Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 7. toukokuuta 2015

Bill Johnson/Bethel/Hillsong/UTURN/New Age – eksyttävää kamaa!

Seuraavassa tuore Samuel Korhosen lähettämä sähköpostiviesti lukijoilleen pian alkavasta UTURN -nuorisokonferenssista Keravalla, joka on kristilliseen termistöön verhottua New Age -propagandaa ihmisten eksyttämiseksi pois Raamatun totuudesta. Liitteeksi viestiinsä Samuel suomensi paljastavan artikkelin Kalifornian Redding'in Bethel-seurakunnan julistustoiminnan yhtymäkohdista New Age -uskontoon johtajansa Bill Johnson'in johdolla. Liite-artikkeli on heti Samuelin kirjeen jälkeen.

------------------------

Lähettäjä: ”Samuel Korhonen” <smlkorhonen@gmail.com>
Päivä: 4. toukokuuta 2015 12:04
Vastaanottaja: ”undisclosed-recipients”
Aihe: Bill Johnson/Bethel/Hillsong/UTURN/New Age

Bill Johnson/Bethel/Hillsong/UTURN/New Age
 
Shalom!

Näyttää, että okkultisti Alice Bailey'n profetia kristillisten seurakuntien synteesistä New Age'iin toteutuu hyvää vauhtia. Aasi oli suomentamassa liitteenä olevaa artikkelia (Bethel -seurakunnan johtajan Bill Johnson'in New Age -taipumukset), kun tuli järkyttävä Usko-TV:n uutiskirje, jossa luki mm. seuraavaa:
 
Uturn konferenssi – We Are One

Keravan helluntaiseurakunta järjestää perinteiseksi muodostuneen nuorisokonferenssin toukokuun 15.–16. päivä. Tapahtumassa toimii pääpuhujana Hillsong-seurakunnan Dan Blythe ja ylistyksestä vastaa Bethel-seurakunnasta Stephanie McCabe bändinsä kanssa. Mukana myös mm. Mikaveli, Jyri Uurtimo, Saara & Rodrigo Campos, Henna Saarinen...

Huomaa konferenssin motto: We Are One (Olemme yksi) – täsmälleen sama kuin New Age'ssa!!




 

On toivottavaa, että mahdollisimman moni lähettäisi näitä posteja eteenpäin totuuden edistämiseksi, koska suuri eksytys on jo suuressa määrin vallannut Suomen Siionin.

Bileamin Aasi (Samuel Korhonen)

--------------------------------------------

http://www.lighthousetrails.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=LTP&Product_Code=BKT-JL-BTH
Bethel -seurakunnan johtajan Bill Johnson'in New Age -taipumukset

The New Age Propensities of Bethel Church’s Bill Johnson


By John Lanagan

Siihen aikaan en voinut löytää ainuttakaan kristillistä johtajaa, jolla olisi ollut samanlainen mielenkiinto tutkia olisiko New Age'iin kätketty totuuksia. Nyt alamme kuulla yhä enemmän ilmoitusta, joka on linjassa sen kanssa, mitä uusiaikalaiset ovat sanoneet kaiken aikaa ja kuulemme yhä enemmän opetusta kristityistä, jotka ”ottavat New Age'ltä takaisin totuuksia”, jotka todellisuudessa kuuluvat Jumalan Valtakunnan kansalaisille. (1) – Ellyn Davis, kirjan, The Physics of Heaven, yksi kirjoittaja.

Kalifornian Redding'in Bethel -seurakunnasta on tullut yksi Pohjois-Amerikan suurimmista evankelikaalisista seurakunnista. Monet ihmiset kaikkialta maailmasta matkustavat Redding'iin osallistumaan Bethel'in yliluonnollisen palvelutyön kouluun (Bethel School of Supernatural Ministry) ja C. Peter Wagner (liikkeen New Apostolic Reformation ”perustaja”) on kutsunut Bethel'in johtavaa pastoria, Bill Johnson'ia, ”apostoliksi”. Ottaen huomioon tuon tittelin ja väitteet seurakunnan verkkosivustolla, että Bethel'illä on ”globaali vaikutus herätyksen lähteenä ja varustamiskeskuksena” (2), on tarkoituksenmukaista ja velvollisuuskin tarkastella Johnson'ia ja päättää, onko hän todella Jumalan lähettämä apostoli Kristuksen ruumiille.

Hiljattain ilmestynyt kirja, The Physics of Heaven, jota Bill Johnson avusti ja jonka yksi kirjoittaja oli hänen henkilökohtainen assistenttinsa, paljastaa hyvin erilaisen kuvan, kuin se, jonka Raamattu antaa apostoleista. Näyttää, että ennemmin kuin Jumalan antamana apostolina, Bill Johnson'illa ehkä on aikomus palvella välineenä, joka kuljettaa New Age'in ja kvanttihengellisyyden (quantum spirituality) syvälle Kristuksen ruumiiseen.

