Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 7. marraskuuta 2013

Sarah Youngin kirja "Jesus Calling" eksyttää toisella Jeesuksella

Tässä erittäin hyvä kirja-arvostelu eräästä kristillisestä bestseller-kirjasta joka kuuluttaa ”toista Jeesusta” ja on siksi vaarallinen. New Age -metodiikka on selvästi nähtävillä tässä Sarah Youngin menestyskirjassa eksyttäen lukijoita kontemplatiiviseen eli mietiskelevään rukoukseen. Kirjailija on mukamas saanut Herralta Jeesukselta viestejä jotka ovat uutta ilmoitusta Raamatun päälle. Vaikuttaakin siltä että tämä hartaustekstejä sisältävä kirja on massiivinen petos valmistaen tietä Antikristuksen (valemessiaan) tulemukselle. Kirja-arvostelun suomensi: Samuel Korhonen

------------------------------

Jeesus kutsuu

http://www.challies.com/book-reviews/jesus-calling
http://www.kuvajasana.fi/fi/tuotteet/?id=18&selProduct=3264&selGroup=32

Sarah Young'in kirjan, Jeesus kutsuu (Kuva ja Sana 2011), arvostelu.

by Tim Challies 12.7.2011

Minulla ei ollut mitään tietoa kirjailijasta eikä kirjasta alkaessani lukea Sarah Young'in kirjaa, Jesus Calling (tämän sivuston joidenkin lukijoiden pyydettyä sitä). Olin nähnyt kirjan kristillisten bestseller-listojen vakiokalusteena, mutta en koskaan ollut vilkaissut sitä. Ensimmäinen oppimani seikka oli, että siitä on yli 450 arvostelua nettikirjakauppa Amazon'issa, jossa se saa keskimäärin 5 tähteä, mikä ei ole mikään vähäpätöinen saavutus. Latasin sen Kindlelle'ini ja aloin lukea.

Sarah Young on kolmannen sukupolven Japanin lähetyssaarnaajan vaimo, jolla on valmistumisen jälkeisiä arvosanoja presbyteerisestä St. Louis'in Covenant Theological Seminary'sta. Hänen kirjansa on hartauskirja, vuoden verran lyhyitä pohdiskeluja kristillisestä uskosta, mutta siinä on yksi suuri, hyvin paha vääristymä.

Arvostelen kirjaa kahden otsikon alla: Mitä hän sanoo siitä, mitä sanoo ja sitten: Mitä hän sanoo. Toisin sanoen, ensimmäinen osa käsittelee hänen sanomisensa perustusta ja toinen osa tarkastelee hartaustekstien todellista sisältöä.

Mitä hän sanoo siitä mitä sanoo

Tämä on kirja Jumalan läsnäolon kokemisesta (Kirjassa sana Läsnäolo (Presence) on aina isolla alkukirjaimella). Se on kasvamisesta läheisempään suhteeseen Herran kanssa, mikä on jotakin sellaista, jota jokainen kristitty kaipaa. Young käyttää sanaa Läsnäolo kuvaamaan Jumalan läsnäolon hyvin konkreettista tunnetta. Seuraavassa on vähän taustaa, kun hän ensi kerran kohtasi tämän Läsnäolon:
Eräänä iltana huomasin jättäväni mukavan alppimajamme lämmön kävelläkseni yksin lumisilla vuorilla. Menin metsäiselle alueelle ja kylmä kuun valaisema kauneus sai minussa aikaan haavoittuvuuden ja suuren kunnioituksen tunteen. Ilma oli raikas ja kuiva, pistävää hengittää. Äkkiä minusta tuntui kuin lämmin sumu ympäröisi minut. Tulin tietoiseksi ihanasta Läsnäolosta ja pakonomainen reaktioni oli kuiskata: ”Suloinen Jeesus.” Tämä lausahdus oli täysin luonnotonta minulle ja olin järkyttynyt kuullessani itseni puhuvan niin hellästi Jeesukselle. Kun pohdin tätä lyhyttä lausahdusta, tiedostin, että se oli kääntyneen sydämen vastaus; tuolla hetkellä tiesin kuuluvani Hänelle. Se oli paljon enemmän, kuin ne älylliset vastaukset, joita olin etsinyt. Se oli suhde maailmankaikkeuden Luojaan.
Sellaisten kirjoittajien vaikuttamana, kuin Catherine Marshall ja Andrew Murray, Young jatkoi Jumalan Läsnäolon tavoittelemista pyrkien oppimaan, kuinka jatkuvasti voisi tuntea Jumalan Läsnäolon. Hän kasvoi rakkaudessaan Jumalaan ja kasvoi halussaan viettää aikaa hänen kanssaan puhuen hänelle rukouksessa ja kuullen häneltä Sanan kautta. Vuonna 1992 hän sai käsiinsä kirjan God Calling (Jumala kutsuu). Se on hartauskirja, jonka on kirjoittanut kaksi anonyymiä 'kuuntelijaa.' Nämä naiset odottivat hiljaa Jumalan Läsnäolossa, kädessään kynä ja paperia, kirjaten Häneltä saamiaan viestejä. Viestit on kirjoitettu ensimmäisessä persoonassa, 'minä' tarkoittaen Jumalaa. Tästä kirjasta tuli aarre ja oppikirja.

