Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

tiistai 17. elokuuta 2010

Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus -liike ja sen harhaopit

Tässä tärkeä ja päivänpolttava artikkeli Uuden Apostolisen Uskonpuhdistuksen (NAR) liikkeestä, joka tuo harhaoppeja kristilliseen seurakuntaan nykypäivänä pääasiassa karismaatikoiden ja helluntailaisten toimesta. Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen


KIROTUT HARHAOPIT VALTAAMASSA SEURAKUNNAN
DAMNABLE HERESIES INVADING THE CHURCH

http://www.newswithviews.com/West/marsha197.htm

By Marsha West
May 29, 2010
NewsWithViews.com


Kristittyjen suuret joukot ovat tietämättömiä, että kirjaimellisesti rekkakuomittain vääriä kristittyjä on päässyt saarnatuoleihin, madellut tiensä seurakunnan johtoon, kristillisiin järjestöihin ja ovat kaivautuneet syvälle ns. kristilliseen viihdeteollisuuteen. Sano heitä miksi haluat – vääriksi opettajiksi/profeetoiksi, liberaaleiksi/edistyksellisiksi, kultisteiksi, väärin informoiduiksi, harhaanjohdetuiksi tai jopa pähkähulluiksi – yksi asia on heille yhteinen – he ovat eksyneet totuudesta.

Epäraamatullinen opetus on jatkunut alkuseurakunnan juurtumisesta saakka. Pietari varoitti, että ”myös valheprofeettoja oli kansan seassa, niinkuin teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on heidät ostanut, ja tuottavat itselleen äkillisen perikadon” (2 Peter 2:1).

Tänä päivänä seurakunnassa on kirottuja harhaoppeja, joista monet uskovat eivät ole vielä kuulleetkaan: Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus eli New Apostolic Reformation (NAR), joka tunnetaan myös nimillä dominionismi/ Kingdom Now/korvausteologia. Ne, jotka eivät suostu heidän väärään evankeliumiinsa, täytyy poistaa tehokkaalla ”hengellisellä sodankäynnillä” ja nostattamalla kristittyjen ”uusi rotu”, jota he kutsuvat ”Jumalan armeijaksi”.

NAR ei ole lainkaan uutta. Vain nimi on muuttunut – ja monta kertaa – ihmisten höynäyttämiseksi luulemaan, että kristikunnassa on käynnissä ”uusi aalto”, tai ”paradigman vaihdos”. Vuosien varrella he ovat antaneet itselleen nimiä, kuten Joel’in Armeija, Latter Rain, Jumalan ilmestyslapset (Manifest Sons of God) jne. He ovat tuomassa ”mittasuhteiltaan suurempaa uskonpuhdistusta kuin 1500-luvun uskonpuhdistus”.

Eräs liberaali kommentaattori valitti, että NAR:illa on missio ”ottaa hallintaan yhteisöt ja kansakunnat 'rukoussoturien' suurten verkostojen kautta, joiden sodankäyntiä käytetään karkottamaan ja tuhoamaan ne demonit, jotka aiheuttavat yhteiskunnallisia häiriöitä. Kun alueelliset demonit, noidat ja sukupolvikiroukset on poistettu, niin 'uudestisyntyneet' kristityt... ottavat yhteiskunnan valvonnan”.

Hengellisen sodankäynnin käsite tulee Raamatusta. Se varoittaa näkymättömistä olennoista, jotka tahtovat vahingoittaa meitä, ja neuvoo pukeutumaan hengelliseen sota-asuun niiden häijyjen hyökkäysten torjumiseksi. Ongelma on, että se tapa, jolla NAR harjoittaa hengellistä sodankäyntiä on vääräoppinen ja menee yli Raamatun. Aivan ensimmäiseksi he opettavat hengellisen sodankäynnin kolmea tasoa:

”Perustaso” sisältää demonien ulosajamisen ihmisistä; ”okkulttisen tason sodankäynti” sisältää järjestäytyneempiä ”pimeyden voimia” [he tähtäävät tässä New Age -ajatteluun, tiibettiläiseen Buddhismiin, vapaamuurariuteen, jne.]; ”strategisen tason sodankäynti” kohtaa suoraan 'alueellisia henkiä', joita Saatana on asettanut koordinoimaan toimintaa jollakin maantieteellisellä alueella.”