New Age -ideat eivät ole mitään uutta Bethel'in johtajalle. Vuonna 2006 kirjassa nimeltä Dreaming with God (Unelmointia Jumalan kanssa), Johnson kirjoittaa viitatessaan erääseen New Age'iin liittyvään käytäntöön:

Monet näkyvät pastorit ja konferenssipuhujat lisäävät polttoainetta pelon tuleen olettamalla, että koska New Age edistää sitä, sen alkuperä täytyy olla paholaisesta. Minusta tuollainen perustelu on vähintäänkin heikko. Jos seuraamme tuota ajattelun linjaa, annamme jatkuvasti paholaiselle työkalut, jotka Jumala on antanut meille menestykseksi elämässä ja palvelutyössä. (3)

Pysähdy ja ajattele, mitä tässä sanotaan: ”työkalut, jotka Jumala on antanut meille” joutuivat jotenkin New Age'iin? Kuinka näin kävi? Mistä työkaluista hän puhuu? Miksi tunnustava kristitty sanoisi jotakin tällaista? New Age'n opetus on täysin vastakkainen Jumalan Sanalle. Ehdottaa, että New Age'n käytännöt ovat todella kaapattuja kristinuskon totuuksia, on täysin mieletöntä.

Tutkija Ray Yungen selittää New Age -ajattelun pohjaa:

Kaikki olemassaoleva, näkyvä tai näkymätön, koostuu energiasta – värähtelevän energian pienhiukkasista, atomeista, molekyyleistä, protoneista jne. Kaikki on energiaa. He uskovat, että energia on Jumala ja siksi kaikki on Jumalaa. He uskovat, että koska me olemme osa tätä ”Jumala-energiaa”, niin myös me olemme Jumala. Jumalaa ei nähdä Olentona, joka asuu taivaassa, vaan itse universumina. (4)

Bill Johnson ja Bethel Church käyttävät merkittävää vaikutusvaltaa Kristuksen ruumiissa ja mitä tahansa polkua Bethel ja sen johtajat matkaavat, se on polku, jota monet seuraavat. Meidän on kiinnitettävä huomiota, mitä siellä tapahtuu, käyttäen erottamista ja jumalista viisautta.

Vaikka Bill Johnson'in lähestymistapa rukoukseen ja palvontaan ja äärimmäinen merkkien ja ihmeiden korostus on huolettanut monia, niin vasta vuonna 2012 ilmestynyt kirja nimeltä, The Physics of Heaven, (jossa Johnson on yksi 11 avustajasta) osoittaa todellisen suunnan, johon Johnson ja Bethel ovat menossa.

Johnson'in oman panoksen lisäksi kirjaan hänen henkilökohtainen avustajansa, Judy Franklin, on kirjan yksi kirjoittaja (yksi kokonainen luku) ja esipuheen kirjaan, The Physics of Heaven, on kirjoittanut Kris Vallotton, Bethel'in vanhempi apulaisjohtaja. Vallotton mainostaa avustajia ”näkijöinä”. (5) Banning Liebscher, Bethel'in Jeesus-kulttuurin ohjaaja, lisää kiitoksensa. (6) Bill Johnson'in vaimolla, Beni Johnson'illa, on myös luku kirjassa. Näin ollen kirjalla, The Physics of Heaven, kiistämättä on Bethel'in johtajien hyväksyntä.

Mitä sitten kirja, The Physics of Heaven, paljastaa?

Jumalan seuraava teko?

Ellyn Davis, yksi kirjan, The Physics of Heaven, kirjoittajista sanoo näin:

[Kirjan avustajat] ovat kaikki sitä mieltä, että Jumalan seuraava teko aiheuttaa muutoksen syvimmällä tasolla käsityksessä siitä, keitä me olemme – ehkä juuri sillä ”värähdyksellisellä tasolla,” jota New Age -liike on tutkinut. He kaikki ovat myös yhtä mieltä, että New Age'ssä on kätkettynä kallisarvoisia totuuksia, jotka kuuluvat meille kristittyinä ja ne täytyy vetää pois arvottomilta. (7)

Avustaja Jonathan Welton lisää:

Olen löytänyt kautta Raamatun ainakin 75 esimerkkiä asioista, jotka New Age on väärentänyt, kuten henkioppaat, transsitilat, meditoiminen, aurat, voimaesineet, selvänäkeminen, selväkuuleminen ym. Nämä itseasiassa kuuluvat seurakunnalle, mutta ne on varastettu ja ovelasti paketoitu uudelleen. (8)

Welton uskoo:

Meidän on alettava käyttää [New Age'in] väärennöksiä tienviittoina. Joka kerran, kun väärennös tulee esiin, ota se Herran tarjomana tilaisuutena sinulle vaatia takaisin . . . seurakunnan varastettu omaisuus. (9)

Tämä on kuin ottaisi pullon, jossa on varoitus ”Myrkkyä!” ja laittaisi siihen uuden etiketin ”Hunajaa.” Kontemplatiivinen rukous, joka on pohjimmiltaan itämaista/New Age -mietiskelyä kristillisellä terminologialla naamioituna, tuli seurakuntaan juuri näin.