Young jatkaa:
Seuraavana vuonna aloin pohtia josko minäkin voisin saada viestejä kommunikoidessani Jumalan kanssa. Olin kirjoittanut rukousjulkaisuihin vuosien ajan, mutta se oli yksisuuntaista kommunikaatiota: vain minä puhuin. Tiesin, että Jumala kommunikoi kanssani Raamatun kautta, mutta kaipasin enemmän. Lisääntyvästi halusin kuulla, mitä Jumalalla oli sanottavaa minulle henkilökohtaisesti tiettynä päivänä. Päätin kuunnella Jumalaa kynä kädessä ja kirjoittaa muistiin kaiken, minkä uskon Hänen sanovan. Tunsin kömpelyyttä ensi kerralla, kun yritin tätä, mutta minä sain viestin. Se oli lyhyt, raamatullinen ja sopiva. Se koski aiheita, jotka olivat ajankohtaisia elämässäni: luottamista, pelkoa ja Jumalan läheisyyttä. Reagoin kirjoittamalla rukouslehteeni.
Et tule yllättymään saadessasi tietää, että tämän kirjan sisältö, jokainen hartausteksti, on Young'in Herralta saama viesti – viesti, joka on tarkoitettu antamaan syvempi kokemus Jeesuksen Läsnäolosta ja Rauhasta. ”Tämä Jumalan kuuntelemisen harjoittaminen on kasvattanut läheisyyttäni Hänen kanssaan enemmän kuin mikään muu hengellinen harjoitus, joten haluan jakaa joitakin saamiani viestejä. Eri puolilla maailmaa kristityt näyttävät etsivän syvempää kokemusta Jeesuksen Läsnäolosta ja Rauhasta. Seuraavat viestit käsittelevät tuota heidän tuntemaansa tarvetta.”

Emme voi ohittaa tätä. Kun olen puhunut toisille kirjasta, olen kuullut joidenkin sanovan, että tämä kirja on kirjoitettu ikäänkuin Jeesus puhuisi suoraan lukijalle. On kuitenkin tärkeää tietää, että Young esittää paljon uskaliaamman väitteen – se on Jeesus, joka puhuu hänen kauttansa. Hänen antamansa viestit Young välittää nyt meille.

Nyt on oikea hetki pysähtyä ja miettiä tätä väitettä. Sarah Young väittää, että hänellä on jonkinlainen uusi ilmoitus Jumalalta. Hän sanoo, että Jumala puhuu hänelle ja sitten hän välittää näitä viestejä toisille. Meidän on välittömästi kysyttävä, mitä hän uskoo Raamatusta. Väittääkö hän, että nämä viestit ovat tasaveroisia Raamatun kanssa? Että ne ovat parempia kuin Raamattu?

Hän ei esitä sellaista väitettä; ainakaan suoraan. Yhdessä kohdassa hän sanoo: ”Tiesin, että nämä kirjoitukset eivät olleet innoitettuja, kuten Raamattu, mutta ne auttoivat minua kasvamaan lähemmäksi Jumalaa.” Myöhemmin hän sanoo: ”Raamattu on tietysti ainoa erehtymätön [virheetön] Jumalan Sana; minun kirjoitusteni on oltava yhtäpitäviä tämän muuttumattoman mallin kanssa.” Siinä kuitenkin kaikki, mitä hän sanoo. Vaikka hän selventää, että hänen kirjoitustensa on oltava alamaisia Raamatulle, hän ei itseasiassa kerro, mitä ne ovat ja kuinka meidän on arvioitava niitä. Ovatko ne arvovaltaisia? Sitovatko ne millään tavalla häntä tai meitä? Elleivät ne ole innoitettuja eivätkä erehtymättömiä, niin mitä ne tarkasti ottaen ovat? Siellä ei tuoda esiin vastauksia, koska Young alkaa välittömästi jakaa noita Jumalan sanoja päivittäisinä hartausteksteinä sanoen: ”Olen jatkuvasti saanut henkilökohtaisia viestejä Jumalalta, kun meditoin (meditate) Häntä. Mitä vaikeammat elämäni olosuhteet, sitä enemmän tarvitsen näitä rohkaisevia ohjeita Luojaltani.”

