Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ilmestyskirjan tulkintaa Ollilta ja Samuelilta -- Danielin 70. vuosiviikon alkaminen, Antikristuksen nousu, Lähi-idän rauha, uskovien ylösotto (tempaus) ja 3. maailmansota

PÄIVITETTY KAHDESTI 18.4.2016 JA KERRAN 19.4.2016 (katso kuusi uutta kommenttia keskusteluun 17.-19.4.2016)

Olen käynyt viimeaikoina debattia Ilmestyskirjan tulkinnoista Samuel Tuomisen kanssa bloginsa kommenttipalstalla hänen tuoreen artikkelinsa tiimoilta, joka käsittelee Prinssi Charlesin nousua Antikristuksena avaamaan Danielin 70. vuosiviikko Lähi-idän rauhansopimuksella piakkoin. Seuraavassa järjestyksessä oleva kommenttiketju, jossa avaan omia lopunajan tulkintojani liittyen Samuelin blogikirjoitukseen. Näkemyksemme hieman eroavat toisistaan tärkeiden profeetallisten tapahtumien ajoituksessa ja sijoittamisessa varsinkin Ilmestyskirjan sinettituomioihin. Toivottavasti jokainen lukija voi ammentaa jotain arvokasta itselleen seuraavasta profetiakeskustelusta välillämme.

-------------------------

Olli Rytkönen sanoo:
16/04/2016 klo 15:12

Ihan muuten OK -artikkeli, mutta minua jäi hieman kaivelemaan se, että mitä tarkkaan ottaen odotat seuraavaksi tapahtuvan profeetallisella rintamalla. Onko se Lähi-idän rauhansopimus, joka aloittaa 70. vuosiviikon, kuten artikkelista voisi päätellä? Vai tapahtuuko ensin uskovien ylösotto (tempaus) ja sitten 3. maailmansota, jonka tuhkista Antikristus, so. Prinssi Charles, nousee ja pakottaa sitten heikentyneen Israelin rauhansopimukseen arabien kanssa Dan. 9:27 kohdan mukaisesti? Minusta jälkimmäinen on uskottavampi vaihtoehto, kuin odottaa ensin hyvinkin epätodennäköistä rauhansopimusta, jotta tempaus voisi tapahtua. Tällaiseen skenaarioon ilmeisesti sovellat 1. Tess. 5:3 kohtaa, jossa puhutaan väärästä rauhasta, joka rikkoutuu yllättäen.

3. Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.

Tuo esilleottamasi artikkeli minun blogistani, jonka Samuel Korhonen suomensi, nimittäin ei vihjaa siihen suuntaan, että jonkinlainen Lähi-idän rauhansopimus olisi pian tulossa ilman edeltävää suursotaa. Kirjoitit seuraavasti:

"Vaikka päällepäin katsoen Lähi-Idän nykyinen tilanne näyttäisi olevan kaukana rauhasta, todellisuudessa tällainen rauhansopimus saattaa olla lähempänä kuin moni uskoisikaan."

Olet ymmärtänyt väärin. Päinvastoin, nykyinen tilanne vihjaa tulevaan suursotaan, joka mitä ilmeisimmin kytkeytyy 3. maailmansotaan ja sen yhteydessä käytävään Googin sotaan, jossa Venäjä hyökkää Israeliin. Kaikki näyttää nyt Israelin kannalta melko turvalliselta ja rauhalliselta ja tätä kirjoittaja artikkelissa "Israel elää nyt valheellisessa turvassa – tuleeko sota tänä vuonna?" tahtoi painottaa.

http://nokialainen.blogspot.fi/2016/03/israel-elaa-nyt-valheellisessa-turvassa.html

Samuel Korhonen itsekin oivalsi Jim Fletcher'in pointin omassa kommentissaan:

"(Suomentajan kommentti. Tämä voi toteuttaa Hes. 38. luvun ennustuksen, että Israel asuu turvallisena (jakeet 8,11,14). Arnold Fruchtenbaum'in mukaan tässä käytetty heprean sana tarkoittaa valheellista turvallisuutta.)"

Et maininnut jutussasi mitään Googin sodasta tai 3. maailmansodasta tai uskovien ylösotosta, joten päättelen että odotat seuraavaksi Lähi-idän rauhansopimusta, jonka jälkeen vasta käydään 3. maailmansota ja uskovien tempaus tapahtuu. Onko näin? Mikä sinun profeetallinen tapahtumajärjestyksesi on? Cutting Edge -ministeriö on aina sanonut, että Lähi-idän 7-vuotinen valerauha (Dan. 9:27) solmitaan vasta tulevan 3. maailmansodan jälkeen, jonka tuhkista Antikristus nousee kuin Feeniks-lintu. Tätä ennen uskovat (morsian) on pelastettu 3. maailmansodalta (Ilm. 3:10), jossa Amerikka luhistuu ja syntyy Uusi Maailman Järjestys, jonka keskiössä on EU.

---------------

samueltuominen sanoo:
16/04/2016 klo 17:49

Olin jo vastaukseni lopussa, kun painoin jotain väärää nappia ja kaikki hävisi. No, ei kun uudestaan! (tämä on siis vastaus tähän ensimmäiseen viestiisi). Osasinkin odottaa, että kysyisit jotain tämän suuntaista. Tässä artikkelissa en nimittäin tehnyt noita profeetallisia aikakäsityksiäni kovin selväksi. Halusin lähinnä painottaa sitä miksi Charles olisi tuo Dan. 9:27:n rauhantekijä ja miksi ajan merkit viittaavat tuon seitsenvuotisen liiton olevan hyvin lähellä. Käsitin kyllä ettei Samuel Korhonen viitannut artikkelissaan välttämättä Dan. 9:27:n läheisyyteen vaan tuon Googin sotaa edeltävän turvallisen tilanteen, jossa Israel asuu ”muuria vailla”. Pahoittelut jos esitin hänen tekstinsä väärässä valossa.

Vaikka itsellenikin on ollut ajoittain hieman epäselvää se, että viittaako Heskielen turvallinen tilanne Israelissa ja 1. Tess. 5:3:n ”rauha, ei hätää mitään” samaan asiaan kuin Dan. 9:27:n vuosiviikon alkupuolisko, niin käsitykseni näistä tapahtumista on ollut pääsääntöisesti aina sama kuin Cutting Edge ministeriön. CE:n artikkeleita lukemalla olen tämän ajatuksen varmaan omaksunutkin, mutta kirjassani esitin sen tueksi monia hyviä pointteja Ilmestyskirjasta tukeutumalla Arto Pölläsen teokseen Viimeinen Elonkorjuu. Joitakin yksityiskohtia lukuunottomalla käsitykseni näistä tapahtumista on käytännössä sama mikä on David Baylla, Pölläsellä, Keijo Lindemanilla (kirjassaan Supervaltojen nousu ja tuho), TV7:llakin esiintyneellä John Shoreylla ym.

Olen siis pretribulation -tempausopin kannattaja, kuten David Bay (eikö näin ollutkin?) ja Arto Pöllänen. Mutta kuten nämä kaksi, sanoudun irti siitä pretribulation -oppiin sisältyvästä valtavirran opetuksesta, minkä Scofieldin viiteraamattu sai aikaan 1900 -luvun alussa. Tämän viiteraamatun mukaan seurakunnan tempausta ei edellä mitään merkkejä, koska se tulee kuin ”varas yöllä” ja ”sinä hetkenä jona ette luule” (tämähän on täysin vääristynyt tulkinta Jeesuksen sanoista). Näin ollen Ilmestyskirjaa tulkitaan siinä siten, että tempaus edeltää Antikristuksen (valkoisen hevosen) ilmestymistä Ilm. 4:1:ssä ja 2. Tess. 2. lukua tulkitaan niin, että ”Jeesuksen Kristuksen tulemus ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä” – joka seuraa luopumusta ja laittomuuden ihmisen ilmestymistä – ei tarkoitakaan tempausta vaan Jeesuksen julkista tulemusta maanpäälle 70. vuosiviikon lopussa.

