Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 50-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

perjantai 6. toukokuuta 2016

Muinaiset juutalaiset häätavat rinnastuvat Kristuksen morsiamen tempaukseen ja taivaallisiin hääjuhliin

Tässä erinomainen pastori J. D. Farag'in tuore Lähi-idän profetiapäivitys, jossa hän aluksi käy läpi uutisia menneeltä viikolta, jotka profeetallisesti viittaavat merkittävään kehitykseen Lähi-idässä ennakoiden Jeesuksen pikaista paluuta omilleen. Sitten jälkimmäisessä osiossa pastori Farag tekee listan muinaisista juutalaisista häätavoista eli typologian, joka rinnastuu niihin raamatullisiin menettelytapoihin, joilla Kristuksen morsiamen pelastaminen aina uskoontulosta tempaukseen asti kohti Karitsan hääjuhlia Uudessa Jerusalemissa tapahtuu. Tässä suomentamassani profetiapäivityksessä siis lopussa taulukko, jossa havainnollistetaan ja samalla todistetaan tämän juutalaisen hääperinteen ja Uuden liiton kristittyjen (morsian) ennen 7-vuotista vaivanaikaa tapahtuvan ylösoton rinnasteisuus.

--------------------------

Mid-East Prophecy Update – May 1st, 2016


J D Farag on egyptiläisjordanialainen Havaijin Kaneohe'n Calvary Chapel-seurakunnan perustajapastori, jolla on ainutlaatuinen arabinäkökulma Lähi-Idän tapahtumiin ja terve eskatologia. Hän osaa käyttää internettiä esimerkillisen tehokkaasti, kuten ylläolevista linkeistä voi päätellä. Seuraavassa suomennetut ”notet” Lähi-Idän profetiapäivitykseen 1.5.-16. Ne ovat erinomainen tiivistelmä puheesta. Suom. huom.

http://www.calvarychapelkaneohe.com/mp3/Mideast/Mid-East_Update_2016-05-01.pdf

Pastori J.D. puhuu syvällisistä profeetallisista vaikutuksista jotka ympäröivät kiristyvää tilannetta Golanin kukkuloilla, ja sitten sitoo yhteen typologian ennen Ahdistusta tapahtuvan tempauksen ja muinaisten juutalaisten häätapojen sekä ehtoollisen välillä.


- Tämänkertaisessa profetiapäivityksessä aion poimia uutisia kuluneelta viikolta liittyen ällistyttävään kehitykseen Lähi-idässä.
- Syy tähän on se, että tilanne vain viimeisten seitsemän päivän aikana on kiihtynyt siihen pisteeseen, jossa jotain on annettava tietoon.
- Näyttää siltä, että meillä on tapaus, joka vilkkuu ensimmäisenä, ja kun, ei jos, tämä tapahtuu, sillä tulee olemaan syvällisiä profeetallisia vaikutuksia.
- Niitä varten, jotka eivät olleet kanssamme viime viikon profetiapäivityksessä, aion nopeasti herätellä teitä sillä mitä on tapahtumassa.
Ensinnäkin jännitteet, jotka ympäröivät Golanin kukkuloita, ovat The Times of Israel'in viime sunnuntain uutisen mukaan eskaloituneet siihen pisteeseen, että islamilaiset kansakunnat kutsuivat koolle hätäkokouksen lausuntojen vuoksi, jotka pääministeri Benjamin Netanyahu antoi viime viikolla, niin että Israel ei koskaan luopuisi Golanin kukkuloiden hallinnasta. Islamilaisen yhteistyön järjestö (The Organization of Islamic Cooperation) kokoustaa tiistaina päämajassaan Jeddah'issa, Saudi-Arabiassa, keskustellakseen ”Israelin eskalaatiosta miehitettyä Syyrian Golania vastaan”, lyöttäytyen muihin tahoihin alueella hälytyksen antamiseksi Netanyahu'n ilmoituksen vuoksi.

Minun on tunnustettava, että olin hieman kateellinen Jack Hibbs'ille ja Amir Tsarfat'ille, jotka itseasiassa olivat Golanilla kun tämä kaikki oli tapahtumaisillaan. Julkaisin YouTube-videon Facebook-sivuillani ja Twitter-tililläni, ja kannustan sinua katselemaan sitä.

