löydämme jäljen, joskus jopa ’ilmiselvän’ sellaisen. Kysymys on: Voimmeko me poimia jäljen ennen faktatietoa, suomalla meille aikaa tulla väliin ja estää tapahtuma.” Projektia kutsutaan nimellä ”Anomaly Detection at Multiple Scales”, tai ADAMS. (18) Bruce Schneier, kirjojen kirjoittaja koskien turvallisuusteknologiaa, haukkui DARPA’n uuden ohjelman. ”Tämä on sitä mitä poliisivaltio tekee – kaikki katsomassa mitä jokainen tekee ja poliisin vahtiessa jokaista siirtoasi. Ja mitä me opimme historiasta, on se, että poliisivaltiot eivät koskaan toimi. Ei ole koskaan turvallisempaa”, sanoi Schneier CNN:n haastattelun aikana. (19) [Suomessa on poliisivaltio koskien ainakin maanteitä, sillä järjetön nopeuksien valvonta nykyään peltipoliisien avulla muistuttaa valtion tahallista rahastusta, jolla ei tosiasiassa paranneta liikenneturvallisuutta lainkaan. Suom. huom.]


Viranomaiset Euroopassa ovat nyt testaamassa upouutta liikennekameraa Suomessa. Kamera on niin kehittynyt, että se ei ainoastaan pysty näkemään ajavatko autoilijat ylinopeutta, vaan se myös tietää onko ajajalla vakuutus, käyttääkö turvavyötä, tai ajaako liian lähellä toisia ajoneuvoja. Kamera voi ottaa kuvia 150 jalan (1 jalka = n. 30 cm) etäisyydeltä asti, ja se on linkitetty satelliitin kautta poliisilaitoksiin niin, että syytteeseenpano voi alkaa sekuntien sisällä havaitusta rikkomuksesta. Suunnitelmat ovat työn alla sijoittaa näitä kehittyneitä liikennekameroita kaikkialle Eurooppaan alkaen vuodesta 2013. (20) [No siinä se sitten tuli. Suomi on NWO:n kokeiluvaltio. Allekirjoittanut on itse jäänyt kiinni näiden kameroiden toimesta pari kertaa ylinopeuden ollessa korkeintaan 15 km/h, vaikka ajelen tosi vähän. Suom. huom.]


Kun maailma alkaa lähentyä ympärillämme ja enemmän yksityisyydestä viedään, on alkanut tuntua siltä kuin ainoa yksityisyys joka on jäljellä, sijaitsee meidän mieltemme rajoissa. Kuitenkaan, kukaan ei pysty lukemaan ajatuksiamme. Kuitenkin, tiedemiesten joukko Kalifornian teknologiainstituutista (California Institute of Technology) on nyt työstämässä tekniikkaa joka mahdollistaisi heidän lukea ja rekisteröidä henkilön unia ja ajatuksia. Johtava tiedemies, Tri. Moran Cerf totesi, ”Me haluaisimme lukea ihmisten unia. Se olisi ihmeellistä lukea ihmisten mieliä kun he eivät pysty kommunikoimaan, kuten sellaisten ihmisten, jotka ovat koomassa.” (21) Niin ihmeellistä kuin se olisikin kommunikoida koomapotilaiden kanssa, niin on päivänselvää että sellaista teknologiaa voitaisiin käyttää rikollisiin tarkoituksiin. Tulemmeko me jonakin päivänä elämään maailmassa, jossa edes meidän ajatuksemme eivät ole yksityisiä?


Islamin jatkunut nousu!


Kun yhä enemmän tarinoita nousee pintaan kidutuksesta ja julmuudesta, jota aiheutetaan islamististen ”ääriainesten” taholta, me edelleen näemme poliitikkojen hemmottelevan islamilaisia viranomaisia ja toitottavan Islamia suurena ja rauhanomaisena uskontona. Silti hartaat muslimit ovat joitakin kaikkein räjähdysherkimpiä ihmisiä maapallolla. Kaikki mitä sinun täytyy tehdä, on loukata heidän profeettaansa Muhammed’ia tai piirtää hänen kuvansa ja sinä tulet olemaan syyllinen ”jumalanpilkkaan”, jota pidetään kuolemalla rangaistavana rikoksena Sharia-lain alaisuudessa.


Sharia on yhdistelmä lakeja, jotka ohjaavat Islamia, ja nämä lait vakuuttavat, että kaikkien muslimien täytyy seurata ja totella niitä. Sharia-lain yksityiskohdat voivat vaihdella riippuen siitä mikä Islamin ryhmä on tarkastelun alla. Esimerkiksi, sunni- ja shiiamuslimeilla ei ole identtisiä lakeja. Kuitenkin, nämä lait ovat aina hyvin ankaria ja hyvin ahdistavia. Yksi sellainen esimerkki Sharia’sta toiminnassa oli hiljattainen kristityn viiden lapsen äidin syylliseksi tuomitseminen jumalanpilkan ”rikoksesta”. Asia Bibi määrättiin hirtettäväksi tuomari Naveed Iqbal’in toimesta sen jälkeen kun musliminaiset kertoivat hänestä paikalliselle muslimipapille halventavien huomautusten tekemisestä Muhammed’in suhteen. (22) Huomautettakoon tässä, että islamilainen ryhmä, tunnettu nimellä Islamic State of Iraq (Irakin islamilainen valtio) on äskettäin julistanut että kaikki kristityt heidän maissaan ovat ”laillisia kohteita”. He väittivät lausunnossa, ”Kaikki kristilliset keskukset, organisaatiot ja laitokset, johtajat ja seuraajat, ovat laillisia kohteita mujahideeneille [pyhiä sotureita].” (23)


Marraskuun 2:sena 2010, Oklahoman osavaltio hyväksyi Question 755 -lakiesityksen 70%:n marginaalilla. Kansanäänestyksen suunniteltiin tehokkaasti estävän Sharia-lakia koskaan saamasta sijaa Oklahomassa. Lakiesityksen otteessa lukee seuraavaa, ”Tämä lakiesitys korjaa Perustuslakia. Se muuttaa kappaleosuutta, joka käsittelee tämän osavaltion oikeusistuimia. Se korjaisi artiklaa 7, kappaletta 1. Se saa oikeusistuimet turvautumaan Liittovaltion ja osavaltion lakeihin päätettäessä oikeusjuttuja. Se kieltää oikeusistuimia tarkastelemasta tai soveltamasta kansainvälistä lakia. Se kieltää oikeusistuimia Sharia-lain tarkastelusta ja soveltamisesta.” (24) Sen jälkeen kun lakiesitys hyväksyttiin musertavalla äänten enemmistöllä, muslimiaktivisti Oklahoma City’stä, nimeltään Muneer Awad, nosti oikeusjutun sitä vastaan. Marraskuun 9:ntenä 2010, the Wall Street Journal raportoi että päätuomari Vicki Miles-LaGrange antoi väliaikaisen hyllytysmääräyksen lakiesitystä vastaan kunnes hän voi ratkaista rikkooko Question 755 USA:n Perustuslakia. (25) Minä pidin sitä naurettavana että väliaikainen hyllytysmääräys annettiin, ja minä rukoilen Jumalaa että lakiesitys tullaan panemaan toimeen. Sharia-lailla ei ole mitään oikeutta olemassaoloon Yhdysvalloissa. Se pitäisi julistaa pannaan jokaisessa osavaltiossa.


Muuten, Islamista on tullut äärimmäisen laajalle levinnyt uskonto Euroopassa. Itse asiassa, nimi ”Muhammed” (tai sen muunnelmat) on nyt suosituin poikien nimi Britanniassa, joka on annettu 7,549 vastasyntyneelle poikalapselle vuonna 2009. (26)


Kiina – nouseva supervalta!


Kiina on laajentunut monilla eri tavoilla viimeisten muutamien vuosikymmenten kuluessa. Sen talous on kasvanut, sen armeija on laajentunut, sen teknologia on kehittynyt, ja sen painostavat taktiikat Kiinan kansalaisia vastaan ovat aina vain muuttumaton osa elämää. Miksi on niin, että Amerikan Yhdysvaltojen suurin kauppakumppani on kommunistinen valtio? Ja miksi on tosiasia, että Kiinan hallinto on kommunistinen mikä niin usein näennäisesti lakaistaan maton alle? Me harvoin kuulemme heitä kutsuttavan enää ”punaisiksi kiinalaisiksi”.


Vaikkakaan minä en ole koskaan ollut siellä, minulla on tunne että Kiina ei ole kovin miellyttävä paikka asua. Informaatiota vartioidaan tarkasti ja pääsyä Internetiin tukahdutetaan kansallisen palomuurin avulla, jota kontrolloi hallitus. Monia kiinalaisia palkataan sisälle, mikä merkitsee työväkeä riistävän yrityksen työvoimaa, jotka työskentelevät pitkiä tunteja vähäisellä palkalla tehtaissa valmistaen tavaroita, jotka ovat menossa Yhdysvaltoihin. Ja jos nuo seikat eivät olleet tarpeeksi pahoja, heillä on ankara "yksi lapsi perhettä kohden" politiikka. Tietysti, he joskus sallivat rikkaiden tai vaikutusvaltaisten perheiden omistavan enemmän kuin yhden lapsen, jos niillä on varaa maksaa sakot. Kuitenkin, jos perheellä ei ole varaa maksaa sakkoja omistamalla enemmän kuin yhden lapsen, niin äiti pakotetaan usein aborttiin.