Eli lyhyesti, näkemysteni mukaan seuraava tapahtuma on Antikristuksen ilmestyminen ja/tai paljastuminen (alkukieli puhuu 2. Tess. 2:3:ssa ”paljastumisesta”) valvovalle seurakunnalle (tämähän on jo osittain käynyt toteen esim. minun sivujeni kautta). Näen asian siten, että 2. Tess. 2:3:n viittaus Antikristuksen ilmestymiseen on rinnakkainen Ilmestyskirjan kronologiassa valkoisen hevosen eli Antikristuksen esiintuloon ”voittajana ja voittamaan”. Tässä vaiheessa Charles alkaa nousta yhä suuremman kansainvälisen huomion keskipisteeseen. Tätä seuraa punainen sodan hevonen ja heidän perässään kaksi muuta, joiden valtaan annettiin neljäsosa maata. Kolmas maailmansota syttyy ja sen mukana Googin sota Venäjän hyökkäyksestä Israeliin toteutuu. Uskon, että näiden tapahtumien myötä koetaan myös suurta herätystä, kun ihmiset alkavat etsiä epätoivon keskellä Jumalaa myös täällä lännessä. Näin David Wilkersonin myös ennusti näyssään Googin sodasta. Huomaa, että 2. Tess. 2:3:n mukaan luopumus edeltää Antikristuksen ilmestymistä. Herätystä voidaan siis kokea hänen ilmestymisensä jälkeen.

Jooel 2. mukaan Jumala vuodattaa henkensä ”kaiken lihan päälle” aikana jolloin Hän antaa ”näkyä ihmeitä taivaalla ja maassa: verta ja tulta ja savupatsaita; aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.” Kuten tästä profetiasta käy hyvin ilmi, tämä tapahtuu Ilmestyskirjan 6. sinetin aikana (vert. verikuu ja auringonpimennys 6. sinetissä) ja ENNEN Herran päivää. Eli 6. sinetti edeltää siis Herran päivää, jonka ymmärrän viittaavan seitsemän vuoden vihan aikaan. Neljä hevosmiestä ovat siten vasta synnytystuskien alkua (Mark. 13:8). 70. vuosiviikko alkaa vasta Ilmestyskirjan luvussa 7 ja taivaaseen nostettu suuri joukko Ilm. 7:9:ssä on sama kuin ylösnostettu seurakunta (ei vihan ajan marttyyrit sillä nämä mainitaan vasta luvussa 15). Sen herätyksen keskellä mikä koetaan näiden hevosmiesten aikana, toiset etsivät turvaa Jumalasta ja toiset panevat turvansa Antikristukseen odottaen hänen ratkaisevan tämän konfiktin. Wilkersonin näky 70 -luvulta antoi ymmärtää, että 70. vuosiviikko alkaa vasta Googin sodan jälkeen eli Ilmestyskirjan hevosmiesten jälkeen.

Ilm. 6:4 sanoo, että punaisen hevoselle annettiin valta ”ottaa pois rauha maasta”. Tämä on yhdenmukainen Hesekielen näkyyn, jonka mukaan Googin sotaa edeltää ainakin Israelissa rauhanomainen tilanne. Tämä rauha ei ole kuitenkaan sama kuin 70. vuosiviikko sillä se toteutuu vasta Ilmestyskirjan 7. luvussa (mitä kuvataan symboolisesti neljänä enkelinä, jotka seisovat ”maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.”). Seurakunnan ylösottoon yhteydessä oleva 1. Tess. 5:3:n ”rauha, ei hätää mitään” viittaa luultavasti juuri tähän jälkimmäiseen rauhaan. Näin siis itse ymmärrän.

----------------

Olli Rytkönen sanoo:
17/04/2016 klo 0:16

Eli ymmärsinkö oikein, että Prinssi Charles vahvistaa sinun mukaasi Lähi-idän rauhansopimuksen ennen seurakunnan ylösottoa? Eikö pikemminkin ole niin, että 1. sinetti kuvaa sitä rauhansopimusta eli 70. vuosiviikon alkamista 3. maailmansodan jälkeen (Antikristus lähti voittajana ja voittamaan ja hänelle annettiin seppele, eli siis ansio tästä rauhan saamisesta Uudessa Maailman Järjestyksessä)? Meillä on vähän erilainen tulkinta tästä 1. tempauksen ajoituksesta.

Minusta meidän ei pitäisi odottaa Charles'in "ilmestymistä" nyt, vaan nimenomaan seurakunnan ylösottoa ja seurata aikainmerkkejä sen suhteen. Charles'han on jo ilmestynyt, vuonna 1969, kun hänet vihittiin Walesin prinssiksi. Ja luopumusta tapahtui jo 1960-luvulla, kuten varmasti tiedät (saatanan kirkko perustettiin v. 1966, josta alkoi ns. saatanan tai vesimiehen aikakausi).

Kuten tuossa toisessa viestissäni selitin, niin nykyinen Antikristus on Barack Obama 3. kenraaliharjoitusvaiheessa. Hän on myös 1. sinetin valkoisella hevosella ratsastaja Charles'in tapaan, tosin hänen edelläkävijänsä. Tällöin uskovien ylösotto todellakin sijoittuisi 6. sinettiin, josta alkaa 70. vuosiviikko. Mutta lopullisessa täyttymyksessä (viimeinen tuomioiden sarja) tempaus tapahtuu Ilm. 4:1 kohdassa edeltäen lopull. Antikristuksen aikaa. Mielestäni sinetit 2-6 ovat lopputäyttymyksessä Jumalan tuomioiden aikaa ja morsiusseurakunnan ei pitäisi olla silloin enää maan päällä. Ilmestyskirja 3:10 sanoo, että Filadelfian seurakunta eli tempausseurakunta pelastetaan siitä koetuksen hetkestä, joka on tuleva koko maanpiirin ylitse. Eikö 3. maailmansota tai Googin sota ole "koetuksen hetki", jolloin suuri osa maapallon ihmisistä kuolee? Eivät valvovat kristityt jää enää ydinsotaan, joka puhkeaa USA:n ja Venäjän välille (Hes. 39:6). Neljännessä sinetissä kuolemalle annettiin neljäs osa maata.

Ongelmana tässä sinun kohdallasi on siis se, ettet näe Ilmestyskirjan kronologiassa useita täyttymyksiä, jotka tarkentuvat loppua kohden mentäessä. Profetian kenraaliharjoitusvaiheessa nykyajan Rooman läntinen valtakunta on USA ja Barack Obama on sen "pieni sarvi". Uskon, että Obama kukistuu silloin kun morsiusseurakunta temmataan. Sitten kun Charles on Antikristuksena, tapahtuu 2. tempaus vaivanajan puolessa välissä. Sitä voi kuvata tämä lukuisa valkopukuisten joukko Ilm. 7:9-17 kohdassa. He ovat häävieraita, joita on paljon; morsian taasen on pienilukuinen. Jooelin ennustama Hengen vuodatus koskee mielestäni vaivanajan 1. puoliskoa, jolloin häävieraita kutsutaan Karitsan hääaterialle. Ilmestyskirjan 19. luvussa sanotaan Babylonin kukistumisen jälkeen näin:

7. Iloitkaamme ja riemuitkaamme ja antakaamme kunnia hänelle, sillä Karitsan häät ovat tulleet, ja hänen vaimonsa (=morsian) on itsensä valmistanut.
8. Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen: se liina on pyhien vanhurskautus."
9. Ja hän sanoi minulle: "Kirjoita: Autuaat ne, jotka ovat KUTSUTUT Karitsan hääaterialle (=häävieraat)!" Vielä hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat totiset Jumalan sanat".

