Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 52-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

tiistai 5. marraskuuta 2013

Kuunpimennykset 2014 ja 2015 juutalaisina pyhinä eivät liity Raamatun profetioihin?

Tässä yhdysvaltalaiselta Raamatun profetioiden tutkijalta Don Koenig'ilta terävää analyysia kristillisten ennustelijoiden nostattamasta hypestä liittyen 4 peräkkäiseen kuunpimennykseen juutalaisen kalenterin pääsiäisenä ja lehtimajanjuhlan aikaan vuosina 2014 ja 2015. Koenig ei näe että tämä olisi mitenkään harvinainen ilmiö ja pitää sitä luonnollisena tapahtumana joka toistuu ajoittain. Kuunpimennykset ovat tavallisia juutalaisina pyhinä koska ne sijoittuvat täydenkuun aikaan. Koenig ei toki kiellä sitä, etteikö jotain merkittävää voisi sattua Israelissa näinä vuosina mutta se ei tarvitse tuekseen mitään kuuspekulaatiota. Joelin kirjan ja Ilmestyskirjan ennustuksiin Auringon pimenemisestä ja Kuun muuttumisesta kuin vereksi tällä luonnollisella taivaanilmiöllä 2014-15 ei ole mitään tekemistä, minkä Koenig perustelee ansiokkaasti. Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

---------------------------------

Joelin ja Ilmestyskirjan verinen kuu ei tarkoita vuosien 2014 ja 2015 pimennyksiä
Blood moon of Joel and Revelation not about eclipses of 2014 2015

By Don Koenig
On October 15, 2013

Vuoden 2012 erilaiset lopunajan spekulaatiot eivät koskaan olleet menestys, joten kenenkään ei pitäisi yllättyä, jos korvausteoria nyt nousee uuden mainostempun myymiseksi ihmisille, jotka odottavat kärsimättömään ja epärealistiseen aikatauluunsa sopivaa ahdistusta. Puhun nyt uudesta mainostempusta, että vuosien 2014 ja 2015 veriset kuut voisivat toteuttaa sen verisen kuun, josta profeetta Joel ja Ilmestyskirja puhuvat.

Pastori Mark Biltz Washington'in Tacoma'sta ensimmäisenä esitti teorian ja nyt pastori John Hagee ajaa asiaa uudella kirjallaan, “Four Blood Moons: Something Is About To Change (Neljä veristä kuuta: Jokin on muuttumassa).” Jokin on aina muuttumassa, John. Jos kuitenkin jollakin tavalla vihjaat, että näillä vuosien 2014 ja 2015 verisillä kuilla on jotakin tekemistä Joelin ja Ilmestyskirjan profetian sekä niiden maata järisyttävien tapahtumien kanssa, joista Jeesus puhui, niin olet sataprosenttisesti väärässä. Nyt on olemassa sadoittain ”ministries'ejä,” jotka ovat hypänneet tähän verisien kuiden kelkkaan.

En ole lukenut kirjaa, joten Hagee voi sanoa, että tämä ei ole mikään Joelin profetian täyttymys. Todennäköisesti hän rajaa veikkauksiaan ja puhuu kummastakin suupielestään, mutta tiedän toisten ehdottavan sitä. Tee vain googlaus ja löydät heitä kaikkialta internetistä. He ovat yhtä paljon harhateillä, kuin maailman Harold Camping'it loputtomilla spekulaatioilla, joilla yrittävät vakuuttaa toiset, että ahdistus on yllämme ja Jeesuksen toinen tulemus toteutuu ennen vuotta 2018.

Tavanomaiset ”kristilliset” mediakaupustelijat tekevät myös kaikkensa kirjaimellisesti myydäkseen tämän viimeisen mainostempun sinisilmäisille kristityille. Aina on kristittyjä, jotka ovat valmiita ostamaan seuraavan ennustuksen; heidän kristillisen elämänsä polttopiste näyttää olevan uusgnostilaisten ennustelijoiden seuraaminen.

