Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 51-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 6. toukokuuta 2017

Israelin ja Hizbollahin välinen sota näkyvissä, joka voi laajentua laajemmaksi Lähi-idän konfliktiksi toteuttaen keskeisiä raamatunprofetioita (Hes. 38-39; Jes. 17:1; Sak. 12:1-3)

Tässä erinomainen ajankohtaisartikkeli profeetalliselta Rapture Ready -sivustolta muutama päivä sitten, jossa Matt Ward käsittelee tulenarkaa Lähi-idän tilannetta erityisesti Israel-Libanon -akselilla. Viimeaikaiset liikkeet ja Israelin sotilasiskut, jotka ovat tapahtuneet Syyrian sisällissodan varjossa, antavat epäillä seuraavan Israelin ja Libanonin (Hizbollah) välisen sodan olevan lähellä, joka tulee poikkeamaan edellisistä, koska alueella on nyt monia toimijoita ja Hizbollahia tukevat nykyään ainakin Syyria ja Iran, ja mikä pahinta, Venäjä voi liittyä vielä soppaan, jolloin ns. Googin sota on mahdollinen ja tällöin tuomiopäivä-skenaario toteutuu. Kirjoittaja näkee uhkan Israelille olevan välitön. Artikkelin suomensi: Olli R.

-----------------------

Rummut alkavat lyödä sotaa :: By Matt Ward
The Beating Drums of War

Published on: May 2, 2017 by RRadmin7

Viime viikon torstaina valtava räjähdys repi sotilastukikohtaa, joka sijaitsee aivan Syyrian pääkaupungin Damaskoksen ulkopuolella. Se oli raju hyökkäys, jonka toteutti Israel vihollista vastaan, joka on jo juurtunut syvään Syyrian sisälle. Kohde, jonka uskottiin olevan libanonilaisen terroristiryhmä Hizbollah'in asevarasto, tuhottiin lähes täydellisesti. Tämän sotilastukikohdan uskottiin sisältävän huomattavan määrän iranilaisia aseita, jotka oli määrä siirtää suoraan Hizbollah'ille, todennäköisesti käytettäväksi Israelia vastaan.

Ilman että olisi selvästi ottanut vastuun iskusta, Israel Katz, Israelin tiedusteluministeri, kertoi israelilaiselle Army Radio'lle että, ”Voin vahvistaa, että Syyrian tapahtuma on täysin linjassa Israelin politiikkaan toimia tarpeen tullen estääkseen Irania salakuljettamasta edistyneitä aseita Syyrian kautta Hizbollah'ille.”

Katz jatkoi, ”Pääministeri on sanonut, että aina kun saamme tiedustelutietoja, jotka osoittavat pyrkimyksen siirtää kehittyneitä aseita Hizbollah'ille, me toimimme.” [1]

Tämä uusin isku seuraa Israelin vasta viime kuussa tapahtunutta hyökkäystä, jolloin useita iskuja tehtiin Syyrian erämaakaupungin Palmyran lähelle, joiden kohteena uskottiin myös olevan Hizbollah'ille kuuluvat ”kehittyneet asejärjestelmät”.

Viimeisimmällä kerralla kun Israel hyökkäsi Syyrian sisällä oleviin kohteisiin, Bashar al-Assad yritti kostaa laukaisemalla useita ilmatorjuntaohjuksia, joista osa onnistui tunkeutumaan Israelin ilmatilaan. Maailma odottaa hänen reaktiotaan, jos tällä kertaa sellaista tulee.

Israel ryhtyi tähän tekoon, koska he ovat yhä enemmän huolissaan siitä, että Hizbollah on saamassa lisää voimia, ja että libanonilainen ryhmä valmistautuu ennakoivasti lähestyvään vastakkainasetteluun juutalaisvaltion kanssa. Useat viimeaikaiset indikaattorit osoittavat, että kliimaksinen sota voi olla vain nurkan takana. Kolmannen Libanonin sodan rummut lyövät jo kovaa.

Israelin ja Libanonin rajan molemmin puolin toimitsijat odottavat aktiivisesti kolmatta Libanonin sotaa. Ei olisi liioiteltua sanoa, että tässä vaiheessa sekä Israel että Hizbollah uskovat jo, että he ovat keskenään sotatilassa; sitä ei ole vain vielä myönnetty tai julistettu. Lisäksi molemmat osapuolet työskentelevät haluttua asemaa varten, käyttäen kaikki mahdollisuudet parantaakseen strategista asemaansa sodan edellä, jonka he molemmat tietävät olevan tulossa.