Siis "Autuaat ne, jotka ovat kutsutut Karitsan hääaterialle". Näitä häävieraita kutsutaan hääaterialle Googin sodan jälkeen ja he kokevat suurta ahdistusta 3,5 vuotta.

Muuten tuo Herran päivä Jooel 2. luvussa voi kyllä tarkoittaa tuomiopäivääkin eli ylösottopäivää. Jakeessa 32 nimittäin sanotaan, että "pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra KUTSUU". Eikö nuo pakoonpäässeet ole juuri tempaususkovia? He ovat muuten juuri näitä vaivanajan puolivälissä temmattavia häävieraita.

31. aurinko muuttuu pimeydeksi ja kuu vereksi, ennenkuin Herran päivä tulee, se suuri ja peljättävä.
32. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet (144,000 Uudessa Jerusalemissa), niinkuin Herra on sanonut; ja pakoonpäässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu (=häävieraat).

Ilmestyskirjan 14. luvussa puhutaan 144,000 israelilaisesta kokoontuneina taivaalliselle Siionin vuorelle Karitsan kanssa eli ovat siis Uudessa Jerusalemissa. Tämä ajoittuu vaivanajan puoliväliin. He ovat todistaneet Israelissa (+muualla) vaivanajan 1. puoliskon.

1. Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi.

Näistä 144,000 israelilaisesta kerrotaan myös Ilm. 7:3-8 kohdassa. Heti sen perään kerrotaan suuresta valkopukuisten joukosta, jotka tulevat siitä suuresta ahdistuksesta. Nämä ovat varmastikin vaivanajan pelastettuja, ei morsiusseurakunta, kuten sinä väität.

No, toivottavasti tämä selvensi. En tiedä pääsitkö jyvälle, mutta olen pohtinut näitä kohtia vuosikausia. Ymmärrän, että elossaolevia kristittyjä ei ole paljon temmattavien joukossa, kun Jeesus palaa ensimmäisen kerran (1. tempaus tapahtuen ennen vaivanaikaa eli 70. vuosiviikkoa). Tällöin pätee seuraava Jeesuksen lausuma Luukkaan luvussa 18:

8. Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

Luopumus on suurinta nyt. Vaivanajassa sitten tulee maailmanlaajuinen herätys.

----------------

samueltuominen sanoo:
17/04/2016 klo 18:50

Vastaukseni viestiketjun kolmanteen viestiin (näyttävät menevän nämä hieman erikoisessa järjestyksessä). Pääsin kyllä jyvälle tulkinnastasi vaikka tuo täyttymysten kerrostuminen (so. eri täyttymysvaiheet) hieman sekottaa. Olen siis päätynyt pre-tribulation tempausopin kannattajaksi lukemalla Tim LaHayen kirjan Tuuliin a Pilviin (Kuva ja Sana, 1998). Kirjani ensimmäisessä luvussa esittämäni perusteet sille miksi 70. vuosiviikko ei ala ensimmäisessä sinetissä vaan kuudennen sinetin jälkeen Ilm. 6:17 – 7:1:ssä eikä tempaus tapahdu Ilm. 4:1:ssä vaan edellä mainittujen jakeiden aikana, tulee pääosin Arto Pölläsen kirjasta Viimeinen Elonkorjuu (Aikamedia Oy, 2009). Sanon aivan alkuun, että kysymys tempauksen ajankohdasta ei ole minulle edes kovin tärkeä asia enkä siitä lähde kovin helposti kiistelemään. Huomaan, että itse et ole sen enempää pretribulationisti kuin midtribulationisti sillä näytät kannattavan useaa tempausta joista ensimmäinen esiintyy ennen vihan aikaa Ilm. 4:1:ssä, yksi keskellä vihan aikaa ja ehkä yksi myös vihan ajan lopulla.

Kirjani kaksi ensimmäistä lukua (osa 1) kirjoitin vasta-argumenttina lähinnä niille pretribulationisteille, jotka Scofieldin viiteraamattuun tukeutuen on väittänyt jo vuosikymmeniä, ettei Antikristuksen identiteettiä ole mahdollista paljastaa ennen seurakunnan ylösottoa. Tämän väitteen perusteina on toiminut tuo 2. Tess. 2:7:n oppi Antikristuksen pidättäjästä, mikä on tulkittu seurakunnaksi. Eli seurakunnan läsnäolo maanpäällä pidättää sitä miksi Antikristuksen henkilöllisyys ei voisi paljastua ennen kuin vasta seurakunnan lähdön jälkeen. Toinen kohta millä tätä näkemystä on perusteltu on tuo oppi tempauksesta Ilm. 4:1:ssä. Eli jos tempaus tapahtuu em. jakeessa ja Antikristus (valkoinen hevonen) ilmestyy vasta Ilm. 6:2:ssa, niin tällöin tempauksen tulee edeltää Antikristuksen ilmestymistä (so. paljastumista). Näin ollen kaikki yritykset identifioida AK:n henkilöllisyys ennen tempausta on Scofieldin viiteraamatun mukaan täyttä ajan hukkaa ja tyhjänpäivästä spekulaatiota.

Juuri tätä oppia vastaan hyökkäsin vaikka pitäydyinkin klassiseen pretribulation oppiin siitä, että tempaus edeltää 70. vuosiviikkoa. Viimeinen vuosiviikko vahvistetaan minun mukaani Ilm. 7:1:ssä ja seurakunta on jo tuolloin taivaassa, kuten ilmenee jakeesta 9. Eli selvennyksenä, luvussa 7 ei ole kyse tapahtumsta mikä kuvaisi monen vuoden ajanjaksoa. Itseasiassa kyse voi olla vain yhdestä päivästä. Ensin Johannes katsoo maanpäälle ja huomaa neljä enkeliä, joilla annettiin valta kahlita nuo kuudennen luvun sotia ja tuhoa aiheuttaneet hevosmiehet (vert. Sak. 6:5). Tuo rauhan on synnyttävä maanpäälle, jotta Jumala voisi sinetöidä Hänen kansastaan nuo 144 000 israelilaista (jakeet 3-8). Tämä kuvaa siis seitsevuotisen rauhanliiton täytäntöönpanoa. Sitten hänen huomionsa kiinnitetään taivaaseen missä Johannes näkee tuon suuren joukon kaikista kansoista ja kielistä. Tämä joukko ilmestyy sinne yhdessä hetkessä ja samaan aikaan tuon 70. vuosiviikon alkamisen kanssa. Eli minun mukaani tempaus tapahtuu samaan aikaan kuin 70. vuosiviikon alkaminen.

