Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 22. toukokuuta 2010

Danielin lopunajan profetiat

Tässä ajankohtainen artikkeli Danielin lopunajan profetioista kun liberaalikristillisyys yrittää vesittää Raamatun profetian sanan, joka toteutuu rutosti ajassamme. Esimerkkinä toteutuvista Danielin profetioista ovat Danielinkirjan luvut 2 ja 7, joissa kuvataan toisiaan seuraavia jumalattomia maailmanvaltoja ja nyt ollaan loppuhuipennuksen kynnyksellä kun viimeinen petovalta alkaa ottaa muotoaan kehittyvän Euroopan Unionin muodossa, josta lopulta tulee Euroopan Yhdysvallat. Tästä valtakunnasta nousee kymmenen sarvea tai kymmenen kuningasta, jotka muodostavat valtakunnan ytimen. Yhdestoista sarvi on pieni sarvi eli antikristus. Elämme aikoja, jolloin antikristuksen ilmestyminen on lähellä. Hän nousee pian käynnistyvän 3. maailmansodan tuhkasta, jolloin luodaan Uusi maailmanjärjestys (NWO). Nyt Eurooppa elää velkakriisissä ja tämän kaaoksen keskeltä nousee messiashahmo, joka armotta rankaisee höllää talouskuria pitäneitä euromaita. Tämän jälkeen muodostuu liittovaltion ydin. Tähän liittyen lopussa poiminta Cutting Edge Finland -sivuston vieraskirjan keskustelusta. Viestit on aikajärjestyksessä. Minä kirjoitan nimimerkillä Olli. Tämän seuraavan artikkelin suomentaja: Samuel Korhonen


Danielin lopunajan profetiat
The End Time Prophecies of Daniel

by Dr. David R. Reagan

Kun ajattelen Danielinkirjaa, mieleeni tulee aina kokemus, joka minulla oli vuonna 1983, kolme vuotta Lamb & Lion Ministries'in perustamisesta.

Se lähti käyntiin puhelinkeskustelusta erään henkilön kanssa Ft. Worth'in ja Dallas'in väliseltä kaupunkialueelta. Hän kertoi olevansa senaikaisen radio-ohjelmani säännöllinen kuuntelija. Hän tahtoi tietää haluaisinko tulla puhumaan Raamatun profetiasta hänen seurakuntaansa sunnuntai-iltana. Sanoin, että tulisin mielelläni, jos hänen pastorinsa kutsuisi minut.

“Siinä se ongelma onkin”, hän vastasi. “Pastorini näet ei pidä Raamatun tutkimuksista ja hän pitää parempana viihdettä sunnuntai-iltoina – kuten suosittuja laulajia ja tanssijoita. Ei tule olemaan helppoa puhua hänelle teidän kutsumisestanne, joten voisitteko antaa minulle jonkin repäisevän aiheen.”

“Repäisevä aihe” pulpahti heti mieleeni. “Annetaan sille nimi 'Entinen suuri planeetta Maan tulevaisuus.” (Noihin aikoihin oli ilmestynyt Hal Lindsey'n kuuluisa kirja “Maa entinen suuri planeetta.” Suom. huom.)

“Hei! Se on todella repäisevää”, hän vastasi. “Rukoilkaa, että onnistuisin suostuttelemaan hänet.”

Seuraavana päivänä iltapäivällä mies soitti minulle ja oli niin innoissaan, että tuskin olisi tarvinnut puhelinta. “Ylistys Herralle”, hän huusi. “Pastorini suostui kutsumaan teidät ilman, että meidän edes tarvitsi väitellä siitä. Minun tarvitsi vain mainita hänelle aihe ja hän sanoi 'Kutsu hänet!'”

Se, mitä mies ei tiennyt ja minkä me molemmat tulimme tietämään vasta myöhemmin esiintymiseni jälkeen, on, että kun pyyntö esitettiin pastorille, hän istui pöytänsä ääressä lukemassa kirjaa, jonka nimi oli "The Future of the Late Great Planet Earth (Entinen suuri planeetta Maan tulevaisuus)". Se oli kiukkuinen hyökkäys Hal Lindsey'tä vastaan ja se oli Raamatun profetian kieltäminen. Pastori luuli, että koska olin valinnut kirjan nimen esitykseni aiheeksi, olisin samalla kannalla, kuin kuin kirjan tekijä! (Jumalalla on suurenmoinen huumorintaju!)

Kun tuli aika minun puhua, minulta ei mennyt paljon aikaa havaita, että olin pulassa. Pastori esitteli minut “Raamatun profetian asiantuntijana, joka selittää teille, ettei Raamatussa ole sellaista asiaa kuin profetia ja osoittaa teille, miksi Hal Lindsey on hullu.” Ei tarvitse sanoa, että olin tyrmistynyt esittelyn vuoksi.

Nousin pönttöön, taputin pastoria olkapäähän ja kuiskasin: “Pelkään, että on tapahtunut kauhea erehdys. Minä näet uskon Raamatun profetiaan ja uskon, että Hal Lindsey on oikeassa. Pitäisiköhän minun unohtaa puhuminen ja mennä kotiin?”

Pastori mietti hetken ja sanoi sitten: “Ei, sinä jatkat ja puhut, mutta lyhyesti.”

Kämmenet hiessä ja suu kuivana nousin mikrofonin eteen ja sanoin: “Pyydän teitä avaamaan Raamattunne Apostolien Tekojen luvusta 2.” Halusin osoittaa heille, kuinka ensimmäinen koskaan saarnattu evankeliumin saarna – apostoli Pietarin saarna Helluntaina – oli Raamatun profetian tarkastelua alusta loppuun ja osoitti, kuinka Jeesus toteutti monia messiaanisia profetioita.

Ennenkuin aloin lukea Apostolien Tekojen toista lukua, katsoin yleisöön ja huomasin, ettei kenelläkään ollut Raamattua! Pyysin heitä avaamaan penkeissä olevat Raamatut. Eräs henkilö sanoi: “Meillä ei tässä seurakunnassa ole mitään penkkiraamattuja.” Pyysin sitten muutamia miehiä menemään rakennuksen koulutussiiven läpi ja keräämään Raamatut luokista. Heidän palattuaan yksi heistä ilmoitti: “Emme löydä yhtään Raamattua tästä kirkosta!”

Tuossa vaiheessa pastori ilmoitti, että hän voisi tuoda muutamia Raamattuja toimistostaan. Hän palasi mukanaan kuusi ja jakeli ne 200:lle läsnä olevalle.

Ja taas minä pyysin heitä avaamaan Apt. 2. Sivut alkoivat rapista – ja se jatkui ja jatkui, koska kukaan ei löytänyt Apostolien Tekoja! Niinpä tartuin tilaisuuteen tutustuttaa heitä Raamattuun. Selitin eron Vanhan ja Uuden Testamentin välillä. Osoitin, minkä tyyppisiä kirjoja on kummassakin testamentissa ja sitten johdin heidät löytämään Apostolien Teot.

Esitettyäni kantani Pietarin saarnasta Apt. 2. luvussa pyysin heitä avaamaan Vanhasta Testamentista Danielinkirjan. Äkkiä pastori nousi seisomaan ja sanoi: “Anteeksi, mutta minä en salli, että Danielinkirjaa luetaan tässä seurakunnassa.”

