Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 29. elokuuta 2015

Elokuun 2015 pörssipaniikki Kiinan syytä ja rahan raamatullinen merkitys by Hal Lindsey

Tässä amerikkalaisen profetiatutkijan ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n, katsaus menneeseen pörssiviikkoon Yhdysvalloissa joka oli paniikinomainen viikon alussa, jolloin kurssit heilahtelivat suunnasta toiseen ja maanantaina oli suurin sukellus New Yorkin pörssissä neljään vuoteen. Kiinan heikentyneen talouden selitetään olevan syy tähän hetkelliseen rahamarkkinoiden turbulenssiin, joka voi uusiutua hyvinkin pian. Kristittyjen ei kuitenkaan pitäisi joutua taloudelliseen paniikkiin, koska Jumala on meidän Elättäjämme, joka antaa suojan. Artikkelin suomensi: Olli R.

-------------------------

Watchman Warning: Panic of 2015?
By Hal Lindsey

http://www.hallindsey.com/ww-8-27-2015/


Viime viikon Hal Lindsey -raportissa, puhuin joistakin taustalla olevista ongelmista joita Kiinan talous on kohtaamassa ja miten se vaikuttaa muihin kansakuntiin. Nauhoitettuani tuon ohjelman, katselin rahoitusmarkkinoiden kaikkialla maailmassa menevän yhteen villeimmistä ajeluista historiassa. Välitön syy kaikkeen kuohuntaan oli Kiina.

Epävarmuudesta on tullut tämän hetken sana. Maanantaina, Dow Jones Industrial Average (New Yorkin teollisuusosakkeiden pörssi) laski lähes 1100 pistettä, sitten nousi takaisin jopa 115 pisteen nousuun, mistä se kaikki alkoi, kunnes laski takaisin alas 588 pisteen menetykseen päivän päätteeksi. He kutsuivat sitä ”maaniseksi maanantaiksi (Manic Monday)”.

Sitä seurasi mitä jotkut kutsuivat ”täyskäännös-tiistaiksi”. Ja se muuttui ympäriinsä – useita kertoja. Dow nousi 440 pistettä varhain kaupankäynnin alussa. Keskipäivällä se oli 333 pistettä plussalla. Kun kaupankäyntiä oli puoli tuntia jäljellä, se pysyi positiivisella alueella – nousua 120 pistettä. Mutta viimeisten 30 minuutin aikana, se menetti kaikki saavutukset ja päätyi 204 pisteen laskuun. Tuona päivänä, Dow kulki ylös ja alas yhteensä yli 1,600 pistettä. Nyt tuo vasta on ajelua!

Se oli vain noin kuukausi sitten, kun hallinto kertoi meille olla huolehtimatta Kiinan suhteen. Valtiovarainministeri, Jack Lew, totesi Brookings Institute'n kokoontumisessa, että Kiinan markkinoilla olisi vähän vaikutusta Yhdysvalloissa. ”Sanon että Kiinan markkinat ovat edelleen melko paljon erillään maailman markkinoista. Ne ovat tietysti liikkumassa enemmän integroidummaksi, mutta nyt ne eivät ole sellaisia. ...Joten mielestäni et tule näkemään suoraan yhteyttä sinnepäin.”

Yhdysvaltain vienti Kiinaan on kolmanneksi suurinta edellään vain Kanada ja Meksiko. Tuonti Kiinasta on suurempi kuin kaikista muista kansakunnista. On huolestuttavaa, että mies, joka on itseasiassa Amerikan Yhdysvaltojen talousjohtaja, ei pysty näkemään yhteyttä Amerikan ja Kiinan talouksien välillä.

Kaikkialla maailmassa, valtiot ovat painaneet paperirahaa ja pitäneet korkoja alhaalla. He ovat tehneet tätä yrittäen epätoivoisesti välttää romahduksen. Tällaiset toimenpiteet ovat yleensä vain väliaikaisia, mutta ne ovat olleet käynnissä nyt jo useita vuosia peräkkäin.

Yhdysvalloissa sijoittajat pelkäävät, että, ohjauskoron oltua 6,5 vuotta lähellä nollaa, Fed (USA:n keskuspankki) lopulta nostaa korkoa. Dennis Lockhart, keskuspankin Atlantan osaston puheenjohtaja kehottaa nostamaan ohjauskorkoa, ”rahapolitiikan normalisoimiseksi”. Ja hän on oikeassa, ei ole ollut normaalia pitää korkoa niin alhaalla näin pitkän aikaa.