Minulla on edessäni raportti lokakuulta 2010, jossa on kaamea yksityiskohtainen kuvaus pakotetusta abortista kiinalaisen naisen kohdalla, joka oli kahdeksannella kuulla raskaana. Kaksitoista hallinnon viranomaista ryntäsi Xiao Aiying’in kotiin ja alkoi potkia ja lyödä häntä vatsaan, oletettavasti yrittäen pakottaa keskenmenoon. Hetken päästä he raahasivat häntä potkivana ja kirkuvana sairaalaan, missä naista pidettiin tehokkaasti kurissa. Sitten he pistivät naiseen lääkettä tappaakseen hänen vauvansa. Naisen aviomiestä, Luo Yanquan’ia, siteerataan toteamalla, ”He pitivät hänen käsiään selkänsä takana ja painoivat hänen päänsä seinää vasten ja potkivat häntä mahaan. Minä en tiedä yrittivätkö he saada hänelle keskenmenon. Meidän kymmenvuotias tyttäremme on ollut innoissaan pikkuveljen tai -siskon saamisesta, mutta minä en tiedä kuinka minä voin selittää hänelle mitä on tapahtunut.” (27)


Huoli on kasvanut sen yllä mitä on aistittu kun kiinalaisia ”uhkaillaan” joidenkin kansakuntien taholta. Nyt Yhdysvallat tekee suunnitelmia Australian kanssa jakaakseen sotilastukikohdan siellä sallimaan Yhdysvaltojen helpompi pääsy alueelle. USA:n puolustusministeri Robert Gates yritti vähätellä ideaa että Kiinalla oli jotakin tekemistä USA:n ja Australian yhteistyön kanssa. ”Kyse on enemmän meidän suhteistamme muun Aasian kanssa kuin että kyse olisi Kiinasta”, Gates sanoi. Kuitenkin, USA:n ulkoministeri Hillary Rodham Clinton ei ujostellut mainitsemasta Kiinaa. ”Me haluamme nähdä Kiinan nousun olevan menestyksekästä, tuoden hyötyjä kiinalaisille, mutta ottavan samalla suurempaa vastuuta ja sääntöihin perustuvaa lähestymistä kaikkia sen naapureita kohtaan”, Clinton sanoi toimittajille. (28)


Hillary Clintonin sanavalinta, ”Kiinan nousu (China’s rise)”, on mielenkiintoinen. Ehkä hän haluaa ahdistavan kommunistisen vauvoja tappavan kansakunnan, joka pakottaa kolmeentoista miljoonaan aborttiin vuodessa, nousun olevan menestyksekästä, mutta minä vakuutan sinulle että Jumala katsoo alas suuttumuksessa, ja heidät tullaan tuomitsemaan pahuudestaan jonakin päivänä.


Uhkakuvia Iranista ja Pohjois-Koreasta!


Iranin presidentti Mahmoud Ahmadinejad on vihastuttanut paljon maailmaa viime kuukausina hänen sotaisalla äänensävyllään ja kiihotuspuheillaan. Nyt asiantuntijat kertovat meille, että Iran on pääsemässä yhä lähemmäksi omistamaan ydinaseita. Mark Fitzpatrick, ydinaseiden leviämisen estämisen ja aseidenriisunta-ohjelman johtaja (director of the Non-Proliferation and Disarmament Program), on hyvin huolissaan. Puhuessaan Iranista hän totesi, ”Se on tuottanut varastoon 3,000 kilogrammaa matalarikasteista uraania, mikä ei palvele mitään siviilitarkoitusta tänään koska Iran saa ydinpolttoainetta Bushehr’in reaktoria varten Venäjältä, ja Iranilla ei ole mitään kykyä käyttää matalarikasteista uraania ja tuottaa ydinpolttoainetta. Joten mikä on tarkoitus?” Fitzpatrick edelleen totesi, ”Minä ajattelen todella että, jos se pääsee pisteeseen, jossa omistetaan ydinase, niin siellä tulee olemaan sota.”


Pohjois-Korealla on jo ydinaseita, ja Yhdistyneiden Kansakuntien raportin mukaan, he ovat vieneet kiellettyä ydin- ja ohjusteknologiaa Iraniin, Syyriaan, ja Myanmariin. Raportti toteaa, ”Asiantuntijoiden paneeli on tarkistanut useita hallituksen arvioita; kansainvälisen atomienergiajärjestön (IAEA) toimittajat tutkivat papereita ja mediaraportteja syyttäen Korean demokraattista kansantasavaltaa osallistumisesta ydinaseita ja ballistisia ohjuksia koskeviin aktiviteetteihin tietyissä maissa, käsittäen Iranin islamilaisen kansantasavallan, Syyrian arabitasavallan, ja Myanmarin (Burma).” (30) Associated Press’in raportin mukaan, Pohjois-Korea on nyt uhannut vahvistaa heidän ”sotapelotevoimaansa” tuhatkertaiseksi niin kauan kuin he uskovat että USA:n sotilaallinen uhka on olemassa. (31) On myös huomioimisen arvoista, että yksi Pohjois-Korean pääliittolaisista on Kiina. [Pohjois-Korea on jo aloittanut sotapelin. Sen tykistö ampui tiistaina 23.11.2010 tunnin ajan kranaatteja Etelä-Korean sotilastukikohtaan lähisaarella tappaen kaksi sotilasta ja kaksi siviiliä sekä haavoittaen useita. Tämä tapahtui yllättäen eikä Etelä-Korea vielä vastannut tuleen. Miten on lähipäivinä kun USA ja Etelä-Korea aloittavat yhteiset sotaharjoitukset sunnuntaina 28.11.2010 Pohjois-Korean lähettyvillä? Onko kyseessä provokaatio, jonka Pohjois-Korean toivotaan nielevän? Alkaako 3. maailmansota Korean niemimaalta? Suom. huom.]



Pohjois-Korean hyökkäys sytytti valtavia paloja Etelä-Korean puolella. (AOP/GETTY IMAGES)


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201011230081530_ul.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010112512760807_ul.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010112812775650_ul.shtml

Lopuksi, minä tiedän että on olemassa paljon lisää asioita, joista voisin kirjoittaa, jos tämän uutiskirjeen tilarajoituksia ei olisi. Mount Merapi’n tulivuori, Indonesiassa, on purkautunut lukuisia kertoja, johtaen tuhoisiin elämänmenetyksiin ja vahinkoihin, joiden arvioidaan olevan kymmenissä miljoonissa dollareissa. (32) Haitilla on ollut äärimmäisen vaikea vuosi, joka ei ole kamppaillut ainoastaan varhaisessa vaiheessa olleen massiivisen maanjäristyksen kanssa, vaan hurrikaanien kanssa myös sekä puhjenneen koleraepidemian kanssa, joka on vaikuttanut tuhansiin ihmisiin ja on vaatinut useita satoja ihmishenkiä tähän saakka. (33) Me olemme näkemässä hälyttäviä otsikkoja sellaisia kuten, ”Global Food Crisis Forecast As Prices Reach Record Highs (Globaalia ruokakriisiä ennustetaan kun hinnat saavuttavat ennätystasoja)” (34) ja ”Food Price Fears As U.S. Warns On Crop Yields (Ruoan hinta pelottaa kun USA varoittaa viljasatojen tuloksista)”. (35) Kuten tavallista, maapallo jatkaa järisemistään ja tärisemistään joka ainut päivä.

Silti, mitä tulee kaikkiin ongelmiin maailmassa, me voimme pysyä ehjin nahoin ja turvassa hengellisessä satamassa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kanssa. Se oli psalmisti, joka kirjoitti Psalmissa 27:5, ”Hän kätkee minut majaansa pahana päivänä, hän suojaa minua telttansa suojassa, korottaa minut kalliolle.” Jos sinä haluat todellista vapautta, luovuta kaikki tämän elämän kuormat, ongelmat, ja huolet Jeesukselle. Luovuta Hänelle syntisi ja lähde eroon siitä. Olla vapaa synnistä, on olla vapaa kuolemasta. Ja tuo on suurin vapaus jonka voit koskaan omistaa.


Minä haluan sydämellisesti kiittää kaikkia teitä ylitsevuotavasta rakkaudestanne, tuestanne, ja rohkaisusta näinä viimeisinä muutamana kuukautena. Minä yhä kaipaan isääni suunnattomasti ja toivon syvästi että hän olisi kirjoittamassa näitä uutiskirjeitä minun sijasta. Minulla oli kunnia avustaa isääni yli 140 uutiskirjeen julkaisussa ennen kuin Herra otti hänet kotiin. Kun me kuljemme eteenpäin, me Last Trumpet -ministeriössä tulemme jatkamaan kovaa työtä Jumalan puolesta kun me pyrimme tekemään Hänen täydellisen tahtonsa ja toimittaa ajankohtaisen ja täsmällisen raportin nykytapahtumista Yhdysvalloissa ja maailmalla näinä viimeisinä päivinä. Kiitokset kaikille teille, jotka olette lähettäneet uutislehtileikkeleitä, -raportteja ja muita lähteitä. Vaikkakin minä olen kykenemätön käyttämään jokaista niistä uutiskirjeessä, minä luen ne kaikki. Tämä joulukuun LTN:n numero tulee olemaan vuoden 2010 viimeinen uutiskirje. Please, muistakaa lähettää meille täytetty uusimislomake ensi tilassa, niin että me voimme taata, ettette hukkaa yhtäkään vuoden 2011 numeroa. Jos teillä on mitä tahansa rukouspyyntöjä, please älkää epäröikö lähettää niitä meidän suuntaan. Meidän esirukoilijatiimimme tulevat antamaan kullekin pyynnölle yksilöllistä huomiota ja saattavat anomuksenne Kaikkivaltiaan valtaistuimen eteen. Armo ja rauha olkoon yllänne Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä.