Seuraava sota, kun se saapuu, tulee olemaan erilainen verrattuna ensimmäiseen tai toiseen Libanonin sotaan. Toisin kuin aiemmin, seuraava sota Libanonissa tulee olemaan tuomiopäivä-tilanne sekä Israelille että Hizbollah'ille. Israelilla ei yksinkertaisesti ole varaa hävitä seuraavaa sovittua konfliktia, jossa se taistelee, kuten näin kävi 34-päiväisessä vuoden 2006 Libanonin sodassa, jolloin Israelin oli tarkoitus tuhota Iranin tukema ”Jumalan puolue”, Hizbollah. Se ei aivan onnistunut, ja monet tänään kuvaavat tätä sotaa katastrofiksi Israelille, vaikka he eivät todellisuudessa hävinneet sitä minkään määritelmän mukaisesti.

Tällä kertaa on yksinkertaisesti liian paljon vaakalaudalla. ISISin ollessa sen rajalla, Iranin ja Venäjän tulviessa Syyriaan miehillään, sotilaallisella kalustollaan ja kehittyneellä aseistuksellaan, ja yhä antisemitistisemmän maailman tarkkaillessa tiiviisti silmillään, juutalaisvaltio ei voi missään olosuhteissa näyttää heikkouden merkkejä. Se ei voi sallia itseään katsottavan millään tavalla ”voitettavissa olevana valtiona”.

Poliittiset panokset ovat yhtä korkeat. Vuoden 1973 arabi-israelilaisen sodan jälkeen pääministeri Golda Meir joutui eroamaan – ei siksi, että hän olisi hävinnyt sodan, vaan koska hän ei voittanut sitä. Vuonna 2009 Ehud Olmert erosi myöskin, ei tappion vuoksi, vaan jälleen siksi, että Israel ei voittanut vuoden 2006 Libanonin sotaa. Ei tule olemaan kääntymistä takaisin eikä epäröintia nykyiseltä Israelin pääministeriltä Banjamin Netanyahu'lta heti kun tämä varjosota muuttuu kylmäksi, kovaksi päivänvaloksi. Se todellakin tulee olemaan ”kaikki tai ei mitään” tyyppinen tilanne.

Kuitenkin tämä seuraava sota on myöskin taistelu Hizbollah'in henkiinjäämisestä. Tappio taistelukentällä ja heistä tulee todennäköisesti loppu, samoin myös Iranin vaikutusvallasta arabimaailmassa. Kummallakaan osapuolella ei ole varaa hävitä tai edes näyttää siltä kuin he olisivat hävinneet. Tästä syystä sotilaalliset suunnittelijat molemmilta puolilta julistavat avoimesti, että kun tämä seuraava konflikti tulee, niin se on brutaali, eikä kummaltakaan puolelta anneta piiruakaan periksi.

Hassan Nasrallah, Hizbollah'in johtaja, on jo pitkään toitottanut sitä, miten valmis hän on tähän seuraavaan erään konfliktia, ilmoittaen, että kun se alkaa, hänen joukkonsa tulevat olemaan hyökkäyksellisiä Israelia vastaan, ollen kykeneviä syytämään pitkän kantaman ohjuksia Israelin kaupunkeihin ja marssimaan syvälle Israelin keskustaan, ehkä jopa miehittämään siirtokuntia ja pikkukaupunkeja.

Israelin ja Hizbollah'in kliimaksinen sota on horisontissa. Tämän tulevan konfliktin indikaattoreita on runsaasti. Huhtikuun puolivälissä Israel ilmoitti, että se oli onnistuneesti kerrostanut ilmatilansa kehittyneimmällä ohjuspuolustuksen kolmikantaisella puolustusjärjestelmällä, joka on koskaan kehitetty.

Yhdysvaltain kehittelemä Arrow-puolustusjärjstelmä tulee Israelin mukaan hoitelemaan kaikki pitkän kantaman iranilaiset ohjukset, kun taas Israelin tekemä Daavidin Linko (David's Sling) hoitelee kaikki lyhyemmän kantaman ammukset, jolloin Iron Dome (Rautakupoli) torjuu kaikki raketit ja lennokeilla tehdyt rajanylitys-hyökkäykset. Tämä on joka tapauksessa teoria. Valitettavasti sodat harvoin toimivat niin siististi niiden ollessa käynnissä. Kylmä ja kova todellisuus tulee todennäköisesti olemaan se, että Israel ja kaikki sen edistyneet ja huipputekniset puolustavat vastatoimenpiteet hukutetaan täysin silkalla ohjusten ja rakettien määrällä, jotka ammutaan maahan.

Samaan aikaan Syyriassa, yhdistetty Iranin-Syyrian-Hizbollah'in sotajoukko on juuri aloittanut laajan hyökkäyksen, jolla pyritään raja-alueen miehittämiseen suoraan Israelin välittömässä läheisyydessä, Damaskoksesta lounaaseen. Avigdor Lieberman, Israelin puolustusministeri, on sanonut suorasti, että ”Israel ei salli Iranin ja Hizbollah'in joukkojen keskittämistä sen Golanin rajalle.” [2]

Kuitenkin Israelin Golanin rajan miehittäminen on tämän Iranin-Syyrian-Hizbollah'in sotajoukon erityinen tarkoitus. He pyrkivät selvästi luomaan alustan, josta he voivat käynnistää tulevan monirintamaisen sodan Israelia vastaan.

