Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Ivan Panin

Tässä välipalana lyhyt mutta erinomainen kuvaus venäläisestä matemaatikosta Ivan Paninista ja hänen elämäntyöstään (Samuel Korhosen suomentama).


From: Gabriel Eskel [mailto:hippea2@gmail.com] Sent: 2. elokuuta 2009 16:21

Subject: IVAN PANIN

JUMALAN SINETTI

I MATEMAATIKKO Ivan Vasiljevitsh Panin syntyi Venäjällä 12.12.1855. Nuorena hän oli poliittisesti aktiivinen ja osallistui tsaarin vastaiseen toimintaan. Se ohella hän oli nihilisti, joka ei uskonut mihinkään, sekä aktiivinen Jumalan kieltäjä. Hänet karkotettiin maasta, jonka jälkeen hän asui ja opiskeli useita vuosia Saksassa.

Panin oli lisäksi matemaattinen lahjakkuus, nero, joka kuoli USA:n kansalaisena ja Harvardin yliopiston tutkijana 1942. Sen ohella hän oli aktiivinen epäilijä ja halusi todistaa siitä. Mutta Jumala otti hänet kiinni. Hänessä toteutui Ilmestyskirjan Sana: "Minä tiedän sinun tekosi. Sinä et ole kylmä etkä palava. Oi jospa olisit kylmä tai palava!" (Ilm.3:15)

Panin oli siinä määrin tunnettu matemaatikkona ja epäilijänä, että hän mielenmuutoksestaan kerrottiin suurin otsikoin sanomalehdissä. Panin oli "kylmä", joten hänessä oli toivoa. IVAN PANIN otettiin kiinni 1890. Siihen vaikutti oleellisesti hänen matemaattinen lahjakkuutensa. Aktiivisen luonteensa mukaisesti Panin alkoi tutkia Raamattua voidakseen osoittaa maailmalle sen valheellisuuden ja ristiriitaisuudet.

Matematiikassa on selkeät säännöt ja lait, joita ei voi ylittää menettämättä otettaan siihen, ja tinkimättömänä matemaatikkona hän oli tottunut niiden ehdottomuuteen.

Panin aloitti tutkimuksensa kreikkalaisesta Uudesta Testamentista. Hänen huomiotaan kiinnitti havainto Johanneksen evankeliumin alussa:

"Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana oli Jumala". (In the beginning was the Word, and the Word was with the God, and the Word was God)

Panin kiinnitti huomionsa siihen, että ensimmäisen Jumala (God) termin yhteydessä oli määräävä artikkeli (the), toisessa kohtaa ei. Tämä oli suoraan käännetty kreikankielestä, jossa myös esiintyi määräävä artikkeli. Kreikankielessä kirjaimilla on myös lukuarvonsa, ja sanan lukuarvo on sen kirjainten lukuarvojen summa.

Sama ilmiö on ominaista myös hepreankielessä. Panin havaitsi seitsenluvun jaksottaisen ilmenemisen tuossa Johanneksen evankeliumin alkusäkeessä, löytäen siitä peräti 30 erilaista yhdistelmää, joissa tuo luku 7 on mukana. Panin oli tietämättään avaamassa yhtä Raamatun sinettiä.

Siitä alkoi Paninin mielenmuutos, joka johti hänen kääntymiseensä kristinuskoon ja antautumiseensa jatkuvaan Raamatun kirjojen tutkimiseen, jota jatkui hänen kuolemaansa saakka. Hän käytti tutkimuksissaan kaikkein vanhimpia ja luotettavimpia käännöksiä: The Received Hebrew Text sekä the Westcott ja Hort Text.

Raamattu on kirjoitettu kokonaisuudessaan 1500 vuoden kuluessa; mukaan lukien 400 vuoden hiljaisuus Vanhan ja Uuden Testamentin kirjoittamisen välillä. Kuitenkin molemmat laitokset kaikkine 66 kirjoineen - 39 Vanhassa ja 27 Uudessa - muodostavat harmonisen kokonaisuuden, vaikka niiden kirjoittamiseen osallistui 33 kirjoittajaa, muutamat heistä korkeasti oppineita, toiset juuri ilman mitään koulutusta.

