Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 30. joulukuuta 2010

Philip Yancey ja homomyönteisyys esiintulevassa kirkossa

Rauhan tervehdys!

Philip Yancey on yksi maailman parhaiten myyvistä ”evankelikaalisista” kirjailijoista. Hänen kirjojaan on suomeksikin 14 kpl, joista suurimman osan (10 kpl) on julkaissut helluntailainen Aikamedia Oy. Yancey'n homomyönteisyys on tähän mennessä tullut selvimmin esiin hänen kirjassaan ”Mikä armossa on niin ihmeellistä?”, josta em. kustantaja on julkaissut kaksikin painosta. Tässä kirjassa on kokonainen pitkä luku omistettu homojen puolustamiselle.


Nyt pitäisi jo sinisempisilmäistenkin erottaa, mikä mies on Philip Yancey, kun hänen on määrä olla ensi tammikuussa homokristittyjen konferenssin pääpuhuja. (
napsauta tähän)

Liitteenä lyhyt asiaa kommentoiva artikkeli Lighthouse Trails'in uutiskirjeestä. Siinä sanotaan mm. näin: ”On hirvittävä häpeä, kun Philip Yancey'n kaltainen erittäin suosittu julistava kristillinen kirjailija auttaa poistamaan aktiivihomoilta tilaisuuden löytää tiensä aitoon katumukseen ja vapauteen Jeesuksessa Kristuksessa.”


Bileamin Aasi (Samuel Korhonen)


-----------------------

From the Lighthouse                              
E-Newsletter                                                                   
                                                                  December 14, 2010

Kontemplatiivinen Philip Yancey pääpuhujaksi Gay Christian Network'in vuoden 2011 konferenssiin.
(Gay Christian Network = homokristittyjen tai homokristillinen verkosto)

"Gay Christian Network" pitää vuosittaisen Mountain Top Experience (vuorenhuippukokemus) -konferenssinsa tammikuussa 2011. Heidän verkkosivunsa mukaan kontemplatiivinen/esiintuleva Christianity Today -lehden toimittaja Philip Yancey on tämän vuoden pääpuhuja. (
napsauta tähän). Tässä ei tarvitse sanoa paljon, mutta kuten Roger Oakland osoittaa kirjassaan Faith Undone, niin yksi kontemplatiivisten/esiintulevien hahmojen taipumuksista on siirtyminen kohti homoseksuaalisen elämäntavan hyväksymistä ja omaksumista. Seuraavassa on Oakland'in artikkeli "Sexuality in the New Reformation (Seksuaalisuus uudessa uskonpuhdistuksessa)." On hirvittävä häpeä, kun Philip Yancey'n kaltainen erittäin suosittu julistava kristillinen kirjailija auttaa poistamaan aktiivihomoilta tilaisuuden löytää tiensä aitoon katumukseen ja vapauteen Jeesuksessa Kristuksessa.

"Seksuaalisuus uudessa uskonpuhdistuksessa"

by Roger Oakland
(kirjasta Faith Undone)

Voi tuntua kaukaa haetulta ottaa tähän postmodernia uskonpuhdistusta koskevaan lukuun jakso seksuaalisuudesta. Aiheen erästä puolta ei kuitenkaan voi ohittaa ja siitä on tullut korvamerkki esiintulevassa kirkossa – tuo puoli liittyy homoseksuaalisuuteen.