Lisäksi he suorittavat muita Raamatun ulkopuolisia menoja, kuten ”Saatanan sitomista”, ”demonihenkien nuhtelemista”, ”linnoitusten maahan repimistä” ja ”kaupunkien ja tilanteiden ottamista valvontaan”.

Miksi pitäisi nähdä kaikki se vaiva demonisten linnoitusten kukistamiseksi, vaikka sellaisia olisikin, kun Raamattu opettaa, että Jeesuksen Kristuksen evankeliumi riittää linnoitusten kukistamiseksi! (2. Kor. 10:3-5).

Liberaalit/edistykselliset itse asiassa pelkäävät uudestisyntyneitä kristittyjä, jotka pitävät vallan asemaa, joilla on poliittista vaikutusvaltaa ja hyvät yhteydet. Yksi syy, että vasemmisto vihasi George W. Bush'ia on, koska hänen tarkoituksensa oli olla uudestisyntynyt kristitty. [USA:n presidentiksi tuskin muut pääsevätkään. Sillä ei väliä vaikka tuo uudestisyntyminen olisi tapahtunut jonkin luuseuran ruumisarkussa kuten Bush'inkin kohdalla! Suom. huom.] Koska hän uskalsi avoimesti tunnustaa uskonsa Jeesukseen Kristukseen, liberaalit elitistit leimasivat hänet uskonnolliseksi kiihkoilijaksi. Liberaali lehdistö herkuttelee kuvatessaan ihmisiä, jotka tunnustavat uskoa Kristukseen, työkaluvajan vähemmän terävinä kaluina. Sillä ei väliä, vaikka useat perustajaisistämme, joiden useimmat myöntävät olleen teräviä miehiä, olivat uudestisyntyneitä kristittyjä. [Taisivat useimmat olla myös vapaamuurareita. Suom. huom.]

Nyt näyttää, että liberaalit ovat vähän huolissaan ”liikkeen operatiivien” suunnitelmista ottaa hallinta:

“Liikkeen käsitys 'hengellisestä sodankäynnistä' on levinnyt Kalifornian esikaupungeista Itärannikon keskikaupunkeihin ja on vaikuttanut politiikkaratkaisuihin kehittyvässä maailmassa. Liikkeen operatiiveilla on kyllin hyvät yhteydet, että ovat voineet todistaa kongressin edessä ja voineet saada miljoonia dollareita hallituksen vain raittiille myöntämiä sukupuolivalistusrahoja ja he ovat kyllin kummallisia väittääkseen, että sen prototyyppiyhteisöissä liike on parantanut AIDS'ia, puhdistanut saastuneita jokia ja jopa kasvattanut valtavan suuria vihanneksia.” (Huom. Michelle Obama on myös kasvattanut valtaisia kasviksia puutarhassaan Valkoisessa Talossa.)

Kaikella kunnioituksella, useimmilla edistyksellisillä/liberaaleilla ei ole harmaata aavistusta mitä hengellinen sodankäynti edes merkitsee. Mikä heillä ei oikein mene jakeluun, on, että hengellinen sodankäynti on vertauskuva sellaisesta, mikä tapahtuu näkymättömässä maailmassa. Raamattu kertoo, että Saatana on tämän maailman hallitsija, kunnes Kristus palaa tuomitsemaan maailman. Lisäksi demoniset voimat kontrolloivat ihmisten mieliä. Jeesus sanoi fariseuksille: ”Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä.” (Joh. 8:44). Mitä tämä merkitsee? John Wesley selittää:
Hän oli murhaaja – mielen asenteeltaan, paholaiseksi tulemisensa alusta saakka; eikä pysynyt totuudessa – aloittava murhaaja ja valehtelija samaan aikaan. Ja tietysti hän oli ihmisten tappaja (kuten kreikan sana oikein sanoo) maailman alusta saakka: sillä luomisesta saakka hän suunnitteli ja vehkeili ihmisen tuhoa. Kun hän puhuu valhetta, hän puhuu omaansa – Sillä hän on sen oikea isä ja ikäänkuin sen todellinen luoja. Katso, ei vain valheiden alkuperää, vaan myös pahuuden yleensä!
Riittäköön, kun sanotaan, että Saatana ja hänen demoninsa vaikuttavat ihmisten ajatteluun – eivätkä suinkaan hyvällä tavalla.