Kirjoitit, että ”Prinssi Charles vahvistaa sinun mukaasi Lähi-idän rauhansopimuksen ennen seurakunnan ylösottoa”. 1. Tess. 5:3:n viittaus tempauksen aikana esiintyvään valheelliseen rauhaan saattaa viitata juuri siihen, että tuo rauhansopimus ehditään panna toteen ennen tempausta. Nythän maailmassa ei ole tilannetta mistä voitaisiin sanoa ”Nyt on rauha, ei hätää mitään”. Kolmannen maailmansodan uhan tiedostaa jopa monet uskosta osattomat ihmiset. Ensimmäinen sinetti kuvaa siis Antikristuksen valtaanousua, mutta tämä ei ole vielä se hetki jolloin hän vahvistaisi Lähi-Itään seitsenvuotisen rauhan. Kirjoitit, että ”Eikö pikemminkin ole niin, että 1. sinetti kuvaa sitä rauhansopimusta eli 70. vuosiviikon alkamista 3. maailmansodan jälkeen (Antikristus lähti voittajana ja voittamaan ja hänelle annettiin seppele, eli siis ansio tästä rauhan saamisesta Uudessa Maailman Järjestyksessä)?” Näytät unohtavan tässä sen, että punainen sodan hevonen ja sitä seuraavat muut kauhut, ilmestyy vasta valkoista hevosen jälkeen eikä ennen sitä. Jos 3. maailmansota edeltäisi valkoista hevosta, niin miksi tästä sodasta ei ole mitään mainintaa Johanneksen näyssä?

Sanoit ettei meidän tulisi odottaa Antikristuksen (valkoisen hevosen) ilmestymistä vaan Jeesuksen paluuta. Olen tästä kyllä osin samaa mieltä, mutta samalla uskon, että tempausta edeltää tietyt merkit jotka kuuluttavat sen läheisyyttä. Tempaus ei siis tapahdu ”sinä hetkenä jona ette luule”, kuten usein väärin opetetaan. Näistä Antikristuksen ilmestyminen ja paljastuminen on yksi tärkeimpiä. Voihan tietysti olla, että 2. Tess. 2:3:n vaatimus Antikristuksen paljastumisesta on jo toteutunut ja ettei seurakunnan ylösotolle ole enää mitään esteitä. Ilmestyskirjan valossa en kuitenkaan usko, että Prinssi Charlesista voitaisiin vielä sanoa, että hän on lähtenyt ”voittajana ja voittamaan” sillä hän on edelleen hyvin ”ylenkatsottu mies, joka ei ollut saapa kuninkaan arvoa” (Dan. 11:21). Sanoit myös, että Ilmestyskirja 3:10:n valossa seurakunta ei voisi olla maanpäällä enää neljän hevosmiehen aikana. Tämänkin vastaväitteen huomioin kirjassani sillä jos ollaan tarkkoja em. jae sanoo kuinka seurakunta pelastetaan ”koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.” Neljä hevosmiestä eivät koettele ihmisiä ”yli koko maanpiirin” vaan ainoastaan neljättä osaa maasta (Ilm. 6:8).

Lopuksi, tuosta Luuk. 18:8:n profetiasta ”kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?”, sanon vielä sen, että oman käsitykseni mukaan tässä ei puhuta Jeesuksen tulemuksesta seurakunnalle (tempaus) vaan Hänen paluustaan maanpäälle valkoisella ratsullaan Ilmestyskirjan 19. luvussa. Tuohon aikaan Häntä vastassaan on vain joukko vihamielisiä armeijoita ja ihmisiä, jotka syyttävät Jumalaa niistä kärsimyksistä joilla Hän on yrittänyt herätellä kansakuntia vihan aja lopussa (Ilm. 16:11). Noihin muihin pointteihisi en nyt vastaa tämän enempää ja päättäisin mielelläni oman puheenvuoroni tästä aiheesta tähän kommenttiin.

----------------

Olli Rytkönen sanoo:
18/04/2016 klo 0:50

Vähän vielä kommentoin kirjoitustasi, jos sallit.

Kirjoitit:

"Näytät unohtavan tässä sen, että punainen sodan hevonen ja sitä seuraavat muut kauhut, ilmestyy vasta valkoista hevosen jälkeen eikä ennen sitä. Jos 3. maailmansota edeltäisi valkoista hevosta, niin miksi tästä sodasta ei ole mitään mainintaa Johanneksen näyssä?"

Niin, tämä väitteesi koskee sinettituomioiden lopputäyttymystä. Silloin ei tosiaankaan mainita 3. maailmansotaa ennen 70. vuosiviikon alkamista 1. sinetissä. Mutta kun otetaan kaikessa profetian sanan rikkaudessa huomioon sinettitäyttymysten kerrostuminen ja uusiutuminen eli tässä tapauksessa viimeinen 3. kenraaliharjoitus, jolloin Antikristus on Barack Obama (1. sinetti), niin kyllä se 3. maailmansota löydetään Ilmestyskirjasta. Pian ollaan tuossa tulipunaisen hevosen sota-ajassa (2. sinetti), kun WWIII ja Googin sota alkaa. Ja tätä jatkuu aina 6. sinettiin saakka, jolloin sota huipentuu ja tapahtuu se ydinhyökkäys suurvaltojen välillä (Hes. 39:6). Tästä antaa viitteitä Ilm. 6:15-17, jossa maan kuninkaat piiloutuvat ydinsuojiin tai maanalaisiin bunkkereihin.

15. Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin
16. ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta!
17. Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?"


Tuossa jakeessa 17 voidaan viitata jo 7-vuotiseen Ahdistuksen tai vihan aikaan, joka alkaa 3. maailmansodan (sinetit 2-6 kenraaliharjoitusvaiheessa nro 3) jälkeen. Samaan aikaan, sinun mukaasi Ilm. 7:1 kohdassa, pannaan käyntiin viimeinen Ilmestyskirjan tuomiosarja tai kerrostuma, joka alkaa 1. sinetistä. Se on lopullinen täyttymys, jossa USA ja Venäjä ovat jo pyyhkiytyneet profeetalliselta kartalta ja lopull. Antikristus hallitsee eli valkoisen hevosen ratsastaja on Prinssi Charles, jolle annetaan seppele palkintona Lähi-idän rauhansopimuksesta (vrt. Nobelin rauhanpalkinto, joka luovutettiin Barack Obamalle 10.12.2009). Mielestäni on päivänselvää, että lopputäyttymyksen 1. sinetistä alkaen eletään jo Uudessa Maailman Järjestyksessä (NWO). Tuo lopputäyttymyksen rauha rikkoontunee vaivanajan puolivälissä, jolloin lopullinen 2. sinetti avataan. Silloin tapahtuu häävieraiden tempaus, joka mielestäni tarkoittaa sitä suurta valkopukuisten joukkoa Ilm. 7:9-17 kohdassa. Samalla niiden 144,000 israelilaisen todistustehtävä päättyy ja he ovat Karitsan kanssa Uudessa Jerusalemissa (Ilm. 14:1).

Mitä tulee tuohon 1 Tess. 5:3 kohtaan valerauhasta ja -turvallisuudesta ennen Herran päivää, niin kyllä sitä voidaan tähänkin aikaan soveltaa, kun länsimaat ovat olleet yhtämittaisessa rauhan tilassa 2. maailmansodasta lähtien eli ns. Pax Romana (Pax Americana) eli Status Quo on säilynyt. Läntiset teollisuusmaat eivät ole olleet keskenään sodissa ja Israelkin on ollut ilman merkittäviä sotia vuodesta 1973 lähtien (Psalmi 83 toteutui vuosina 1967 ja 1973?). Israel on tointunut miekan jäljiltä ja elää turvallisena, kuten Hes. 38 ilmaisee. Ja EU on ollut menestyksekäs rauhanprojekti. Hesekielin luvussa 39 muuten mainitaan, että Jumala lähettää Googin sodan yhteydessä tulen rantamaalla TURVASSA (peace and security) asuvien keskeen. Tämä voi täyttää 1 Tess. 5:3 kohdan vaatimuksen.

6. Ja minä lähetän tulen Maagogiin ja rantamaalla turvassa asuvien keskeen. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra.