Israelissa on suoritettu sotilaallisia harjoituksia ja rajalinnoitteita on kaivettu. Libanonin rajaseuduilla on valmisteltu sähköista valvontaa ja vastatoimenpiteitä, sekä on laadittu suunnitelmat kaikkien Israelin rajayhteisöjen massaevakuointia varten ja harjoiteltu sitä reaaliaikaisesti reaalimaailmassa.

Sota on jälleen tulossa Israeliin ja pian. Johdonmukainen tähtäily ja iskeminen Hizbollah'in asevarastoihin, joita pidetään syvällä Syyrian sisällä, ovat siitä osoitus, ja myös Israelin äärimmäisestä päättäväisyydestä kieltää ja eliminoida kaikkien kehittyneiden asejärjestelmien siirrot Hizbollah'ille, jopa tilanteessa, jossa on hyvin todellinen vaara saada aikaan huomattavaa Venäjän vihamielisyyttä heitä vastaan.

Tässä seuraavassa sodassa asioita edelleen mutkistava tekijä on se, että myös Israel tietää, ettei heillä todennäköisesti ole vastassa vain Hizbollah. Kaiken sen suorittaman palveluksen Syyrian hallinnolle jälkeen sisällissodan alusta lähtien vuonna 2012, kaikkien sen uhrautuneiden sotilaiden ja miesten jälkeen, Hizbollah tulee epäilemättä odottamaan jonkinlaista vastakkainasettelua Damaskokselta Israelia vastaan. Samoin Iranin – Hizbollah'in pitkäaikaisen tukijan – odotetaan myöskin ottavan haasteen vastaan ja ryhtyvän juutalaisvaltiota vastaan kun sodasta tulee todellisuutta.

Kaikki tämä tietenkin johtaa toiseen vakavaan kysymykseen; mitä Amerikka Donald Trumpin alaisuudessa tekisi tällaisessa tilanteessa? Yhdysvallat varmasti odottaisi, että Syyria, Venäjä ja Iran pysyisivät neutraaleina, ollen jotain, mitä Iran ja Syyria lähes varmasti eivät tekisi.

Kuinka tämä saisi Amerikan reagoimaan? Yksi varmuus Lähi-idässä juuri nyt on se, että USA:n ja Israelin välisten suhteiden luonne tämän uuden hallinnon alaisuudessa on muuttunut. Trump on tehnyt sen yllin kyllin selväksi, samoin kun varapresidentti Pence ja USA:n YK-suurlähettiläs Nikki Haley, niin että he tulevat seisomaan rinnatusten Israelia kanssa kaikkia tulijoita vastaan. Samalla kun se on lohdullista niille meistä, jotka rakastavat Israelia, tämä kuitenkin herättää epämiellyttävän pelon laajemmasta suurpalosta Lähi-idässä, jos Israel ja Hizbollah joutuvat väkivaltaiseen ja mahdollisesti sotkuiseen sotaan. [Minusta Amerikan täytyy kokea jokin suuri katastrofi, vaikkapa suuri maanjäristys tai ydinisku, joka halvaannuttaa maan, ja tällöin Israeliin isketään. Ks. Suuren Babylonin kukistuminen (Ilm. 18). Suom. huom.]

Jo nyt on aivan liian paljon kilpailevia, erillisiä sotavoimia, jotka toimivat Syyrian taivaan alla; on todella huomattavaa, että tähän asti ei ole tapahtunut kovinkaan merkittävää kriisiä. Kuitenkin Israelin ja Hizbollah'in välisellä sodalla on potentiaalia edelleen laukaista juuri tällainen sarja yhteenottoja ja umpikujia. Jos näin tapahtuu, kaikki veikkaukset olisivat poissa, mitä tulee lopputulokseen.

Panokset Lähi-idässä eivät ole koskaan olleet suuremmat, eikä alue ole näyttänyt niin epävakaalta. Hizbollah'in ja Israelin välisestä tilanteesta on tulossa vihamielisempi päivä päivältä. Asiaankuuluva kysymys, joka jokaisen ajattelevan henkilön pitäisi kysyä, on, että missä vaiheessa Israel pitää sitä ehdottomana ja lopulta välttämättömänä ryhtyä Hizbollah'ia vastaan sotilaallisesti?

On selvää, että Israel näkee Hizbollah'in eksistentiaalisena uhkana sen olemassaololleen; nykyinen pattitilanne ei tule kestämään, ja laajempi Lähi-idän kaaos tulee todennäköisesti seuraamaan sen vanavedessä. Lähi-itä tänäpäivänä on ruutitynnyri, joka on jo valaistu. Se voi pian räjähtää aivan silmiemme edessä.


VIITTEET

[1] http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/27/damascus-airport-rocked-israel-air-strike-arms-depot/

[2] http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/228674

wardmatt1977@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com