Kun kysyin, että miksi, hän vastasi: “Ette ilmeisesti ole valmistunut seminaarista, koska jos olisitte, niin tietäisitte sen tosiasian, että Daniel on petoskirja. Se kirjoitettiin profetian kaltaiseksi, mutta tosiasiassa se kirjoitettiin kauan siinä profetoitujen tapahtumien jälkeen.”

Olin tyrmistynyt, mutta päätin, etten antaisi nuhteen mennä ohi ilman vastausta. Aloin esittää perusteluja toinen toisensa jälkeen Danielin kelpoisuuden puolesta ja joka kerran pastori vain naurahti minulle halveksivasti. Lopulta kysyin: “Tahdotko, että menen kotiin?”

“En, älä vain lainaa Danielinkirjaa”, hän vastasi.

Seisoin siinä hetken, edelleen shokkitilassa. Sitten jatkoin pyytämällä seurakuntaa avaamaan 1. Moos. 3:15. “Haluan osoittaa teille aivan ensimmäisen messiaanisen profetian Raamatussa.” Mutta ennenkuin ehdin lukea sitä, pastori keskeytti minut jälleen.

Hän hyppäsi pystyyn ja sanoi: “Anteeksi, mutta en voi sallia teidän lukea tuota jaetta, koska tiedän, että aiotte väittää sen olevan profetia neitseellisestä syntymästä ja tässä seurakunnassa me emme usko neitseelliseen syntymään!”

Tämä kaikki tapahtui eräässä päälinjan protestanttisessa kirkkokunnassa.

Vihattu kirja

Pastorin asenne, jonka koin tuona iltana, on tavanomainen tämän päivän kristikunnassa. Daniel on Raamatun kiistellyin kirja. Liberaalit vihaavat sitä, koska eivät usko Kirjoitusten jumalalliseen innoitukseen ja Danielinkirja on suuri todistus siitä. Se johtuu siitä, että se sisältää muutamia Raamatun merkittävimpiä profetioita, profetioita, jotka ovat sisällöltään yksityiskohtaisia ja ajallisesti laajoja ulottuen Danielin ajasta Messiaan toisen tulemuksen päivään. Kuten eräs henkilö sen ilmaisi: “Daniel kirjoitti historiaa tarkemmin etukäteen, kuin kukaan on koskaan kirjoittanut jälkikäteen.”

Tehdäkseen kirjan epäilyttäväksi liberaalit ovat yrittäneet perustella, että sen kirjoitti joku, joka otti hänen henkilöllisyytensä, kauan Danielin ajan jälkeen. Tavallisesti he ajoittavat sen kirjoittamisen noin vuoteen 100 eKr. He ovat päättäneet ajoittaa sen kreikkalaisen tyrannin Antiokus Epifanes'in (175-164 eKr.), jälkeiseen aikaan. Syy tähän heidän päättäväisyyteensä on, koska Danielinkirja ennusti Antiokuksen hallinnon yksityiskohtaisesti, mukaanlukien ne hirmuteot, jotka hän suorittaisi juutalaisia vastaan.

Liberaalien yritykset tehdä kirjasta roskaa ovat kuitenkin olleet turhia. Yksi vahvimpia vastatodisteita on se tosiasia, että Danielinkirja kuului Heprealaisten Kirjoitusten Septuaginta -käännökseen. Se on meidän Vanhaksi Testamentiksi kutsumamme tekstin käännös hepreasta kreikaksi. Sen tekivät 70 hengen ryhmä heprealaisia oppineita Aleksandriassa Egyptissä noin vuonna 280 eKr – paljon ennen Antiokus Epifanes'in aikaa.

Myös Josefus, ensimmäisen vuosisadan juutalainen historioitsia, kertoo, että kun Aleksanteri Suuri tuli Jerusalemiin vuonna 333 eKr., niin ylimmäinen pappi näytti hänelle, missä hän ja hänen valtakuntansa oli ennustettu Danielinkirjassa ja hän oli niin vaikutettu, että jätti kaupungin hävittämättä.

Tärkein todistus kirjan autenttisuudesta löytyy kuitenkin Uudesta Testamentista jakeesta Matteus 24:15, jossa Jeesus itse lainaa Danielin profetioita ja siten henkilökohtaisesti tunnustaa kirjan luotettavuuden.

Merkittävä profeetta

Tarkastelkaamme lyhyesti, kuka tämä mies nimeltä Daniel oli. Vuonna 605 eKr. Nebukadnessar, Babylonin kuningas, valloitti Jerusalemin, Juudan valtion pääkaupungin. Hän vei pois Juudan kuninkaan Joojakimin ja asetti hänen tilalleen hänen 18-vuotiaan poikansa Joojakinin.

Kahdeksan vuotta myöhemmin, kun myös Joojakin kapinoi, Nebukadnessa hyökkäsi Juudaan uudelleen, valloitti Jerusalemin toisen kerran ja asetti Joojakinin tilalle hänen setänsä Sidkian. Kymmenen vuotta myöhemmin, kun Sidkia uusi kapinan, Nebukadnessar hyökkäsi kolmannen kerran ja päätti, että juutalaisten kapinoiminen riittää nyt. Ja niin vuonna 587 eKr. babylonialaiset hävittivät Jerusalemin täydellisesti mukaan lukien Salomon temppelin ja lopettivat kuninkaiden daavidilaisen sukulinjan.

Jokaisella niistä kolmesta kerrasta, kun Nebukadnessar hyökkäsi Juudaan ja valloitti Jerusalemin, hän palatessaan vei vankeja Babyloniin. Ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen vuonna 605 eKr. hän vei vain kourallisen juutalaisia vankeja. He olivat hallitsevan juutalaisen eliitin poikia ja yksi heistä oli Daniel (Daniel 1:3-4, 6-7).

Tähän aikaan Daniel oli vasta 15-vuotias, mutta hän erottautui heti hengellisesti kypsänä henkilönä kieltäytymällä saastuttamasta itseään non-kosher-ruualla, jota kuningas hänelle tarjosi. Samalla tavalla monia vuosia myöhemmin 82-vuoden iässä Daniel vaaransi henkensä kieltäytymällä tottelemasta Meedo-Persian kuninkaan Daarejavesin määräystä, ettei kukaan saanut 30 päivään rukoilla muuta jumalaa paitsi kuningasta itseään. Danielin kieltäytyminen noudattaa tätä käskyä sai aikaan sen, että kuningas heitätti hänet leijonien luolaan, mutta hänen henkensä säästyi Jumalan ihmeen kautta.

Läpi elämänsä Daniel oli uskon, rukouksen ja nuhteettoman hyveen mies. Eräs hänen aikalaisistaan, profeetta Hesekiel, viittaa häneen yhtenä kolmesta hurskaimmasta miehestä, mitä koskaan on elänyt, nimittäin Job, Nooa ja Daniel (Hes. 14:14). Enkeli Gabrielin vieraillessa hänen luonaan, josta kertoo Dan. 9:23, hänelle sanottiin: “Sinä olet otollinen.” Käsittelemme tässä yhtä Raamatun merkittävimmistä miehistä.