Yksi kirjoittajista, Ellyn Davis, väittää:

Ei niin, että olisin halunnut tulla uusiaikalaiseksi, halusin vain tutkia, josko he olisivat paljastaneet joitakin totuuksia, joita seurakunnalla ei ollut. (10)

Davis yrittää sitten oikeuttaa kantansa väittämällä, että paljon hänen löytämästään ”ilmensi raamatullisia periaatteita” ja ”voitiin perustella Raamatulla”. (11)

Vastoin tällaista ajattelutapaa Raamattu kehottaa meitä:

...älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin, vaan päinvastoin nuhdelkaakin niistä (Ef. 5:11)

Vertaa Davis'in halua ottaa näytteitä New Age -viisaudesta vasta pelastuneiden päättäväisyyteen Apt. 19. luvussa: Nämä pyhät erottautuivat okkultismista; he eivät tutkineet okkulttisia kirjojaan vielä viimeisen kerran, että olisiko niissä joitakin ”totuuksia.” Epäpyhät kirjat koottiin ja tuikattiin tuleen:

Ja useat niistä, jotka olivat taikuutta harjoittaneet, kantoivat kirjansa kokoon ja polttivat ne kaikkien nähden; ja kun niiden arvo laskettiin yhteen, huomattiin sen olevan viisikymmentä tuhatta hopearahaa. (Apt. 19:19)

Näiden uusien uskovien teko sai evankeliumin leviämään.

Näin Herran sana voimallisesti kasvoi ja vahvistui. (Apt. 19:20)

Vailla peruserottamista koskien sekaantumista New Age'iin, yksi kirjoittaja, Bethel'in porukka ja muut avustajat, ovat tehneet suuren karhunpalveluksen Kristuksen ruumiille. Nimenomaan Bethel'in väelle on mahdollista tehdä eniten vahinkoa, johtuen heidän suosiostaan ja näkyvyydestään (Tämä suosio ja näkyvyys yltää Suomeenkin TV7:n kautta, jonka suosikkeihin Bethel'in väki näyttää kuuluvan. TV7 on myös julkaissut Bethel'in kirjallisuutta. Suom. huom.)

Bill Johnson’in näkemys Raamatusta voi antaa meille vihjeen siitä, kuinka hän päätyi houkutelluksi Raamatun ulkopuolisiin suuntauksiin. Johnson'in mukaan:
Ne, jotka tuntevat olonsa turvalliseksi johtuen älyllisestä raamattukäsityksestään, nauttivat väärästä turvallisuuden tunteesta. Kukaan meistä ei täysin käsitä Raamattua, mutta meillä kaikilla on Pyhä Henki. Hän on meidän yhteinen nimittäjämme, joka aina johtaa meitä totuuteen. Mutta Häntä seuratessamme meidän täytyy olla valmiita seuraamaan kartan ulkopuolelle – menemään yli sen, mitä tiedämme. (12)
Tämä on vaarallista ajattelua. Raamattu on meidän karttamme. Mennä ”yli sen, mitä tiedämme”, on mennä yli Raamatun reunaehtojen.

Kuinka makeat ovat minulle sinun lupauksesi! Ne ovat hunajaa makeammat minun suussani. Sinun asetuksistasi minä saan ymmärrystä; sentähden minä vihaan kaikkia valheen teitä. Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. (Ps. 119:103-105)

Kirja, The Physics of Heaven, havainnollistaa kuinka väärä seurakunta tulee muodostumaan – tai vielä tarkemmin, kuinka se on muodostumassa. New Age -käytännöt tulevat yhä hyväksytymmiksi Kristuksen ruumiissa. Nämä käytännöt esitetään lunastettuina (redeemed), eli alkuperältään kristillisinä. Seurakunta kumotaan ja turmellaan – käännetään kohti itämaista/New Age/kvanttimystiikkaa. Kieli, sanasto ja ulkoiset puitteet (trappings) voivat jopa jäädä pohjimmiltaan ”kristillisiksi” – mutta Raamatun Kristuksen hyväksyminen vähenee.

Silta New Age'iin?

Bill Johnson'illa on mielenkiintoinen opetus Kristuksesta, joka voidaan nähdä siltana kahden uskomussysteemin – New Age'in ja raamatullisen kristinuskon välillä. Johnson uskoo opetukseen, josta käytetään nimeä kenosis, epäsovinnainen harhaoppinen uskomus, että lihaksi tullut Kristus asetti sivuun jumalalliset ominaisuutensa ja vaelsi maan päällä täydellisesti rajoitettuna inhimillisenä ihmisenä. (13) Johnson'in mukaan Kristus ”teki ihmeitä ja merkkejä ihmisenä, jolla oli oikea suhde Jumalaan . . . ei Jumalana. Jos Hän olisi tehnyt ihmeitä, koska oli Jumala, ne olisivat meille mahdottomia, mutta jos Hän teki niitä ihmisenä, niin velvollisuuteni on tavoitella Hänen elämäntapaansa. Tämän yksinkertaisen totuuden takaisinvaltaaminen muuttaa kaiken.” (14)

Toisin sanoen Bill Johnson uskoo, että Jeesuksen tekemät ihmeet tapahtuivat, koska Hänellä ihmisenä ja ainoastaan ihmisenä, oli pääsy Pyhän Hengen voimaan. Siksi Johnson opettaa, että kristittyjen pitäisi pystyä tekemään suuria ihmeitä ja parantamisia johtuen omasta suhteestaan Pyhään Henkeen.