Tässä jaksossa aion esittää pelkästään tiettyjä lausuntoja esiintulevassa kirkossa olevilta tarkoituksenani osoittaa sinulle tämän paradigman muutoksen asenteessa seksuaalisuuteen. On sinun asiasi, kuinka tulkitset näitä lausuntoja, mutta rukoukseni on, että katselisit niitä raamatullisilla silmälaseilla. Yksi asia on varma; luettuasi tämän jakson, luulen, että olet samaa mieltä, että esiintuleva hengellisyys yrittää määritellä uudelleen sen, kuinka kristityt näkevät seksuaalisuuden ja kuinka ajattelevat siitä. Aloitan Jumalan Sanalla:
"Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne. Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä." (Room. 12:1-2)
Yksi esimerkki tästä uuden uskonpuhdistuksen seksuaalisuutta koskevasta ajattelutavasta löytyy Dan Kimball'in kirjasta, They Like Jesus but Not the Church (He pitävät Jeesuksesta, mutta eivät seurakunnasta). Kimball omistaa kokonaisen luvun (otsikolla ”Seurakunta on homofobinen”) homoseksuaalisuudelle ja sanoo, että kristittyjen täytyy uudelleentulkita se, mitä luulimme Raamatun sanovan homoseksuaalisuudesta. Hän sanoo:
Koska tämä on niin valtava kysymys kulttuurissamme ja koska kaikki jännitys ja keskustelu tästä kysymyksestä koskee sitä, mitä Raamattu siitä sanoo, niin emme enää voi vain märehtiä sitä, mitä meille on opetettu koskien homoseksuaalisuutta... Emme voi tehdä sitä enää ... Meidän täytyy lähestyä Raamattua nöyryydellä, rukouksella ja herkkyydellä ottaen huomioon kreikan ja heprean sanojen alkuperäinen merkitys ja katsoen niihin historiallisiin konteksteihin, joissa kohdat kirjoitettiin....emme enää voi rehellisesti pelkästään lainata joitakin eristettyjä jakeita ja sanoa. ”Asia käsitelty.” [1]
Kimball erittelee:
Toivon joskus täysin rehellisesti -- ja jotkut voivat raivostua minuun sanoessani näin, että tämä [homous] ei olisi syntikysymys, koska olen tavannut homoja, jotka ovat ystävällisimpiä, rakastavimpia, vakaimpia ja kannustavimpia ihmisiä, mitä koskaan olen tavannut. Kun puhun heille ja kuulen heidän tarinoitaan ja pääsen tuntemaan heitä, niin ymmärrän, että heidän seksuaalinen suuntautuneisuutensa ei ole jotakin sellaista, jonka he voivat noin vain sammuttaa. Homoseksuaalinen viehtymys ei ole sellaista, jonka ihmiset voivat valita omakseen, kuten hyvin usein virheellisesti opetetaan monista saarnatuoleista. [2]
Kimball ei seiso yksin esiintulevan kirkon riveissä sallivassa, hyväksyvässä homoseksuaalisuuden näkemyksessään.

Eräs toinen tässä leirissä on Jay Bakker, entisen PTL Club'in Jim Bakker'in poika. Radar-lehden haastattelussa Bakker sanoo: ”Tunsin kuin Jumala olisi puhunut sydämeeni sanoen ”homoseksuaalisuus ei ole synti” [3]. Bakker pitää verkkosivullaan esillä tätä näkemystä [4] Ja Larry King'in haastattelussa 15.12.2006 käytiin seuraava keskustelu:

KING: Sanoisitko, että olet osa kristikunnan liberaalia sektoria?
JAY BAKKER: Well, sanon ehdottomasti, että olen kyllä luultavasti hiukan liberaalimpi kuin useimmat.
KING: Vihkisitkö esimerkiksi kirkossasi homoja?
JAY BAKKER: Jos vain laki sallisi, niin kyllä.
KING: Kannatat kuitenkin sellaista lakia?
JAY BAKKER: Kyllä kannatan. [5]