Nyt kun olemme tarkastelleet historiallista kontekstia ja miestä, jonka kautta Jumala puhui, niin tarkastelkaamme myös niitä profetioita, joita Jumala antoi hänelle lopun ajoista. Minä jaan ne neljään kategoriaan:

I. Pakanain ajat
II. Antikristuksen hirmuhallitus
III. Kristuksen voitto
IV. Herran paluun ajoitus


I. Pakanain ajat

Kaksi vuotta Danielin Babyloniin saapumisen jälkeen, hänen ollessa 17-vuotias, Jumala antoi Nebukadnessarille unen, joka suuresti ahdisti häntä. Kuningas vaati viisaita miehiä kertomaan hänelle kaksi asiaa— ensiksi, mitä hän oli unessa nähnyt ja toiseksi, mitä uni tarkoitti. On tarpeetonta sanoa, että viisaat miehet olivat ymmällä. Kuultuaan kuninkaan epätavallisesta vaatimuksesta hän kääntyi rukouksessa Jumalan puoleen etsien ilmoitusta sekä kuninkaan unesta että sen merkityksestä. Jumala vastasi ilmoittamalla nämä salaisuudet Danielille ja Daniel puolestaan vastasi Herralle kiitosvirrellä (Daniel 2:20-23):

"Daniel lausui ja sanoi: "Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima. Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen. Hän paljastaa syvät ja salatut asiat . . ."

Tämä psalmi on hyvin tärkeä, sillä se tiivistää koko Danielinkirjan teeman — nimittäin, että Jumala on kaikkivaltias, että Hänellä on päämäärä historiassa ja että Hänellä on viisaus ja voima järjestellä ihmisten ja kansojen asiat Hänen jumalallisen tahtonsa voitoksi.

Nebukadnessar antaa myöhemmin samanlaisen julistuksen Jumalan kaikkivaltiudesta koettuaan Jumalan kuritusta (Daniel 4:31-32):

"[Jumalan] valtakunta pysyy suvusta sukuun. Kaikki maan asukkaat ovat tyhjänveroiset; ja hän tekee, niinkuin hän tahtoo, taivaan joukoille ja maan asukkaille . . ."

Nebukadnessarin uni

Luvussa 2 alkaen jakeessa 31 Daniel alkaa paljastaa Nebukadnessarille sekä hänen untaan että sen selitystä. Hän kertoo kuninkaalle, että tämä näki unessaan mahtavan ja peljättävän patsaan, jonka pää oli kultaa, rinta hopeaa, lanteet vaskea ja jalat rautaa. Patsaan jalkaterät olivat rautaa ja savea. Hän muistutti kuningasta, että tämän ihaillessa patsasta ilmestyi äkkiä suuri kivi — kivi, jota ihmiskädet eivät olleet leikanneet. Tämä yliluonnollinen kivi iski äkkiä patsaan jalkoihin ja koko patsas tuhoutui. Sitten kivi kasvoi nopeasti suureksi vuoreksi, joka “täytti koko maan”.

Jakeessa 36 Daniel alkaa selittää tämän salaperäisen unen merkitystä ja se, mitä seuraa, on henkeäsalpaava pakanavaltojen yleiskatsaus Nebukadnessarin ajasta aina siihen asti, jota me nyt sanomme Messiaan toiseksi tulemukseksi. Daniel paljastaa, että patsaan osat edustavat valtakuntien sukkessiota:

1) Kultainen pää — Nebukadnessar ja hänen baylonialainen valtakuntansa.
2) Hopeainen rinta — Valtakunta, joka korvaa Babylonin ja jonka Daniel myöhemmin luvussa 8 tunnistaa Meedo-Persiaksi.
3) Vaskinen lantio — Sarjan seuraava valtio, jonka Daniel jälleen luvussa 8 tunnistaa Kreikaksi.
4) Rautaiset jalat — Sarjan neljäs valtio, jonka historiasta tiedämme olevan Rooma ja joka lopulta jakautui kahteen osaan.
5) Jalkaterät rautaa ja savea — Historian viimeinen pakanavaltakunta. Saven ja raudan epävakaa yhdistelmä viittaa valtioiden löysään liittoon, joka tulee olemaan vanhan Rooman valtakunnan alueella.
6) Yliluonnollinen kivi — Messiaan paluun symboli, joka tuhoaa vimeisen pakanavaltakunnan ja lopettaa pakanahallituksen perustamalla Jumalan valtakunnan maan päälle.


Pakanoiden hallinnan aika

Kuten näemme tämä profetia on hämmästyttävä laajuudessaan ulottuen tuhansia vuosia Babylonin valtakunnan ajasta Jeesuksen tuhatvuotisen hallituksen perustamiseen tämän maan päälle.

Se on ajan jakso, johon Raamattu viittaa “pakanain aikana” (Lk. 21:24). Se alkaa Juudan viimeisen kuninkaan Sidkian kaatumisella (586 eKr.) ja jatkuu kunnes Jeesus palaa ja uudelleen pystyttää Daavidin valtaistuimen Jerusalemiin.

Minusta on hyvin mielenkiintoista panna merkille, että tätä pakanoiden hallinnan kautta korostetaan Danielinkirjan kielessä. Luvun 2 jakeessa 4 kieli vaihtuu hepreasta arameaksi, joka oli tuohon aikaan pakanakansojen kieli ja teksti jatkuu arameaksi aina luvun 7 loppuun. Luvussa 8 se vaihtuu takaisin hepreaksi, koska painopiste vaihtuu tuossa vaiheessa pakanoiden ajoista juutalaisten lopulliseen kohtaloon.

Aika-aukko

Toinen merkittävä seikka, joka on huomioitava, on, että historiallisesta näkökulmastamme me voimme nähdä selvästi, että profetiassa on merkittävä aika-aukko, mikä on useinkin luonteenomaista Raamatun profetialle. Aukko on neljännen ja viidennen valtakunnan välissä. -- rautaisten jalkojen ja jalkaterien, jotka olivat saven ja raudan sekoitusta, välissä. Aukko on ilmeinen, koska historiassa ei ole pakanavaltakuntaa, joka vastaisi valtakuntaa raudasta ja savesta, jonka Daniel sanoo luvussa 7 olevan kymmenen valtion liitto, joka tulee yhteen elpyneenä Rooman valtakuntana.

Rooma lakkasi olemasta vuonna 476 jKr. Sen itäinen haara jatkui Bysantin valtakuntana aina vuoteen 1453. Vuosisatojen aikana on ollut monta yritystä palauttaa Rooman valtakunta, joista kaksi merkittävintä tapahtuivat Napoleonin ja Hitlerin toimesta. Kaikki yritykset kuitenkin epäonnistuivat aina toisen maailmansodan jälkimaininkeihin saakka, jolloin Euroopan johtajille valkeni, että heidän ainoa toivonsa Euroopan jälleenrakentamiseksi oli toimia yli valtiollisten rajojen ja alkaa tehdä yhteistyötä eorooppalaisen supervallan rakentamiseksi.

Tuo yritys on poikinut Euroopan Unionin, Rooman valtakunnan elpymisen, joka nykyisin käsittää 27 jäsenvaltiota, joista uskon, että ne lopulta jaetaan kymmeneksi hallintoalueeksi. [EU:n liittovaltio-ytimen tulee muodostamaan 10 vakaata euromaata. "Nokialainen" huom.]