Minun pitää ensin selittää, mitä nuo neljä veristä kuuta, joista he puhuvat, ovat. Ne eivät ole muuta, kuin kuunpimennyksiä. Kuunpimennys syntyy, kun maa estää auringonvalon heijastumisen kuusta. Useimmat kuunpimennykset eivät näytä punaisilta. Olen nähnyt useita täydellisiä kuunpimennyksiä, mutta en yhtään punaiselta näyttävää.

Muista, että täydellisessä kuunpimennyksessä kaikki kuusta näkyvä tulee valosta, joka taittuu maan ilmakehän kautta. Joten se, mitä näet, riippuu maan ilmakehän tilasta. Noustessaan kuu usein näyttää oranssiselta tai punertavalta, koska se paistaa niin pitkälti ilmakehän läpi. Tässä on paljolti samoin, vaikka pimennetty kuu ei ole yhtä kirkas, kuin nouseva kuu. Ilmeisesti Joel ei puhu kuunpimennyksestä sen enempää, kuin jokapäiväisistä kuun nousuistakaan.

Verinen kuu voi esiintyä vain täysikuun aikaan, kun kuu on vastakkaisella puolella aurinkoa. Juutalainen kalenteri on kuukalenteri, joten verisiä kuita esiintyy juutalaisen kuukauden 15. päivän vaiheilla, koska silloin on juutalaisen kalenterin täysikuu.

Kun verisiä kuita (pimennyksiä) esiintyy vuoden päiväntasauskuukaisina, niiden täytyy myös sattua pääsiäiseen ja lehtimajanjuhlaan, koska nämä kaksi pyhää pidetään kevään ja syksyn päiväntasauskuukausien täysikuun aikaan. Näin ollen keskimäärin yksi kuudesta verisestä kuusta sattuu joko pääsiäiseen, tai lehtimajanjuhlaan, joten se ei ole harvinainen tapahtuma. Ei myöskään ole epätavallista, ettei verisiä kuita ole muutamaan vuoteen neljän verisen kuun jälkeen kahden vuoden jaksolla. Jos sinua kiinnostaa, miksi näitä vaihteluja tapahtuu, niin lue alla oleva linkki.

Tämä linkki antaa tietoja verisistä kuista. Yksin 20. vuosisadalla verisiä kuita esiintyi 37 kertaa pääsiäisen ja lehtimajanjuhlan yhteydessä, joten se ei ole niin harvinainen tapahtuma, kuin Biltz ja Hagee antavat ymmärtää. Ja koska veriset kuut eivät ole harvinaisia, on helppo löytää merkittäviä ennakkotapauksia, mitä juutalaisille tapahtui yhden tai useamman verisen kuun vaiheilla. Tunnen ihmisiä, jotka löytävät jotakin merkittävää liittyen Israeliin joka kerran, kun meillä on suurempi myrsky Yhdysvalloissa.

Joka tapauksessa verisiä kuita sattuu kyllin usein historiassa tekemään selväksi, että sillä, mitä Joel ja Ilmestyskirja sanovat, ei ole mitään tekemistä näiden luonnollisten toistuvien tapahtumien kanssa. Sitäpaitsi luulisi, että veristen kuiden, joista Biltz ja Hagee puhuvat, pitäisi Israelille annetussa profetiassa näkyä ainakin Jerusalemista. Kuitenkin kolme verisistä kuista, jotka esiintyvät vuosina 2014 ja 2015, eivät näy Israelissa lainkaan.