Koska Raamattuun uskovat kristityt tietävät, että paholainen on olemassa he valmistautuvat taisteluun pukeutumalla ”Jumalan sota-asuun.” (Ef. 6:10-19) (Opi kuinka pukeutua taisteluun klikkaamalla tähän.) Meitä käsketään erottamaan: “Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.” (1. Joh. 4:1).

Soveltakaamme tätä periaatetta dominionisteihin.

Liike koostuu karismaatikoista ja helluntailaisista. On olemassa myös karismaattisten katolisten liike. NAR kasvaa tahtiin 9 miljoonaa per vuosi. Karismaatikot uskovat, että ne Pyhän Hengen ilmiöt, joita nähtiin kristillisen seurakunnan ensimmäisellä vuosisadalla, ovat edelleen tänä päivänä saatavana ja niitä voidaan kokea ja harjoittaa ja että Pyhä Henki on varustanut heidät yliluonnollisilla lahjoilla, kuten profetoiminen, kielilläpuhuminen, riivaajien ulosajaminen, linnoitusten kukistaminen, parantaminen ynnä muut ”merkit ja ihmeet”, joihin kuuluu kuolleiden tuominen takaisin elämään, vaikka ei olekaan olemassa dokumentaatiota todistamaan tätä väitettä.

NAR:in ”ylimmäinen pappi” on C. Peter Wagner, Fuller'in teologisen seminaarin maailmanlähetyksen entinen professori. Wagner, joka on syntynyt vuonna 1930, on Global Harvest Ministries'in perustaja ja apostolien kansainvälisen koalition (International Coalition of Apostles = ICA), jonka hän myös perusti, hallitseva apostoli sekä maailman rukouskeskuksen (World Prayer Center = WPC) perustaja.

NAR:issa vallitsee hierarkia, joka muistuttaa roomalaiskatolista kirkkoa. Kun maailman hallinta on saavutettu, niin huipputasolla olevilla tulee olemaan apostolinen valta muiden palvelujärjestöjen yli. Näetkö vielä vaaraa? Tämä voisi merkitä kirjaimellisesti, että tuhansilla palvelujärjestöillä olisi ns. apostolit ja profeetat ruorissa! Jokaisella ihmisellä tulee olemaan apostoli tai profeettaa, joille he raportoivat.

Erään lähteen mukaan koalitioon kuuluu ”useita satoja apostoleita Yhdysvalloissa ja noin 40 maassa, kansainvälisiä koulutuskeskuksia ja rukoussoturien tiedonvälitysverkostoja kaikissa 50 osavaltiossa ja maailmanlaajuisesti”.

Jotkut lukijat istuvat siellä suu auki ajatellen: ”Tämähän tuntuu imperialismilta!” Bingo!

Discernment Ministries'in Sarah Leslie on kirjoittanut juuri tästä aiheesta. Artikkelissaan “Dominionism and the Rise of Christian Imperialism” hän paljastaa, mitä dominionistit opettavat. Seuraavassa katkelma:
“Pelastuksen evankeliumi saavutetaan pystyttämällä 'Jumalan Valtakunta' kirjaimellisena ja fyysisenä valtakuntana 'edistettäväksi' maan päällä tässä nykyisessä ajassa. Jotkut dominionistit rinnastavat Uuden Testamentin valtakunnan Vanhan Testamentin Israeliin tavoilla, jotka oikeuttavat ottamaan miekan tai muita rangaistustuomiomenetelmiä sotiakseen valtakuntansa vihollisia vastaan. Dominionistit opettavat, että ihmiset voidaan pakottaa tulemaan valtakuntaan. He antavat seurakunnalle velvollisuuksia ja oikeuksia, jotka Raamatun mukaan kuuluvat vain Jeesukselle Kristukselle. Tämä sisältää esoteerisen käsityksen, että uskovat voivat 'ruumiillistua' Kristukseksi ja toimia Hänen ruumiinaan maan päällä perustaakseen Hänen valtakuntansa hallinnon. Kohtuuton painotus asetetaan ihmisen ponnistuksille; oppia Jumalan kaikkivaltiudesta vähätellään.”
Jokainen Raamatun tutkija ymmärtää, että edellä kuvatun kaltainen ajattelutapa on täysin epäraamatullinen. Missä kohdassa Raamattu opettaa, että lampaille, kuten Jeesus puhuu seuraajistaan, annetaan valta inkarnoitua Kristukseksi?