Danielin uni

Tämä profetia maailmanvaltojen sukkessiosta uudelleenvahvistettiin Danielille 48 vuotta myöhemmin, kun Herra antoi hänelle unen. Se on kerrottu luvussa 7.

Daniel näki sarjan kauhistuttavia petoja, jotka nousivat merestä, joka symbolisoi pakanakansoja. Ensimmäinen peto oli leijona, jolla oli kotkan siivet. Toinen peto oli karhu, joka nostettiin kyljelleen ja jolla oli suussansa kolme luuta. Kolmas peto oli leopardi, jolla oli neljä päätä ja neljä siipeä. Neljäs oli peto, jota Daniel kuvaili, että se oli “kauhea, hirmuinen ja ylen väkevä”. Sillä oli suuret rautaiset hampaat ja kymmenen sarvea, Se, mitä Daniel näki tässä unessaan, oli sama maailmanvaltojen sukkessio, jonka Nebukadnessarkin näki unessaan. Ero on siinä, että Nebukadnessar näki ne ihmisen näkökulmasta jonakin suurenmoisena ja kunniakkaana. Danielille Jumala näyttää ne sellaisina, kuin itse ne näkee — ahnaina petoina.

Kun Daniel kauhuissaan tuijottaa viimeistä petoa, hän äkkiä huomaa, että eräs muu — “pieni sarvi” — nousee kymmenen sarven joukosta ja vetää niistä pois kolme juurineen. Tällä pienellä sarvella on ihmisen silmät ja suu, joka “herjaten puhuu”. Luvun 7 jakeessa 24 Danielille kerrotaan, että 10 sarvea edustavat kymmentä kuningasta ja että pieni sarvi alistaa niistä kolme ja alkaa sitten puhua rienauksia (blasphemies) Korkeinta Jumalaa vastaan. Tämä on
Antikristuksen, joka johtaa viimeistä pakanavaltakuntaa ja joka käsittää koko maailman, ensimmäinen esiintyminen Danielinkirjassa. Se tosiasia, että 10 sarven viimeinen valtakunta kasvaa neljännen pedon päästä, on selvä osoitus, että viimeinen pakanavaltakunta alkaa vanhan Rooman elpymisenä.


II. Antikristuksen terrori

Nämä jakeet tuovat meidät Danielin lopunajan profetioiden toiseen tärkeään teemaan— Antikristukseen ja hänen demoniseen hallintoonsa. Danielia voitaisiin sanoa Antikristuksen profeetaksi, koska hän antaa meille enemmän tietoa tästä tyrannista, kuin kukaan toinen profeetta, Ilmestyskirjan Johannes mukaanlukien.

Ottakaamme esim. luvun 7 jakeet 8, 20 ja 25. Profeetta kuvailee Antikristusta ylpeänä miehenä täynnä kerskailua, pilkkaajana, juutalaisten vainoojana ja sellaisena, joka muuttaa lain ja ajat. (Hän tietysti muuttaa länsimaisen lain, koska se perustuu Raamattuun ja hän muuttaa kalenterin, koska se on liitetty Jeesuksen syntymään.)

Meille kerrotaan edelleen, että hän vainoaa juutalaisia kolme ja puoli vuotta ja sitten, yht'äkkiä, hän ja hänen valtakuntansa tuhotaan.

Antikristuksen symboliset esikuvat

Lisää ymmärrystä Antikristuksen luonteesta ja menetelmistä voidaan löytää luvusta 8, jossa Daniel alkaa keskittyä häneen esittämällä sarjan Antikristuksen symbolisia esikuvia. Nämä symbolit esitettiin Danielille näyssä, joka annettiin hänelle kolme vuotta hänen luvussa 7 kerrotun petonäkynsä jälkeen. Jälleen kerran Daniel näki eläinten sukkession.

Ensimmäinen eläin oli oinas, jolla oli kaksi sarvea, toinen toista pitempi (jakeet 3-4). Enkeli Gabriel ilmoittaa Danielille, että tämä oinas edustaa Meedo-Persian valtakuntaa (jae 20). “Pitempi sarvi” edustaisi siten miestä joka tulisi hallitsemaan tätä valtakuntaa—nimittäin Dareios Suuri. Kaksi ominaisuutta, joita Daniel korostaa tässä miehessä ovat hänen voimakas tahtonsa ja hänen egonsa, kuten käy ilmi siitä, että se teki mitä tahtoi ja tuli suureksi (jae 4).

Seuraavaksi Daniel näkee urosvuohen (KJV: he goat), jolla on keskellä otsaa “uhkea” sarvi. Tämä vuohi liikkuu nopeasti ja hyökkää oinaan kimppuun tuhoten sen heti (jakeet 5-7). Gabriel selittää taas Danielille, että urosvuohi edustaa Kreikan valtakuntaa, joka tulee hävittämään Meedo-Persian (jae 21). “Uhkea sarvi” oli tietysti Aleksanteri Suuren symboli.

Danielin kuvaus Kreikan valtakunnasta painottaa sen armeijan voimaa ja sen voittojen nopeutta. Tämä sopii siihen tosiasiaan, että Ilmestyskirjan mukaan Antikristus valloittaa koko maailman kolmessa ja puolessa vuodessa. Toinen Danielin painottama seikka on uhkean sarven ego. Meille kerrotaan, että “kauris tuli ylen suureksi (RK-38)” (jae 8).

Daniel päättää kuvauksensa urosvuohesta kertomalla, että tämä uhkea sarvi särkyy ja tilalle tulee neljä muuta sarvea (jae 8). Tämä profetia toteutui historiassa, kun Aleksanteri Suuri kuoli äkkiä 33-vuotiaana ja hänen valtakuntansa jakautui neljäksi valtakunnaksi, joita johtivat hänen neljä kenraaliaan.

Luvun 8 jae 9 tuo meidät kolmanteen Antikristuksen symboliseen esikuvaan. Palaten luvun 7 terminologiaan Daniel kutsuu tätä yksilöä “pieneksi sarveksi”. Hän sanoo, että se nousee yhdestä neljäksi jakautuneen Aleksanterin valtakunnan osasta ja että se siirtyy kohti “ihanaa maata”, joka on Israel. Tämä henkilö osoittautui olevan kreikkalainen tyranni, joka nousi hallitsemaan Aleksanterin valtakunnan Seleukidian aluetta, joka käsitti Syyrian ja Israelin. Hän oli hullu mies, joka piti itseään jumalana. Hän antoi itselleen nimen, “Antiokus Epifanes”, joka merkitsee “Antiokus ilmestynyt Jumala”. Juutalaiset antoivat hänelle pilkkanimen “Antiokus Epimanes”, joka merkitsee “Antiokus Hullu”! Se oli nimi, jonka hän hyvin ansaitsi.

Täydellinen Antikristuksen tyyppiesimerkki

Tarkastelkaamme ensin profetiaa ja sitten historian todistusta. Jakeet Daniel 8:9-12 kertovat, että “pieni sarvi” polkee alas juutalaisia, pilkkaa Jumalaa, vahingoittaa juutalaista Temppeliä ja pysäyttää uhrit. Daniel jopa kertoo, kuinka kauan Temppelin häväistys kestää: "Kahtatuhatta kolmeasataa iltaa ja aamua; sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa" (jae 14). Mitä todennäköisimmin tämä merkitsi, että uhrijärjestelmä keskeytettäisiin 1150 päivän ajaksi, koska uhreja oli kaksi päivässä, toinen aamulla ja toinen illalla (2. Moos. 29:38-43).