Samuel David Meyer


Suomentanut: Olli R. (“nokialainen”)


Lähdeluettelo


01. Associated Press, November 5, 2010, By Paul Wiseman, Washington, D.C.

02. Dallas Morning News, November 10, 2010, By Cheryl Hall, http://dallasnews.com.
03. Ibid.
04. Reuters News Service, November 5, 2010, By Glenn Somerville and Zhou Xin, Washington D.C./Beijing, China.
05. Ibid.
06. Associated Press, November 8, 2010, By Sandy Shore.
07. Associated Press, October 15, 2010, By Martin Crutsinger, Washington D.C.
08. CBS News, October 18, 2010, By Mark Knoller, http://cbsnews.com.
09. CNS News, November 4, 2010, By Terence P. Jeffery, http://cnsnews.com.
10. Reuters News Service, October 23, 2010, By Stephanie Nebehay, Montreux, Switzerland.
11. Associated Press, October 28, 2010, By Gabriele Steinhauser, Brussels, Belgium.
12. Ibid.
13. New York Times, October 21, 2010, By New York Times, London, UK.
14. The Times of India, November 8, 2010, By The Times of India, Mumbai, India.
15. The Daily Mail, November 11, 2010, By Daniel Martin, http://dailymail.co.uk.
16. The Telegraph, October 20, 2010, By Tom Whitehead, http://telegraph.co.uk.
17. Pittsburgh Post-Gazette, November 2, 2010, By Ced Kurtz.
18. CNN, October 27, 2010, By Charley Keyes, http://cnn.com.
19. Ibid.
20. The Daily Mail, November 3, 2010, By Luke Salkeld, http://dailymail.co.uk.
21. The Daily Mail, October 28, 2010, By Daily Mail Reporter, http://dailymail.co.uk.
22. AFP, November 11, 2010, By Waqar Hussain, Lahore, Pakistan.
23. The Christian Science Monitor, November 3, 2010, By Taylor Barnes, http://csmonitor.com.
24. Balletopedia, http://www.ballotpedia.org/wiki/index.php/Oklahoma_%22Sharia_Law_Amendment%22,_State_Question_755_(2010)
25. The Wall Street Journal, November 9, 2010, By Jess Bravin, jess.bravin@wsj.com.
26. The Daily Mail, October 28, 2010, By Jack Doyle, http://dailymail.co.uk.
27. The Daily Mail, October 22, 2010, By Peter Simpson, http://dailymail.co.uk.
28. Associated Press, November 7, 2010, By Anne Gearan and Matthew Lee, Melbourne, Australia.
29. Hurriyet Daily News, October, 25, 2010, By Aras Coskuntuncel, Istanbul, Turkey.
30. Fox News, November 10, 2010, By Fox News, United Nations.
31. Associated Press, October 16, 2010, By Kwang-Tae Kim, Seoul, South Korea.
32. Associated Press, November 12, By Slamet Riyadi, Mount Merapi, Indonesia.
33. The Guardian, November 12, 2010, By Rory Carroll, Port-au-Prince, Haiti.
34. The Guardian, October 25, 2010, By John Vidal, http://guardian.co.uk.
35. Financial Times, November 9, 2010, By Gregory Meyer, Jack Farchy, and Javiar Blas, http://ft.com.

http://lasttrumpetministries.org


Erikoishuomautus: Uusi kunnianosoitus-nettisivu pastori David J. Meyer’iä varten voidaan nyt ladata osoitteesta http://pastormeyer.org.

Jos sinulla on kommentoitavaa tästä uutiskirjeestä tai haluaisit ehdottaa tulevaisuuden keskustelunaiheita, sinä voit lähettää emailia osoitteeseen editor@lasttrumpetnewsletter.org
.

torstai 25. marraskuuta 2010

Homo-salaliitto kirkossa

Homo-salaliitto kansankirkossamme

Tässä vähän kannanottoja viimeaikoina Suomen ev.lut. kirkon piirissä velloneeseen homokeskusteluun, joka sai alkunsa TV2:n ns. homoillasta 12.10.2010, jossa Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen lausui totuuden homoseksuaalisista liitoista. Tämähän tietenkin synnytti voimakkaan vastalauseen liberaaleissa kansankirkkomme jäsenissä, joka mitä ilmeisimmin näkyi valtavana eroaaltona kirkosta seuraavina päivinä. Tämä episodi tapahtui sopivasti ennen syksyn seurakuntavaaleja ja kirkolliskokousta 12.11.2010, jossa käsiteltäisiin rukousta homoparien kanssa ja puolesta. Kirkolliskokouksen tekemää historiallista päätöstä homoparien hyväksi ruotii Luther-säätiö dekaaninsa Juhana Pohjolan kirjoittamana seuraavassa:

http://www.luthersaatio.fi/uutiset/kirkolliskokouksen-paatoksen-jalkeen.html

Seurakuntavaaleissa liberaalin ns. Tulkaa kaikki -liikkeen tai Yhteys-liikkeen kannattajat saivat murskavoiton. Kirkkomme seurakuntavaltuustoissa ja kirkkovaltuustoissa on nyt enemmän kuin koskaan homomyönteisiä edustajia. Nämä sitten puolestaan valitsevat myöhemmin maallikkoedustajat tärkeitä päätöksiä tekevään kirkolliskokoukseen (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirkolliskokous). Tätä kaikkea ei varmasti olisi tapahtunut ilman provosoivaa TV2:n homoiltaa eikä siitä vellonnutta kansalaiskeskustelua. Kaikki tapahtui ikäänkuin ennaltasuunnitellusti ja juuri Yhteys-liikkeen hyväksi. Tätä mahdollista salaliittoa kirkon sisällä hahmottavat seuraavat lehtien kirjoitukset Antti-Pekka Pietilän toimesta.


























































Tässä jatkoa keskustelulle Vantaan Sanomissa 24.11.2010 (Lukijan areena). Suomen Lehtiyhtymän kaupunkilehtien julkaisujohtaja A-P. Pietilä vastaa Yhteys-liikkeen (lue: homoliikkeen) Sakari Häkkiselle, joka kielsi kaikki salaiset valmistelut ujuttautumisesta kansankirkkoomme.




























Saatana on siis tuhansien juonten mestari, ja se on harjoittanut varsinkin 2000-luvun Suomessa vaivihkaa suuren yleisön käännyttämistä homomyönteisyyteen, jotta kirkkokin tulisi käännytetyksi. Aseenaan vihtahousu on käyttänyt luopiokristittyjä, jotka kieltävät Raamatun kirjaimellisen totuuden. Näistä antikristuksista varoitti apostoli Johannes, jotka tekemisillään kieltävät Jeesuksen Kristuksen. Homoseksuaalisuus on Raamatussa selvästi ilmoitettu synniksi ja luonnottomuuden yleisen hyväksymisen seurauksena on Sodoman kaltainen Jumalan tuomio.


"Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika. Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme." (1. Joh. 2:18-19) 

"Sentähden Jumala on heidät, heidän sydämensä himoissa, hyljännyt saastaisuuteen, häpäisemään itse omat ruumiinsa, nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa, joka on ylistetty iankaikkisesti, amen. Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti. Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia." (Room. 1:24-28)

"Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä MIEHIMYKSET" (1. Kor. 6:9) 


keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Legenda Suojelijoista -elokuva -- Okkultismia nuorille

Tässä ajankohtainen artikkeli norjalaiselta Berit Kjos'ilta, joka tutkii okkultismin esiintymistä nykymaailman elokuvissa ja kirjoissa. Nyt tutkimuksen alla on lapsille ja nuorille suunnattu 3D-animaationa toteutettu fantasiaseikkailuelokuva Legend of the Guardians (Legenda Suojelijoista). Elokuva perustuu Kathryn Laskyn maailmalla rakastettuihin Guardians of Ga’Hoole -kirjoihin ja se sai ensi-iltansa USA:ssa 24.9.2010 ja Suomessa 8.10.2010. Erikoista on, että tämäkin fantasiakirjallisuutena käsitetty kirjasarja on kirjoitettu 2000-luvulla Harry Pottereiden tapaan. Onko siis käynnissä sielunvihollisen masinoima suureksytys, jolla nuorisoa valmistetaan  Antikristuksen (eräänl. messiashahmo) tuloon lähiaikoina?! Näissä kirjoissa valkoisen magian "hyvä" prinssi taistelee mustan magian pahoja olentoja vastaan. Magia eli noituus on aina saatanasta.

--------------------------


Legenda Suojelijoista (The Legend of the Guardians)
Ga’Hoolen pöllöt (The Owls of the Ga’Hoole)

Katsaus tästä mystisestä kirjasarjasta joka on tarkoitettu lapsille ja nuorille


By Berit Kjos


26. lokakuuta 2010





Pöllö symbolina: ”Cherokee-shamaanit näkivät idän tornipöllöt (Screech-Owls) asiantuntijoina koskien rangaistusta ja sairautta. Cree-intiaani uskoi, että helmipöllön (Boreal Owl) vihellysäänet oli koollekutsuhuuto henkimaailmalle… Afrikassa pöllö yhdistetään noituuteen ja taikuuteen. Australialla, Kiinalla, Grönlannilla, Intialla, Indonesialla, Japanilla, Venäjällä ja Ruotsilla on kaikilla kulttuurit ja myyttiset perinteet, jotka antavat hengellisen merkityksen pöllölle.” [1] Carl Teichrib, "The Wise Old Owl"

”Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta, joka lukee loitsuja, kysyy vainaja-tai tietäjähengiltä tahi kääntyy vainajien puoleen.” (5. Moos. 18:10-11)



Halloween tulee ja menee, mutta Ga’Hoolen pöllöt – legendojensa, ennustuskykynsä, vainajahenkiensä, ja ”varispöllöjen (hagsfiends)” kanssa – vaativat kokovuotista varoittamista. Nämä suojelijat sopivat oikein hyvin maailman historiaan pakanallisista myyteistä ja mystisistä ”näkijöistä”, ja niiden seikkailut tekevät niiden okkulttisista häivähdyksistä sitäkin enemmän houkuttelevia nuorille lukijoille.

