Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

keskiviikko 12. elokuuta 2009

Menestysevankeliumi valtaa alaa

Useimmat kristityt tiedostavat, että menestysevankeliumi ei nyt ihan oikeaa evankeliumia ole -- onhan se toisaalta kristillisissä piireissä lähes kirosana. Siitä huolimatta näyttää, että sen suosio on vankkumaton ja kannatus vain kasvussa -- raha ratkaisee. Tässä pari Samuel Korhosen suomentamaa artikkelia liittyen tähän teemaan.


KYSYMYS JOKA MUUTTI ELÄMÄNI
-by David Ryser
http://www.crossandshield.org/


Joitakin vuosia sitten minulla oli etuoikeus opettaa eräässä saarnaajaseminaarissa. Oppilaillani oli Jumalan nälkä ja etsin alinomaa tapoja haastaa heitä rakastumaan enemmän Jeesukseen ja tulemaan herätyksen ääniksi seurakunnalle. Törmäsin erääseen lainaukseen, joka useimmiten yhdistetään pastori Sam Prascoe'iin. Se on lyhyt versio kristinuskon historiasta ja menee tähän tapaan:

Kristinusko alkoi Palestiinasta yhteytenä,

se levisi Kreikkaan ja siitä tuli filosofia,

se levisi Italiaan ja siitä tuli instituutio,

se levisi Eurooppaan ja siitä tuli kulttuuri,

se tuli Amerikkaan ja siitä tuli yritys.

Jotkut opiskelijat olivat vain 18 tai 19-vuotiaita -- lähes vaippaikäisiä -- ja halusin heidän ymmärtävän ja arvostavan viimeisen rivin sanomaa, joten selvensin sitä lisäämällä: "Yritys. Se on liiketoimintaa."

Hetken kuluttua luokan nuorin oppilas, Martha, nosti kätensä. En osannut kuvitella, mikä hänen kysymyksensä olisi. Ajattelin, että lyhyt kuvaus oli itsensä selittävä ja että olin esittänyt sen terävästi. Siitä huolimatta huomioin Marthan kohotetun käden: "Niin Martha."

Hän esitti niin yksinkertaisen kysymyksen: "Liiketoimintaa? Mutta eikö se ole ruumis?"

En osannut ennakoida mihin tällainen kysely oli viemässä ja ainoa vastaus, jota osasin ajatella oli: "Kyllä."

Hän jatkoi: "Mutta jos ruumiista tulee liiketoimintaa, niin eikö se ole prostituoitu?"

Huoneessa tuli kuoleman hiljaisuus. Muutamaan sekuntiin kukaan ei liikkunut eikä puhunut. Olimme tyrmistyneitä ja pelkäsimme päästää ääntä, koska Jumalan läsnäolo oli täyttänyt huoneen ja tiesimme olevamme pyhällä maalla. Kaikki, mitä osasin ajatella noina pyhinä hetkinä oli: "Voi kuinka toivonkaan ajatelleeni tuota." En uskaltanut ilmaista tuota ajatusta ääneen. Jumala oli vallannut luokan.

Marthan kysymys muutti elämäni. Kuuden kuukauden ajan ajattelin hänen kysymystään ainakin kerran päivässä. "Mutta jos ruumiista tulee liiketoimintaa, niin eikö se ole prostituoitu?"

Tuohon kysymykseen on vain yksi vastaus: "Kyllä."

On traagista, että amerikkalainen seurakunta koostuu suuressa määrin ihmisistä, jotka eivät rakasta Jumalaa. Kuinka voimme rakastaa Häntä? Emme edes tunne Häntä ja tarkoitan todella, ettemme tunne Häntä.

Seison väitteeni takana, että useimmat amerikkalaiset kristityt eivät tunne Jumalaa -- ja vielä vähemmän rakastavat Häntä. Tämän tilan syy on siinä, kuinka me tulimme Jumalan tykö. Useimmat meistä tulimme Hänen tykönsä, sen vuoksi, mitä meille kerrottiin Hänen tekevän hyväksemme. Meille luvattiin, että Hän siunaisi meitä elämässä ja veisi meidät taivaaseen kuoleman jälkeen. Me menimme naimisiin Hänen kanssaan Hänen rahojensa vuoksi emmekä välitä elääkö Hän vai kuolee niin kauan kuin saamme Hänen tavaroitaan. Olemme tehneet Jumalan Valtakunnasta liiketoimintaa ja myymme Hänen voiteluaan.

Näin ei saisi olla. Meidän on käsketty totella Jumalaa ja meidät on kutsuttu Kristuksen morsiameksi – se on aika intiimi juttu. Meidän odotetaan olevan Hänen rakastajiaan. Kuinka voimme rakastaa jotakuta, jota emme edes tunne? Ja vaikka tuntisimmekin, niin onko se tae, että todella rakastamme häntä? Olemmeko rakastajia vai prostituoituja?