Josefus, juutalainen historioitsija, on antanut meille yksityiskohtaisen historiallisen kuvauksen näiden profetioiden täyttymisestä Antiokuksen brutaalissa hallinnossa. Tietoja löytyy myös Raamatun kaanoniin kuulumattomista 1. ja 2. Makkabilaiskirjoista.

Näiden lähteiden mukaan Antiokuksen ollessa mukana johtamassa hyökkäystä Egyptiin Jerusalemissa levisi huhu, että hänet oli tapettu. Tämä uutinen sai aikaan sen, että entinen ylimmäinen pappi nimeltä Jaason ryhtyi kapinaan. Antiokus oli erottanut Jaasonin ja nyt tämä näki tilaisuuden tulleen saada asemansa takaisin. Niin hän hyökkäsi Jerusalemiin kanssaan tuhannen miehen armeija. Antikristuksen nopea ja brutaali reaktio on kerrottu 2. Makkabilaiskirjan luvuissa 11-15:

"Kun [Antiokus] kuuli siitä, mitä oli tapahtunut, hän päätteli, että Juudea oli kapinatilassa. Siksi hän marssi Egyptistä raivoten kuin villipeto ja aloitti ryntäämällä kaupunkiin. Sitten hän määräsi sotilaansa tappamaan armotta kaikki kohtaamansa ja teurastamaan kaikki, jotka hakivat suojaa taloistaan. Se oli nuorten ja vanhojen verilöyly, naisten ja lasten, neitsyiden ja vauvojen teurastus. Noiden kolmen päivän aikana tuli kahdeksankymmentätuhatta uhria, kun neljäkymmentätuhatta kuoli väkivaltaan ja yhtä monta myytiin orjuuteen. Tyytymättä tähän hänellä oli rohkeus mennä koko maailman pyhimpään Temppeliin . . . Saastaisilla käsillään hän tarttui pyhiin astioihin ja hänen epäpyhät kätensä pyyhkäisivät pois kaiken, mitä toiset kuninkaat olivat lahjoittaneet paikan kirkkauden ja kunnian edistämiseksi."

Tämän hullun miehen hirmuteot on kerrottu vieläkin yksityiskohtaisemmin 1. Makkabilaiskirjan 1. luvun jakeissa 23-67. Siellä kerrotaan, että hän ryösti Temppelistä kaiken— kaiken sen hopean, kullan ja kallisarvoiset astiat — “jättäen paikan sekasortoon”.

Kaksi vuotta myöhemmin hän hyökkäsi Jerusalemiin uudelleen. Hän ryösti kaupungin, sytytti sen tuleen, repi maahan talot ja otti naiset ja lapset vangeiksi. Sitten hän antoi julistuksen, jossa kaikki juutalaiset tavat määrättiin lakkautettaviksi. Hän kielsi uhrit ja juhlat sekä sapatin pitämisen. Hän määräsi, että kaikki vastasyntyneet pojat oli jätettävä ympärileikkaamatta ja hän teki Tooran omistamisen kuolemanrangaistuksen alaiseksi rikokseksi.

Sitten hän jälleen saastutti Temppelin. Hän “pystytti hävityksen kauhistuksen” alttarin yläpuolelle. Se oli kreikkalaisen Zeus-jumalan patsas.

Ensimmäisen Makkabilaiskirjeen jae antaa tarkan päivämäärän, jolloin Antiokus saastutti Temppelin pystyttämällä Zeus'in patsaan: “Viidentenätoista päivänä Kislev-kuuta vuonna sataneljäkymmentäviisi.” Tämä on joulukuun 8. vuonna 168 eKr. Myöhemmin Makkabilaiskirjoissa kerrotaan, että Juudas Makkabealainen puhdisti Temppelin ja korjasi alttarin Kislev-kuun 25. päivänä 165 eKr., mikä toteuttaa täsmälleen Danielin 8. luvun jakeen 14 profetian 1150 päivästä (1. Makk. 4:52).

Daniel etsii ymmärrystä

Tässä vaiheessa luvussa 8 Danielille on annettu näky kolmesta kuninkaasta— Dareios, Aleksanteri Suuri ja Antiokus Epifanes. He kaikki ovat Antikristuksen symbolisia esikuvia, mutta Daniel ei ymmärrä sitä. Niinpä hän pyytää Herralta näyn selitystä (jae 15). Vastaukseksi Herra lähettää enkeli Gabrielin, joka kertoo hänelle, että näky “tarkoittaa määrättyä lopun aikaa” (jae 17).

Nämä selityksen sanat tekevät selväksi, että Antiokus ja toiset kuninkaat olivat vasta Antikristuksen symbolisia esikuvia. Todellinen Antikristus tulisi vasta lopunaikoina.

Todellinen Antikristus

Tämä tuo meidät Danielin ilmoitukseen todellisesta Antikristuksesta, jossa tulevat yhdistymään Dareioksen, Aleksanterin ja Antiokuksen piirteet. Kohta Daniel 8:23-26 antaa hänestä pelottavan kuvan, tosiasiassa niin pelottavan, että Daniel oli “ällistynyt (astounted)” ja “uupunut (exhausted)” ja sairastui useaksi päiväksi (jae 27). Hänen kuvaillaan olevan:

1) Julkea (insolent) (jae 23)
2) Taitava vehkeilyssä (skillful in intrigue) (verse 23)
3) Yliluonnollinen voimassa (jae 24)
4) Hävittäjä (jae 24)
5) Itsepäinen (jae 24)
6) Viekas (jae 25)
7) Petollinen (jae 25)
8) Itsekeskeinen narsisti (Egotistical) (jae 25)
9) Jumalanpilkkaaja (jae 25)

Ainoa hyvä uutinen tässä kohdassa on, että Jumala lopulta tuhoaa Antikristuksen yliluonnollisesti (jae 25).

Lisätietoa Antikristuksesta

Seuraava viittaus Antikristukseen löytyy luvusta 9 Danielin profetiassa 70 vuosiviikosta (Dan. 9:24-27). Danielille kerrotaan, että tullaan antamaan määräys jälleenrakentaa Jerusalem ja että 69 vuosiviikkoa myöhemmin (483 vuotta) Messias “leikataan pois (engl. cut off)” ja Jerusalem tuhotaan jälleen.

Jakeessa 26 annetaan johtolanka, mitä tulee Antikristuksen henkilöllisyyteen:

“Then after the sixty-two weeks the Messiah will be cut off and have nothing, and the people of the prince who is to come will destroy the city and the sanctuary. And its end {will come} with a flood; even to the end there will be war; desolations are determined.” (Dan. 9:26, New American Standard Version, Suomalaisista käännöksistä on aika vaikea havaita tätä johtolankaa. Suom. huom.).

“And after threescore and two weeks shall Messiah be cut off, but not for himself: and the people of the prince that shall come shall destroy the city and the sanctuary; and the end thereof shall be with a flood, and unto the end of the war desolations are determined.” (Dan. 9:26. KJV-1611).