Sarah Leslie’n artikkeli mainitsee myös pastori Rick Warren'in. Hän sanoo, että Warren ”aikoo koota maailman suurimman 'miljardin jalkaväen sotilaan' vapaaehtoisten 'armeijan' toteuttamaan globaalia P.E.A.C.E. -suunnitelmaansa”.

Sunnuntaina huhtikuun 17. päivänä 2005 puhuessaan 30 000 ihmisen edessä Anaheim'in Angel-stadionilla Rick Warren ilmoitti suunnitelmansa:

”Olemme tulleet siihen tulokseen, että aiomme panna uusiksi 21. vuosisadan lähetysstrategian. Kuten sanoin, tämä tulee olemaan uusi uskonpuhdistus. Ensimmäinen uskonpuhdistus palautti meidät alkuseurakunnan sanomaan. Se oli opin uudistus – sen, mitä seurakunta USKOO. Tämä toinen uskonpuhdistus tulee palauttamaan meidät alkuseurakunnan tehtävään. Se tulee olemaan PÄÄMÄÄRÄN (purpose) uudistus – sen, mitä seurakunta TEKEE maailmassa.”

“Päämäärämme on värvätä Jumalan valtakunnalle miljardi jalkaväensotilasta, jotka tulevat pysyvästi muuttamaan kansainväliset lähetykset käsittelemään näitä viittä 'globaalia jättiläistä', joille seurakunnasta voi tulla lopullinen jakelija ja muutosagentti hengellisen tyhjyyden, itsekkään johdon, köyhyyden, sairauden ja tietämättömyyden (eli lukutaidottomuuden) voittamiseksi.”

Pastori Warren esitti myös seuraavat kommentit:

”Kuka on rauhan mies jossakin kylässä– tai se voi olla rauhan nainen – jota eniten kunnioitetaan, on avoin ja vaikutusvaltainen? Hänen ei tarvitse olla kristitty. Itseasiassa hän voisi olla muslimi, mutta hän on avoin ja hän on vaikutusvaltainen ja te toimitte heidän kanssaan hyökätäksenne viittä jättiläistä vastaan. Ja se tulee tuomaan toisen uskonpuhdistuksen.”

”'En näe kertakaikkiaan mitään syytä erottautua yhteydestä kenenkään kanssa”,
hän sanoi. Huomauttaen hänellä olevan teologisia erimielisyyksiä monien eri kirkkokuntien kanssa, jotka kutsuvat häntä puhumaan, Warren lisäsi: ”Se ei estä minua pitämästä yhteyttä heidän kanssaan.” Kun hän kuuli Etelän babtistien vetäytymisestä, hän lisäsi: ”Minä ajattelin: 'Tämä on naurettavaa! Miksi meidän pitäisi erottautua veljistä ja sisarista maailmassa?'”

Se, mihin Warren tähtää, on ekumenia. Itse asiassa olemme menossa ekumenian tuolle puolelle sekahengellisyyteen (interfaith spirituality) eli uskontojenväliseen yhteistyöhön. Ray Yungen sanoo: ”Rauhan ja yhteyden nimissä maailman uskonnot ovat yhä enemmän liittymässä yhteen. Ja tuon yhteenliittymisen mukana tulee konsensus, että on ahdasmielistä ja jopa vihamielistä sanoa, että on vain yksi tie pelastukseen.”

Tila ei riitä tässä kattamaan interspiritualisuutta, joten menen eteenpäin.

Rauha ja yhteys ovat niin mukavia, mutta perinteinen, historiallinen, evankelinen kristikunta uskoo, että on vain yksi tie, yksi ovi, josta käydä. Pietari ei jättänyt epäselväksi mitään sanoessaan:

“Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa” (Apt. 4:12). (Ks. myös Joh. 3:16, Joh. 6:66-68, Joh. 14:6, Apt. 16:30-31, 1. Tim. 2:3-6, 1. Joh. 2:1). Raamattu opettaa selvästi, että kaikki tiet eivät vie Jumalan luokse. Ne, jotka valitsevat eri tien, viettävät iankaikkisuutensa helvetissä. Niinpä rakkauden teko antautuneen kristityn kannalta on kertoa Jeesuksen Kristuksen evankeliumi kadotetuille. Itse asiassa Jeesus käski seuraajiaan menemään ulos maailmaan ja levittämään hyvää uutista. Ne, jotka pitävät hyvän uutisen itsellään, eivät ymmärrä, että Jumala ei anna toista tilaisuutta. Jeesus sanoi: ”Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät.'” (Mt. 7:22-23).