Kuten meidän maailmamme myyttiset tarinat, pöllöjen suuressa arvossa pidetyt ’legendat’ sisältävät spiritismiä, magiikkaa, murhaa, ja toivontäyteisiä illuusioita. Ja kuten tämän päivän ’Uusi hengellisyys’, niiden uskomukset kiedotaan viekoitteleviin harhaoppeihin, jotka sopivat ’inhimillisiin’ himoihin ja pilkkaavat Jumalan totuuksia.

Koska tämä kirjasarja on täynnä viittauksia ”Glaux’iin” (heidän jumalansa nimi), niin jotkut lukijat saattavat jopa rinnastaa nämä ”jalot” kertomukset kristillisiin vertauskuviin. Ilman uskoa Jumalan Sanaan ja tietämystä Hänen varoituksistaan, harvat ovat valmistautuneita erottamaan petokset. Pimeyden, pelottavien väristysten houkuttelemina, monet tulevat mielellään hyväksymään valheet.

Vilkaisu tarinan juoneen

Soren, vasta kuoriutunut tornipöllö (Barn Owl), kohtaisi pian runsaasti haasteita uskolleen, elämälleen, ja vapaudelleen. Jopa ennen kuin hän osasi lentää, hänet työnnettiin pesästään hänen vanhemman veljensä, Kludd’in, toimesta, joka aikoi tappaa hänet osana rituaalia, joka oli edellytys vihkimykselle ”Puhdasrotuisten (Pure Ones)” liigaan. Soren selviytyi putouksesta, mutta hänet kaapattiin nopeasti julmien muukalaisten toimesta, jotka olivat taitavia mieltä-tylsistyttävässä aivopesussa (”kuunvalon vilkkuminen (moon blinking)”) koskien linnunpoika-pöllöjä.

Soren ja hänen paras kaverinsa pakenivat ja lopulta löysivät tien suurelle Ga’Hoole puulle ja sen valaistuneeseen pöllöyhdyskuntaan. Mutta vastustajat, kuten Kludd ja hänen toverinsa, Nyra, jatkavat heidän rauhansa särkemistä. Kludd’in etevä poika Nyroc (joka muuttaa nimensä Coryn’iksi) pakenee vanhempiaan ja murhanhimoisia Puhdasrotuisia. Hänen poikkeukselliset psyykkiset voimansa johdattavat Ga’Hoole yhdyskunnan hämmästyttäviin voittoihin.

Samaan aikaan, mieleltään vangittu lukija tulee yhä enemmän tutuksi pimeiden voimien kanssa, jotka ovat noiden mystisten riemuvoittojen takana. Paha näyttää kasvavassa määrin normaalilta, samalla kun Jumalan ajattomat varoitukset hylätään vanhanaikaisina ja suvaitsemattomina:

”Voi niitä, jotka sanovat pahan hyväksi ja hyvän pahaksi, jotka tekevät pimeyden valkeudeksi ja valkeuden pimeydeksi, jotka tekevät karvaan makeaksi ja makean karvaaksi! Voi niitä, jotka ovat viisaita omissa silmissään ja ymmärtäväisiä omasta mielestänsä!” (Jesaja 5:20-21)

Lukijoiden on helppo samaistua näiden kuvitteellisten pöllöjen kanssa. Heidän arvonsa, rituaalinsa ja sukulaisuussuhteensa sopivat oikein hyvin Amerikan koulujen monikulttuuriseen koulutukseen tänä päivänä. Nykyisessä jälkikristillisessä maailmassa, Jumalan muuttumaton Totuus on väännetty houkutteleviin poikkeavuuksiin, jotka heijastavat sekä meidän muuttuvia aikoja että meidän inhimillisiä taipumuksia. Epäilemättä Scholastic’illa, Harry Potter -kirjojen yhtä hyvin kuin The Guardians of Ga’Hoole -kirjasarjan yhdysvaltalaisella julkaisijalla, oli jotakin tekemistä kirjojen ”oikeaan aikaan tulevan” sanoman kanssa.

Lainaukset alla osoittavat hengelliset vaihtoehdot meidän Jumalalta saatuihin suuntaviivoihin:


Glaux (jumala)
  • ”Miksi, Glaux’in tähden?!” [8, 113] (ensimmäinen numero tarkoittaa kirjan numeroa sarjassa ja toinen numero sen kirjan sivua)
  • ”Glaux’in kautta, minä vannon…” [6, Prologue]
  • ”…kaikki me polveudumme Suuresta Glaux’ista.” [3, 17]
Vainajahenget (Scrooms; aaveet ja henget)
  • Vainajahenki, rakkaani, on henki, joka ei lepää ennen kuin sen työ maapallolla on saatettu loppuun.” [7, 54]
  • ”Eglantine (Omenaruusu) tiesi, että hän (she) unelmoi, mutta se näytti niin todelliselta…. Olisiko hänen äitinsä ja isänsä [sic] siellä? … Soren sanoi, että he olivat kuolleet. Hän oli nähnyt heidän vainajahenkensä, kuolleiden pöllöjen henget.” [5, Prologue]
  • ” ’He ovat tulleet, Eglantine.’… Heidän vanhempiensa vainajahenget olivat tulleet takaisin heihin. Kaksi vaaleaa utuista hahmoa… Sitten se oli Soren’in ääni, jonka hän (she) kuuli. ’Onko se keskeneräinen juttu, josta sinä ensiksi kerroit minulle Henkipuissa (Spitit Woods)?’ ’Kyllä.… Glaux siunatkoon, se saadaan valmiiksi.’ ” [6, 204]
  • ”Nyroc oli lentänyt pois noista liekeistä niin lujaa ja niin nopeasti kuin hän vain pystyi ja löysi pian itsensä suuntaamassa hyvän vainajahengen opastamana kohti outoa aavemaista metsää. Hän ei ollut tiennyt että oli olemassa sellaisia asioita kuten hyvät vainajahenget.” [8, 1-2]
Varispöllö (Hagsfiend; kuolleiden pirulliset henget)
  • ” ’Ha-ha!’ …naamio räjähti karskissa kolisevassa naurussa, joka sai Nyroc’in kivipiiran (linnun sisäelin) vapisemaan. Näin hänen äitinsä oli ollut oikeassa. Häntä vaivattaisiin isänsä vainajahengellä mihin tahansa hän menikään loppuelämänsä aikana. Hän oli melkein liian uupunut ja pelästynyt ajattelemaan.” [7, 145]
  • ”’Minä olen kuullut huhuja, kuitenkin, että Nyra on tapettu…’ ’Kyllä, hänen (her) vainajahenkensä, tai joku muu sanoo, että se oli varispöllö, joka nähtiin…’” [8, 62]
Psyykkinen voima
  • ”’Minä halusin olla lukematta mitä sinä ajattelet. Se oli kovaa, mutta minä vain poistuin mielestäsi.’” [8, 31]
  • ”Se alkoi pyöriä epämääräisessä hahmossa. ’Se on naamio! Metallinen naamio.’ …Nyroc oli poistunut omasta ruumiistaan ja leijui järven yllä, ja silti kun hän katsoi alas, hänen (his) kyntensä olivat uppoutuneena lujasti rantasomerikkoon. Voisiko hän olla kahdessa paikassa samaan aikaan? Mahdotonta! Mutta päänsä sisällä hän pystyi kuulemaan äänen, äänen, jota hän ei tunnistanut, ja joka kutsui häntä. ’Tule tänne, poju. Tule tänne.’… Hän näki jotakin kuten oman varjonsa siirtyvän pois hänestä. Se oli menossa kohti pyörivää hahmoa.” [7, 145]
Selvännäkeminen (Starsight; näyt ja ennustaminen) 
  • ”Soren omisti harvinaisen kyvyn: selvännäkemisen, mikä oli eräänlainen unennäkö, missä hän pystyi näkemään tulevaisuuteen, tai asioihin, joita tapahtui jossakin etäisessä paikassa.” [14, 88-89]
Mystinen transsi
  • ”Siellä oli jotakin karmaisevaa hänen (his) äitinsä [Nyra] suhteen… Hän (she) näytti menneen jonkinlaiseen transsiin. Hän alkoi puhua rahisevalla yksitoikkoisella äänellä.” [7, 54]
  • ”…jänis keskeytti hänen transsinsa ja kääntyi katsomaan Nyroc’ia….’Minä olen eräänlainen mystikko’, jänis sanoi. ’Minä näen tiettyjä asioita siinä missä toiset eivät….Minä tulkitsen hämähäkinverkkoja.’” [7, 172]
Tulenliekistä lukeminen (Flame Reading), ennustamisen muoto

