Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 51-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 20. toukokuuta 2017

Jerusalemin historia ja sen rooli Raamatun profetiassa viimeisinä päivinä

Tässä tuore suomentamani viikkoraportti tunnetulta amerikkalaiselta evankelistalta ja eskatologilta, pastori Hal Lindsey'lta, joka haluaa tuoda esille Jerusalemin historiaa ja roolia lopunaikojen profetioissa kun maailman merkittävin hahmo tällä hetkellä, eli presidentti Donald Trump, aloittaa virkakautensa ensimmäisen ulkomaankiertueensa tänään Lähi-idästä ja siirtyy Jerusalemiin maanantaina 22.5.2017. Se onkin tärkeä vierailu, koska tällöin Trump esittää suuntaviivansa Israelin ja Palestiinan välisen rauhanprosessin suhteen sekä päättää mahdollisesta USA:n suurlähetystön siirtämisestä Tel Aviv'ista Jerusalemiin. Elämme lopunaikoja ja Jerusalemille eritoten on varattu tärkeä rooli Raamatun profetiassa. Pastori Lindsey kertoo miten Israelilla on edessään vaikeat ajat ja juutalaisvastaisuus onkin kasvamassa koko ajan. Maailma haluaa hyökätä pyhää kaupunkia vastaan, jonka ainut turva on Jumala.

--------------------------

This week on 'The Hal Lindsey Report'

May 19th, 2017

Kun presidentti Trump valmistautuu ensimmäiseen ulkomaanmatkaansa, johon sisältyy mahdollisesti historiallinen vierailu Jerusalemiin ensi viikolla, ajattelin, että olisi ehkä valaisevaa käydä uudestaan läpi ohjelmaa, jonka esitin muutama vuosi sitten. Siinä tarkastelen Jerusalemin historiaa, sen roolia lopunaikojen profetioissa ja eräitä haasteita, joita Israel kohtaa edessäolevina päivinä.

Yksi viimeisten päivien toistuvista teemoista, kuten heprealaiset profeetat ennustivat ja jonka Ilmestyskirja vahvistaa, on Israelin kansainvälinen eristäminen.

Itseasiassa profeetta Sakarja sanoo, että lopulta kaikki maailman kansat kokoontuvat Israelia vastaan. He tekevät niin sen kysymyksen takia, että kuka hallitsee Jerusalemia.

Kolmetuhatta vuotta vanhassa historiassaan Jerusalem, joka ironisesti tarkoittaa ”rauhan kaupunkia”, on hävitetty kahdesti, piiritetty 23 kertaa, ja kaupunkiin on hyökätty 52 kertaa. Kansakunnan jälleensyntymästä vuodesta 1948 lähtien, Jerusalem on kokenut neljä merkittävää sotaa. Miksi? Se ei omaa mitään tavanomaisia etuja, jotka saavat suuret kaupungit kasvamaan. Siellä ei ole merisatamaa, ei luonnonvaroja, eikä se omaa erityistä strategista sotilaallista arvoa. Muinaiset kauppareitit Egyptistä Assyriaan, Babyloniaan, ja Persiaan kulkivat pohjoiseen ja etelään Jordanian ylätasannetta pitkin ohittaen Jerusalemin idästä.

Muslimien vuosisatoja pitkän miehityksen aikana Jerusalem oli pölyinen, syrjäinen kaupunki, joka oli niin merkityksetön, ettei se koskaan saavuttanut edes alueellisen tai maakunnallisen pääkaupungin asemaa. Mutta huolimatta 2000 vuoden keskinkertaisuudesta ja autiudesta, Jerusalem on nyt kaikkein kiistellyin kaupunki maan päällä.

Sakarja ennusti pahaenteisesti, että ajatus Jerusalemin hallussapidosta olisi niin ”juovuttavaa” maailman kansakunnille, että viimeisinä päivinä he joutuisivat sotimaan sitä vastaan. Niinpä hän kuvasi kaupungin myös ”kompastuskivenä”, jotta kaikki kansakunnat, jotka yrittävät ratkaista dilemman, ”repisivät pahoin itsensä”.

Britit havaitsivat itsensä kuormitetuiksi ratkaistessaan Jerusalem-kysymystä vuonna 1917. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin Britannian imperiumi hajosi. Jimmy Carter ja Anwar Sadat ottivat haasteen vastaan koskien Jerusalemia. Yksi menetti presidenttiytensä, toinen elämänsä. Bill Clinton johdatti Yhdysvallat osaksi Oslon sopimusta vuonna 1993. George W. Bush ja Barack Obama juuttuivat suunnitelmaan. Lähes kaksikymmentä vuotta myöhemmin Yhdysvaltain talous on sekasorrossa, armeijamme on uupunut ja repaleinen, ihmisemme ovat tyhjiin imettyjä ja jakautuneita, ja ulkopolitiikkamme on täysin epäjärjestyksessä. Ja Israel, jota ei ollut edes olemassa Sakarjan päivistä lähtien kuin vasta 69 vuotta sitten, on eristetympi ja vihatumpi kuin koskaan.