Tiistaina huhtikuun 26. päivänä 2016, Benny Avni New York Post -lehdestä kirjoitti erinomaisen toimituksen mielipideartikkelin otsikolla, ”The new UN consensus on Syria: Israel must pay! (Uusi YK-konsensus Syyriaa koskien: Israelin on maksettava hinta!)” – Tässä jotakin mitä hänellä oli sanottavaa: ”Bashar al-Assadin hallinto on raivoissaan. Itseasiassa niin vihainen, että tiistaina se pyysi YK:n turvallisuusneuvostoa tekemään jotakin. Ja neuvosto, mukaan lukien Yhdysvallat, lopulta suostui johonkin koskien Syyriaa: Maan täytyy saada takaisin Golanin kukkulat Israelilta. Ei Raqqaa, ISIS-kalifaatin pääkaupunkia, eikä muinaista Palmyraa. Ei Koillis-Syyriaa, jota kurdit hallitsevat, eikä Syyrian sydänmaita, joita valvoo Al-Qaidaan sidoksissa oleva al-Nusran rintama. Eikä enklaaveja joita hallitsevat druusit ja eri sotapäälliköt. Ei. Loppujen lopuksi, mitä onkaan puoli miljoonaa menetettyä syyrialaista ihmishenkeä verrattuna Syyrian haavoitettuun ylpeyteen tapahtumien yllä puoli vuosisataa sitten? ...Tässä kuussa pääministeri Benjamin Netanyahu vei kabinettinsa viikottaisen kokoontumisen Golanille – ollen ensimmäinen kerta. Ylätasanko pysyy ikuisesti Israelin hallussa, hän julisti myöhemmin. Tämä julistus oli ”kaikkia turvallisuusneuvoston päätöslauselmia vastaan”, Rafael Dario Ramirez, Venezuelan YK-suurlähettiläs, kertoi minulle tiistaina. Joten hän ja hänen egyptiläinen kollegansa vaativat YK:n elimen ylimääräistä kokousta ylläpitämään maailmanlaajuista rauhaa ja turvallisuutta.”

En tiedä onko mahdollista liioitella Golanin kukkuloiden profeetallista merkitystä, ja tähän on useita syitä, joista yksi on tämä Jerusalem Post'in artikkeli tiistailta, jossa he kertovat huolesta Pohjois-Israelissa, joka on se, että ISIS-solut käyttävät kemiallisia aseita Golanilla. Näyttää siltä, että ISIS, Syyrian eteläisellä Golanilla, on hommannut itselleen jotain Syyrian presidentti Bashar Assadin kemiallisten aseiden varastosta. ...Jerusalem Post'in mukaan, ”On ollut useita raportteja, että ISIS käyttää kemiallisia aseita taistelukentällä. Viime elokuussa, Wall Street Journal raportoi, että ISIS käytti kemiallisia aseita silloin kun Irakissa oli kapinointia. Venäjä vastaavasti raportoi tammikuussa, että on olemassa suuri mahdollisuus, että ISIS on käyttänyt kemiallisia aseita Syyrian taisteluissa.”

Tämä herättää kysymyksen siitä, mikä Israelin vastaus tulee olemaan, ja onneksi, meidän ei tarvitse katsoa enempää kuin tähän Times of Israel'in maanantaiseen raporttiin, jossa he lainaavat johtavaa israelilaista virkamiestä ilmoittaen julkisuuteen ja todeten, että mikä tahansa ISISiin sidoksissa oleva kemiallisten aseiden käyttö tulee olemaan 'punainen viiva'. Hän sanoi, ja lainaan, ”Israelin puolustusvoimat (IDF) iskisi Islamilaiseen Valtioon liittyvään ryhmään, joka operoi lähellä sen [Israelin] rajaa Syyrian kanssa, jos olisi jotain viitteitä siitä, että jihadistiryhmä olisi testaamassa tai käyttämässä kemiallisia aseita.”

Mennäänpä Venäjään, ja erääseen Vladimir Putiniin, joka on tehnyt yksiselitteisen selväksi, että hän haluaa osuuden Israelin maakaasusta. Viime sunnuntaina, The Jerusalem Post julkaisi artikkelin, jonka mukaan ”Venäjän lehdet raportoivat viime viikon lopulla, että Venäjä pyrkii astumaan Israelin maakaasuteollisuuteen, tapaamisen jälkeen Venäjällä viime torstaina Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Israelin pääministeri Benjamin Netanyahun välillä.”