Huomautus: Suosittu Disney-elokuva, Pocahontas, valaisi tämän ”tulesta näkemisen” hyvin. Elokuvan alkuasukkaat huolehtivat maasta ja kommunikoivat siinä esiintyvien henkien kanssa. Kekata, heimoshamaani, toimitti hengellisen suojan yhtälailla kuin opastuksen. Aavemaiset näyt ja kuvat, jotka nähtiin hänen maagisessa tulessaan, varoittivat heimoa karttamaan ”valkoisia” tulokkaita, jotka ”kuljeksivat maata kuten saaliinhimoiset sudet”.
  • ”’Miksi minä näen näitä asioita?’ Nyroc kysyi. ’…miksi Puhdasrotuiset tekisivät sitä mitä minä näen näissä liekeissä?’” [7, 71]
  • ”Hän muisti ensimmäisen näkynsä tulen liekeissä… Vihellysten ja tulen naksahdusäänien alapuolella, hän oli kuullut matalia murisevia ääniä ja hän oli nähnyt kummallisia hahmoja nousevan tuntemattomassa maisemassa salaperäisten olentojen harppoessa sen halki.” [7, 177]
  • ”…hiilet… näyttivät hengittävän kuten elävät olennot. Coryn’in tulesta näkeminen oli niin voimakasta nyt, että hän ei tarvinnut liekkejä. Hiilet tarjosivat hahmoja ja kuvia yhtä selvänä kuin niitä mitä hän tulkitsi tulesta. Ja mitä hän näki näissä hiilissä, oli hänen äitinsä, Nyra’n, kasvot… Siellä oli suden hahmo lähellä häntä. Sillä oli yllään luista tehty päänkoriste.” [8, 146]
Rituaaliuhraus
  • ”…hänen ei pidä missään olosuhteissa sallita läpäisevän Puhdasrotuisten murhanhimoista vihkimysseremoniaa. Se että synnynnäistä liekintulkitsijaa koulutettaisiin murhaamaan, oli mahdoton ajatus. Sellainen voima suunnattuna pahuuteen vaarantaisi pöllö-universumin tulevaisuuden.” [7, 50]
  • ”Siellä oli hiiltynyt pöllön luuranko, vielä sidottuna palaneen seipään tynkään. ’Tämä on noituutta (hagscraft)!’ Soren sanoi käheällä kuiskauksella.” [14, 104]
Rituaalinen kirjojen poltto
  • ”Tuon hämäryyden puitteissa he pystyivät näkemään pöllöpiirin seisomassa pienen tulen ympärillä. Pöllöjen kasvoja pestiin tulen hehkussa ja heidän varjonsa hyppivät yli valosyvänteiden heidän takanaan.” [14, 56]
Glaumora (Pöllöjen taivas), Hagsmire (Pöllöjen helvetti), henkipolut (spitit trails), ja reinkarnaatio (jälleensyntyminen)
  • ”…Strix Struma’n vainajahenki liukeni yöhön löytääkseen henkipolkunsa taivaaseen (glaumora).” [8, 203]
  • ”…seurattuaan tähtien henkipolkua ja levättyään hetken henkiluolassa (soul cave), kalvava suden henki pystyisi tulemaan takaisin miksi tahansa se haluaisikaan olevan.” [8, 112-113]
Usko ja pelastus (Usko, ja positiivinen ajattelu)
  • ”He eivät kuulleet Grimble’a, kun hän makasi kuolevana, psalmilaulua… muinaista pöllöjen rukousta: ’Minä olen pelastanut itseni uskomalla nuorison siipiin. Siunattuja ovat ne jotka uskovat, sillä todellakin he saavat lentää.’” [1, 162]
  • ”…usko unelmaasi….Kuule äänet kaukaisuudessa. Ja usko – ne eivät valehtele.” [6, 153-154]
  • ”…kaikki Suuren Puun pöllöt tuona yönä uskoivat….He uskoivat että oli olemassa monenlaisia totuuksia, niistä tiede, joka voitaisiin osoittaa aivojen välityksellä, ja nuo legendat, jotka voisivat käydä toteen kaikkien pöllöjen sydämissä ja kivipiiraissa, jos he vain uskoisivat….Glaux siunatkoon sinua uskostasi legendoihin.” [8, 203]
Pöllöjen tiede versus okkulttiset ilmaukset
  • ” ’Tuskin tieteellinen’, Otulissa tuhahti. ’Se ei ole tiedettä, madam. Se on ennemmin magiikkaa vanhoilta ajoilta, muinaisista ajoista.’ Otulissa oli sanomaisillaan, että hän ei uskonut magiikkaan, mutta vähän aikaa sitten hän ei ollut uskonut vainajahenkiin, myöskään. Ja nyt täällä hän (she) oli tässä Glaux’in hylkäämässä paikassa….” [8, 137]
  • ”Lähtien Strix Struma’n kummittelusta, Otulissaa, joka ei ollut uskonut vainajahenkiin ennen tätä, ajettiin hänen jäljittelemättömän tieteellisellä uteliaisuudellaan tekemään tutkimus aavemaisista ilmestyksistä. Hän otti kirjaston hyllystä kirjan, jota hän ei ollut koskaan aikaisemmin suvainnut edes katsoa: Paranormal Activity in the World of Owls Since the Time of Hoole (Yliluonnollinen aktiviteetti pöllöjen maailmassa lähtien Hoolen ajasta)…. Mutta kun hän luki sitä, asiat alkoivat olla ymmärrettäviä, erityisesti kun hän vertasi sitä hänen omiin kokemuksiinsa Strix Struma’n vainajahengen kanssa.”


Okkultiikan maailma ei ole mikään leikkikenttä meidän lapsille – ei edes heidän mielikuvituksessaan. Arkistoidun historian alusta alkaen, ihmismieliä on vedetty pimeyden voimien ja mystisten ilmestysten jännittäviin kokemuksiin ja voimavaikutuksiin. Vaikka Jumala varoitti Hänen kansaansa karttamaan sellaista pahuutta, harvat näyttivät ottavan vaarin Hänen sanastaan:

”Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat…” (1. Moos. 6:5)

”Mutta he eivät kuulleet eivätkä korvaansa kallistaneet, vaan vaelsivat kukin pahan sydämensä paatumuksessa…” (Jeremia 11:8)

”Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää. Joka lihaansa [ihmisluonto] kylvää, se lihasta turmeluksen niittää; mutta joka Henkeen kylvää, se Hengestä iankaikkisen elämän niittää.” (Galatalaiskirje 6:7-8)

”… Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin. Mutta ole sinä raitis kaikessa…” (2. Timoteuskirje 4:2-5)

” Sillä meidän sota-aseemme eivät ole lihalliset, vaan ne ovat voimalliset Jumalan edessä hajottamaan maahan linnoituksia. Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle…” (2. Korinttolaiskirje 10:4-6)

Ne jotka ottavat kantaa Totuuden puolesta edessä olevina vuosina tulevat luultavasti kohtaamaan vihamielisyyttä. Seuraava kaavio saattaa auttaa lastasi antamaan viisaat vastaukset:

SYYTÖS
KUN IHMISET SANOVAT
MUISTA JUMALAN TOTUUS
Suvaitsematon ”Sinun pitäisi olla suvaitsevaisempi erilaisiin uskomuksiin ja elämäntapoihin.” Ef. 5:3-11, 15-17. ”Älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin…”
Ylimielinen ”Sinä uskot että sinun uskontosi on parempi kuin meidän.” Joh. 14:6. Jeesus sanoi, ”Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.”
Kapeakatseinen ”Sinä et ole avoin muille hengellisille traditioille.” 5. Moos. 4:39. ”...HERRA on Jumala ylhäällä taivaassa ja alhaalla maan päällä, eikä muuta Jumalaa ole.”
Oppimaton ”Sinä et ymmärrä tarvetta monikulttuuriselle ykseydelle ja ymmärrykselle.” 2. Tim. 4:3-4. ”He kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.”
Vanhanaikainen ”Sinun uskontosi ei toimi enää.” Hebr. 13:8. ”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.”

”Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani,
minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen,
minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni.
Ylistetty olkoon Herra!-niin minä huudan,
ja vihollisistani minä pelastun.”
(Psalmi 18:1-4)

Suomensi: Olli R. -- "nokialainen"



Article Provided by Berit Kjos

If you have accepted Jesus Christ as your personal Savior, but have been very lukewarm in your spiritual walk with Him, you need to immediately ask Him for forgiveness and for renewal. He will instantly forgive you, and fill your heart with the joy of the Holy Spirit. Then, you need to begin a daily walk of prayer and personal Bible Study.

If you have never accepted Jesus Christ as Savior, but have come to realize His reality and the approaching End of the Age, and want to accept His FREE Gift of Eternal Life, you can also do so now, in the privacy of your home. Once you accept Him as Savior, you are spiritually Born Again, and are as assured of Heaven as if you were already there. Then, you can rest assured that the Kingdom of Antichrist will not touch you spiritually.


If you would like to become Born Again, turn to our Salvation Page now.

Finally, we would love to hear from you.

You can contact us by mail or email.

God bless you.




Lopuksi vielä esittelylinkkejä ja -video koskien tätä tuoretta fantasiaelokuvaa.

http://www.dvdplaza.fi/leffakanta/nayta.php?sid=13625
http://www.iltalehti.fi/leffat/2010100712478077_la.shtml
http://www.findance.com/arvostelut/4835/-legenda-suojelijoista-3d




sunnuntai 21. marraskuuta 2010

"KAATUMINEN": MITÄ RAAMATTU SANOO?