Sanotaan siis, että Antikristus tulee kansasta, joka tulee tuhoamaan Temppelin Messiaan kuoleman jälkeen. Tuo kansa oli tietysti roomalaiset, joten Antikristus tulee polveutumaan roomalaisista.

Sitten jakeessa 27 Danielille ilmoitetaan, että viimeinen vuosiviikko juutalaisille—seitsenvuotinen Ahdistus— alkaa liittosopimuksen allekirjoittamisella juutalaisten Antikristuksen välillä, sopimuksen, joka mitä todennäköisimmin takaa Israelin rauhan ja sallii heidän jälleenrakentaa
temppelinsä.

Paljastetaan kuitenkin myös, että kun 3½ vuotta viimeisestä 7 vuoden jaksosta on kulunut, niin Antikristus pettää juutalaiset. Kuten Antiokus, niin Antikristuskin saastuttaa Temppelin, lakkauttaa uhrit ja autioittaa kaupungin.

Jälleen kuitenkin vakuutetaan, että Antikristus itse tulee tuhoutumaan prosessissa. Danielille kerrotaan, että “säädetty tuomio (tuho) vuodatetaan hävittäjän ylitse” (jae 27).

Antikristuksen kohtalo

Antikristuksen lopullinen tuho vahvistetaan jälleen Danielin viimeisessä häntä koskevassa kohdassa. Se löytyy Danielinkirjan luvusta 11. Jälleen Daniel esittää sarjan petomaisia kuninkaita, jotka ovat Antikristuksen symbolisia esikuvia. On mielenkiintoista, että kolmella tärkeimmällä on A-kirjaimella alkava nimi:

1) Persian neljäs kuningas Dareioksen jälkeen: Ahasveros (jae 2)
2) Aleksanteri Suuri (jae 3)
3) Antiokus III Suuri (jae 11)
4) Antiokus Epifanes (jae 21)

Jälleen kerran Antiokus Epifanes esitetään Antikristuksen klassisena esimerkkinä (jakeet 21-35). Häntä luonnehditaan halveksittavana, petollisena, vehkeilijänä ja ihmisenä, joka on asettunut vastustamaan Jumalaa. Hänet esitetään myös soturina, joka tulee valloittamaan ja ryöstämään ja joka lopulta häpäisee juutalaisen Temppelin lakkauttamalla uhrit ja pystyttämällä “hävityksen kauhistuksen”.

Jakeessa 36 tapahtuu äkillinen siirtyminen, kun Antiokus Epifanes muuntuu lopunajan Antikristukseksi:

"Ja [jakeen 35 “lopun ajalla”] kuningas tekee, mitä hän tahtoo, ja korottaa itsensä ja uhittelee jokaista jumalaa, itse jumalien Jumalaa vastaan hän puhuu kauheita. Ja hän menestyy, kunnes vihan aika (Ahdistus) on lopussa . . ."

Sen lisäksi, että on omapäinen narsisti ja pilkkaaja, kuten tämä kohta osoittaa, niin seuraavat jakeet osoittavat, että hän on myös militaristi ja ihminen, jolla on pakkomielle rahaan.

Alkaen jakeesta 40 meille annetaan yleiskatsaus Antikristuksen lopunajan sotilaallisesta offensiivista, joka tapahtuu Lähi-Idässä mahdollisesti vastauksena tuon alueen valtioiden kapinaan (jakeet 40-45).

Kerrotaan, että Antikristus hyökkää “Ihanaan Maahan” (Israel) ja että “Etelän kuningas” ja “Pohjan kuningas” (mitä luultavimmin Egypti ja Syyria) hyökkäävät häntä vastaan. [Ehkä tämä "Pohjan kuningas" on pikemmin Goog (Venäjä) liittolaisineen (Hes. 38, 39). "Nokialainen" huom.] Hän valloittaa kaikki Lähi-Idän valtiot paitsi Jordanian, jonne hänet estetään menemästä (mitä luultavimmin siksi, että juutalaisten jäännös tulee piileksimään siellä).

Hän etenee Egyptiin ryöstämään sen rikkauksia, mutta “sanomat idästä ja pohjoisesta” säikähdyttävät häntä (mahdollisesti häntä vastaan kapinoivat Venäjän ja Kauko-Idän armeijat). Hän vetäytyy alueelle merten välillä (KJV: between the seas. Suom. huom.) (Harmageddonin laakso) odottamaan näiden armeijoiden saapumista. Tässä laaksossa “hänen loppunsa tulee” (Daniel 11:45, Joel 3:9-17 ja Ilm. 19:14-21).

Koko tätä Raamatun jaksoa voitaisiin kutsua nimellä “Harmageddonin sotaretki”, koska se johtaa Antikristuksen tuohon laaksoon, jossa hän ja hänen armeijansa kärsivät täydellisen tappion hetkessä, kun Messias Jeesus palaa ja puhuu yliluonnollisen tuhon sanan (Sak. 14:12 ja 2. Ts. 2:8).


III. Jeesuksen Kristuksen voitto

Tämä tuo meidät Danielinkirjan kolmanteen lopunajan teemaan. Se on se täydellinen voitto historiassa, jonka Jumala antaa Pojalleen. Ensimmäisessä tulemuksessaan Jeesusta parjattiin ja lopulta Hänet ristiinnaulittiin, mutta kun Hän palaa Hänen julistetaan olevan oikeassa ja Häntä kunnioitetaan.

Ensimmäinen välähdys tästä voitosta annetaan meille luvussa 2. Muistatko Nebukadnessarin unen jättiläismäisestä ja kauniista miestä esittävästä patsaasta? Viimeinen savesta ja raudasta tehty pakanavaltakunta, se, jota jalkaterät ja varpaat edustivat, tuhotaan yliluonnollisesti (Daniel 2:34-35).

Muistatko kuinka se tuhottiin? “Kivilohkareella, ilman ihmiskättä” (jae 34). Se iski jalkoihin ja murskasi ne sortaen koko patsaan ja sitten “kivestä, joka oli kuvapatsaan murskannut, tuli suuri vuori, ja se täytti koko maan” (jae 35).

Daniel selittää, että kivilohkare edustaa maan päälle tulevaa Jumalan valtakuntaa, joka tuhoaa Antikristuksen valtakunnan ja lopettaa kaikki pakanavaltakunnat (jakeet 44-45). Sakarja ja Ilmestyskirja ilmoittavat, että näin tapahtuu Jeesuksen toisessa tulemuksessa.

Seuraava näky Herran voitosta on esitetty Danielin luvussa 7. Meille kerrotaan jakeissa 13 ja 14, että Daniel koki yöllisen näyn, jossa hän näki “Ihmisen Pojan” (Jeesus), joka esitettiin “Vanhaikäiselle” (Isä Jumala). Jeesukselle annettiin “annettiin valta, kunnia ja valtakunta, ja kaikki kansat, kansakunnat ja kielet palvelivat häntä” (jae 14). Jakeissa 18 ja 27 meille edelleen kerrotaan, että “Korkeimman pyhät” (lunastetut) tulevat hallitsemaan koko maailmaa Jeesuksen kanssa.