Joten mitä tämä tarkoittaa suuressa mittakaavassa koskien Raamatun profetiaa? Yksinkertaisesti sanottuna, jokainen kansakunta ilman poikkeusta on nykyään asemoitunut täsmälleen siihen valmiustilaan niin kuin Raamattu sanoo niiden olevan ihmiskunnan historian lopussa. Erityisesti Venäjä, Iran, ja kansojen liitto ovat kaikki valmiita, koukun ollessa suussa Hesekielin luvun 38 mukaisesti, ja lisäksi, kansakunnat kuten Irak, Egypti, Jordania, ja mikä kenties tärkeintä, Syyria, jota ei mainita Hesekielin 38. luvussa, ovat myöskin täydellisesti asemoituneita juuri sellaisiksi kuten meille kerrotaan, että ne olisivatkin. Nimittäin, Syyrian Damaskos, joka Jesajan luvun 17 mukaan; muuttuu rauniokasaksi tehden kaupungista asuinkelvottoman. Edellä mainitussa videossa, Jack Hibbs ja Amir Tsarfati viittaavat siihen, että Irakin joukkotuhoaseet kuljetettiin Syyriaan, ja saattavat olla tänäpäivänä maan alla Damaskoksessa. Jos näin olisi, niin sitten ennaltaehkäisevä Israelin isku, suhteessa Golanin kukkuloihin, selittäisi varmasti sen, mitä tapahtuu erityisesti Damaskokselle.
Ehdottaisin, että jokainen palapelin osanen Raamatun profetiasta on nyt paikoillaan, ja seuraava tapahtuma Jumalan profeetallisessa kellossa on seurakunnan tempaus (rapture), joka on se asia, johon haluaisin päättää profetiapäivityksen tänä ehtoollissunnuntaina. Jos kysyisit minulta, mikä minun mielestä on yksi pakottavimmista todisteista tempaukselle ennen Ahdistusta (pre-tribulation rapture), niin se olisi typologia, joka on kudottu kankaaksi muinaisista juutalaisista häätavoista. Ystävällisesti salli minun kertoa teille miksi se on niin, että tämä koskettelee meitä Kristuksen morsiamena.