Tässä vielä kerran analyysia kiistellystä aiheesta tämän päivän kristittyjen keskuudessa. Kyse on karismaattisia seurakuntia edelleenkin riehaannuttavasta kaatumisilmiöstä. Kokousten lopussa osallistujat kerääntyvät salin eteen jonkun saarnamiehen kaadettaviksi toivoen samalla saavansa hengellisen uudistumiskokemuksen. Seuraavassa jo viisitoista vuotta vanhassa artikkelissa eräs edesmennyt pastori osoittaa, että kyse voi olla todellisesta ilmiöstä, mutta Raamatusta sille ei löydy esimerkkiä kristillisenä käytäntönä. Pikemmin se on hindulaisuudesta peräisin oleva maailmallisen voiman transsivaikutus, jossa demoneilla voi olla sijaa. Voi näin vain ihmetellä miten alas seurakuntamaailma on vajonnut, kun sallii tällaista tapahtuvan kokouksissaan. Tämä on juuri sitä lopunajan luopumusta ja eksytystä, jota pitää varoa. Suomenkin karismaattiset, eritoten Nokia-missio, ovat tässä mielettömyydessä mukana ja tulevat kokemaan tuomionsa aikanaan Jumalan taholta. Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

--------------------------

The Alliance of Biblical Pentecostals

"KAATUMINEN": MITÄ RAAMATTU SANOO?

Rev. Larry Thomas

http://www.biblical-pentecostals.org/slain.htm




Eräs kasvava rieha seurakunnassa on nykyisin ”kaatumisen” ilmiö. Se on jotakin sellaista, josta täytyy puhua johtuen sen jatkuvasta kasvusta karismaattisessa ja helluntailaisessa liikkeessä. Tämä ilmiö on läheisesti kytketty ”nauruherätykseen” ja käymässä aivan tavalliseksi.

Ennenkuin pääsen todelliseen tämän kokemuksen käsittelyyn, haluan selkiyttää joitakin asioita.

Ensiksikin, salli minun sanoa, että Jumala on Jumala ja että Hän on kaikkivaltias. Hän voi vaikuttaa ja toimia seurakunnassaan millä tavalla tahansa Hän katsoo tarpeelliseksi ja sopivaksi. En halua enkä voikaan rajoittaa sitä tapaa, jolla Jumala on käsitellyt ja tulee käsittelemään yksilöuskovia tai syntisiä.

Toiseksi, en kiistä enkä halua osoittaa, että tämä ilmiö, josta olemme alkaneet käyttää nimitystä ”slain in the spirit (kaatuminen hengessä)” ei voisi olla todellinen. Mitä hyvänsä manifestaatioita sitten seuraakaan tätä ”kaatumista” (niitä käsitellään tarkemmin jäljempänä), niin siitä ei ole epäilystä, etteikö tämä ilmiö olisi todellinen. (Se voi olla myös jäljennetty.) Kuitenkin yhtä kiistatonta on, ettei tälle ilmiölle ole raamatullista ennakkotapausta merkkinä Jumalan toiminnasta tai siunauksesta uskovan elämässä.

EI TAVOITELTAVA

Samalla kun ”kaatumisesta” on tullut paljon tavoiteltu kokemus, niin Raamattu näyttäisi osoittavan, että sellainen ilmiö ei ole hengellisyyden merkki. Itseasiassa nykyisen kaltaisten manifestaatioiden tutkiminen osoittaa juuri päinvastaista. Se merkitsee, että se on todennäköisesti osoitus synnistä ihmisen elämässä. Meidän ei kuitenkaan pidä yleistää sitä.

Minulla on monta hyvää ystävää, saarnaajatovereita ja sukulaisia, jotka huolestuvat siitä, mitä sanon, koska he ovat kokeneet tämän ilmiön itse, tai ovat nähneet sitä tapahtuvan tilaisuuksissaan. Luotan, että he lukevat tämän artikkelin loppuun, ennenkuin päättävät, että olen menettänyt sen vähäisen arvostelukyvyn, joka minulla vielä oli.

Mikään tässä artikkelissa sanottu ei ole tarkoitettu syytökseksi kenellekään, joka on ollut ”hengen kaatamana” eikä siinä ole mitään kätkettyä vihjausta koskien heidän hengellisyyttään, tai pelastumistaan.

Viime vuosina tästä ilmiöstä on tullut saarnamiehen tai ”kaadettavan” henkilön hengellisyyden (eli voitelun) merkki. Se on paljon tavoiteltu kokemus varsinkin karismaattisissa piireissä. Useat nykyiset palvelutyöjärjestöt ovat kehittäneet melkoisen maineen sellaisten kokemusten esiintymiselle heidän tilaisuuksiensa aikana. Näitä ovat Charles ja Frances Hunter, John Jacobs ja Kenneth Hagin. Laajimmin tunnettu tämän ilmiön vuoksi on tänä päivänä Benny Hinn, mutta Rodney Howard-Browne, viimeinen tähti karismaattisella näyttämöllä, on valtaamassa maata.

JOITAKIN SELITYKSIÄ

Kokemukselle on useita selityksiä, joita antavat ilmiötä tutkineet. Yleisin selitys on, että kokemus on pelkästään inhimillinen reaktio itsesuggestioon, tai henkinen manipulaatio saarnaajan kautta. Ne, jotka osallistuvat joukkokokoukseen, jota tukee tähän manifestaatioon erikoistunut palvelutyöjärjestö, ovat valmistautuneet henkisesti ja hengellisesti kokemaan sen. Kun se sitten tapahtuu, niin voi näyttää siltä, että osallistuja ei mitenkään hallinnut tapahtunutta, mutta siitä hetkestä, kun yksilö alkoi suunnitella kokoukseen osallistumista, hän oli valmistautunut kokemukseen.

Toinen tekijä on ”vertaispaine”. Tilaisuudessa, jossa monet kaatuvat, Hengellä täytetyt uskovat tuntevat painetta kaatua itsekin, ettei heitä pidettäisi vähemmän hengellisinä.

On myös mahdollista, että seurakuntalainen ”alistuu voimalle”, ettei aiheuttaisi pettymystä saarnaajalle. Eräs sokea nainen Oral Roberts'in parantamiskokouksessa sanoi parantuneensa tilaisuuden aikana, mutta myönsi jälkeen päin, että mikään ei ollut muuttunut. ”En halunnut aiheuttaa hänelle (Oralille) pettymystä”, hän tunnusti Oralin elämäkerran kirjoittajalle.

On muitakin mahdollisuuksia, kuten vain halu saada kokemus. Eräs naispuolinen ystävä myönsi avoimessa kokouksessa seurakunnassaan, että hän jäljitteli kokemusta tilaisuuksissa voidakseen ”tuntea kuten osa yleisöstä.”

Lisäksi olisi vakava virhe olla mainitsematta demonisen alkuperän mahdollisuutta ilmiölle. Ainakin kaksi entistä okkultistia on kertonut meille uskovansa ”vainajahenkien” olleen vastuussa monista manifestaatioista Benny Hinn'in tilaisuuksissa, joihin he olivat osallistuneet. Monet tutkijat vertaavat tätä karismaattista ilmiötä ”transsipossessioon”, jota monissa väärissä uskonnoissa koetaan. Yhteiskuntatieteilijät sanovat, että ilmiö ei ole tavallisuudesta poikkeava karismaattisessa liikkeessä, eikä myöskään kristikunnassa yleensä.

OKKULTTISIA ESIMERKKEJÄ

Ellis Stewart, Bill Rudge Ministries'in tutkimusjohtaja, artikkelissa otsikolla "Hindu Occultism" kirjoittaa:

"Hinduismin pelätyin ja kunnioitetuin jumaluus on jumalatar Kali (Durga), Shiva'n, tuhoojan, vaimo. Hänet tunnetaan myös nimellä Shakti, mikä merkitsee voima ja edustaa persoonatonta voimaa, jonka okkultismi opettaa pyörittävän maailmankaikkeutta. Gurun jumalallinen voimakosketus on Shakti Pat. Se on nimitys, jota käytetään gurun käden kosketuksesta palvojan otsaan, mikä saa aikaan yliluonnollisia vaikutuksia.

Shakti tarkoittaa kirjaimellisesti maailmankaikkeuden taustalla olevaa voimaa. Shaktin yliluonnollinen vaikutus gurun kosketuksen kautta voi lyödä palvojan lattiaan, tai hän voi nähdä kirkkaan valon ja saada valaistumisen tai sisäisen illuminaation kokemuksen, tai hänellä voi olla muita mystisiä tai psyykkisiä kokemuksia.”

Samanlaisia selityksiä annetaan samanlaiselle ilmiölle afro-karibialaisissa kulteissa.

Alan Morrison, Diakrisis Publications'ista Englannista, käsittelee tätä ilmiötä. Koskien ”kaatumisilmiön (slain in the spirit manifestation)” alkuperää hän kirjoittaa:

”Ellei tälle kokemukselle ole mitään tukea aitona kristinuskon käytäntönä [kuten hän selvästi osoittaa ja myös me myöhemmin artikkelissamme], niin kuinka meidän tulee tunnistaa se? Mikä on sen todellinen alkuperä? Ilmiö voidaan jäljittää jopa varhaisemmaksi kuin helluntailaisuuden alku vuosisadan vaihteessa.

"Yksi varhaisimmista ja pahamaineisimmista tämän kokemuksen kannattajista oli ns. 'pyhyysliikkeen (Holiness Movement)' kiertävä saarnaaja Maria Woodworth-Etter (1844-1924), joka saavutti myös mainetta väärällä profetiallaan, että San Francisco tuhoutuisi maanjäristyksessä vuonna 1890. Saarnatessaan 1880-luvulla hän kannatti uskonnollista kokemusta, jota kutsui 'Voimaksi', ja meni usein transsiin tilaisuuksien aikana seisoen kädet kohotettuina ilmaan yli tunnin ajan. Häntä kutsuttiin 'transsievankelistaksi' ja jopa 'voodoo-papittareksi' ja syytettiin usein ihmisten hypnotisoimisesta ja tässä me tulemmekin 'kaatumisilmiön' tärkeimpään kysymykseen.”