Muutama vuosi sitten Etelä-Afrikan kauppaministeriö ilmoitti, että se ei salli Juudeassa ja Samariassa valmistettujen tavaroiden, joihin on pantu leima ”Made in Israel”, myyntiä Etelä-Afrikassa. Miksi? Koska maan johtajat sanovat, että Juudea ja Samaria ovat Israelin ”miehittämiä”. He tunnustavat vain ”Yhdistyneiden Kansakuntien hahmottelemat vuoden 1948 rajat.” Sillä ei ole väliä, ettei ole olemassa sellaista asiaa kuin ”vuoden 1948 rajat...YK:n piirtäminä.”

Jopa juutalaisuus havaitsee itsensä yhä useammin puolustuskannalla olevaksi kaikkialla maailmassa. Baijerissa eräs rabbi kohtasi tuomioistuimen syytökset ympärileikkauksen suorittamisesta. Huolimatta siitä, että miespuolinen ympärileikkaus on 4000 vuotta vanha juutalaiskäytäntö (1800 vuotta Saksassa), se on kielletty Itävallan ja Sveitsin sairaaloissa. Tanska ja Norja ottivat käyttöön samanlaisen lainsäädännön. Jopa San Francisco yritti kieltää sen. Muut maat ovat jo kieltäneet tietyt kosher-ruokaan kelpaavien eläinten teurastuskäytännöt.

Kumma kyllä, samaan aikaan kun monet Euroopan valtiot yrittävät kieltää judaaliset ja kosheriset käytännöt, he eivät näe mitään väärää sallimalla muslimien perustaa ”sharia-lain tuomioistuimia” ratkaisemaan siviilikysymyksiä muslimien keskuudessa. Iso-Britanniassa on 85 tällaista tuomioistuinta. Vaikka sillä tietenkään ei ole valtuuksia panna täytäntöön täysimääräisiä rangaistuksia Euroopan valtioissa – ainakaan vielä – sharia-laki on kiistatta barbaarinen järjestelmä. Ollen tunnetumpi tavoistaan kivittää homoseksuaaleja kuoliaiksi, ja niitä, joita syytetään seksuaalisesta uskottomuudesta, katkoa varkaiden kädet ja/tai jalat, sekä tavasta ”kunniamurhata” omat perheenjäsenensä, jos he ovat ”häpäisseet” perheen, hyväksytty sharia-lain rangaistus voi silti olla melko julma.

Saudi-Arabiassa 39-vuotias kahden lapsen äiti, joka oli sekaantunut huonoksi käyneeseen liiketoimintaan saudiprinsessan kanssa, tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan ja hänelle määrättiin 500 ruoskaniskua. Hän sai kahden vuoden ajan viikoittain 5 ruoskaniskua. Aktivistit sanovat, että hän kärsii korjaamattomasta vahingosta ruumiissaan ja psyykkeessään. Mutta positiivisesti katsoen tämä on sharia – ei juutalainen – laki ja hän on loppujen lopuksi vain nainen.

Pyydän anteeksi sarkasmia. Jos se ei olisi niin raa'asti säälittävää ja totta, niin se, mikä kulkee tänäpäivänä maailmallisena viisautena koskien islamia, on kuin huono käsikirjoitus ”Dumb and Dumber (Nuija ja tosinuija)” -elokuvan jatkolle.

Ystävät, vaikka nämä tapahtumat eivät kävisi niin hyvin yhteen monien profeettojen kuvauksille viimeisistä päivistä, niin sen tosiasian, että ne täydellisesti ilmentävät apostoli Paavalin ennustusta, että viimeisinä päivinä ihminen ei kykenisi ajattelemaan edes omaa parastaan, pitäisi riittää kertomaan meille, että olemme niissä ajoissa.

Ja tulevina päivinä tulemme näkemään Israelin ja juutalaiset yhä enemmän eristetyimpinä maailman kansojen taholta. Kunnes sitten eräänä päivänä he ovat aivan yksin koko maailmaa vastaan. Vain Messias tulee olemaan heidän puolella. Mutta se riittää.

Tee suunnitelmia ollaksesi muualla tuolla hetkellä. Hyväksy Jeesuksen Kristuksen sovitusuhri ja tee varauksesi suurta pakoa varten, joka pelastaa kaikki uskovat noilta kauheilta päiviltä.

Älä missaa tämän viikon raporttia täällä sunnuntaina.

God Bless,

Hal Lindsey

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com