                                        Juutalaiset häät                                     Meidän häämme              Kirjoitukset
Sulhasen isä tekee sopivuustestin (Shiddukhin) ja valitsee morsiamen, ja sulhanen hyväksyy valinnan. Isä valitsee meidät morsiameksi, ja Jeesus hyväksyy valinnan. Joh. 10:28; 15:16
Avioliitto-sopimus (Ketubah) tehdään kirjallisesti morsiamelle lupaukseksi hänelle, että se täytetään. Uusi liitto tehdään kirjoitetussa Jumalan Sanassa, meille, morsiamelle. Vanhan liiton lupaus täytetään. 2. Kor. 3:5-6
He mursivat sitten leivän ja joivat maljasta sinetöidäkseen kihlauksen (Kiddushin) ja uuden liiton. Hän murtaa leivän ja juo maljasta viimeisellä ehtoollisella sinetöidäkseen Hänen uuden liittonsa Hänen veressään. Matteus 26:27-29
Luukas 22:14-20
Sulhanen maksaa hinnan (Mohar) osoittaakseen morsiamelle rakkautensa häntä kohtaan. Jeesus maksoi hinnan meistä ristillä. Tämä osoittaa meille, morsiamelle, miten ei ole suurempaa rakkautta meitä kohtaan. 1. Kor. 6:20
Joh. 15:23
Sulhanen pitää lupauspuheen morsiamelleen, että hän tulisi hakemaan hänet pian. Jeesuksen puhe kirjataan lupauksena meille, Hänen morsiamelleen, että Hän tulee uudestaan meitä varten pian. Joh. 14:1-3
Sulhanen valmistelee paikkaa morsiamelleen ja rakentaa uutta huonetta hänen isänsä taloon. Jeesus sanoo, että Hän menee valmistamaan sijaa meille Isänsä talossa, jossa on monta huonetta. Joh. 14:1-3
Isä on ainoa, joka tietää päivän tai hetken sulhasen paluulle morsiantaan varten. Jeesus sanoi, ettei kukaan muu kuin Isä tiedä päivää tai hetkeä Hänen paluulle meitä varten, jotka olemme Hänen morsiamensa. Mark. 13:32-33
Sulhanen antaa morsiamelle rakkauden lahjoja (Mattan). Jeesus, sulhasemme, antaa meille morsiuslahjanaan rakkautta, ikuisen elämän, rauhan, jne. Joh. 10:22-28
Joh. 14:13-14, 27
Isä antaa morsiuslahjoja (Shiluhim) varustaakseen hänet uutta elämää varten, perinnöksi. Meille annetaan Pyhän Hengen lahjoja ja meidän hengelliset lahjamme ovat Isältä meille uudessa elämässä Hänessä, ja Hänen kanssaan. Joh. 14:16-17
2. Kor. 1:21-22
Gal. 5:22
Morsian ottaa sitten puhdistavan kylvyn tai Mikveh'in, joka on hebrealainen sana kasteelle. Meidät kastetaan Pyhässä Hengessä, joka puhdistaa meidät. Apt. 1:4
Morsiamen naimattomat ystävät (morsiusneidot) hoitavat morsianta ja antavat valoa sulhaselle, joka tulee kuin varas yöllä. Me valmistaudumme morsiamena antamalla oman valomme loistaa, joten morsian on valmis sulhasta varten, joka tulee kuin varas yöllä. Matteus 25:1-13
Kun ylkä tulee, rengit juoksevat edeltä ja huutavat, että hän on tulossa puhaltamalla shofariin. Kun meidän Ylkämme tulee, se tapahtuu pasuunan (trumpet) soidessa, että Jeesus on tulossa. Ilm. 4:1 / 1. Tess. 4:16-17 / 1. Kor. 15:51-52
Sulhanen tempaa ja sieppaa morsiamensa pois. Jeesus, meidän sulhasemme, tempaa meidät pois kun Hän ryöstää meidät morsiamekseen. Luuk. 17:34-36
Sulhanen vie morsiamensa kammioon: he yhtyvät (Nissuin), ja juhlivat seitsemän (Shavuah) päivän ajan. Jeesus vie meidät Hänen morsiuskammariinsa jossa me täydellistämme liittomme ja juhlimme seitsemän (Shavuah) vuoden ajan. Jooel 2:15-16
Daniel 9:27
Seurue odottaa ulkona kunnes sulhanen kertoo bestmanille, että liitto on täydellistetty. Sitten häävieraat riemuitsevat seitsemän päivän ajan. Meidän seitsemän vuoden juhlinnan aikana, maailma kulkee 7-vuotisen vaivanajan läpi. Ilm. 19:7-8
On iso ateria, (hääateria), häiden juhlinnan jälkeen. Me myöskin, juhlittuamme seitsemän vuotta, osallistumme Karitsan hääaterialle. Ilm. 19:9
Häissä oli läsnä kolme ryhmää: sulhanen, morsian, ja kutsutut vieraat. Karitsan häissä tulee myöskin olemaan läsnä kolme ihmisryhmää: Sulhanen eli Jeesus, morsiusseurakunta, ja häävieraat eli ne, jotka pelastetaan tempauksen jälkeen, 7-vuotisen vaivanajan lopussa. 2. Kor. 11:2
Ef. 5:23-27
Ilm. 21:9-10
Ilm. 7:13-14
Morsiamen uusi koti oli Jerusalem ja se oli ylkä, joka tuli morsiamen luo asumaan hänen kanssaan. Uudesta Jerusalemista käsin Messiaaseen uskovat messiaanisella aikakaudella, tai Milleniumissa, tulevat hallitsemaan Messiaan kanssa. Ilm. 21:1-4
Hes. 43:1-2,7
Jes. 2:2-4
Miika 4:1-5


Arkisto suomennettuihin J.D. Farag'in profetiapäivityksiin vuosilta 2014-16 löytyy osoitteesta: http://nokialainen.blogspot.fi/p/pastori-jd-faragin-profetiapaivityksia.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com

eXTReMe Tracker