Siten Johnson'in kenosis-oppi palvelee Raamatun Kristuksen alentamista ja ihmisen korottamista. Kuten eräs apologisti huomauttaa:

Jeesus ei enää ole ainutlaatuinen, vaan ainoastaan erityinen valaistu, joka tulevaisuudessa voi näyttää tietä monille samanlaisille vaiaistuneille. Näin meillä on New Age -Kristus. (15)

Kenosis tulee jakeen Fil. 2:7 virheellisestä ymmärtämisestä. Sen todistaa vääräksi se yksinkertainen tosiasia, että Kristus ei ainoastaan luonut maailmankaikkeutta, vaan Hän pitää sen koossa. Jos Kristus olisi luopunut jumalallisesta vallastaan ja ominaisuuksistaan ja toiminut ainoastaan ihmisenä ylösnousemukseen saakka, niin koko luomakunta olisi hajonnut! (Kol. 1:17). Sitäpaitsi kun Jeesus sanoi, "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ennenkuin Aabraham syntyi, minä olen" (Joh. 8:58), niin Hän esitti painokkaan lausunnon sanoen olevansa sekä Jumala että ihminen – preesensissä!

Toinen helluntai ja kvanttivärähtelyjä

Bill Johnson edelleen uskoo, että valitut lopunajan kristityt varustetaan suurella voimalla tekemään ihmeitä, parantamisia ja merkkejä. Nämä supervoimalliset kristityt – Elia-sukupolvi – tuovat muka ennennäkemättömän herätyksen. Johnson sanoo:

On muodostumassa sukupolvi . . . joka vaeltaa voitelussa, jota ihmiskunta, opetuslapset mukaanlukien, ei milloinkaan ennen ole tuntenut. (16)

Vuonna 2014 Johnson osallistui Empowered 21 -konferenssiin, sellaisten kristittyjen kokooontumiseen, jotka ovat varmoja, että ”Toinen Helluntai” on tulossa vuoden 2033 vaiheilla. (17) Bethel -seurakunnan, Uuden Apostolisen Uskonpuhdistuksen (New Apostolic Reformation = NAR) apostolien ynnä muiden vaikutuksen kautta suuri osa seurakuntaa uskoo nyt, että on tulossa yliluonnollinen lopunajan tapahtuma, suuren voiman vuodatus. Tämä oletettu tapahtuma ei ole tempaus. Kuten kirjan, The Physics of Heaven, yksi kirjoittaja ja Johnson'in henkilökohtainen avustaja Judy Franklin toteaa:

Suurin virhe, minkä voisimme koskaan tehdä, on luulla, että tämä maailma on käymässä niin pahaksi, että Hän tempaa meidät pois nopeasti, ennenkuin kaikki kuolemme. (18)

Tämä ei . . . osoita maailmalle, kuinka voimakkaita me olemme, koska Jumala on antanut meille Hänen voimansa. (19)

Monet tässä leirissä ovat dominionisteja. Heidän käsityksensä on, että Aadam ja Eeva menettivät maan hallinnan Saatanalle, ylösnoussut Kristus määräsi seurakunnan ottamaan sen takaisin ja Kristus joko ei voi palata, tai ei palaa, ennenkuin seurakunta on suorittanut tehtävänsä. Jos et ole löytänyt tätä teologiaa Raamatusta, se johtuu siitä, ettei sitä ole siellä.

Tri. Orrel Steinkamp toteaa:

Tämä hallintamentaliteetti on keksinyt jättiläismäisen lopunajan herätyksen, joka lakaisee koko maan vanavedessään. . . .Voittajien porukka suuremman seurakunnan ulkopuolelta alistaa kaikki asiat ja on niin puettu yliluonnollisella voimalla, että alkuseurakunnan apostolit kadehtivat myöhemmän ajan apostoleja. (20)

Kvantti-ääniä?

Ajattele tämän valossa, kuinka kirja,
The Physics of Heaven, kuvailee, mitä Jumala muka aikoo tehdä. Kirjan teema on, että Jumala voi jotenkin suoda uskomattoman voiman uskovalle värähtelyjen / äänien / taajuuksien / energioiden kautta äänen ollessa mainittu useita kertoja kaikkialla kirjassa:

Tämä kirja on vasta edeltäjä sille ilmoitukselle, jonka Jumala aikoo antaa meille vapauttaessaan uuden muuttavan äänen. (21)

Puhumme 10-kertaisesta voimasta, kuin mikä vapautettiin helluntaina. (22) Ääni, jonka Jumala haluaa vapauttaa, ajaa uskonnon seurakunnasta ja tuo totuuden. (23)

Me epäilemme, että Jumala on yltämässä johonkin uuteen – johonkin, joka muuttaa meidät identiteettimme syvimmällä tasolla ja sen tuo ”äänen” tai ”värähtelyn” uusi muoto. (24)

Tämä tuleva uusi ääni. . . voi muuttaa DNA:n niin että kasvamme geneettisesti. Sinun genetiikkasi on sama kuin Hänellä oli. Meidän genetiikkamme tuli Isästä meidän hengessämme. Meistä tulee kuin instrumentteja, joita viritetään ja joissa genetiikkamme linjataan Isän genetiikkaan sopusoinnussa Hänen kanssansa. (25)

Entäpä, jos todella on ”hyvää värähtelyä,” jonka Jumala on upottanut kaikkeen luomaansa ja meidän on vain oltava avoimia kokemaan sitä? (26)

Me kiinnostuimme sellaisista oudoista ja ihmeellisistä ilmiöistä kuin energia, taajuudet, värähtelyt ja kvanttifysiikka. (27)