"I will send fire on Magog and on those who live in SAFETY in the coastlands, and they will know that I am the LORD." (NIV-käännös)

No niin, tämä olkoon päätöskommenttini tämän aiheen tiimoilta. Ei jatketa enää. Sulattele nyt kuitenkin noita ajatuksiani, joissa voi olla ainakin jonkin verran totuuden siementä. En mahda sille mitään, että tulkitsen hieman eri tavalla kuin sinä näiden merkittävien profetiatapahtumien järjestyksiä ja sijoittumisia Ilmestyskirjan jakeisiin. Näen selvästikin Ilmestyskirjan moniulotteisempana kirjana futurisessa tulkinnassa kuin useimmat profetiatutkijat. Se sisältää näitä toteutumisten uusintoja, jotka tarkentuvat loppua kohti mentäessä.

----------------

samueltuominen sanoo:
18/04/2016 klo 1:46

Niin, minun piti jo lopettaa, mutta joitakin asioita tuosta jäi edelleen auki. Eli nyt eletään siis Ilmestyskirjan 1. sinetin ensimmäistä täyttymystä (vai oliko se jo toinen tai kolmas?). Obama on valkoisella hevosella ratsastaja ja häntä seuraa kolmas maailmansota (punainen hevonen). Kolmas maailmansota päättyy kuudennen sinetin jälkeen Ilm. 6:17:sta tai 7:1:ssä. Yhdyt siis siihen, että 70. vuosiviikko alkaa vasta tässä kohdin Ilmestyskirjaa, mutta vain sen ensimmäisessä täyttymyksessä. Samalla hetkellä (Ilm. 7:1:ssä) käynnistyy kuudennen luvun ja neljän hevosmiehen toinen (lopullinen) täyttymys. Siinä valkoinen hevonen on Prinssi Charles ja toinen sodan hevonen päästetään vapaaksi 70. vuosiviikon keskellä.

Okei, tähän asti selvää. Mitä en nyt tässä hahmota on se, että koskeeko nämä näyn eri täyttymysvaiheet vain lukua 6 vai myöhempiäkin lukuja? Jos siis luku 7 kuvaa näyn lopullisessa täyttymysvaiheessa vihan ajan puoliväliä – jolloin seurakunta temmataan ylös Ilm. 7:9:ssä – niin eikö luvulla 7 ole varhaisempia täyttymyksiä, kuten luvulla 6? Millä perustein vain luvulla 6 olisi monta täyttymysvaihetta, mutta muilla luvuilla ei? Tai jos on, niin tällöinhän luvun 7 tulisi sijoittua myös vihan ajan alkuun tai sen ensimmäiselle puoliskolle seuraten 3. maailmansotaa, jota kuvataan luvussa 6. Entäpä muut luvut, kuten 8 – 19? Onko näilläkin esitäyttymyksensä ja lopullinen täyttymys? Toinen asia mitä en nyt oikein ymmärrä on tapasi lukea Ilmestyskirjan kronologiaa.

Sanot, että suuri valkopukuinen joukko Ilm. 7:9:ssä – minkä itse tulkitsen 70. vuosiviikon alussa taivaaseen nostetuksi Karitsan morsiameksi – nostettaisiin Uuteen Jerusalemiin samalla hetkellä kuin 144 000 juutalaista Ilm. 14:1:ssä. Yhdyn tässä nyt siihen, että nuo 144 000 juutalaista temmataan taivaaseen 70. vuosiviikon puolivälissä. Mutta miksi luvut 7 ja 14 sijottuisi samalla aikajanalle Ilmestyskirjan aikajärjestyksessä? Mikä on tarkalleen ottaen käsityksesi sinettien, pasuunoiden ja vihan maljojen aikajärjestyksestä? Vaikka tämä 144 000 juutalaisen joukko mainitaan luvuissa 7 ja 14, niin itse en näe tätä siten, että nämä luvut sijoittuisi samaan ajankohtaan Ilmestyskirjan aikajanalla. Nimittäin luvussa 7 nämä 144 000 juutalaista ovat vielä maanpäälle ja heitä aletaan vasta sinetöidä.

Siinä enkeli julistaa neljälle muulle etteivät he saisi vahingoittaa maata eikä merta, kunnes he ovat ”painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”. Kun Johanneksen huomio siirretään maan tapahtumista taivaaseen ja hän näkee siellä suuren pelastettujen pakanajoukon, näitä 144 000 juutalaista aletaan vasta merkitsemään maanpäällä. Mutta luvussa 14 he ovat jo taivaassa tämän pakanajoukon kanssa. Itse näen tämän kielivän vahvasti siitä, että tuo suuri joukko kaikista kielistä ja kansoista nostetaan taivaaseen aikaisemmin kuin 144 000 juutalaista. Eli jos Ilm. 14:1 kuvaa 70. vuosiviikon puoliväliä, Ilm. 7:9:n täytyy kuvata sitä aikaisempaa hetkeä, koska tuolloin 144 000 juutalaista ovat maanpäällä yhä sinetöitävänä. En oikein ymmärrä sitä, kun monet tulkitsijat lukevat lukua 7 siten, että se kuvaisi monen vuoden ajanjaksoa, kun luku itsessään ei edellytä mitään tällaista. Itse näen sen kuvaavan vain yhden päivän tapahtumia heti 70. vuosiviikon alettua.

----------------

Olli Rytkönen sanoo:
18/04/2016 klo 17:37

Niinpä! Olisiko se sitten niin, että 144,000 sinetöidään vasta 7-vuotisen vaivanajan puolivälissä (1. puoliskon ovat erämaassa koulutettavina, ks. Ilm. 12:6 ja ovat ”poikalapsi” jakeessa 5), jolloin myös 2 säkkipukuista todistajaa aloittavat työnsä Israelissa, ja samaan aikaan (tai pikemmin vaivanajan lopussa, 7. pasuuna) tapahtuu valvovien kristittyjen tempaus (Ilm. 7:9-17) profetian lopputäyttymysvaiheessa? Nämä molemmat ryhmät kuvataan Uudessa Jerusalemissa olevina eli 144,000 israelilaisen sinetöiminen OTSAAN tapahtuukin tempauksen kautta Taivaassa ja he palaavat maan päälle välittömästi!! Nimittäin Ilmestyskirjan 5. pasuuna tekee selväksi, että nämä 144,000 sinetöityä ovat maan päällä vaivanajan jälkimmäisellä puoliskolla, jos 70. vuosiviikko alkaa 1. sinetistä (valkoinen hevonen) ja puoliväli saavutetaan Ilm. 6:17 – 7:1 kohdassa. Katsotaanpa 144,000 sinetöimistä (Ilm. 7:3) ja 5. pasuunatuomion kohtaa (Ilm. 9:1-5), jotka korreloivat sanallisesti keskenään:

Ilm. 7:3 (144,000:n merkitseminen sinetillä)

3. ja sanoi: ”Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme PAINANEET SINETIN Jumalamme palvelijain OTSAAN”.

Ilm. 9:1-5 (5. pasuuna)

1. Ja viides enkeli puhalsi pasunaan; niin minä näin tähden, taivaasta maan päälle pudonneen, ja sille annettiin syvyyden kaivon avain;
2. ja se avasi syvyyden kaivon, ja kaivosta nousi savu, niinkuin savu suuresta pätsistä, ja kaivon savu pimitti auringon ja ilman.
3. Ja savusta lähti heinäsirkkoja maan päälle, ja niille annettiin valta, niinkuin maan skorpioneilla on valta;
4. ja niille sanottiin, etteivät ne saa vahingoittaa maan ruohoa eikä mitään vihantaa eikä yhtään puuta, vaan ainoastaan niitä ihmisiä, joilla ei ole JUMALAN SINETTIÄ OTSASSAAN.
5. Ja niille annettiin valta vaivata heitä viisi kuukautta, vaan ei tappaa heitä; ja ne vaivasivat, niinkuin vaivaa skorpioni, kun se ihmistä pistää.