Brian McLaren ilmaisi näkemyksensä (tai niiden puuttumisen) aiheesta ja sanoi:
Suurin osa tuntemistani esiintulevista johtajista jakaa kipuni tästä kysymyksestä [homoudesta]...
Ollakseni rehellinen monet meistä eivät tiedä, mitä meidän pitäisi ajatella homoudesta.
Olemme kuulleet kaikkia puolia, mutta mikään kanta ei ole vielä voittanut luottamustamme, niin että voisimme sanoa: ”se näyttää hyvältä Pyhälle Hengelle ja meille.” ...Tarvitsemme ehkä viiden vuoden jatkoajan lausuntojen antamiseen. [6]
Eräs pastori, joka johtaa palvelutyötä, joka auttaa homoja luopumaan elämäntavastaan, voi auttaa
meitä näkemään näiden homouteen kohdistuvien muuttuvien asenteiden laajuuden. Hän selittää:
He kutsuvat itseään uusevankelikaaleiksi. Philip Yancey omisti kokonaisen luvun homoudelle kirjassaan What's So Amazing About Grace? (Suomeksi: Mikä armossa on niin ihmeellistä? Aikamedia Oy 2009. 2. painos) Hän ajattelee, että meidän täytyy ulottaa armo ihmisiin, jotka eivät voi muuttaa homouttaan.... Tony Campolo ajattelee, että ihmisten, jotka eivät voi muuttaa homouttaan, pitäisi elää selibaattisissa homosuhteissa. Hänen vaimonsa ajattelee, että homojen pitäisi vain avioitua keskenään. Lewis Smedes on samaa mieltä kuin Richard Foster. He kaikki näyttävät olevan samaa mieltä, että on joitakin homoja, jotka eivät voi muuttaa homouttaan eivätkä kykene elämään pidättyvyydessä ja siksi poikkeuksia pitäisi tehdä heidän vuokseen. [7]
Tämä pastori, ex-homo, on eri mieltä niiden seurakuntalaisten kanssa, jotka julkisesti hyväksyvät homouden ja uskoo, että näihin postmoderneihin näkemyksiin löytyy vastaus. Hän sanoo:
Mistä saakka Richard Foster, Philip Yancey, Tony Campolo ja Lewis Smedes ovat olleet asiantuntijoita, mitä tulee homouden muutettavuuteen? ... Olen elänyt tätä asiaa suurimman osan 42 vuodestani. Seitsemäntoista vuoden aikana olen auttanut satoja, ehkä jopa tuhansia ulos homoudesta. En ole koskaan nähnyt kahta samanlaista parantumista. Enkä koskaan ole nähnyt ketään, jota Jumalan armon avulla ei olisi voitu parantaa. Siinä on siis se, mikä on niin ihmeellistä armossa! Se antaa meille voiman elää moraalista ja muuttunutta elämää Kristuksessa. [8]
Vuonna 2004, Philip Yancey (Christianity Today -lehden kirjoittaja ja toimittaja) suostui Candace Chellew-Hodge'n haastateltavaksi Whosoever'iin, joka on ”homojen, lesbojen, biseksuaalien ja sukupuolta vaihtaneiden kristittyjen nettilehti.” Kun Chellew-Hodge kysyi Yancey'lta hänen näkemyksistään koskien homoja ja lesboja seurakunnassa, tämä vastasi:
Kun on kysymys tietyistä menettelytavoista, kuten homojen ja lesbojen papeiksi vihkimisestä, olen hämmentynyt, kuten niin monet. On muutamia – ei monta, vaan muutamia – raamatunkohtia, jotka pysähdyttävät minut. En tiedä vastausta noihin kysymyksiin. [9]
Kysynkin Yancey'lta ja multa julistavilta kristillisiltä johtajilta: Miksi te ette tiedä vastausta? Raamattu on tässä asiassa selväsanainen. Me emme aina ehkä ymmärrä, mutta kristittynä olemiseen kuuluu Jumalan Sanan hyväksyminen ja luottaminen siihen, että se todellakin on juuri sitä. Yancey ei ehkä ole esiintuleva johtaja, mutta hänen käsityksensä taatusti sopivat esiintulevaan hengellisyyteen. Seuraava hänen antamansa lausunto osoittaa, että hän jakaa samanlaisen raamatullisen opin halveksunnan:
Aikamme kenties vaatii uudenlaista ekumeenista liikettä: ei uudenlaista oppia, eikä edes uudenlaista uskonnollista yhteyttä, vaan sellaista, joka rakentaa sille, mitä juutalaiset, kristityt ja muslimit pitävät yhteisenä.... Juutalaisilla, kristityillä ja muslimeilla on todellakin paljon yhteistä. [10]
(kirjasta Faith Undone, luku 12)