Nämä ovat tieteelliset faktat, mutta on todella revittävä raamatunkohtia ulos kontekstistaan ja oltava tietämätön Herran Päivästä, jos luulee, että nämä vuosien 2014 ja 2015 pimennykset toteuttavat Joelin ja Ilmestyskirjan profetiat. Pastori Mark Biltz sanoo, että Herran toinen tulemus tapahtuu lehtimajanjuhlan aikaan ja hän antaa ymmärtää, että vuonna 2015. Se on mahdotonta. Meidän olisi jo oltava 3 1/2 vuoden osuudella Herran Päivässä ja juutalaiset olisivat jo paenneet Antikristusta. Tietenkään kaikki eivät ota raamatunprofetiaa kirjaimellisesti; jotkut poimivat vain sen, mikä sopii omaan teoriaansa ja ohittavat, tai allegorisoivat kaiken muun.

Tutkikaamme niitä raamatunkohtia, jotka puhuvat verisistä kuista:
Minä annan näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi. (Joel 2:30-31)
On selvää, että veriset kuut eivät aiheuta ihmeitä taivaalla eikä maassa, verta, tulta, savupatsaita, eivätkä pimennä aurinkoa. On selvää, että tässä tapahtuu jotakin enemmän, kuin vain kuunpimennys.
Ja heille kullekin annettiin pitkä valkoinen vaippa, ja heille sanottiin, että vielä vähän aikaa pysyisivät levollisina, kunnes oli täyttyvä myös heidän kanssapalvelijainsa ja veljiensä luku, joiden tuli joutua tapettaviksi niinkuin hekin. Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?" (Ilm. 6:11-17)
Jälleen näemme, että tässä tapahtuu paljon enemmän kuin vain kuunpimennys. Ja kaikki tämä tapahtuu ennenkuin Suuri Ahdistus eli Herran Päivä edes alkaa.

Jeesus antaa samansuuntaisen kohdan, joka puhuu samoista tapahtumista:
Ja on oleva merkit auringossa ja kuussa ja tähdissä, ja ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät peljätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät. (Lk. 21:25-26)
On selvää, että tässä puhutaan enemmästä, kuin vain verisistä kuista. Ihmiset saavat sydänkohtauksia johtuen siitä, mitä näkevät tapahtuvan maan päällä. Tämä kuulostaa Raamatussa enemmän komeetalta, tai suurelta taivaankappaleelta nimeltä Koiruoho, kuin joltakin kuunpimennyksen veriseltä kuulta. Jos maahan vaikuttaa iso taivaankappale, niin sen vetovoima voi synnyttää tulivuorenpurkauksia ja nostaa pölyä ilmakehään ja se muuttaa kuun verenpunaiseksi ja pimentää auringon. Kaikkien silmät näkevät, mitä tapahtuu maan päällä ja pienet ja suuret kätkeytyvät luoliin, kuten Ilmestyskirja sanoo. Tämä ei tarkoita pimennyksiä havainnoivia ihmisiä. Useimmat ihmiset maan päällä eivät kuitenkaan näe kuunpimennystä, tai välitä siitä.

Ilmestyskirjan pasunatuomioissa Koiruoho iskeytyy maahan. Se selittäisi suuren maanjäristyksen, maan mullistukset ja sen, että kaikki saaret siirtyvät paikaltaan. Toisin sanoen maan koko kuori liikutetaan ja muutetaan. Kuunpimennys ei selitä mitään Ilmestyskirjan antamia katastrofaalisia yksityiskohtia; on hulluutta yrittää yhdistää näitä luonnollisia toistuvia tapahtumia mihinkään raamatunprofetian toteutumiseen.

Nämä kolme kohtaa ja lainaus Joelista Apostolien Teoissa on kaikki, mitä Raamatussa on verisistä kuista. Näistä kohdista ihmiset väittävät, että neljä kuunpimennystä, jotka eivät edes näy Israelissa, ovat toteutuminen?? Kuten John Stossel sanoisi: “give me a break (älä viitsi)”! Tässä voisi käyttää vähän järkeäkin. Merkki ei ole merkki, ellei suurin osa maailman ihmisistä näe sitä.