Siis tässähän on selvä yhteensopivuus (PALVELIJOILLA SINETTI OTSASSA) ja nämä 144,000 ovat maan päällä 5. pasuunatuomion aikaan. He voivat olla kirkastetun ylösnousemusruumiin omaavia, joilla on suojamuuri, kun kävivät Taivaassa ”vahvistumassa” Ilm. 14:1 kohdassa. Samoin kaksi säkkipukuista todistajaa Ilm. 11 luvussa tulevat Taivaasta takaisin maan päälle (Elia ja Mooses?). Heillä on yliluonnolliset voimat.

Tämä Ilm. 7:9-17 voisi kuvata näiden 144,000 israelilaisen todistustyön tulosta vaivanajan jälkipuoliskolla, jolloin suuri valkopukuisten joukko temmattaisiin vasta aivan vaivanajan lopussa 7. pasuunan aikoihin, josta erityisesti Ilm. 10:7 puhuu (vrt. Paavalin ”viimeinen pasuuna”, 1 Kor. 15:52). Nimittäin luvun 7 jakeessa 14 sanotaan että nämä Taivaassa olevat valkopukuiset ovat tulleet siitä SUURESTA AHDISTUKSESTA!! Yleisesti profetiatutkijoiden mielestä SUURI AHDISTUS tunnetaan Jaakobin ahdistuksena Antikristuksen viimeisen 42 kuukauden vallitessa vaivanajan jälkimmäisellä puoliskolla. Ja kun nämä valkopukuiset tulevat kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, niin se on verrannollinen Ilm. 14 luvun jakeen 6 tekstiin, jossa sanotaan:

6. Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille.

Tämä enkelin julistus tapahtuu näin vaivanajan puolivälissä juuri ennen pedonmerkkiä ja pasuunatuomioita. Pedonmerkki otetaan siis käyttöön vaivanajan puolivälissä, josta enkeli antaa varoituksen Ilm. 14:9-13 kohdassa. Rangaistukseksi pedonmerkin ottajille on 1. vihanmalja, josta sanotaan (Ilm. 16:2):

2. Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.

Vihanmaljat muuten vuodatetaan hyvin lyhyessä aikaperiodissa 7. pasuunan jälkeen. Voi olla että menee vain kuukausi. Profeetta Daniel puhuu 1290 päivästä laskien hävityksen kauhistuksen asettamisesta vaivanajan puolivälissä (Dan. 12:11). Eli 1290 – 1260 (42kk) päivää = 30 päivää.

Yhteenveto: Ilm. 7:1-8 ja Ilm. 14:1-5 tapahtuvat Ilmestyskirjan kronologiassa samaan aikaan vaivanajan puolivälissä, kuten kerroin edellä, tai sitten Ilm. 7:1-8 kuvaa näiden 144,000 israelilaisen uskoontuloa 70. vuosiviikon alussa (kerronnan ja tapahtumien Ilmestyskirjassa ei tarvitse esiintyä aikajärjestyksessä) ja he aloittavat julkisen todistustyönsä ”poikalapsena” maan päällä vasta 1260 päivän koulutuksellisen erämääkauden (Ilm. 12:6) jälkeen. Ilm. 14:1-5 puolestaan kuvaisi nämä 144,000 Taivaassa 3,5 vuoden todistustyönsä jälkeen vaivanajan lopussa. Huomaa, että luvut Ilmestyskirjassa eivät mene kaikki aikajärjestyksessä eli kronologisesti, vaan välissä on aina inserttilukuja, kuten luvut 12,13 ja 14.

————

Sitten lopuksi vastaan lyhyesti kysymykseesi noista näyn eri täyttymysvaiheista koskien Ilmestyskirjan monia lukuja, jotka sisältävät eri tuomioita tai vitsauksia. Koska sinettituomiot ovat ihmisen itsensä aikaansaamia, niin otaksun, että näillä sineteillä eritoten on monia täyttymyksiä eli kerroksia tai uusintoja. Pasuunat ovat paholaisen aikaansaamia vitsauksia ja vihanmaljat suoraan Jumalan tuomioita, joten ne eivät sillä lailla kertaannu. Ne koskevat pääsääntöisesti vain lopputäyttymystä. Mutta kuten sanoin aikaisemmin, niin nyt voitaisiin olla 1. kenraaliharjoituksen 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin morsiamen tempaus tapahtuu (viimeinen pasuuna soi, 1 Kor. 15:52). Eli esim. kun 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti. Hiffaatko? Mitä varhempi täyttymys, niin sitä lievempi on kulloinenkin tuomio, olipa se mikä tahansa sinettituomio, pasuunatuomio tai vihanmalja. Loppua kohden tuomiot siis kovenevat pahuuden lisääntyessä maailmalla ja ihmisten keskuudessa. Lopputäyttymyksen sinettituomio on kovempi ja kattavampi kuin jonkin aikaisemman esitäyttymyksen vastaava. Ei tämä pitäisi olla vaikeaa ymmärtää.

No niin, toivottavasti voin nyt viimeinkin lopettaa ja jätät minut rauhaan. Menihän tähän vastaamiseen näin perusteellisesti kuitenkin jonkin verran aikaa. Hyvä silti, että asiat tulevat selviksi. Siunausta työhösi!

----------------

samueltuominen sanoo:
18/04/2016 klo 18:14

Juu, tarkoitukseni oli vain selventää kantojasi, koska osa niistä jäi hieman epäselviksi. Tuo vastauksesi auttoi jo paljon (vaikka en edelleenkään ihan kaikkea tästä nyt hiffaa. Jonkinlainen diagrammi auttaisi). Vastauksesi alussa oli monia hyviä pointteja vaikken niihin kaikkiin yhdykään. Mutta tarkoitukseni ei siis ollut esittää, että Ilmestyskirja olisi täysin suoraviivaisen kronologinen sen tapahtumajärjestyksessä. Itsekin luen pasuunat ja vihan maljat samalla ajanjaksolle ja tiedostan nuo ”inserttiluvuiksi” kutsumasi luvut 11,12,13 ja 14, jotka eivät jatka pasuunatuomioita kronologisesti vaan palaa kuvaamaan vihan ajan jälkipuoliskon tapahtumia.

----------------

Olli Rytkönen sanoo:
19/04/2016 klo 13:55

Minulle tuli virhe kiireessä tuohon 18/04/2016 klo 17:37 -viestiini. Kirjoitin huolimattomasti:

"Eli esim. kun 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti."

Pitäisi olla näin:

"Eli esim. kun 2. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Bill Clinton, olemme nyt 6. sinetin/7.sinetin kohdalla, niin se tarkoittaa 1. kenraaliharjoituksessa 6. pasuunaa/7. pasuunaa, ja tämä 1. tuomiosarja alkoi Jimmy Carterista v. 1978 Camp Davidin rauhansopimuksen myötä ollen 1. sinetti."

Nimittäin 3. kenraaliharjoituksessa, jolloin 1. sinetti on Barack Obama, olemme nyt vasta saapumassa 2. sinettiin eli 3. maailmansodan alkuun. Sitten taas 1. kenraaliharjoitusta koskien (valkoinen hevonen = Jimmy Carter) 6. sinetti toteutui Tapaninpäivänä 2004 Intian valtameren maanjäristyksenä, joka oli voimakkuudeltaan 9 richteriä.