James Montgomery Boice sanoi kerran, että todellinen taistelu ajassamme ei koske Raamatun erehtymättömyyttä, vaan sen riittävyyttä – luotammeko Raamattuun, vai ikävöimmekö jatkuvasti uutta ilmoitusta? Kirjassa Jeesus kutsuu näemme tämän niin selvästi. Young opettaa, että vaikka Raamattu on erehtymätön, se ei riitä. Se ei riittänyt hänelle ja siitä johtuen hän opettaa, ettei se voi riittää meillekään. Sehän ei ollut Raamatun lukeminen, joka osoitti hänelle tärkeimmän hengellisen harjoituksen, vaan tämä kuunteleminen, tämä viestien saaminen Herralta. Sehän ei ainakaan ensisijaisesti ole Raamatun sanaa, jota hän tuo meille, vaan näitä viestejä Jeesukselta.

Pelkästään tältä kannalta tämä kirja on hyvin epäilyttävä ja sitä täytyy käsitellä äärimmäisen huolella. Young tarjoaa meille sanoja, joiden väittää tulevan suoraan Herralta, mutta ei anna mitään todistetta, että meidän pitäisi odottaa Herran puhuvan meille tällä tavalla; kaikki, mitä hän antaa, on hänen oma kokemuksensa siitä. Tässä kohdassa meille jää vähän vaihtoehtoja. Voimme lopettaa lukemisen siihen, voimme jatkaa lukemista ja hyljätä hänen väitteensä, että nämä sanat ovat Herralta, tai voimme lukea ja ottaa hänen sanansa täydestä. Itse, ellen olisi arvostelemassa kirjaa, hylkäisin sen välittömästi. Jos hän väittää puhuvansa Jeesuksen sanoja, en ole enää kiinnostunut. Kuitenkin saadakseni sen arvosteltua jatkoin lukemista.

Mitä hän sanoo

Young tarjoaa vuoden verran hartaustekstejä, jotka kaikki on kirjoitettu ensimmäisessä persoonassa viesteinä Jeesukselta. Jokaista seuraa muutamia Raamatun kohtia. Tässä on alkupuoli tammikuun 8. päivän tekstistä:
Pehmeästi minä ilmoitan Läsnäoloni. Hohteen kimmeltävät värisävyt koskettavat lempeästi tietoisuuttasi etsien sisäänpääsyä. Vaikka minulla on kaikki Valta taivaassa ja maan päällä, minä ole äärettömän hellä sinulle. Mitä heikompi olet, sitä lempeämmin minä lähestyn sinua. Anna heikkoutesi olla ovi minun Läsnäolooni. Aina, kun tunnet riittämättömyyttä, muista, että minä olen alati läsnäoleva Apusi.
On mielenkiintoista, että suurin osa teksteistä on vakuutuksia ennemmin kuin käskyjä, mikä tarkoittaa, että kirja tahtoo olla enemmän kuvaileva kuin ohjaileva. Se koskee vähemmän Jeesuksen käskyjä siitä, kuinka meidän tulee elää, mutta enemmän sitä, kuka hän on ja keitä me olemme ja kuinka voimme nauttia hänen Läsnäolostaan. On huomattava, että nämä vakuutukset kattavat vain hyvin kapean kaistan kristillistä kokemusta. Yhtä lailla on huomattava, että Jeesuksen sanat kuulostavat hyvin vähän sellaisilta, kuin mitä hän sanoo Raamatussa. Esimerkiksi: ”Anna Läsnäoloni Valon imeytyä sinuun, kun keskität ajatuksesi minuun.” Ja vähän myöhemmin: ”Opi kätkeytymään Läsnäoloni salaisuuteen suorittaessasi velvollisuuksiasi maailmassa.” En edes tiedä, mitä tuo tarkoittaa, tai kuinka sitä voitaisiin soveltaa. Siinä ei ole mitään selvää käskyä minulle totella eikä mitään selvää sanaa siitä, kuka Jeesus on.

Johtopäätös

Kirja Jeesus kutsuu on omalla tavallaan hyvin vaarallinen kirja. Vaikka teologia on suurelta osin riittävän tervettä, niin suuri huoleni on, että se opettaa, että sanojen kuuleminen suoraan Jeesukselta ja sitten näiden sanojen jakaminen toisten kanssa, on normaali kristillinen kokemus. Tosiasiassa se nostaa tämän kokemuksen yli kaikkien muiden ja se on vaarallinen ennakkotapaus vahvistettavaksi. En näe mitään syytä, että koskaan suosittelisin tätä kirjaa.

http://www.lighthousetrails.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=AJC&Store_Code=LTP


Suomentajan kommentti:

Tämän kirjan täytyy olla todella raskaan sarjan petoskirja, koska itse Warren B Smith'iltä on juuri ilmestymässä tätä kirjaa arvosteleva kirja nimeltä, ”Another Jesus” Calling: How False Christs Are Entering the Church Through Contemplative Prayer (”Toinen Jeesus” kutsuu: Kuinka väärät kristukset ovat tulossa seurakuntaan kontemplatiivisen rukouksen kautta). Kirjan on kustantanut Lighthouse Trails. Tilaa tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com