Se, mitä kirja, The Physics of Heaven, tekee, on, että se muuttaa Jumalan enemmän kosmiseksi kvanttivoimaksi, joka kyllästää kaiken, kuin että Hän olisi Luoja, joka on erillinen luomakunnastaan, kuten Raamattu sanoo (esim. Room. 1:25; Jes. 42:8; 46:9). Uusiaikalaiset puhuvat usein äänistä ja värähtelyistä merkkeinä tästä ”jumala”-voimasta. Okkultistinen ”profetissa” Alice Bailey sanoo:

On ryhmä inhimillisiä olentoja tulemassa yhteen nyt . . . joiden päälle on laskettu ihmiskunnan johdattamisen taakka. He ovat käynnistämässä liikkeitä, joilla on heissä uusi värähtely; he puhuvat asioita, jotka ovat sävyltään yleismaailmallisia; he ilmaisevat periaatteita, jotka ovat kosmisia. (28)

Se, että kirjan avustajat uskovat uusiaikalaisten ehkä ymmärtävän tapaa, jolla väitetty ”Jumalan uusi teko” voisi tulla esiin, on karmeaa. Onko sattumaa, että myös New Age -johtaja Barbara Marx Hubbard ennustaa hyvin merkittävän hengellisen muutoksen tulemista?

Hubbard ennustaa, että tulee ”planetaarinen Helluntai,” joka merkitsee, että ”uskontojen erimielisyydet ovat ohi” (29), Hän selittää:

Tiedämme silloin, että Jumala on meissä. . . . Jos kaikki, jotka tuntevat, että olemme yhdistetyt toisiimme, luontoon ja Jumalaan, liittyvät planetaariseen Helluntaihin, niin me muutumme tässä elämässä. Minä uskon rauhanomaiseen toiseen tulemukseen. (30)

Väärä ”kristus”, joka kommunikoi Hubbard'in kanssa vuosikymmeniä, paljasti, että tämä Planetaarinen Helluntai hetkessä muuttaa useimmat ihmiset (ei kuitenkaan kristittyjä ja niitä, jotka eivät usko Jumalan olevan jokaisessa) kehittyneeksi roduksi.

Entä jos ”Jumalan seuraava teko” (31), jota kirja, The Physics of Heaven, odottaa ja New Age'in ”Planetaarinen Helluntai” ovatkin sama tapahtuma? Voisiko olla niin, että he odottavat samaa ”kristusta” suorittamaan tämän ”värähdyksellisen” muutoksen ihmiskunnassa? Onko se mahdollista? Voisiko tämä olla se epäpyhä petos, josta Raamattu meitä varoittaa?

Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. (Mt. 24:23-24)

Entinen uusiaikalainen Warren B. Smith varoitti tästä vuosia sitten:

Joutuuko seurakunta odottaessaan vain herätystä ja oikean Kristuksen paluuta sen yhden pettämäksi, joka tulee Kristuksen nimessä teeskennellen olevansa Hän? Luuleeko seurakunta yllätettynä väärän Kristuksen ”Planetaarista Helluntaita” suureksi 'Jumalan teoksi', jota heidän on käsketty odottaa? (32)

Bethel ja kontemplatiivinen rukous

Jotkut voivat kysyä, että mikä saisi evankelikaalisen seurakunnan vastaanottavaksi New Age'n ideoille ja käsitteille? Johnson'ille ja Bethel'ille, kuten niin monille tämän päivän kristillisille johtajille ja seurakunnille, kontemplatiivinen rukous on näytellyt merkittävää roolia ihmisten ”valmentamisessa” suuntaamaan kohti New Age'ä. Siinä on paljon ironiaa, kun sanotaan: ”Joka kerran, kun väärennös tulee ilmi, ota se Herran antamana tilaisuutena vaatia takaisin. . . seurakunnan varastettu omaisuus” (33) koska etupäässä näin kontemplatiivinen rukous on kiemurrellut Kristuksen ruumiiseen.

Kontemplatiivisuuden kannattajat, kuten Richard Foster, ovat vakuuttaneet kristityille, että itämainen ja New Age -mietiskely ovat itseasiassa oikean (s.o. kontemplatiivisen rukouksen) väärennöksiä. Kontemplatiivinen rukous esitetään muinaisena kristillisenä perinteenä.

Kontemplatiivinen rukous ei kuitenkaan ole rukousta lainkaan. Se on pohjimmiltaan ohuesti kristillisellä sanastolla verhottua itämaista/New Age -mietiskelyä. Kontemplatiivisen rukouksen päämäärä on pysäyttää ajatteluprosessi ja mennä sellaiseen, joka tunnetaan hiljaisuutena. Se tehdään toistamalla sanaa tai lausetta uudelleen ja uudelleen (tai keskittymällä hengittämiseen), kunnes sana menettää merkityksensä ja mieli tyhjenee.

Tässä tyhjiössä – hiljaisuudessa – monia ihania petoksia voi tapahtua: henkioppaita, nousevia mestareita, ykseyttä, onnellisuutta, vääriä ”kristuksia”. Kontemplatiivisen rukouksen kautta tapahtuva petos tuhoaa opillisen raittiuden ja lopulta jopa uskon.

