Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 21. heinäkuuta 2016

Väkevä eksytys – Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus eli NAR-liike

Tässä Samuel Korhosen suomentamassa muutaman vuoden takaisessa artikkelissa luodaan tiivistetysti katsaus aikamme suurimpaan kristilliseen eksytykseen, joka valmistaa maailmanlaajuisesti arvostelukyvyttömiä massoja eri seurakunnista Antikristuksen maailmanuskontoa varten. Keskeistä tälle väkevälle eksytykselle on dominionismi eli Kingdom Now -teologia, jonka mukaan uusapostoliset seurakunnat valtaavat maailman Saatanalta ja kaatavat maailman hallitukset, jonka jälkeen vasta Jeesus Kristus voi tulla takaisin maan päälle täydellistetyn militantin seurakunnan tykö, jota ilman Jumala ei muka voi toimia. Miten naurettavaa ihmiskorotusta!

---------------------

Väkevä eksytys – Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus NAR
November 9, 2012 By Mishel


Kaikki vihaavat hyttysiä. Tässä pienessä hyönteisessä on jotakin raivostuttavaa. Luonnollisessa maailmassa kukaan meistä ei vain seiso ja katsele, kun hyttynen imee vertamme hosumatta sitä pois: hengellisellä puolella me seurakuntana teemme juuri niin. Nyt on olemassa kasvava voima, joka imee elinnestettä tämän päivän seurakunnasta ja me toivotamme heidät tervetulleiksi ja heidän olonsa kotoiseksi.

Nämä loiset ovat kuitenkin tappavia. He ovat seurakunnan uudistajia, uusia ristiretkeläisiä, globaalin seurakunnan kokoajia. He ovat Uusi Apostolinen Uskonpuhdistus (New Apostolic Reformation = NAR) ja he ovat tulossa sinun seurakuntaasi.

NAR sai alkunsa helluntailaisesta ja karismaattisesta liikkeestä. He väittävät saaneensa valtuudet laskea perustuksen ”uudelle” globaalille kirkolle. He uskovat olevansa ennallistettuja apostoleja, Jumalan kutsumia ja asettamia, olemaan hallinto esiintulevalle ”Uuden Järjestyksen” seurakunnalle. Tämän hallinnon säilyttämiseksi he painottavat tiukkaa kuuliaisuutta ja alistumista heille kaikissa asioissa. He väittävät kuulevansa suoraan Jumalalta ja monet väittävät Jeesuksen vierailevan luonaan henkilökohtaisesti. Kuten oikeat Raamatun apostolit, jotka perustivat alkuseurakunnan, nämä ns. ennallistetut apostolit uskovat olevansa kutsutut laskemaan perustuksen ja pystyttämään hallinnon uudelle Valtakunnalle (maailmankirkolle). Heidän päämääränsä on seurakunnan täydellinen ja ehdoton valvonta ja sen nykyisen hallinnon alistaminen heille. He haluavat valtaa, herruutta ja täydellistä valvontaa. He todella uskovat, että maailma odottaa vallankaappauksen toteutumista, jossa militantti seurakunta (Joelin armeija) nousee, ohjaa ja hallitsee maailmaa poliittisesti ja hengellisesti. Tämä on hyvin järjestäytynyt ryhmä, jolla on poliittinen agenda. Se on hyvin harkittu, hyvin strategisoitu ja toteutetaan sotilaallisella täsmällisyydellä. Verkko on paikoillaan – tulevaisuutemme on suunniteltu.