Tämä näky Jeesuksen tulevasta hallinnasta pyhiensä kanssa on Raamatun profetian jatkuva aihe, joka löytyy sekä Vanhasta että Uudesta Testamentista. (Ks. Jes. 2:2-4, Jes. 9:6-7, Jes. 11:4-9, Sak. 14:1-9, 2. Tim. 2:12, Ilm. 2:26-27, Ilm. 3:21, Ilm. 5:9-10 ja Ilm. 20:4.)


IV. Herran paluun ajoitus

Neljäs ja viimeinen Danielinkirjan teema liittyy Herran paluun ajoitukseen. Daniel antaa meille useita johtolankoja. Ensimmäinen löytyy 70 vuosiviikon profetiasta Daniel 9:24-27.

Tässä kuuluisassa profetiassa Daniel kertoo, että kaikki juutalaista kansaa koskevat profetiat tulevat toteutumaan 490 vuoden jakson lopulla. Sitten hänen profetiansa tekee selväksi, että ensimmäisten 483 vuoden ja viimeisten 7 vuoden välillä on aukko. Tiedämme Ilmestyskirjasta, että tämän profetian viimeiset 7 vuotta muodostavat Suuren Ahdistuksen, kun Jumala vuodattaa vihansa maailman kapinoivien kansojen päälle ja siinä prosessissa tuo juutalaisen kansan heidän omaan päämääräänsä, mikä saa aikaan suuren jäännöksen pelastuksen.

Siis ensimmäinen johtolanka, mitä tulee Herran paluuseen, on, että se tapahtuu Ahdistuksen lopussa. Tämä ajoitus vahvistetaan Uuden testamentin Ilmestyskirjassa (19:1-16).

Daniel vahvistaa tämän ajoituksen uudelleen luvussa 12. Siellä hän viittaa Suureen Ahdistukseen aikana, “jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti” (Daniel 12:1). Hän sanoo, että jotkut juutalaisista “pelastetaan” tämä kauhean ajanjakson lopulla aikana, jolloin muut juutalaiset hurskaat herätetään. Tämä on jälleen Ahdistuksen lopussa ja tapahtuu, kun Messias palaa. (Tätä “pelastusta” kuvaillaan jakeessa Sakarja 12:10.)

Danielin luku 12 antaa lisäksi vielä kaksi johtolankaa, mitä tulee siihen, milloin Messias palaa. Nämä johtolangat ovat sellaisia, joita me sanomme “ajanmerkeiksi”. Ensimmäinen löytyy jakeesta 4, jossa Danielille kerrotaan, että kaikkien hänelle annettujen profetioiden toteutuminen tapahtuu “lopunajalla”, jolloin matkustaminen ja tieto suuresti lisääntyvät. Tuo räjähdys tuli esiin 20. vuosisadalla ja on vain kiihtynyt aina tähän päivään saakka.

Sitten jakeissa 8 ja 9 Danielille kerrotaan, että hänen profetioitaan ei tulla ymmärtämään ennen “lopunaikaa”. Tänä päivänä meidän täytyy olla tuossa ajassa, koska me nyt historiallisesta kehityksestä ja teknisistä keksinnöistä johtuen ymmärrämme lopunajan profetioita, joita kukaan ei ole koskaan ennen ymmärtänyt.

Useimmat lopunajan profetiat esimerkiksi kiertävät jälleenperustetun Israelin valtion ympärillä. Kuinka noita profetioita olisi voitu ymmärtää ennen Israelin valtion perustamista vuonna 1948, tapahtumaa, jonka suurin osa kielsi voivan ikinä tapahtua aina siihen päivään saakka, jolloin se tapahtui?

Ja sitten on monia profetioita, joita ei koskaan ole voitu ymmärtää ilman moderneja teknologisia keksintöjä. Kuinka koko maailma voisi katsella Jerusalemin kadulla makaavaa kahta ruumista (Ilm. 11:9)? Satelliittitelevisio on tehnyt sen mahdolliseksi? Kuinka voisi kolmasosa maata palaa sodassa (Ilm. 8:7)? Ydinaseiden tulemus on tehnyt sen mahdolliseksi. Ja lista jatkuu.

Johtopäätös

Danielin uskomattomat profetiat tekevät selväksi, että sekä viha että kirkkaus ovat edessämme. Olemme Ahdistuksen kauhistuttavien päivien kynnyksellä, mutta niitä seuraa loistava aika, jolloin kaikki Jumalan pyhät sekä Vanhan että uuden Testamentin ajalta hallitsevat Jeesuksen kanssa kirkastetuissa ruumiissaan maan kaikkia kansoja.

Danielin profetiat tekevät myös selväksi, että Jumalalla on asiat hallinnassaan. Hän on valtaistuimella ja Hän ohjaa inhimillisten tapahtumien kulkua ja Hänellä on viisaus ja valta järjestellä kaikki saatanan ja ihmisen pahuus oman Poikansa voitoksi.

Danielin kaiken syrjäyttävä teema on Jumalan täydellinen kaikkivaltius. Kun yritämme selvitä yhä pakanallisemmaksi ja pahemmaksi käyvässä maailmassa, jossa elämme, niin muistakaamme Danielin sanoja, jotka ovat luvussa 2 jakeissa 20-23:

"Olkoon Jumalan nimi kiitetty iankaikkisesta iankaikkiseen, sillä hänen on viisaus ja voima. Hän muuttaa ajat ja hetket, hän syöksee kuninkaat vallasta ja korottaa kuninkaat valtaan, hän antaa viisaille viisauden ja taidollisille ymmärryksen. Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on, ja valkeus asuu hänen tykönänsä. Sinua, minun isieni Jumala, minä kiitän ja ylistän . . ."



VIERASKIRJA 1


Nimi : Olli

Viesti : Nimimerkki Rafael on voinut oivaltaa jotakin seuraavassa keskustelussa.

http://www.netmission.fi/fi/etusivu/index.php?show=messages&tid=16410

"Neljäs peto Danielin kirjassa on useiden Raamatunselittäjien mukaan nykyinen rakenteilla oleva Euroopan Unioni.

Tuossa sanottiin, että kolmea sarvea eli kuningasta putoaa pois. Olisiko, Kreikka, Espanja, Portugali?

Dan 7:23 Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.
Dan 7:24 Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.
Dan 7:25 Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.
Dan 7:26 Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti."

EU:n liittovaltio-ydin tulee muodostumaan kymmenestä euromaasta.

18. toukokuuta 2010 16:37:24



Nimi : Kirjoittaja

Viesti : Itse ajattelen niin, että nuo kymmenen sarvea ovat maailma jaettuna kymmeneen eri osavaltioon. Pohjois-amerikan unioni, Afrikan unioni, Euroopan unioni jne.

18. toukokuuta 2010 16:54:47



Nimi : Olli

Viesti : Mutta neljäs valtakunta on jatkumoa Danielin profeetallisessa eläintarhassa ja tarkoittaa pikemmin jotain imperiumia (esim. natsi-Saksa) kuin maailmanhallitusta. Lisäksi kannattaa katsoa Ilmestyskirjan 13. lukua, jossa sanotaan että neljännellä petovallalla on ominaisuuksia kaikista edellisistä pedoista (Ilm. 13:1-2). Ja peto saa vielä kuolinhaavan (Ilm. 13:3)! Tietysti profetian sana on moniselitteinen.