Notes:
1. Dan Kimball, They Like Jesus but Not the Church, op. cit., p. 137.
2. Ibid., p. 138.
3. Interview with Jay Bakker, "Empire of the Son" (Radar, http://radaronline.com/features/2006/12/empire_of_the _son _par t_ iii.php).
4. Bakker's website: http://www.revolutionnyc.com/links.htm.
5. Interview by Larry King with Jay Bakker; see transcript: http://transcripts.cnn.com/TRANSCRIPTS/0612/15/lkl.01.html.
6. Brian McLaren, "Leader's Insight: No Cowardly Flip-Flop: How should pastors respond to "the Homosexual Question"?(Christianity Today, January 23, 2006, http://www.christianitytoday.com/leadersnewsletter/2006/cln60123.html).
7. Mario Bergner, "Conversations with Jason about Homosexuality" (Redeemed Lives News, Spring/Summer 2001, http://www.redeemedlives.org).
8. Ibid.
9. Interview by Candace Chellew-Hodge with Philip Yancey, "Amazed by Grace" (Whosoever online magazine, http://www.whosoever.org/v8i6/yancey.shtml).
10. Philip Yancey, "Hope for Abraham's Sons" (Christianity Today, November 1, 2004).

2 kommenttia:

  1. Käypä lukemassa Gay christian networkin sivuilta avoin kirje, jossa perustellaan Yanceyn kutsumista puhujaksi. Ja mieti uudestaan kirjoitustasi. Oletko tullut ajatelleeksi, että homoseksuaalisuus on oikeasti monille kristityille erittäin kipeä asia. Ei tavallisena heterona pysty kuvittelemaan, miten vaikeasta asiasta on kysymys. Taitaisi olla kaikille terveellisempää valvoa enemmän omaa vaellustaan kuin luokitella toisten oikeaoppisuutta.Ja ehkäpä kirkkojen/seurakuntien väärä suhtautumistapa homoseksuaalisuuteen on vaikuttanut nykyiseen tilanteeseen. Homot on tuomittu, hylätty, heitä ei ole osattu eikä haluttu auttaa.Koko ongelma on lakaistu maton alle ja homot on jätetty kipuilemaan yksin. Ehkäpä Yanceyn kaltaiset ihmiset osoittavat, että toisenlainen suhtautuminen on mahdollista ja oikein kuitenkaan unohtamatta sitä mitä Raamatussa sanotaan.Ehkäpä hän on ymmärtänyt, ettei voi asettua toisten ihmisten yläpuolelle.

    VastaaPoista
  2. Minun ei tarvitse lukea sitä sillä tiedän kuka Philip Yancey on, eli postmodernisti, joka hyväksyy avoimesti homoseksuaalisuuden. Raamattu tuomitsee yksiselitteisesti homoseksuaalisuuden ja synnin puolustamisen. Siinä ei ole nokan koputtamista. Miehimykset (homoseksuaalit) eivät peri Jumalan valtakuntaa, kuten apostoli Paavali sanoo (1. Kor. 6:9-10). Homoja ei auteta mielistelemällä heidän elämäntapaansa vaan varoittamalla synnin seurauksista ja kehottamalla tekemään parannus. Jumalalle homoseksuaalisuus on kauhistus. Tiedetään monia entisiä homoja, jotka ovat parantuneet Jeesuksen voimasta. Pitää kuitenkin itse haluta muuttua eikä yrittää elää valheessa ihan kuin kaikki olisi ok. Rukous on hyvä ase. Kirkon nykysuhtautuminen homoseksuaalisuuteen eli esim. hyväksymällä työntekijöidensä rukoukset homoparien puolesta on käsittämätön liitto maailmallisuuden kanssa. Kirkko ei pitäydy enää perinteisessä raamattukäsityksessä vaan on luopunut. Se on häpeä ja kirkko vastaa vielä teoistaan. Totta on että homoja ei pitäisi hylätä, mutta antamalla siunauksensa heidän elämäntavalleen on sama kuin antaisi varkaan varastella edelleen tai murhaajan päästä kuin koira veräjästä.

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com