On hälyttävää, että tänä päivänä nämä apostoliset seurakunnat edustavat yhtä nopeimmin kasvavista osista seurakunnassa. Artikkelissa otsikolla New Apostolic Reformation and the Faith and Work Movement, John Rowell toteaa seuraavaa: “David Barrett, World Christian Encyclopedia'n toimittaja raportoi, että hänen globaalissa tietokannassaan on 1000 apostolista verkostoa. Näitä verkostoja löytyy kuudelta mantereelta ja hänen arvionsa mukaan kattavat maailmanlaajuisesti 100 miljoonaa uskovaa. Tri. Wagner arvioi, että yksin USA:ssa on yhtä paljon NAR -seurakuntia, kuin Etelän baptistien seurakuntia – lähes 40 000. Kasvu kolmannessa maailmassa näiden seurakuntien keskuudessa ylittää suuresti arkisemmat läntiset tilastot. Euroopan suurin seurakunta on Manna -kirkko Portugalin Lissabonissa, jossa on 25 000 jäsentä. Brasilian Jumalan Valtakunnan yleinen kirkko (The Universal Church of the Kingdom of God) sanoo heillä olevan yli kolme miljoonaa seurakuntalaista. Maailman suurimmat seurakunnat ovat nyt Nigeriassa, jossa Jeesuksen Kristuksen kirkko Lagosissa kokosi 10-12 miljoonaa ihmistä Pyhän Hengen palvelukseensa joulukuussa 2000. Maailma ei ole koskaan nähnyt tällaista seurakunnan laajentumista!”

Wikipedian mukaan Kingdom Now -teologia (jota NAR kannattaa) uskoo, että Jumala menetti maailmanhallinnan Saatanalle, kun Aadam ja Eeva tekivät syntiä. Tämän jälkeen teologia menee näin: Jumala on yrittänyt vakiinnuttaa uudelleen maailmanvalvonnan etsimällä ”erikoisen” ryhmän uskovia. Näiden ihmisten kautta – jotka tunnetaan ”liiton kansana”, ”voittajina”, tai ”Joelin armeijana”, lähteestä riippuen – yhteiskunnalliset instituutiot (mukaanlukien hallitukset ja lait) tuotaisiin Jumalan auktoriteetin alle. Nämä ”liiton ihmiset” eli ”voittajat” ovat ”pieniä jumalia”, Jumalan ”jatke” maailmassa auktoriteetin voittamiseksi takaisin paholaiselta. Seurakunnan, ”ennallistettujen” apostolien ja profeettojen johtamana täytyy, siksi vallata maailma ja kukistaa kaikki vastustus, ennen kuin Kristus voi palata. Kaikki, jotka kapinoivat seurakuntaa vastaan täytyy yhdessä muiden ”pahantekijöiden” kanssa käännyttää, tai heitä täytyy rangaista.

Ei kukaan ole keskeisempi tässä seurakunnan globaalissa valloituksessa, kuin C. Peter Wagner. Sinua voi pelottaa tietää, että maailman rukouskeskuksessa (World Prayer Center = WPC) hän seuraa tuhansia palvelutyöjärjestöjä ja seurakuntia.

”Näemme, että tehtävämme on saada ihmiset kosketukseen toistensa kanssa muodostamaan vuorovaikutteisia ihmisverkostoja, jotka ovat asianmukaisesti varustettuja tehokkaaseen hengelliseen sodankäyntiin. WPC on täysin varustettu hermokeskus, jossa on dataa ja informaatiota rukoustarpeista kaikkialla maailmassa … joita ovat verkoston rukousjärjestöt, kirkkokunnat, seurakunnat ja soluryhmät” (WPC:n verkkosivusto). Miksi tätä perustusta ollaan laskemassa globaalille verkostolle? Valmistamaan tietä apostoliselle uudistukselle, jossa apostolit ottavat seurakunnan valvonnan ja tuovat Uuden Järjestyksen seurakunnan, jota he kutsuvat Jumalan valtakunnaksi.

Luulen, ettei kukaan ole sanonut sitä lyhyemmin, kuin Sandy Simpson johdannossaan artikkeliinsa The Agenda & Teaching of the New Apostolic Reformation. Simpson toteaa, että ”Tämä agenda (apostolinen ja profeetallinen uudistus) esiintyy tuhansilla toiminnoilla ja verkkosivustoilla. Se on se, joka antaa vedon transformaatioliikkeelle, globaalille rukousliikkeelle ja tuhansille seurakunnille ja järjestöille. Se, mikä kristittyjen täytyy tiedostaa, on, että heidän täytyy tehdä valinta nyt. Kristillisten seurakuntien enemmistö on jo antautunut tälle dominionistiselle agendalle, jota väärät apostolit väärien profeettojen antamien väärien profetioiden ohjaamina tyrkyttävät seurakunnille. Wagner puhuu seurakunnan hallinnosta, joka uusien ennallistettujen perustavien ”apostolien” johdolla KAATAA maailman hallitukset.”