18. toukokuuta 2010 17:07:35



Nimi : Ville-Simo, Helsinki

Viesti : Minäkin ajattelen ensisijaisesti, että "10 sarvea" ovat EU:n sisälle muodostuva ydin. Mielenkiintoinen kysymys on sen sijaan, mitkä nuo ytimeen kuuluvat 10 valtiota ovat. Jos ne ovat kaikki nykyisiä EU-maita, voisi luulla, että ainakin alkuperäiset perustajavaltio kuuluvat joukkoon - siis Saksa, Ranska, Italia, Hollanti, Belgia ja Luxemburg. Vielä jää puuttumaan neljä maata. Espanja voisi olla niistä yksi, muta esim. Portugalia on vähän vaikea mieltää ytimeen - olkoonkin, että Barroso on portugalilainen.

18. toukokuuta 2010 21:12:04



5 kommenttia:

  1. eräs. ilm13:1,2 puhuu 10 sarvesta rooman klubi on jakanut maanpiirin 10 osaan ja sarvissa 10 kruunua on eu 10 maata.rukoilkaa että suomi ei joutuisi 4 pedon ytimeen.suomi ei kuulunut muinnoin rooman valtakuntaan .nyt on suomelle käymässä samoin kuin 1kun 21 luku silloin isebel ja ahab ryöstivät naabotin viinitarhan.asiasta olen laittanut netmission rukous hälytys. nimellä: kale

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio tuo Naabotin viinitarha (Suomi Finland?). Eikös Jeesus puhunut omistaan, israelilaisista, viinitarhana? Ja lisäksi Naabot on eräänl. esikuva Jeesuksesta, kun hänet syyttömänä kivitettiin kuoliaaksi (1 Kun. 21:13). Suomen nykyinen maanpetturihallitus pitäisi saada vaihdettua.

    http://www.sley.fi/gladiolus/attachments/gallery/0601_JRankinen.pdf

    Kertomus viinitarhasta

    Jeesus kertoo kertomuksen viinitarhasta ja sen kelvottomista viljelijöistä: Matt 21:33-46.
    Kertomuksen taustalla on Jesajan kirjan laulu viinitarhasta (Jes 5:1-7). Jumala rakensi ja istutti viinitarhan. Hän odotti tarhasta satoa, rypäleitä, mutta sai vain villimarjoja. Laulun lopulla todetaan: ”Herran Sebaotin viinitarha on Israelin kansa ja Juudan heimo on se köynnös, josta hän iloitsi.”
    Myös Jeesuksen kertomuksessa viinitarhan istuttaja, Jumala, odottaa satoa, mutta hän ei saa sitä. Hän lähettää palvelijoitaan perimään hänelle kuuluvaa satoa. Palvelijat piestään tai tapetaan. Epäilemättä näillä tarkoitetaan profeettoja, jotka kutsuivat Jumalan kansaa pois vääriltä teiltä. Sitten Jumala lähetti Poikansa. Hänet viinitarhan viljelijät surmasivat. Jeesus lupaa kertomuksessa heille rangaistuksen: Viinitarha otetaan heiltä pois ja annetaan toisille, jotka toimittavat Jumalalle hänelle kuuluvan sadon.

    VastaaPoista
  3. Jos Danielin kirjaa niinkuin koko Raamattuakin yritetään selittää omalla viisaudella niin varmasti pieleen menee niinkuin tässäkin on käynyt. Tulisi ottaa Raamattu toiseen käteen ja toteutunut historia toiseen käteen ja sitten tutkia raamatun valossa. Näin uskonpuhdistajat ovat tehneet, alkaen Martti Lutherista ja päätyen Seitsemännen päivän adventisteihin. Tämäkin oli katolisen kirkon sotkema profetia, ettei heitä huomattaisi antikristukseksi. Ihmisiä ei ainakaan tahallaan saa opettaa väärin.
    Paavo Virtaniemi

    VastaaPoista
  4. Ei tässä kukaan yritä tahallaan opettaa väärin Paavo hyvä. Nimenomaan toteutunutta historiaa tässä sovelletaan Danielinkirjan lukujen 2 ja 7 ennustamien petovaltojen suhteen. Ja nyt Danielin kuvapatsaan jalkoihin ja varpaisiin sekä Danielin 4. pedon kymmeneen sarveen sopii tulevan EU:n liittovaltion ydin, joka on profetian täyttymys. Muinaisen Rooman valtakunnan täytyy elpyä, jotta se sama alueellinen mahtitekijä olisi vallassa Jeesuksen palatessa kuin oli Hänen ensimmäisessä tulemuksessaan. Israelin täytyy myös olla valtiona olemassa kuin oli Jeesuksen aikana. Aika huomattavaa että Israelin valtio perustettiin samoihin aikoihin kuin Euroopan taloudellinen yhdentyminen alkoi heti 2. maailmansodan jälkeen (Euroopan hiili- ja teräsyhteisö sekä OECD). Britannian sodanaikainen pääministeri Winston Churchill esitti syksyllä 1946 Zürichissä ajatuksen eräänlaisesta "Euroopan yhdysvalloista". EU on siis eliitin (vapaamuurarit, illuminaatit) hanke ja toteuttaa profetian Ilmestyskirjan pedosta (Ilm. 13). Paavi on Ilmestyskirjan väärä profeetta eli toinen peto, jolla on kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet (Ilm. 13:11). Uskonnollinen Babylon eli lopunajan porttokirkko sopii roomalaiskatoliseen kirkkoon, joka pyrkii saamaan takaisin helmaansa kaikki protestantit ja harjoittaa haureutta maan kuninkaiden kanssa (Ilm. 17). Viimeinen antikristus on poliittinen henkilö ja paavilla ei nykyään ole poliittista valtaa, vain uskonnollista. Toisin oli muutama sata vuotta sitten ja paavi sopiikin lopullisen antikristuksen edelläkävijäksi. Yleisellä tasolla mitaten antikristus-nimike sopii paaviin, sillä katolinen eukaristia kieltää sen, että Jeesus on Kristus (1 Joh. 2:22,23) ja paavin tiarassa lukee Jumalan Pojan sijainen (Vicarius Filii Dei = 666).

    VastaaPoista
  5. Pieni esimerkki: Neljäs valtakunta oli Rooman maailmanvalta, Konstantinus oli viimeinen keisari ja paavien dynastia oli tämä píeni sarvi joka nousi kymmenen sarven keskeltä (euroopan kymmenen valtakuntaa)niistä kolme kaatui kun paavi kävi sotaa niitä vastaan. Paavi jatkoi tavallaan Rooman keisarien sarjaa. Paavikunta oli se joka muutti ajat ja lain (Muutti käskyt / lain) koski Jumalan perustuslakiin. Ymmärrän virheenne koska kirkollinen yhteisönne seuraa paavin tekemää muutosta katekismuksessanne.
    Aikaprofetiat 2300 vuotta ja 1260 vuotta ovat vuosia, kun ne näin lasketaan tulee täysin johdonmukainen aikaprofetia. Tutkikaa uskonpuhdistajien laskelmat. t. Paavo Virtaniemi

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com