Olen ajautunut pois aiheestani. Useimmilla kristityillä ei ole aavistustakaan, että seurakunnassa on runsaasti vääriä opettajia. Ja vaikka olisivatkin siitä tietoisia, he ohittavat sen – tai eivät vain välitä! Jotkut voivat luulla Raamatun opettavan, että uskovien täytyy pystyttää valtakunta täällä maan päällä tuomaan Kristuksen toinen tulemus, mutta salli minun vakuuttaa sinulle, että tämä oppi tulee muualta kuin Raamatusta.

Kristittyjen on nostettava erottamisantenninsa. Meidän täytyy alkaa tutkia nähdäksemme, mitä muut kristityt uskovat ja sitten kysyä itseltämme: ”Onko se raamatullista?” Saarnatuolista tulevan saarnan tutkimisessa ei ole mitään väärää! Paavali kiitti berealaisia, että tarkastivat hänen opetuksensa Jumalan Sanalla (Apt. 17:11). Meidän täytyy tutkia tarkasti raamatunopettajia, evankelistoja, lähetyssaarnaajia, puhujia, kirjoittajia, poliitikkoja, viihdyttäjiä, terveysammattilaisia, bloggereita ja katsoa ”kristillisiin” liikkeisiin nähdäksemme, mitä he todella myyvät. Kuka tahansa voi käyttää kristillistä symbolia, tai lainata raamatunjakeita tehdäkseen itsensä, tai sen, mitä myyvät, selkeästi kristilliseksi, koska he tietävät, että sinisilmäinen väki ostaa sitä! Onko mikään ihme, että Jumala kehottaa meitä varomaan eksytyksen henkeä, joka tulee Saatanasta ja hänen demoneistaan? Saatana oli valehtelija alusta saakka ja siksi uskovilla on oltava aseenaan hengen miekka – Jumalan Sana!

On ehdottoman tärkeää, että uskovat vaalivat Jumalan Sanaa:

"Painakaa siis nämä minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseena otsallanne; ja opettakaa ne lapsillenne, niin että puhut niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi. Ja kirjoita ne talosi pihtipieliin ja portteihisi…"
(5. Moos. 11:17-20)

Kun hänen sanansa ovat kirjoitetut sydämiimme, niin emme niin helposti joudu huijareiden ja väärien opettajien pettämiksi tai houkutelluksi kulttiin.

Paavali kehotti Timoteusta ”tallettamaan sen, mikä hänelle oli uskottu, ja välttämään tiedon nimellä kulkevan valhetiedon epäpyhiä ja tyhjiä puheita ja vastaväitteitä” (1. Tim. 6:20). Toisin sanoen: ”Jatka puhtaan opin yksinkertaisuudessa.”

Totuuden tietäminen on olennaisen tärkeää uskolle. Silti uusevankelikaalit eivät kykene varjelemaan raamatullista totuutta. Raamatun totuutta ei löydy ns. kristityissä, jotka hylkäävät seurakunnan opin ja luottavat siihen, mitä Jumala, tai niin sanotut enkelit kertovat heille näyissä ja unissa.

Älä koskaan, äläkä milloinkaan jätä Raamattua seurataksesi näiden miesten ja naisten opetuksia! Pakene niiden luota, jotka kieltävät Jeesuksen Kristuksen jumaluuden. Jos Jeesus Kristus ei ole Jumala, niin kristinusko on väärennös.

Vielä yksi asia. Raamattu ei missään sano, että meidän tulisi kohdella vääriä opettajia lempeydellä ja kristillisellä rakkaudella. Itse asiassa meille opetetaan juuri päinvastaista:

“Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika. Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi; sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.” (2. Joh. 1:9-11).

© 2010 Marsha West - All Rights Reserved

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com