Morrison jatkaa sanoen, että se, mitä Woodworth-Etter oli löytänyt, oli hypnotismin vanha taito, jonka Anton Mesmer, oli popularisoinut melkein 100 vuotta aikaisemmin. Anton Mesmer oli hypnotismin, eli mesmerismin, jona se nykyisin tunnetaan, isä ja okkulttinen uskollaparantaja. Morrison lainaa erästä tutkijaa, joka sanoo, että ”ilmiöt, jotka nykyisin määritellään 'hypnoottisiksi', tulivat esiin Mesmer'in uskollaparantamisen toimissa 18. ja 19. vuosisatojen vaihteessa”.

Erästä Mesmer'in kuuluisaa parantamisistuntoa kuvaillaan eräässä toisessa okkultismia käsittelevässä kirjassa:

"Mesmer marssi ympäriinsä majesteettisesti liilanvärisessä viitassa kuljettaen käsiään potilaiden ruumiiden yllä, tai koskettaen heitä pitkällä rautasauvalla. Tulokset vaihtelivat. Jotkut potilaat eivät tunteneet kerrassaan mitään; jotkut tunsivat ikään kuin hyönteisiä ryömisi heidän päällään. Toiset saivat hysteerisiä naurukohtauksia, kouristuksia tai nikottelukohtauksia. Jotkut alkoivat riehua ja raivota, mitä kutsuttiin 'kriisiksi' ja sitä pidettiin äärimmäisen terveellisenä.”

Hänen aikalaisensa ymmärsivät parhaiten Mesmer'in istuntojen todellisen merkityksen. Ranskan kuningas määräsi vuonna 1784 kaksi kunnioitettua laitosta, tiedeakatemian ja kuninkaallisen lääketieteen yhdistyksen, tutkimaan Mesmer'in väitteitä.

Tämän mitä terävimmän arvion kohokohtien joukossa olivat seuraavat huomiot:

"Tämä mies voi vaikuttaa ihmiseen milloin tahansa ja melkein miten haluaa vaikuttamalla hänen mielikuvitukseensa niin, että mitä yksinkertaisimmilla eleillä ja merkeillä voi olla mitä voimakkaimpia vaikutuksia ja niin, että miehen vaikutus mielikuvitukseen voidaan alentaa taidoksi ja suorittaa menetelmällä kohteissa, joilla on uskoa.”

Morrison veti tutkimuksestaan seuraavan johtopäätöksen:

"Aivan kuten länsimaiset psykologit tarjoavat muinaisia shamanistisia harjoituksia valeasussa, joka on maittavampi vihkiytymättömille länsimaalaisille, niin myös tunnustavat kristilliset seurakunnat, jotka kaupittelevat 'uskonnollista pyörtymistä', ovat tehneet shamanismin possessio-transsi-tilan helpommin hyväksyttäväksi erottamiskyvyttömille lampaille, jotka osallistuvat heidän lämmitettyihin kokouksiinsa. Tämä on niiden outojen ilmiöiden todellinen alkuperä, joista niin laajalti kerrotaan tänä päivänä ja jotka ovat viemässä evankeliumin ja Jeesuksen Kristuksen seurakunnan niin paljolti huonoon maineeseen.”

KANNATTAJAT JA HISTORIA

Tämä historiallinen tausta auttaa torjumaan nykyistä virtausta, mutta jotkut kannattajat sanovat, että historia on heidän puolellaan. Tarkastelkaamme joitakin heidän väitteitään.

Vaikka monta kirjaa, kirjasta ja lehtistä on kirjoitettu tämän ilmiön tueksi, niin yksi, joka minulla on, entisen AOG:n johtavan vanhimman, Marvin Gorman'in artikkeli on hyvä tyyppiesimerkki siitä kehnosta oppineisuudesta ja virheellisestä logiikasta, jota käytetään kelpuuttamaan tämä kokemus raamatullisena.

Gorman julistaa artikkelinsa alussa, että ilmiö on selvästi merkki Herran läsnäolosta. Sitten hän torjuu ja haukkuu sellaiset, joita kutsuu Saatanan innoittamiksi väärennöksiksi. On mielenkiintoista, kun hän huomauttaa, että hänen historiallisessa aineistossaan on ”harvoin suoraa viittausta itse todelliseen esiintymiseen”.

Sitten Gorman aloittaa kolmesivuisen selostuksen eri kerroista, alkaen vuodesta AD 115 aina nykyaikaan, joissa on muistiinpanoja yliluonnollisista tapahtumista. Yleisimmin raportoitu oli puhuminen muilla kielillä. Useimmat hänen lainauksistaan eivät anna yhtään mitään todisteita mistään sellaisesta kuin ”kaatuminen (being slain in the spirit)”. Vasta raporteissa viime vuosisadalta on jokin maininta ”kaatumisesta (falling)”. Lisäksi kaikki hänen viitteensä viittaavat sanaan "prostration", mikä merkitsee kaatumista kasvoilleen. (Tämä ero on olennaisempi myöhemmin käsittelyssämme.)

Myöhemmin Gorman huomauttaa, että jotkut olivat ”voiman alla”. Olettaisin hänen ”kaatumismyönteisestä” asenteestaan, että hän uskoo tämän tarkoittavan, että ihmiset lyötiin maahan. Hän ei kuitenkaan missään tee täysin selväksi, mitä tarkoittaa, tai mitä hänen lähteensä tarkoittivat sanoilla ”voiman alla”.

Monissa yrityksissään kelpuuttaa kokemus Raamatulla hän vääntää tekstiä sopimaan ennakko-oletuksiinsa. Hän esimerkiksi yrittää osoittaa, että Abramin ”raskas uni” jakeessa 1. Moos. 15:12 osoittaa ”täydellistä luonnollisen mielen sammuttamista silloin, kun Jumala puhuu Henkensä kautta ihmisen sydämelle”.

Ennen kaikkea Abramin raskas uni ei mitenkään muistuta ”kaatumisen” nykyaikaista versiota. Toiseksi Gorman'in käsite ”luonnollisen mielen sammuttamisesta” tuo mieleen Rodney Howard-Browne'n typerän ja epäraamatullisen opetuksen Jumalan tekojen ymmärtämisestä luonnollisella järjellä.

VENYTTÄMISTÄ

Gorman lainaa monia muita raamatunkohtia, joista useimpia käsittelemme myöhemmin. Kaksi kuitenkin ovat kyllin absurdeja huomioitaviksi tässä. Hän väittää, että opetuslapset kirkastusvuorella kaatuivat (were slain in the spirit) (Mt. 17:6). Teksti kuitenkin sanoo selvästi, että he kaatuivat pelosta kasvoilleen, kun Jumala puhui. Se ei muistuta mitään niistä manifestaatioista, joita olen tarkkaillut. Toiseksi hän osoittaa (indicates), mutta ei missään selvästi väitä (claims), että Filippin vanginvartija myös kaatui (was slain) (Apt. 16:29). Teksti kuitenkin jälleen tuhoaa Gorman'in väitteet. Toimien henkensä menettämisen pelosta eikä Jumalan pelosta, tai Jumalan siunauksen vuoksi, vanginvartija ”juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen”.

Gorman luettelee kokemuksen ”kestävistä vaikutuksista” mm. seuraavia: 1) yksi henkilö sanoi saaneensa rukousvastauksen; 2) toinen näki näyn Herrasta; ja 3) eräs sanoi, ”kaikki ympärillä kävi merkityksettömäksi”; 4) ja toinen tunsi ”suurempaa rakkautta Jumalaan”. Nämä näyttävät enemmän tilapäisiltä, kuin kestäviltä ja jos ne kaikki ovat totta, niin Jumala olisi voinut saada ne aikaan ilman teatteritemppuja. Hän on tehnyt kaikkia näitä asioita Raamatussa ilman, että koskaan olisi kaatanut ketään saadakseen sen aikaan. Gorman päättää sanomansa seuraavalla haasteella:

"Etsikäämme Jumalaa entistä vakavammin, vaikka se merkitsisi, että yhä useammat tulevat 'Hengen lahtaamiksi (slain in the Spirit)', tai 'kaatuvat voiman alla'.”

Olen täydestä sydämestä Jumalan vakavan etsimisen kannalla, mutta olen sitä mieltä, että meidän ei pitäisi etsiä manifestaatioita, ei edes oikeita ja raamatullisia eikä ainakaan sellaisia, joilla on tämän kaltainen petollinen historia.

Unohtakaamme hetkeksi historialliset (ja välistä hysteeriset) perustelut. Katsokaamme, mitä Raamattu sanoo, tai mitä se ei sano, tästä kokemuksesta. Sehän on lopullinen auktoriteetti kaikissa asioissa. Vaikka kokemuksen kannattajat käyttävät hyvin monia tekstejä oikeuttamaan ilmiön ”käyttämisen”, niin ei löydy yhtään selvää raamatullista viittausta tai ennakkotapausta ”kaatumisesta (being slain in the spirit.)”

Useat kokemuksen hengellisyyden todisteeksi lainatut tapaukset täytyy hylätä, koska ne, jotka kokivat jotakin nykyisen ilmiön kaltaista, eivät olleet uskovia, vaan uudestisyntymättömiä. Itseasiassa Raamatussa on vain kaksi tapausta, joissa jotakin tämän kaltaista tapahtui ”uskoville”. Nämä esimerkit ovat Hesekiel (1:28 ja 2: 1), joka ”lankesi kasvoilleen” (ei taaksepäin) ja Johannes Patmos-saarella (joka myös kaatui kasvoilleen). Lisäksi nämä kokemukset näyttävät olevan näkyjä ennemmin kuin transseja, tajuttomuuden tiloja tai muita tietoisuuden muutostiloja.