Hiljattain joku lähetti minulle DVD:n yhdestä näistä apostolisista konferensseista nimeltä, 2008 Starting the Year off Right. Dutch Sheets puhui häpeilemättä heidän NAR -ryhmiensä valtaussuunnitelmista. Hän näytti USA:n täplitetyn kartan, jolla oli satoja isoja ja pienempiä pisteitä tasaisesti kaikkialla maassa. Hän selitti, että isommat pisteet näyttivät apostoliset navat: heidän jo toteuttamansa opetus- ja koulutuskeskukset. Pienemmät täplät näyttivät yksittäisiä apostoleja, jotka on asetettu. Hän selitti, että apostolien alaisina olisivat yksittäiset seurakunnat, jotka olisivat globaalin kirkon paikallinen ilmentymä. Hän painotti, että meidän ei enää tule ajatella paikallisseurakunnan ehdoilla, vaan Valtakunnan (peitesana tulevalle maailmankirkolle) ehdoilla. Sinusta voi olla hälyttävää, että he ovat arvioineet vuoden 2008 olevan ”suuren muutoksen” vuosi.

John Eckhardt, yksi Wagner'in johtajista, sanoo näin kirjassaan Moving in the Apostolic:  “Sota Pastorin ja Profeetan välillä lakkaa Apostolin täydellä esiin tulemisella.... Aiommeko olla valmiita alistamaan palvelutyömme erityiselle apostoliselle visionäärille? Tämä on kriittinen kysymys, joka ratkaisee vaikuttamisemme Herran tulemuksen jouduttamiseen tehokkaassa panostuksessamme kaiken ennallistamiseen, josta profeetat ovat puhuneet.”

Salli minun todeta painokkaasti, että Jumala ei tarvitse meitä jouduttamaan tulemustaan. Että maailmankaikkeuden Jumala olisi jotenkin voimaton ja kykenemätön palaamaan maan päälle, ennen kuin ME kaadamme tämän maailman valtakunnat, ei ole vain harhaoppista, vaan täysin naurettavaa.

Kirjassaan The Harvest (Sadonkorjuu) Rick Joyner sanoo esiintulevasta Apostolien hallinnosta näin: ”Apostoli Paavalista sanottiin, että hän käänsi maailman ylösalaisin. Pian voideltavista apostoleista tullaan sanomaan, että he ovat kääntäneet ylösalaisin olevan maailman oikein päin.” Kansakunnat vapisevat mainittaessa heidän nimeään.

Joyner'in mukaan nämä hallitsevat apostolit todella laittavat kaikki asiat kohdalleen; he tuovat järjestystä kaaoksesta. Kiinnostavaa kyllä, mutta se on sama mantra, kuin uusiaikalaisilla ja Uutta Maailmanjärjestystä ajavilla. Joyner menee pitemmälle sanoessaan, että kansakunnat vapisevat mainittaessa heidän nimeään. Jos nämä apostolit aikovat laittaa kaikki asiat kohdalleen ja tuoda järjestyksen, paranemisen, pelastuksen ja Kristuksen rakkauden koko maailmalle, niin miksi kansakunnat vapisevat? Ne vapisevat, koska nämä apostolit suunnittelevat tappaa ne, jotka eivät suostu heidän hallintoonsa.

Koet ehkä hämmentyneisyyttä juuri nyt; sanot ehkä itsellesi: ei voi olla näin! Kuinka näin iso petos voisi olla olemassa? No niin, ajatelkaamme sitä hetkinen. Tiedämme Jumalan Sanasta, että tulee olemaan maailmankirkko ja maailmanhallitus. Ne eivät ole Jumalan. Tiedämme, että lopunaikoja leimaavat syvä petos ja valheelliset merkit ja ihmeet. Itseasiassa Raamattu sanoo, että Antikristus kutsuu tulen alas taivaasta. Raamattu sanoo myös, että Jumala lähettää väkevän eksytyksen niille, jotka eivät rakasta totuutta, niin että he uskovat valheen. Jos merkit ja ihmeet on ainoa perustelu, josta päättelet, onko jonkun palvelutyö Jumalasta, niin ikävä kyllä, sinut on jo petetty.