Toisaalta, kun todella ”mietiskelemme” Jumalan Sanaa, niin mieli pysyy aktiivisena ja pohdimme, tai ajattelemme Jumalan Sanaa. Emme yritä pysäyttää aktiivista ajattelua mielemme tyhjentämiseksi, eli kuten Ray Yungen sanoo, panna mieltämme ”neutraalille” (34), jotta Jumala voisi muka täyttää sen.

Mikä on Bethel'in kanta kontemplatiiviseen rukoukseen? On runsaasti todisteita, että Bethel on omaksunut sen. Esimerkiksi Bill Johnson'in vaimo, Beni, valvoo Bethel'in esirukoilijoita ja rukoushuonetta (Prayer House). Beni'n kokoamassa kirjassa, luvussa, jonka hän kirjoitti rukouksesta otsikolla, “Mystics, Mystical Experiences, and Contemplative Prayer” hän sanoo, että luku on ”omistettu mystikoille, kontemplatiivisille, nykyisille ja niille, jotka ovat menneet ennen meitä.” (35)

Kuten kaikki sitoutuneet kontemplatiiviset, Beni uskoo, että: ”Kun kyseessä on rukous ja esirukous, niin sanat ovat tärkeitä, mutta eivät välttämättömiä.” (36)

Kontemplatiivisen rukouksen harjoittaminen muuttaa sen, kuinka ihminen ymmärtää hengellisiä asioita. Beni kirjoittaa:

Ohut paikka on paikka, jossa taivas ja maa ovat lähellä toisiaan. Näissä paikoissa on helpompaa kokea hengellinen maailma. (37)

Kuten Roger Oakland selittää kirjassaan, Faith Undone: the emerging church—a new reformation or an end-time deception (Uskon nollaus, suomeksi tästä), käsite ohut paikka ”sai alkunsa kelttiläisessä hengellisyydessä (s.o. kontemplatiivisuudessa) ja on sopusoinnussa panenteismin kanssa.” (38) Beni uskoo, että Oregon'in Ashland, osia Irlannista ja Arizona'n Sedona'n New Age -linnake ovat ohuita paikkoja. Hän väittää:

Kontemplatiivisessa rukouksessa huomaat, että ilmapiiri ympärilläsi tulee niin ohueksi, ettei siellä ole erotusta taivaan ja maan välillä. (39)

Ajattele seuraavaa Bill Johnson'in kuvausta mietiskelystä:

Mietiskelyllä on hiljainen sydän ja ”suunnattu” mieli. Pohtia jotakin sanaa (a word) uudelleen sydämessäsi pyrkimyksellä, joka kumpuaa kyselevästä lapsen sydämestä, se on mietiskelyä. (40)

On ironista, että juuri ennen neuvoa koskien sanan toistamista (”Pohtia jotakin sanaa uudelleen sydämessäsi”), Johnson toteaa:

Siinä, missä uskonnolliset kultit opettavat ihmisiä tyhjentämään mielensä mietiskelykeinona, Raamattu opettaa meitä täyttämään mielemme Jumalan sanalla. (41)

Johnson näennäisesti varoittaa mielen tyhjentämisestä ja sitten neuvoo kuinka suorittaa juuri se!

Kontemplatiivista rukousta on opetettu Bethel'issä myös luokissa.

Bonnie Johnson’in luokka, “The Secret Place (Salainen paikka)”, oli tarkoitettu ”neuvomaan ja aktivoimaan mietiskelyssä ja kontemplatiivisessa rukouksessa” painotuksella katoliseen mystikkoon Bernard Clairvaux'laiseen. (42) Hänen teoksensa, Union With God: A Study of Mystics, Meditation, & Miracles, on Bethel'in verkkokaupassa. (43)

Bethel’in Alabaster Prayer House (rukoushuone) on avoinna kellon ympäri. “Alabaster Prayer House ja ympäröivät puutarhat ovat hiljaisia ja rauhallisia paikkoja olla mietiskelevässä (contemplative) rukouksessa ja likoamisessa (soaking).” (44) Sen tarkoitus on, että ”ihmiset kohtaavat Jumalan läsnäolon.” (45)

Tätä rukoushuonetta ei kuvailla paikkana Raamatun tutkisteluun eikä anomiseen eikä hartauksiin. Se on tarkoitettu helpottamaan kontemplatiivista rukousta ja kontemplatiivinen rukous taas on helpottanut astumista New Age'iin.

Kvanttimuutos (A Quantum Transformation)

Epäilemättä Ellyn Davis ja Judy Franklin valitsivat kirjansa nimeksi, The Physics of Heaven, johtuen viehtymyksestään kvanttifysiikkaan ja kvanttimystiikkaan. Davis huomauttaa:

Kvanttifysiikka ehdottaa, että kaikki on ”värähtelyjä”, – värähtelevän energian kenttiä, mutta kvanttimystiikka väittää, että jopa ajatuksemme ja tunteemme levittävät värähtelyjä eli energioita. (46)

Voitaisiin sanoa, että kvanttihengellisyys eli kvanttimystiikka on kvanttifysiikan hengellinen tulkinta. New Age'n kannattajat hyväksyvät sen, koska tuntevat sen antavan oikeutusta uskolleen, että kaikki ei ole ainoastaan vuorovaikutukseen kytkettyä energiaa, vaan että kaikki on Jumalaa. Siten olemme kaikki Yksi. Kaikki on kytketty vuorovaikutukseen. Tietysti, jos tämä olisi totta, Ristiä ei tarvittaisi pelastuksen keinona ihmiskunnalle.