(Ja salli minun sanoa, että kaatumissuunta ei kelpuuta eikä kiistä nykyistä riehaa. Eräs nainen päätti, kun asiasta oli keskusteltu, että kaatuminen eteenpäin oli se, mikä erotti oikean kokemuksen väärästä. Sekään ei ole totta. Hän on langennut siihen nykyiseen ansaan, kun oletetaan, että koska on jäljittely, niin täytyy olla aitokin. Voit kyllä väärentää viiden dollarin setelin, mutta et kolmen. Sinun on luotava sellainen ja kun olemme aiheessa, niin salli minun mainita, että sillä ei ole väliä, kuinka kauan henkilö ”viipyy lattiassa”. Erottamiskyvyttömät kristityt ovat jälleen yrittäneet luoda mallin oikean ja väärän kokemuksen arvostelemiselle.)

Joitakin kokemuksen oikeuttamiseen käytettyjä lainauksia edellä mainittujen lisäksi ovat vartijat Getsemanen puutarhassa, vartijat haudalla ja Paavalin Damaskon tien kohtaaminen Kristuksen kanssa. Sen pitäisi kuitenkin riittää, kun huomautamme, että jokaisessa tapauksessa mukana olevat miehet olivat epäuskoisia, mukaanlukien apostoli Paavali, joka tuohon aikaan tunnettiin nimellä Saul. Vain hänen tapauksessaan on jotakin merkkiä, että käynnissä oli pelastumisen prosessi. Raamatun likeisimmin tätä nykyisin harjoitettua kokemusta sivuava tapaus on kertomus Ananiaasta ja Safirasta Apostolien Tekojen 5. luvussa. Heidät ”lahdattiin hengessä (slain in the Spirit)” valehtelemisen vuoksi. He eivät milloinkaan nousseet todistamaan euforisista tuntemuksistaan.

Kokoustensa alkuaikoina Woodworth-Etter kirjoitti niistä, jotka kaatuivat voiman alla. Hän samaisti heidät ”pilkkaajiin”, (epäuskoisiin), jotka kaatuivat voiman alla. Samanlaisia raportteja tuli esiin George Whitefield'in ja Charles Finney'n aikana.

MIKSI ETSIÄ SITÄ?

Jos, kuten näyttää kirkkohistoriasta ja Raamatusta, että tätä ilmiötä kokevat uudestisyntymättömät, niin miksi niin monet etsivät kokemusta? Henkilökohtaisessa ja epätieteellisessä tutkimuksessani, joka käsitti monia ihmisiä, jotka ovat kokeneet elämyksen, useimmat myöntävät, ettei heissä tietynlaisen euforian lisäksi tapahtunut mitään huomattavaa muutosta kokemuksen tuloksena (ei pelastusta, ei parantumista, ei Pyhän Hengen kastetta, ei näkyjä jne.). On suuri joukko, jotka ovat antaneet todistuksen sellaisista yliluonnollisista seurauksista. Kuten sanoin, tämä on epätieteellistä, mutta ei näytä olevan mitään takuuta, että jotakin muuttuisi ”kaatumisen” kokemisen jälkeen eikä että olisi olemassa malli sille, mitä todella tapahtuu niille, jotka todistavat muutoksesta.

Vielä yksi pikainen tarkastelu. Huomio kiinnitetään saarnaajaan ja sitten ”kaadettuun (slain)” henkilöön. Kristuksen asemesta korotetaan ihmistä. Kaikki, mikä vetää huomion välikappaleeseen enemmän kuin Mestariin, täytyy kyseenalaistaa. Sana sanoo, että Pyhä Henki todistaa Kristuksesta ja osoittaa ihmisiä Hänen tykönsä. On myös mielenkiintoista panna merkille, että kaikissa selostuksissa, joita kannattajat lainaavat historiasta ja Raamatusta, ”voimaa” ei kertaakaan kanavoida välittäjän kautta. Kaikissa heidän väitteissään sen kelpuuttamiseksi tapahtuma esitetään suorana toimintana Jumalan ja yksilöiden välillä – ei mitään välittäjää. Tämän päivän karismaattisissa piireissä Jumala kuitenkin ”toimii” miehen tai naisen kautta suorittaessaan tämän voimannäytteen. Olen usein pohtinut, kuinka ”kanava” pystyy kestämään pystyssä sellaisen voiman aallon henkensä kautta, joka lyö maahan sadoittain ihmisiä yhdellä kertaa eikä koskaan vaikuta häneen eikä yleensä hänen kiinniottajiinsa.

Olen aina pitänyt siitä, kun pastori Bert Clendenen sanoi kerran: "Jos olisi vähemmän kiinniottajia, olisi vähemmän kaatujia." Aamen! Jotkut, jotka matkustelevat kaatamiseen erikoistuneiden palvelutyöjärjestöjen kanssa, sanovat, että heidän palvelutyökutsumuksensa on ”kiinniottaja”. Olen lukenut uudelleen ja uudelleen jaetta Ef. 4:11 (jossa Paavali luettelee Jumalan palvelutyölahjat seurakunnalle) ja en ole vielä löytänyt ”kiinniottajaa” (edes uudemmista käännöksistä) mainittavan apostolin, profeetan, evankelistan, paimenen ja opettajan joukossa. Olen sanonut leikillisesti, että vain yksi mies kutsuttiin kiinniottajaksi – ja se oli Yogi Berra (amerikkalainen v. 1925 syntynyt baseball'in pelaaja).

EROTTAMISEN PUUTETTA

Luulen, että olisi tarpeetonta mainita nämä esimerkit silkasta typeryydestä (joka lähentelee rienausta), mutta tänä päivänä minua hämmästyttää jatkuvasti keskiverto kristityn ja jopa joidenkin ”johtajien” erottamiskyvyn puute ja sitä seuraava sinisilmäisyys.

Kuten alussa sanoin, Jumala on kaikkivaltias ja jos Hän päättää vaikuttaa ihmiseen tällä tavalla, niin se on Hänen oikeutensa. Raamatun tutkiminen kuitenkin osoittaa selvästi, ettei sellaiselle kokemukselle ole mitään todistusaineistoa. Raamatussa ei ole yhtään mainintaa, että kukaan olisi kaatunut Hengen voiman alla, kun apostolit, tai Herra itse rukoilivat, tai panivat kätensä heidän päällensä. Kuka oli enemmän täynnä Pyhää Henkeä, kuin Jeesus, Jumalan Poika?

Minun mielestäni se lähentelee rienausta, jos kuka tahansa väittää, että hänellä on voitelu voimalla, joka ylittää sen, mikä Kristuksella itsellään oli. Sellaisia väitteitä esitetään kuitenkin tuon tuostakin. Ja nyt, kun olen asiassa, niin kuinka voi kukaan olla niin paisunut omasta hengellisyyden tunnostaan, että uskoo voivansa pelkällä puhalluksella ihmisten päälle saada heidät vastaanottamaan Pyhän Hengen voitelun ja kasteen?

Kristus puhalsi apostolien päälle ylösnousemuksensa iltana ja sanoi: ”Ottakaa Pyhä Henki”, mutta he eivät ”kaatuneet”. Pyhän Hengen kaste ei ole jotakin, jota voidaan siirtää puhaltamalla, tai panemalla kädet jonkun päälle. Jeesus on edelleen Pyhällä Hengellä Kastaja. Hän ei ole antanut tätä kunnioitettua asemaa ihmiskunnalle eikä taatusti kenellekään yksilölle.

Jotkut teistä sanovat: ”Mitä vahinkoa siitä on? Jos se saa ihmiset tuntemaan olevansa vähän hengellisempiä, tai lähempänä Jumalaa, niin miksi ei anneta heidän nauttia pienessä haihatuksessaan?” Juuri tuon kaltainen asenne on johtanut kauhistuttavaan petokseen tämän päivän seurakunnassa. Tämä ”kaikki käy” -asenne ei ainoastaan avaa seurakuntaa demonisille vaikutuksille, vaan myös sallii ihmisen hengen hallita siellä, missä ainoastaan Jumalan Hengen (Totuuden Hengen) pitäisi hallita.

Epäraamatullisten käytäntöjen salliminen seurakunnassa merkitsee, että Jumalan Sanan totuus voidaan muuttaa sopivaksi tarpeille ja haluille. Sanoa, että Jumalan tiet eivät ole erotettuja ja poikkeavia kaikista muista teistä, merkitsee Hänen Sanansa totuuden kieltämistä. Sitä ei voida sallia.

Tiedostan, että se, mitä on kirjoitettu, on paljolti vastoin sitä, mikä on tänä päivänä tullut laajalti hyväksytyksi normaalina ja hyväksyttävänä karismaattisissa ja helluntailaisissa seurakunnissa, mutta uskon koko sydämestäni, että meidän täytyy etsiä yksin Sanasta hengellisten kokemusten ennakkotapaukset, esimerkit ja rajat.

Hengelliset kokemukset, joita ei voida rehellisesti perustella Jumalan Pyhällä Sanalla, ovat kyseenalaisia, eikä niitä pitäisi ainakaan tavoitella.

Tämä artikkeli on lainaus Larry Thomas’in uutiskirjeestä, The Inkhorn. Pastori Thomas oli Amazing Grace Ministries'in presidentti kuten myös ABP:n perustajavisionääri. Veli Larry meni Herran luokse loppuvuodesta 1997.


Lopuksi vielä havainnollinen esitys videolla kaatumisilmiön demonisuudesta.



Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com