Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 51-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Esiintulevan Kirkon muutos kokemukselliseen kristinuskoon

Maailmaa eksyttävä etsijäystävällinen ns. Esiintuleva Kirkko on vähitellen muuttumassa kohti mystiskokemuksellista brändiä. Calvary Chapel -liikkeen entisen pastorin Roger Oaklandin mukaan tässä nykyisessä jälki-etsijä ajassa jumalanpalveluksista pyritään tekemään vetovoimaisempia epäuskoisille kokemuksellisten moniaistillisten ylistyskokousten kautta. Tämä on selvä markkinointikikka nuorten manipuloimiseksi uskotellen heille pääsyä lähemmäksi Jumalaa vaikka tosiasiassa kaikki palvelee suurta eksytystä jossa valheellisten ihmeiden, merkkien ja tunnustekojen kautta valmistetaan tietä Antikristukselle, valemessiaalle, josta Raamattu ennustaa (2. Tess. 2:1-12). Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

-------------------------------

MITÄ SEURAAVAKSI GOLGATAN KAPPELISSA?
WHAT IS NEXT FOR CALVARY CHAPEL?
Commentary by Roger Oakland
www.understandthetimes.org

April 2013

Dan Kimball on kirjan, The Emerging Church: Vintage Christianity for New Generations (Esiintuleva kirkko: Valiokristinuskoa uudelle sukupolvelle), tekijä ja seurakunnan nimeltä, Vintage Faith Church, perustaja Kalifornian Santa Cruz'issa. Kimball esittää kirjansa johdannossa seuraavan lausunnon:
Uskon koko sydämestäni, että tämä keskustelu koskien nopeasti muuttuvaa kulttuuria ja esiintulevaa kirkkoa, täytyy käydä. Samalla kun monet meistä ovat valmistaneet saarnoja ja olleet ahkeria seurakuntiemme sisäisissä asioissa, jotakin hälyttävää on tapahtunut ulkopuolella. Se, mikä kerran oli kristillinen kansakunta, jolla oli juutalaiskristillinen maailmankuva, on nopeasti tulossa jälkikristilliseksi, seurakunnasta vieraantuneeksi, saavuttamattomaksi kansakunnaksi. Uudet sukupolvet nousevat kaikkialla ympärillämme ilman mitään kristillistä vaikutusta. Niinpä meidän täytyy miettiä uudelleen käytännössä kaikki, mitä teemme palvelutyössämme. [1]
On tosiasia, että hengellinen ilmasto on muuttunut radikaalisti muutamien viime vuosien aikana aivan kuten Dan Kimball on todennut. Kimball käytti termiä “jälkikristillinen aika (post-Christian era)” kuvailemaan päiviä, joita elämme. Hän uskoo vilpittömästi, että Esiintuleva Kirkko ja sen tarjoamat kokemukset ovat paras keino saavuttaa kokemusvetoinen postmoderni sukupolvi.

Yksi perustelu Esiintulevan Kirkon edistämiselle postmodernissa ajassa menee jotensakin näin: Vaikka etsijäystävällinen aika oli menestyksellinen ”suurten ikäluokkien” tuomisessa Jeesukselle, niin tuo aika on ohi. Nyt meidän täytyy löytää uusia innovatiivisia menetelmiä, jotka saavuttavat nykyisen sukupolven Jeesukselle.

Kirjassaan, Unlearning Church: Just When You Thought You Had Leadership All Figured Out (Unohtava seurakunta: Juuri kun luulit omistavasi johdon, kaikki selvisi), Michael Slaughter kuvailee liikettä pois etsijäystävällisestä ei-loukkaavantyylisestä kristinuskosta kohti mystiskokemuksellista brändiä seuraavasti:
Etsijä-ajassa seurakunta yritti tehdä opetuksensa ja jumalanpalveluksensa etsijäystävällisemmiksi, käytännöllisemmiksi ja saavutettavammiksi ja markkinoida niitä seurakunnasta vieraantuneille. Jälki-etsijä ajassa tulevaisuuden seurakunnat eivät ole yhtä kiinnostuneita markkinoimaan jumalanpalveluksia epäuskoisille tai viihdyttämään uskovia, kuin johdattamaan ihmisiä, uskovia ja epäuskoisia yhtä lailla, Jumalan läsnäoloon. Ne eivät tarkoituksella vesitä opetuksiaan tai laske jumalanpalveluksen tasoa tehdäkseen sen vetovoimaisemmaksi epäuskoisille. [2]
”Vedotakseen uskoviin ja epäuskoisiin” ja ”johdattaakseen heitä ”Jumalan läsnäoloon” Esiintulevan Kirkon johtajat mainostavat useita innovatiivisia ideoita. Kimball omistaa osan kirjastaan näille ideoille, joista muutamat sisältävät seuraavaa: “Overcoming the Fear of Multi-sensory Worship and Teaching (Moniaistillisen palvonnan ja opetuksen pelon voittaminen)” [3] “Creating Experiential Multi-sensory Worship Gatherings (Kokemuksellisten moniaistillisten ylistyskokousten luominen)” [4]