----------------

Olli Rytkönen sanoo:
16/04/2016 klo 16:43

Selostan seuraavaksi oman moniulotteisen profetiatulkintani liittyen Danielin 70. vuosiviikon aloittavaan Lähi-idän rauhansopimukseen, jolla on monia esitäyttymyksiä lähihistoriassa. Näin ollen Antikristuksen edelläkävijät nykyisessä Rooman valtakunnassa, eli USA:ssa, ovat toimineet Prinssi Charles’in edelläkävijöinä rauhansopimuksen vahvistajina, so. USA:n demokraattipresidentit alkaen Jimmy Carterista. Sovellan Ilmestyskirjan 1. sinettiä eli valkoisella hevosella ratsastajaa antikristus-hahmoksi, joka tulee rauhan siivillä. Toisen sinetin, eli tulipunaisen hevosen ratsastaja on puolestaan sotaisa hahmo (yleensä republikaanipresidentti), joka aloittaa ja käy sotia. Tämä kaava tai järjestys on toteutunut Yhdysvaltain presidenttien kohdalla aina Camp Davidin rauhansopimuksesta v. 1978 lähtien, joka oli ensimmäinen merkittävä Lähi-idän rauhansopimus ollen eräänl. esitäyttymys lopullisesta rauhansopimuksesta. Näitä Ilmestyskirjan profetian esitäyttymyksiä tai kenraaliharjoituksia sinettituomioista on ainakin kolme ennen lopullista täyttymystä, jonka toteuttaa Prinssi Charles sen jälkeen kun Amerikka on pyyhkiytynyt pois profeetalliselta kartalta. Tässä siis lyhyesti oma tulkintani, joka on aika ylimalkainen.

1. KENRAALIHARJOITUS

Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Jimmy Carterin aikaansaamaa Israelin ja Egyptin rauhansopimusta Camp Davidissa 17. syyskuuta 1978. Toinen sinetti tarkoittaa republikaanipresidentti George H.W. Bushin aloittamaa Persianlahdensotaa, joka käytiin samoihin aikoihin kun NL alkoi romahtaa. Se oli alku uudelle Amerikka-johtoiselle maailmanjärjestykselle, johon George Bush ilmeisesti viittasi 11.9.1990 puhuessaan NWO:sta. Kolmas sinetti eli musta hevonen tarkoittaen taloudellista lamaa vaikutti 1990-luvun alussa länsimaissa. Muistamme Suomen talousromahduksen. Neljäs sinetti eli hallava hevonen (kuolema) oli Ruandan kansanmurha v. 1994 sekä Jugoslavian hajoamissodat 1990-luvulla alkaen vuodesta 1991. Kuudes sinetti (Ilm. 6:12-17) puolestaan eräällä tavalla oli 9/11-iskut v. 2001, jota Herran päiväksikin voimme sanoa. Tähän 6. sinettiin pitää sisällyttää myöskin Tapaninpäivän 2004 suuri maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 9 richteriä. Nyt olemme 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin tapahtuu uskovien 1. tempaus ja Amerikka eli suuri Babylon kokee jonkin suuren katastrofin (Ilm. 18).

2. KENRAALIHARJOITUS

Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Bill Clintonin vahvistamaa Lähi-idän rauhaa Israelin ja palestiinalaisten välillä v. 1993, joka tunnetaan Oslon sopimuksena. Muistamme Clintonin vahvistamassa rauhaa Valkoisen Talon pihalla 13.9.1993, jolloin Rabin ja Arafat kättelivät toisiaan. Clinton on hyvä malliesimerkki lopullisesta Antikristuksesta. Melko tasan 7 vuotta myöhemmin alkoi palestiinalaisten 2. intifada, joka rikkoi rauhan. Toinen Ilmestyskirjan sinetti tarkoittaa tässä vaiheessa republikaanipresidentti George W. Bushia ja hänen aloittamaa Afganistanin sotaretkeä heti 9/11-iskujen jälkeen. Myöhemmin Bush aloitti Irakin 2. sodan, jolla on ollut vakavat seuraukset. Kolmas sinetti puolestaan tarkoitti finanssikriisiä, joka alkoi syksyllä v. 2008. Neljäs sinetti eli hallava hevonen tarkoittaen kuolemaa voi merkitä Arabikevään alkua v. 2011, jolloin islamilainen liikehdintä vahvistui kaikkialla levittäen kuolemaa ympäriinsä. Syyrian sota pelkästään on aiheuttanut yli 250,000 kuolonuhria. Ja lisäksi ruttotaudit, joista puhutaan 4. sinetin kohdalla, alkoivat yleistyä tuolloin maailmalla (esim. Ebola-virus). Viides sinetti, jossa puhutaan marttyyrien verestä, sopii tähän aikaan kun kristittyjen vainot ovat lisääntyneet ja varsinkin ISIS on teloittanut paljon kristittyjä. Pian tulee Jumalan kosto ja 6. sinetti avataan, jolloin tapahtuu suuri maanjäristys Amerikassa, joka aloittaa Ahdistuksen ajan. Samalla temmataan Kristuksen morsiusseurakunta. Näin uskon.

3. KENRAALIHARJOITUS

Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Barack Obamaa voittamassa Nobelin rauhanpalkintoa v. 2009 ja hänen rauhanponnistelujaan kaikkialla maailmassa, mm. Iranin ydinsopimus, joka on eräänl. Lähi-idän valerauha (1 Tess. 5:3). Kohta hänen aikansa kuitenkin päättyy (Babylonin tuomio, Ilm. 18) ja tilalle tullee jokin sotilasdiktaattori poikkeustilan nojalla. Samoihin aikoihin alkaa sota Lähi-idässä joka leviää 3. maailmansodaksi. Nyt eletään hebrealaista riemuvuotta aivan kuten ns. kuuden päivän sodan aikana v. 1967. Tämä on muutosten ja mullistusten vuosi. Toinen sinetti eli tulipunainen hevonen merkitsee 3. maailmansotaa joka on seurauksena Amerikan yllättävästä romahduksesta jonkin luonnonkatastrofin tai ydinterrori-iskun muodossa. Uskon, että tämä tulipunaisen hevosen ratsastaja on Raamatun Goog eli mahdollisesti Vladimir Putin, joka käyttää hyväkseen Amerikan heikentymistä ja lamaantumista. Tämän jälkeen seuraa globaali talousromahdus eli 3. sinetti, joka mahdollistaa uuden globaalin talouden käyttöönoton, kun dollari häviää olemasta maailman reservivaluuttana. NWO siis alkaa. Kuudes sinetti tässä 3. kenraaliharjoitusvaiheessa lienee 3. maailmansodan huipentuma.

LOPULLINEN TÄYTTYMYS

Prinssi Charles nousee 3. maailmansodan tuhkista maailman messiaaksi ja vahvistaa Lähi-idän rauhansopimuksen 7 vuodeksi (Dan. 9:27). Hän on lopullinen täyttymys Ilmestyskirjan 1. sinetistä eli valekristuksen noususta. Hän on myös itse 2. sinetin ratsastaja, joka rikkoo rauhansopimuksen vaivanajan puolivälissä tunkeutumalla Israeliin. Kiina eli Idän kuninkaat näyttelevät myös merkittävää roolia 2. sinetin kohdalla lopputäyttymyksessä. Muut sinettituomiot (+pasuunat ja vihanmaljat) jätän arvailujen varaan.

—————————–

Näin. Joka tapauksessa huomataan, että siirryttäessä kohti lopputäyttymystä niin Ilmestyskirjan profetia toteutuu aina vain tarkemmin ja kirjaimellisemmin. Alussa nähdään ehkä vain häivähdyksiä lopullisesta toteutumisesta. Koko ajan siirrytään lähemmäksi kirjaimellisempaa tulkintaa ja tuomiot samalla kovenevat ja tapahtumat paisuvat, kun pahuus lisääntyy maailmalla.