On hämmentävää, että hallituksia kaikkialla maailmassa ei tunnu pidättelevän mikään yrittäessään pitää maailmantaloutta pystyssä. Se on yksi syy, miksi Stephen King HSBC -pankista sanoi, ”Maailmantalous seilaa halki valtamerta ilman yhtäkään pelastusvenettä käytössään hätätilanteen varalta.”

Ennenkuin niitä kutsuttiin taantumiksi tai jopa lamakausiksi, talouskriisit tunnettiin ”paniikkeina (panics)”. Oli ”vuoden 1819 paniikki”, ”vuoden 1837 paniikki”, ”vuoden 1857 paniikki”, ”vuoden 1873 paniikki”, ”vuoden 1893 paniikki”, ja ”vuoden 1907 paniikki” muiden muassa. Samalla kun niitä joskus kutsuttiin ”lamoiksi”, ihmiset nimesivät ne sanalla ”paniikki”.

Kun käsitellään suuria väkijoukkoja, paniikki on aina läsnäoleva mahdollisuus, ja äärimmäisen vaarallinen. Vuonna 1856, Charles Haddon Spurgeon, jota on joskus kutsuttu ”saarnaajien ruhtinaaksi”, järjesti massakokouksen Surrey Gardens -konserttisalissa. Joku huusi ”Fire! (tuli on irti)” tuolla tapahtumapaikkalla jossa oli 10,000 ihmistä. Noina päivinä, käytävät ja ovet olivat tavattoman kapeita. Seuranneessa paniikissa, seitsemän ihmistä kuoli ja kymmeniä joutui sairaalaan vakavine vammoineen.

Taloudellinen paniikki toimii pitkälti samalla tavalla. Taloudelliset pelot ovat sisäelin kanssamme, koska pelkäämme häiriöitä rahavirroissa. Tiedämme, että rahalla ostamme ruokamme ja vaatteemme. Se luo turvaa ja kulkuneuvon. Me käytämme rahaa hankkiaksemme elämän perustarpeita itsellemme ja läheisillemme. Taloudellinen paniikki on erittäin voimakasta. Yhdessä sodan pelon kanssa, taloudellinen paniikki tulee eräänä päivänä mahdollistamaan Antikristuksen valtaannousun.

Koska rahalla ostamme välttämättömyystarvikkeita, on helppoa ymmärtää, miksi ihmiset alkavat nähdä rahan heidän elättäjänä. He alkavat kohdella rahaa epäjumalana palvottavaksi. Mutta meidän ei pitäisi koskaan sekoittaa Elättäjää (Provider) asiaan jonka kanssa toimimme.

Jeesus antoi meille tämän syvällisen varoituksen. ”Ei kukaan voi palvella kahta herraa; sillä hän on joko tätä vihaava ja toista rakastava, taikka tähän liittyvä ja toista halveksiva. Ette voi palvella Jumalaa ja mammonaa.” (Matteus 6:24)

Raha ei elätä. Raha on säännös Jumalalta – yksi monista. Tykkäämme käteisestä koska se antaa meille vapauden valita, mutta joskus Jumala täyttää tarpeemme suoremmin. Toisinaan Hän antaa meille suojan rai ruoan suoraan omasta kädestään. Hän lähetti Elian Keritin purolle, missä Jumala käski korppeja ruokkimaan häntä.

Jumala ei lupaa rahaa. Hän lupaa huolenpidon. Myöhemmin Herra antaa Keritin puron ehtyä. Hän halusi Elian siirtyvän toiseen paikkaan, jossa Hän siunaisi sekä Elian, että ne, jotka huolehtisivat hänestä. Kummassakaan tapauksessa Jumala ei vastannut rahan kanssa, mutta molemmissa Hän näki Elian tarpeen.

Jeesus puhui Jumalasta, joka ravitsee ”taivaan linnut” että ”kedon kukat”. Hän sanoi, ”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan.” (Matteus 6:33)

Vaikka ymmärrämme, että ostamme rahalla asioita, kuten elämämme perustarpeita, muista, että raha ei ruoki eikä vaateta meitä. Se luo turvaa, mutta se ei tarjoa suojaa. Työskentelemme sen puolesta, mutta emme palvele sitä. Me, jotka seuraamme Kristusta, palvelemme Herraamme; ja Hän ruokkii, vaatettaa, ja antaa suojan meille. Hän yksin on Jehova Jireh – meidän Elättäjämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com