Jotakin merkittävää voi tapahtua vuonna 2014 tai 2015 Israelissa, mutta se ei ole Herran Päivän alku. Voin tarkastella tilannetta Lähi-Idässä ja otaksua, että jotakin merkittävää todennäköisesti tapahtuu vuosina 2014 ja 2015, mutta en tarvitse mitään kuuspekulaatioita sen hoksaamiseksi. Oletan, että keskeiset toimijat, jotka ajavat vuosien 2014 ja 2015 verisiä kuita, nähdään kahden seuraavan vuoden ajan kaikkialla kristillisissä spekulaatioverkostoissa.

Miksi minulla on tunne, että monia kristittyjä imetään suureen petokseen. Kaikkialla internetissä löytyy ihmisiä, jotka antavat ymmärtää, että heillä on suuri tietämys lopunajan profeetallisista tapahtumista, mutta kieltävät kokonaan tempauksen ennen vihaa (Korostus suomentajan). Jotkut näistä uskovat nyt, että me olemme jo seitsemän vuoden jakson ensimmäisellä puoliskolla ja että Antikristus on joku Mahdi Islamissa. He luulevat, että Jeesus tulee kunniassa vuosien 2017 tai 2018 vaiheilla ja he luulevat nyt, että meidän on fyysisesti säilytettävä asemamme Antikristusta vastaan, kunnes Jeesus tulee. He ovat kypsiä elvytetyn Rooman valtakunnan pyhään sotaan Islamin ristiretkeä vastaan.

Vuoden 2018 vaiheilla sota Islamia vastaan ehkä käydään ja voitetaan, mutta todellinen Antikristus voisi johtaa yritystä, tai kenties hän ei vielä silloinkaan ole maisemassa. Luulevatko jotkut, että saapuva Antikristus on se Kristus, jota he odottavat? Ottaen huomioon joidenkin näitä profetiasivustoja ja keskustelupiirejä pyörittävien ihmisten poikkeavien teologioiden oudon sekoituksen, minun todella on ihmeteltävä.


---------------------------------------------------------------

Don Koenig perusti sivuston www.thepropheticyears.com vuonna 1999 tutkittuaan itsenäisesti Raamattua melkein 30 vuotta ja opittuaan monilta kristikunnan terävimmiltä opettajilta. Don loi sivustonsa kirjoittamaan Raamatun profetiasta, raamatullisesta erottamisesta ja omista kristillisistä maailmankatsomuksistaan. Vuonna 2004 Don kirjoitti ilmaisen Ilmestyskirjaa kommentoivan sähköisen kirjan nimeltä "The Revelation of Jesus Christ Through The Ages". Tämä blogi (World and Church and Bible Prophecy Blog) käynnistyi vuonna 2007.

4 kommenttia:

 1. "Merkki ei ole merkki, ellei suurin osa maailman ihmisistä näe sitä" MISTÄ LÄHTIEN IHMINEN SANELEE EHTOJA JUMALAN POJAN ILMESTYMISEN NÄKYVYYDELLE?? Tutkikaapa Raamattua uudelleen.

  VastaaPoista
 2. Ainoa merkki, joka tälle sukupolvelle annetaan on Joonan merkki. Totta kai, itse Herran paluu näkyy taivaalla jokaiselle, mutta lopunajan merkit näkyvät vaan tarkkaavaisille Jeesuksen omille, jotka päivittäin pyhittävät elämänsä Herran tahdon mukaan.

  VastaaPoista
 3. Eli niille, jotka ovat jättäneet elämänsä Jeesuksen haltuun ja joita Jumala uudistaa Pyhän Henkensä kautta juuri sellaisiksi saviastioiksi, joiksi ne on tarkoitettu. Rukousyhteys Herraan päivittäin on välttämätöntä.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, joka puhuu Joonan merkistä, ei selkeästi ole lukenut Raamattuansa kunnolla. Joonan merkki tarkoittaa Jeesuksen ylösnousemusta 3 päivää kuoleman jälkeen ja se merkki annettiin sille sukupolvelle, joka eli samaan aikaan Jeesuksen kanssa.

  VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com