Kerrohan mielipiteesi Samuel. Odotan, että et ehkä niele tätä kaikkea, koska sinusta varmaankin on olemassa vain yksi täyttymys Ilmestyskirjan tuomioista, joka toteutuu vasta lopullisen Antikristuksen aikana. Minä kuitenkin ajattelen, että tulevat tapahtumat heittävät varjon nykyaikaan ja lähihistorian tapahtumiin. Näin ajattelee myös Leo Meller.

---------------

samueltuominen sanoo:
16/04/2016 klo 18:50

Kiitos Olli tulkintasi esittämisestä. Eli tosiaankin uskon vain yhteen täyttymykseen Ilmestyskirjan tapahtumissa, mutta toisaalta useisiin täyttymyksiin Danielin kirjan näyissä. Joten eihän tämä oma kantanikaan täysin johdonmukainen ole. Kyllähän tuo ihan mielenkiintoiselta kuulosti ja enpä sitä nyt täysin poissuljettuna selityksenäkään pitäisi. Olen kyllä itsekin pohtinut joskus tuollaisia selitysmalleja – etenkin tuon Oslon 7-vuotisen rauhansopimuksen esikuvallisuutta 70. vuosiviikkoon. 90 -luvullahan internetissä liikkui teorioita, joiden mukaan tuo Oslon sopimus olisi ollut jo tuo 70. vuosiviikko, minkä Prinssi Charles sai aikaan kulissien takana (Monte Judah ja Tim Cohen itse olivat edistämässä tällaista näkemystä).

5 kommenttia:

  1. Mistä tuo prinssi Charlesin liittäminen antikristukseen on saanut alkunsa?Onko eliitti lipsauttanut jossain välissä vai onko mutu ja rahi juttuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cutting Edge on kirjoittanut aikoinaan artikkeleita Charles'ista ja Tim Cohen'in kirja "The Antichrist and a Cup of Tea" viittaa Windsorin kuningashuoneesta nousevaan Antikristukseen. Outoa että et ole aiemmin kuullut tästä.

      Samuel Tuominen on kirjoittanut 700-sivuisen "väitöskirjan" sen puolesta, että Prinssi Charles on Raamatun Antikristus. Ei kun lukemaan hyvin perusteltua tekstiä.

      https://samueltuominen.files.wordpress.com/2015/01/muhammad-kaarle-suuri-ja-antikristus.pdf

      Poista
  2. Lisäisin vielä, että aiheesta on kirjoittanut myös uusi-seelantilainen John Christian, joka lähestyi minua juuri äsken sähköpostitse ja lähetti minulle toisen kirjansa tästä aiheesta. Eli anonyymille vastaisin, että Prinssi Charlesin liittäminen Antikristukseen on hyvin kaukana mutu-jutuista ja vielä kauempana rahi-jutuista (mitä ikinä tuo sitten tarkoittaakaan).

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Lämmin KIITOS sinulle mielenkiintoisesta blogistasi! Olen jo pitkään seurannut sitä ja saanut paljon hyvää ja tärkeää tietoa, siis kiitos!♥
    Haluan nyt tuoda tässä esille erään naisen, amerikkalaisen. Hän on profeetta. Luotan häneen ja tähän seurakuntaan Almighty-ministrieen. Olen saanut tästä itse varmuuden ja Pyhä Henki on minulle itselleni ja muös tyttärelleni tämän vahvistanut. Nämä ovat profetioita suoraan taivaasta, Elisabethin kautta. Toivon, että tutustut niihin, toivon, että saat kokea nämä profetiat hengessäsi, Pyhän Hengen vahvistamana. Näissä profetioissa, on niin paljon meille tietoa, lohtua ja ohjausta, siunausta.
    Siunatkoon Yahushua sinua ja rakkaitasi ja työtäsi!

    Linkki http://www.amightywind.com/finnish.htm

    VastaaPoista
  4. Nyt täytyy vähän korjata aikaisempia kirjoituksiani Ilmestyskirjan tulkinnoista. Viittaan kirjoitukseeni 16/04/2016 klo 16:43 tässä julkaisussa.

    "1. KENRAALIHARJOITUS

    Ensimmäinen sinetti tarkoittaa Jimmy Carterin aikaansaamaa Israelin ja Egyptin rauhansopimusta Camp Davidissa 17. syyskuuta 1978. Toinen sinetti tarkoittaa republikaanipresidentti George H.W. Bushin aloittamaa Persianlahdensotaa, joka käytiin samoihin aikoihin kun NL alkoi romahtaa. Se oli alku uudelle Amerikka-johtoiselle maailmanjärjestykselle, johon George Bush ilmeisesti viittasi 11.9.1990 puhuessaan NWO:sta. Kolmas sinetti eli musta hevonen tarkoittaen taloudellista lamaa vaikutti 1990-luvun alussa länsimaissa. Muistamme Suomen talousromahduksen. Neljäs sinetti eli hallava hevonen (kuolema) oli Ruandan kansanmurha v. 1994 sekä Jugoslavian hajoamissodat 1990-luvulla alkaen vuodesta 1991. Kuudes sinetti (Ilm. 6:12-17) puolestaan eräällä tavalla oli 9/11-iskut v. 2001, jota Herran päiväksikin voimme sanoa. Tähän 6. sinettiin pitää sisällyttää myöskin Tapaninpäivän 2004 suuri maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 9 richteriä. Nyt olemme 6. pasuunan/7. pasuunan kohdalla, jolloin tapahtuu uskovien 1. tempaus ja Amerikka eli suuri Babylon kokee jonkin suuren katastrofin (Ilm. 18)."

    Tässä on siis virhe kuudennen sinetin tulkinnan kohdalla (ja sen jälkeen). Kuudes sinetti ei osunut Carter-vitsaussarjassa, joka alkoi presidentin virkaanastujaispäivänä 20.1.1977, WTC-iskuihin, kuten virheellisesti kirjoitin. Eikä Ilmestyskirjan 6.-7. pasuuna Carter-sarjassa tarkoita tätä nykyaikaa, vaan se toteutui esikuvallisesti juuri WTC-iskuissa 11.9.2001. Ja nyt eletään Carter-sarjassa vihanmaljojen aikaa, eli WannaCry-tietokonevirus on 5. vihanmalja (esitäyttymys) ja seuraavaksi on toinen 9/11 eli 6.-7. vihanmalja (esitäyttymys) piakkoin. Huomautan vielä, että Carterin 6. sinetti (esitäyttymys), eli suuri maanjäristys, on voinut olla Japanin Koben maanjäristys 17.1.1995, joka vaati 5,500 kuolonuhria tai Turkin suuri maanjäristys Izmit'issä v. 1999, joka vaati ainakin 12,000 kuolonuhria. Näin tällä tavalla voi WTC-iskut v. 2001 sovittaa Carter-sarjassa 6. pasuunaan, jonka kohdalla puhutaan Eufrat-virrasta eli Lähi-idästä, joka oli hyökkäyksen alkusyy. Kuudes pasuuna on aina tuomiopäivä ja joukkotuhoaseita voidaan käyttää! Nyt lähestytään Clintonin vitsaussarjan (2. kenraaliharjoitus) 6. pasuunaa, kun 6. sinetti tässä Clinton-sarjassa on voinut olla Tapaninpäivän v. 2004 suuri maanjäristys ja tsunami!

    Mutta tässä tulee paukku, sillä kun lasketaan päivät Carterin virkaanastujaisista WTC-iskuihin, niin saadaan tasan 9000 päivää eli 60x60x60 tuntia!! Aikamoinen vahvistus teorialleni. Kokeilkaa itse laskurilla.

    http://www.laskurini.fi/hyoty/paivalaskuri

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com