Huomaa ”moniaistillisen” korostaminen. Mitä se tarkoittaa?

Yksi on varmaa. Et löydä sitä Raamatusta.

Esiintuleva Kirkko on pyyhkinyt kuin tsunami kaikkialla maailmassa ja jatkaa iskemistään jokaisen mantereen rannoille. Vaikka jotkut ovat yrittäneet muuttaa käsitteitä (esiintuleva, edistyksellinen, autenttinen jne.), niin mikään ei ole muuttunut, mitä tulee uskomuksiin tämän esiintulevan hengellisyyden takana. Toukokuun 21. päivänä 2006 pastori Chuck Smith huolestuneena, että Esiintuleva Kirkko oli valtaamassa Calvary Chapel -liikkeen, lähetti kirjeen nimellä ”Kirkkoherralta Kirkkoherroille” kaikille Calvary Chapel -liikkeen pastoreille todeten, että Calvary Chapel ei hyväksy Esiintulevaa Kirkkoa. Eikä vain sitä, vaan hän pyysi jokaista pastoria, joka hyväksyy liikkeen, jättämään Calvary Chapel'in. Tämä kirje, joka ei enää ole Calvary Chapel'in sivustolla, on saatavana seuraavasta linkistä:

http://www.lighthousetrailsresearch.com/PastorChuck_parsontoparson[1].pdf

Nyt näyttää, että Chuck Smith’in vuonna 2006 lähettämä julistus on kaikunut kuuroille korville. Esimerkiksi kesällä 2012 Englannin Cornwall'issa Calvary Chapel Costa Mesa'n sponsoroima jokavuotinen UK:n tapahtuma “Creationfest” edisti ”strobe-light” -ylistystä, joka on Esiintulevan Kirkon menetelmä. Näet todisteet tästä linkistä:

http://www.youtube.com/watch?v=CeMGn8AFpQo

Joten uhmaako Calvary Chapel -johtajien uusi sukupolvi, joka etsii uusia innovatiivisia menetelmiä postmodernin sukupolven saavuttamiseksi, Chuck Smith'iä ja seuraa Esiintulevan Kirkon opetuksia käyttäen Esiintulevan Kirkon moniaistillisia kokemuksia manipuloimaan nuoria uskomaan, että he pääsevät lähemmäksi Jumalaa?

Se nähdään aikanaan, mutta nyt, ellei jotakin tehdä pian, näyttää, että tämä on se suunta, johon ainakin osa liikettä voidaan johtaa.

Olen Roger Oakland. Tämä on ollut raamatullinen näkökulma ajan ymmärtämiseksi.

Suomentajan kommentti:
Roger Oakland väittää: ”Esiintuleva Kirkko on pyyhkinyt kuin tsunami kaikkialla maailmassa ja jatkaa iskemistään jokaisen mantereen rannoille.” Eihän meillä Suomessa ole mitään Esiintulevaa Kirkkoa! Ei sillä nimellä, mutta oleellista siinä ovat aistilliset kokemukset ja kokemusvetoinen kristinusko ja on selvää, että sellainen on meilläkin lisääntynyt räjähdysmäisesti. Luin Marko Selkomaan kirjan Askeleet yliluonnolliseen, joka on selvää (aistillista) kokemusvetoisuutta ja okkultismia. Todisteeksi tämän postin liitteeksi laitan kirjasta luvun 6, ”Tulta.”

Lue Selkomaasta: http://nokialainen.blogspot.fi/2013/04/fuego-ala-marko-selkomaa-poiminto-hanen.html

[1] Dan Kimball, pages 13-14.
[2] Michael Slaughter, Unlearning Church: Just When You Thought You Had Leadership All Figured Out, p. 38-39
[3] Dan Kimball p. 127
[4] Ibid p. 155

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com