Judy Franklin on tullut siihen uskoon, että ”jos tämä maailma todella aikoo olla sitä, miksi se alussa luotiin, niin nyt, kun Jeesus on lunastanut kaiken, meidän on tiedettävä, mikä tämä voima on, tämä 'kvanttivalon meri,' joka kannattaa kaikkea. Ja mikä vielä tärkeämpää, meidän on tiedettävä, kuinka päästä siihen.” (47)

”Ellei olisi jotakin universaalia kytkeytyneisyyttä, niin miksi Jumala kohtelisi meitä 'kaikkina Aadamissa' tai 'kaikkina Kristuksessa?'” (48)

Warren Smith kuitenkin varoittaa:

New Age/Uusi hengellisyys toitottaa kvanttifysiikkaa ”tieteellisenä” pohjana väitteelleen, että Jumala ei ole ainoastaan tuonpuoleinen, vaan myös läsnäoleva – jokaisessa ja kaikessa. (49)

Kirjassa, The Physics of Heaven, sanotaan, että ”ääni täyttää maailmankaikkeuden jokaisen atomin.” (50) Tämä on eräänlainen naamioitu panenteismin maailmankuva ja se, mitä New Age opettaa. Esimerkiksi Matthew Fox, lainaten Pierre Teilhard de Chardin'ia, sanoo, että Jumala on ”pienimmässäkin atomissa.” (51) Uusiaikalaiset sanovat, että kvanttihengellisyyden kautta ihminen voi tiedostaa oman jumaluutensa ja nähdä ilmentävänsä ”kosmista kristusta” (kristus-tietoisuus).

Annette Capps, bestseller-kirjailija ja karismaattisen johtajan Charles Capps'in tytär on auttanut tuomaan kvanttihengellisyyttä seurakuntaan. Kirjoittamassaan kirjasessa nimeltä, Quantum Faith, hän sanoo:

Kun opiskelin kvanttifysiikan teorioita, mieleeni muistui isäni profetia . . . .”Jotkut asiat, jotka ovat vaatineet uskoa, eivät enää tule vaatimaan uskoa, sillä ne todistetaan tieteellisiksi faktoiksi.” (52)

Määritelmä ja käsitys ”Jumalasta” on muuttumassa monilla. Tämä on ollut vähittäistä, mutta on nyt kiihtymässä siihen pisteeseen, jossa Bethel Redding'in kellolampaat (ja muutkin) ovat myöntyväisiä New Age'in ”totuuksiin”.

Jumala ei ole kaikissa ihmisissä. Raamattu sanoo, että vain niillä, jotka tuntevat Kristuksen, on Jumala sisällään:

Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa. (Room. 8:9)

Jumala ei ole persoonaton energiavoima, eivätkä ihmiset ole ”Jumala” osana tätä energiavoimaa. Kvanttimystiikka ja New Age ovat täysin vastoin Raamattua.

Tiedostavatpa Bill Johnson ja Bethel Redding'in johtajat tekojensa seuraukset, tai ei, heidän osallisuutensa ja hyväksymisensä kirjalle, The Physics of Heaven, vaatii kysymään: Uhkaako Bethel palvella keihäänkärkenä noituustieteen synteesille johtamalla New Age'n/kvanttimystiikan Kristuksen ruumiiseen?

Kirjoittajasta: John Lanagan on tutkija ja kirjoittaja. Hän kirjoittaa uskovia koskevista kysymyksistä, jotka kääntävät heitä pois Jumalan Sanan totuudesta. Voit lukea lisää hänen työstään hänen blogistaan: http://mywordlikefire.com. Hän asuu vaimonsa kanssa Luoteis-USA:ssa.


Viitteet:

1. Ellyn Davis, The Physics of Heaven (Crossville, TN: Double Portion Publishing, Kindle Edition, 2013), Kindle location: 405.
 
2. Bethel Redding website, http://bethelredding.com/about.

3. Bill Johnson, Dreaming With God: Secrets to Redesigning Your World Through God’s Creative Flow (Shippensburg, PA: Destiny Image, 2006), p. 86.

4. Ray Yungen, For Many Shall Come In My Name (Eureka, MT: Lighthouse Trails Publishing, 2007), p. 17.

5. Kris Vallotton, The Physics of Heaven, op. cit., Kindle location: 96.

6. Ibid., Banning Liebscher, Kindle location: 85.

7. Ibid., Ellyn Davis, Kindle location: 447.

8. Ibid., Jonathan Welton, Kindle location: 808.

9. Ibid.

10. Ibid., Ellyn Davis, Kindle location: 392.

11. Ibid.

12. Bill Johnson, When Heaven Invades Earth: A Practical Guide to a Life of Miracles (Shippensburg, PA., Destiny Image Publishers Inc., 2003, Kindle edition), p. 1113.

13. Kenosis, Christology, and Bill Johnson, Crosswise Blog, http://notunlikelee.wordpress.com/2011/06/16/kenosis-christology-and-bill-johnson-part-ii.