TUTKIESSAAN Raamatun kirjoituksia Panin alkoi havaita määrättyjä matemaattisia jaksoja ja järjestelmiä kirjoitetussa tekstissä, mikä alkoi sen alusta ja jatkui sen viimeiseen kirjoitukseen saakka.

Seitsenluvun lisäksi Panin löysi sieltä kahdeksan ja yhdeksän lukuihin perustuvia jaksoja ja järjestelmiä. Panin pystyi tämän avulla määrittelemään käännösten sanajärjestystä.

Ensimmäisen havaintonsa innoittamana Panin yritti saada ihmisiä innostumaan löydöistään, mutta joutui ennen pitkää toteamaan: "Ensimmäisen löytöni tehtyäni olin tietenkin täysin poissa tolaltani.
- Olin samassa tilassa kuin ystävämme Archimedes, joka keksittyään jonkin suuren matemaattisen ratkaisun nousi innostuneena kylvystä ja juoksi alastomana kadulle huutaen: "Olen löytänyt sen!" Luulin ihmisten olevan ilahtuneita ja syleilevän uutta löytöäni, mutta pian huomasin, että ihmisluonne on aina sama. Niinpä vetäydyin pois julkisuudesta ja tein kaiken työn itsekseni."

TOHTORI Panin kirjoitti kaikkiaan 40 000 täyteen ahdettua sivua siistillä käsialallaan. Hän esittää siellä miljoonia laskelmia Raamatun tekstiin perustuvista kirjoista. Näiden kirjoitusten lisäksi hän julkaisi sekä kreikan- että englannin-kielisen Numeerisen Uuden Testamentin.

Ivan Panin oli myös kiinnostunut kirjallisuudesta ja hän luennoi siitä matkoillaan USA:ssa. Loppuelämänsä hän kuitenkin omisti siinä määrin tutkimuksilleen Raamatun salaisuuksista, että hän kieltäytyi tarjotuista yliopistojen professuureista jatkaen tutkimuksiaan Kanadassa, jossa hän eli vaimonsa kanssa hiljaisuudessa. Panin kirjoitti näin: "Meidän tulee ymmärtää, että ihmistä korkeampi voima ohjasi kirjoittajia heidän tietensä tai tietämättään siten kuin he tekivät ja Suuri Jumala inspiroi heidät tekemään siten." Panin yritti saada syntymään keskustelua löytöjensä johdosta ja haastoi vastaväittäjiä todistamaan hänen löytönsä vääriksi, mutta kukaan ei pystynyt siihen. Hän sanoi löydöistään, että jos niiden todennäköisyys osoitettaisiin inhimillisen viisauden tuotteiksi, niiden todennäköisyys nousisi miljardeihin.

"Jos inhimillinen logiikka on minkään arvoinen, meidän on päädyttävä lopputulokseen: Jos tosiasiat, joita olen esittänyt, ovat tosia, ihminen ei olisi koskaan pystynyt siihen." Hän päätyi toteamaan, että Raamattu on - kuten se itsekin todistaa - sananmukainen Jumalan ilmoittama Luojan elävä Sana. Sanat "Näin sanoo Herra" ja "Jumala sanoi" esiintyy kirjoituksissa yli 2 500 kertaa. Apostoli Paavali sanoo kirjeessään Timoteukselle: "Jokainen kirjoitus on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta." (2.Tim.3:16, suomalainen käännös lisää tarpeettoman "joka") Pietari sanoo näin: "Ja tietäkää ennen kaikkea se, ettei yksikään Raamatun profetia ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä, sillä ei koskaan ole mitään profetiaa tuotu esiin ihmisen tahdosta, vaan Pyhän Hengen johtamina ihmiset ovat puhuneet sen, minkä saivat Jumalalta".(2.Pt.1:20-21)

Panin kertoo, miten seitsenluku on sisällytetty Raamatun teksteihin kuten setelirahoihin on lisätty erilaisia sinettejä vesileimoista metallilankoihin saakka sen alkuperäisyyden ja väärentämättömyyden varmistamiseksi. Toisia lukuja ovat 8-luku, jota Panin pitää ylösnousemuksen ja Jeesuksen henkilökohtaisena lukuna, sekä 9-luku, jota hän pitää lopullisuuden lukuna. Panin kertoo esimerkein kustakin luvusta. Ivan Panin kutsuu Raamatun teksteihin piilotettuja matemaattisia jaksoja ja järjestelmiä nimellä "Jumalan sinetti". Se takaa tekstin aitouden ja väärentämättömyyden. Apostoli Johannes näki Valtaistuimella Istuvan kädessä kirjakäärön joka oli seitsemällä sinetillä sinetöity, eikä kukaan muu kuin Jalopeura Juudan sukukunnasta, Daavidin juurivesa, joka oli voittanut, voinut avata kirjakääröä ja sen seitsemää sinettiä. (Ilm.5:1-5)

http://kotisivu.dnainternet.net/esa08/Raamattu/kirje.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Panin
http://www.wordworx.co.nz/panin.html