Seuraavassa joitakin näiden ns. apostolien opetuksia ja uskomuksia:

- He uskovat, että Jumala on ennallistamassa profeetan ja apostolin virkoja seurakunnalle.
- He sanovat, että vain heillä on voima ja arvovalta toimeenpanna Jumalan suunnitelmia ja tarkoituksia.
- He uskovat rakentavansa uutta perustusta globaalille seurakunnalle.
- He uskovat kirjaimellisesti perustavansa Taivasten Valtakunnan maan päälle.
- He uskovat seurakunnan tulevaan ”sisällissotaan”, jossa voittavat kaiken vastustuksen (tosi kristityt).
- He korostavat kohtuuttomasti enkeleitä ja yliluonnollista. (Suomessa tämä toteutuu hyvin selvästi TV7:n ohjelmistossa – esim. Sid Roth, Bill Johnson & Bethel. Suom. huom.)
- He esittävät Raamatun ulkopuolisia ilmoituksia, joita ei voi perustella Raamatulla (progressiivinen ilmoitus).
- He väittävät, että Jumala tekee ”uutta”.
- He sanovat usein, että ne, jotka eivät hyväksy heidän harhaoppejaan, ”panevat Jumalan laatikkoon”.
- He opettavat, että meidän ei koskaan pitäisi kyseenalaistaa heidän auktoriteettiaan.
- Kyseenalaistettaessa he käyttävät usein sanontaa: ”Älkää koskeko Jumalan voideltuun.” 
- He määrittelevät ne, jotka uskonnon sitomina kyseenalaistavat heidän auktoriteettinsa, lakihenkisiksi, hajottaviksi, ahdasmielisiksi, kapinallisiksi ja demonisiksi.
- He antavat enemmän painoarvoa unille, näyille ja Raamatun ulkopuoliselle ilmoitukselle, kuin Jumalan sanalle.
- He uskovat, että tulevat olemaan Kristuksen yhteinen (corporate) inkarnaatio.
- He uskovat toimeenpanevansa tuomion (mukaanlukien kuolema) vastustajilleen.
- He uskovat maailmanuskontoon, joka toimii kompuksessa maailmanhallituksen kanssa.
- He uskovat täydelliseen yhteyteen ja uskovat, ettei ole olemassa mitään, jota eivät voisi toteuttaa tämän yhteyden kautta.
- He uskovat voivansa tuoda taivaan alas maan päälle (Joismi – ks. lisätietoa ao. linkistä)   (http://herescope.blogspot.com/2006/05/yoism-creating-heaven-on-earth.html)
- He uskovat, että meidät tehdään täydellisiksi täällä maan päällä.
- He uskovat aggressiivisesti järjestäytyneisiin pienryhmäverkostoihin. (aggressively organizing small group networks).
- He uskovat super-apostolien (pre-eminent apostles) alaiseen apostolien organisaatioon.
- He uskovat, että KAIKKIEN paikallisseurakuntien täytyy olla alueellisen tai trans-paikallisen (trans-local) apostolin auktoriteetin alainen.
- He uskovat, että jokaisella kaupungilla täytyy olla apostoli – mies, jolle on annettu poikkeuksellinen auktoriteetti hengellisissä asioissa yli muiden kristillisten johtajien samassa kaupungissa.
- He pitävät itseään jumalallisina, pieninä jumalina ja Kristuksen vertaisina (vaikkakin heikosti verhoavat sen).
- He uskovat saavuttavansa täydellisyyden maan päällä.
- He pitävät itseään ”Uskon Puolustajina.”
- He panevat suuren painon mystiikalle ja salaiselle tiedolle (gnosis).
- He eivät usko tempaukseen (tai uskovat, että pahat temmataan).
- Painottavat yhteyttä yli opin ja hylkäävät Raamatun kirjaimellisen tulkinnan.


2. Tess. 2:8-11:

...niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä, tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com