14. Bill Johnson, When Heaven Invades Earth: A Practical Guide to a Life of Miracles, op. cit., Kindle location: 259.

15. Bob Dewaay, “An Invasion of Error” (Critical Issues Commentary, Issue 124 Jan.-Feb. 2013, http://www.cicministry.org/commentary/issue124.htm).

16. Bill Johnson, The Supernatural Power of a Transformed Mind: Access to a Life of Miracles (Shippensburg, PA: Destiny Image Publishers Inc., 2005, Kindle edition), Kindle location: 1959.

17. Chris Mitchell, “Spirit-Empowered Believers Praying For Second Pentecostal Outpouring” (Charisma, 4/1/14, http: empowered21.com/about).

18. Judy Franklin, The Physics of Heaven, op.cit., Kindle location: 202.

19. Ibid., Kindle location: 203.
 
20. Dr. Orrel Steinkamp, “Assessing Current Teachings, Issues, And Events With Scripture: A Second Pentecost?” (http://www.deceptioninthechurch.com/secondpentecost.html). Bileamin Aasin suomennos saatavissa.

21. Judy Franklin, The Physics of Heaven, op. cit., Kindle location: 188.

22. Ibid., Bob Jones, Kindle location: 522.

23. Ibid., Ray Hughes, Kindle location: 1125.

24. Ibid., Ellyn Davis, Judy Franklin, Kindle location: 471.

25. Ibid., Bob Jones, Kindle location: 534.

26. Ibid., Ellyn Davis, Kindle location: 860.

27. Ibid., Ellyn Davis, Judy Franklin, Kindle location: 470.

28. Alice Bailey & Djwhal Khul, “The Labors of Hercules—Labor XII,” Lecture by A.A.B.—1936, (Caux, Switzerland: Netnews Association and/or its suppliers, 2002), http://www.netnews.org, http://laluni.helloyou.ws/netnews/bk/hercules/herc1062.html.

29. “Barbara Marx Hubbard and the Armageddon Alternative” Brooks Alexander, SPC Vol. 19:2/3, 1995, p. 49.

30. Ibid.

31. The Physics of Heaven, op. cit., Kindle location: 447, 1462.

32. Warren B. Smith, False Christ Coming: Does Anybody Care? (Eureka, MT: Lighthouse Trails Publishing, 2010), pp. 119-120.

33. Jonathan Welton, The Physics of Heaven, op. cit., Kindle location: 808.

34. Ray Yungen, For Many Shall Come in My Name, op. cit., p. 19.

35. Compiled by Beni Johnson, Prayer Changes Things: Taking Your Prayer Life To The Next Level (Shippensburg, PA: Destiny Image Publishers, 2012), p. 51.

36. Ibid, p. 11.

37. Ibid, p. 65.

38. Roger Oakland, Faith Undone (Eureka, MT: Lighthouse Trails Publishing, 2007), p. 119.

39. Beni Johnson, Prayer Changes Things: Taking Your Prayer Life To The Next Level, op. cit., p. 65.

40. http://bjm.org/qa/how-do-i-receive-revelation; (#3).

41. Ibid.

42. The Secret Place, class, Bonnie Johnson http://bethelredding.com/get-involved/classes/secret-place.

43. https://shop.ibethel.org/products/union-with-god.

44. http://bethelredding.com/ministries/prayer-house.

45. Ibid.

46. Ellyn Davis, The Physics of Heaven, op. cit., Kindle location: 1742.

47. Ibid., Judy Franklin, Kindle location: 317.

48. Ibid., Kindle location: 1825.

49. Warren B. Smith, A “Wonderful” Deception (Magalia, CA: Mountain Stream Press, 2009), p. 167.

50. Larry Randolph, The Physics of Heaven, op. cit., Kindle Location: 1425.

51. Matthew Fox, The Coming of the Cosmic Christ, (San Francisco, CA: Harper & Row Publishers, 1988), p. 129.

52. Annette Capps, Quantum Faith (England, AR: Capps Publishing, 2003, 2007), p. 6.
 
To order copies of The New Age Propensities of Bethel Church’s Bill Johnson, click here. 

2 kommenttia:

  1. Erinomaiset oli tilaisuudet uturn konffassa Keravalla. Nuoria tuli paljon uskoon, hyvää opetusta ja Pyhän Hengen läsnäoloa. Tämä kirjoitus on surullista luettavaa ja ehkäpä vilpittömästi kirjoitettu, mutta lähtöisin veljien syyttäjältä, jonka ikivanhat toimintavat ovat valehtelu, pelottelu ja "oikea oppi", seurakunnan sisäpuolelta toimien pyrkimyksenä tuhota Elämä seurakunnassa. T.IO

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, että oikein uskoon..taitaa olla tulevaan maailmanuskontoon vihittyjä..

      Tarvii katsoa vain seuraavat videot, niin tajuaa mistä puusta Hillsong, jota niin matkitte, on veistetty.

      HILLSONG FALSE PROPHETS ILLUMINATI TEMPLES

      https://www.youtube.com/watch?v=am41xpM3Rps

      Truth Hurts, Lies Kill: Hillsong/Islam, The Pope/Copeland, Corrupt Christian Music!

      https://www.youtube.com/watch?v=0Pf8nRMtVkY

      Poista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com