II Raamatun teksteihin sisältyy monia salaisuuksia, jotka ovat sinetein suljettuina. Moni lienee tutustunut ns. Raamattu-koodeihin,joissa nähdään jumalallista ilmoitusta nykypäivien tapahtumista, jopa nimiä ja paikkoja ilmoittaen. Yhtä moni, joka ennen uudestisyntymäänsä on yrittänyt lukea Sanaa, on kokenut sen suljetuksi kirjaksi, jota ei ymmärrä. Paavali sanoo näin: "Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti". (1.Kor.2:14) Se on Jumalan sinetillä suljettu kirja, jonka Pyhä Henki avaa.

Paavali jatkaa tästä. "Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan." (1.Kor.2:15) Johannes toteaa Ilmestyskirjassaan: "Sillä Jeesuksen todistus on profetian Henki." (Ilm.19:10) Jeesus todisti opetuslapsilleen, että Hän oli lähettävä heille Pyhän Hengen, joka muistuttaa heitä kaikesta ja julistaa heille tulevaisuudet. Paavali julistaa Efesolaisille, että "Kristuksessa on heihinkin kuultuaan totuuden Sanan, pelastuksen evankeliumin, uskoviksi tultuaan pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti".(Ef.1:13)

Toisessa kohdassa hän kutsuu korinttolaisia "Kristuksen kirjeiksi"(2.Kr.3:3). Täten kristityt voivat pitää itseään sinetöityneinä kirjeitä,Kristuksen Hengellä sinetöityinä.

Sinetöity kirje edellyttää, että sinetti säilyy ehjänä ja murtumattomana. Jos se on murrettu, kirjeen sisältöä voi epäillä väärennökseksi. Siitä Jumala tuntee omansa aidoiksi. Tekee mieleni esittää kysymys: Toimiiko tuo jumalallinen inspiraatio meidän julistajiemme ja Raamatun tukijoittemme kautta? Eikä voitaisi kuvitella, että myös heidän tekstissään on tällaisia salaisia sinettejä, joiden kautta ne ovat suljettuja mutta Pyhän Hengen kautta avattavissa? Onhan tunnettua, että ns. herätyspuheet saavat aikaan määrättyjä tuntemuksia kuulijoissa; ne ikään kuin "avaavat sydämen lukkoja". Samoin hengellistä tekstiä lukiessa varsin pian tuntee "hengessään", minkä hengen ohjauksessa se on kirjoitettu.

Musiikissa tunnetaan määrätyt riitasoinnut, joita muusikot pyrkivät välttämään, koska niiden tiedetään herättävän ihmisissä negatiivisia tunteita. Kuitenkin nuoren nykymusiikki käyttää tarkoituksellisesti näitä hyväkseen saadakseen ihmiset kiihottumaan ihmisen pulssinlyönteihin vetoavan rummutuksen ohella.

Panin kertoo, että ihmisen fysiologia on suuressa määrin mukautunut seitsemän rytmiin. Naisen kuukautiskierto perustuu 4 x 7 eli 28 päivän aikatauluun. Ihmisen pulssi normaalisti noudattaa 7- päivän viikkorytmiä siten, että pulssi hidastaa seitsemänneksi päiväksi. Jumala itsekin sanoo levänneensä seitsemäntenä päivänä ja siunasi sen. Ihmisen ruumis on muodostettu 14:sta, 2 x 7, elementistä, joita maassakin on. Auringon valo hajautuu prismassa seitsemään eri väriin. Näin tiedemiehet meille kertovat.

Kastel 02.08.09
Gavriel

1 kommentti:

  1. Tällä sivustolla on tutkittu raamatun ristiriitoja --->

    http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamatun_ristiriitojen_tarkastelua.html

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com