Eräänä päivänä pohdin Marthan kysymystä jälleen ja ajattelin kysymystä: ”Millä tavalla rakastaja eroaa prostituoidusta?” Totesin, että kumpikin tekee samoja asioita, mutta rakastaja tekee, mitä tekee, koska hän rakastaa. Prostituoitu teeskentelee rakastavansa, mutta vain niin kauan, kuin hänelle maksetaan. Sitten kysyin: ”Mitä tapahtuisi, jos Jumala lakkaisi maksamasta minulle?”

Useiden seuraavien kuukausien ajan annoin Jumalan tutkia minua ja paljastaa motiivini, miksi rakastan ja palvelen Häntä. Olenko todella aito Jumalan rakastaja?

Mitä tapahtuisi, jos Hän lakkaisi siunaamasta minua?

Mitä jos Hän ei milloinkaan tekisi minulle muuta? Rakastaisinko Häntä edelleen?

Älä käsitä väärin – Minä uskon Jumalan lupauksiin ja siunauksiin. Tässä ei ole kysymys siitä, että siunaako Jumala lapsiaan, vaan kysymys on sydämeni tilasta. Miksi palvelen Häntä? Ovatko Hänen siunauksensa elämässäni rakastavan Isän lahjoja, vai ovat ne palkkaa, jonka olen ansainnut, vai lahjus/maksusuoritus rakastaakseni Häntä? Rakastanko Jumalaa ilman mitään ehtoja?

Vei useita kuukausia työstää läpi nämä kysymykset. Vieläkin pohdin vastaako haluni rakastaa Jumalaa aina minun asennettani ja käytöstäni. Edelleen huomaan olevani pettynyt Jumalaan ja vihainen siitä, että Hän ei ole täyttänyt elämässäni jotakin, jonka näen puutteeksi. Luulen, että tähän ei koskaan löydy lopullista ratkaisua, mutta enemmän kuin mitään muuta minä haluan olla Jumalan aito rakastaja.

Miten siis on? Mitä me olemme -- rakastajia vai prostituoituja?

Mitä siihen tulee, niin taivaassa eikä Jumalan Valtakunnassa ole prostituoituja, mutta kummassakin paikassa on paljon entisiä prostituoituja. Ota tämä neuvona toipuvalta prostituoidulta, kun sanon, ettei ole korviketta ehdottomalle ja läheiselle suhteelle Jumalan kanssa ja tarkoitan, ettei meille ole hyväksyttävää vaihtoehtoa. Lue uudelleen Matteus 7:21-23:


”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.”

Meidän on valittava.

”Vyöttäkää sentähden mielenne kupeet ja olkaa raittiit; ja pankaa täysi toivonne siihen armoon, joka teille tarjotaan Jeesuksen Kristuksen ilmestymisessä. Niinkuin kuuliaisten lasten tulee, älkää mukautuko niiden himojen mukaan, joissa te ennen, tietämättömyytenne aikana, elitte, vaan sen Pyhän mukaan, joka on teidät kutsunut, tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi.” (1.Piet. 1:13-16)

--------------------------------------

Morris Cerullo, Jumalan mies vai huijari?

lähde: http://www.cephas-library.com/evangelists/evangelist_morris_cerullo_fraud.html

Morris Cerullo on valtuutettu USA:n AOG:n saarnamies ja parantajaevankelista. Hänen henkilökohtaiset työtilansa ja kaksikerroksinen kotinsa ovat noin 1100 m2. Kartano sijaitsee Amerikan rikkaimmalla asuinalueella kahden turvaportin takana ja on arvoltaan yli 12 miljoonaa dollaria. Herra Cerullo ja hänen vaimonsa asuvat siinä kahdestaan ja kertovat olevansa ulkomailla 70% ajastaan… mitä Jumalan varojen tuhlausta! Cerullo’n taivaslimusiini, Gulstream G4, arvioidaan 50 miljoonan dollarin arvoiseksi. Hänellä on kaksi täyspäiväistä pilottia ja lentoemäntä, joka todistajanlausunnossaan sanoi, että koneessa on kullattu sisustus. Sen jälkeen hänellä on ollut kolme samanlaista yksityistä jetiä.

Morris Cerullo väittää olevansa ihmeiden tekijä, mutta on tutkimusten alaisena rahojen ottamisesta. John Paul Warren, entinen MCWE:n (Morris Cerullo World Evangelism ) vanhempi johtaja, on nostanut kanteen väittäen, että hänet potkaistiin MCWE:stä hänen syytettyään Cerullo’a ”epäeettisistä ja petollisista rahankeruumenetelmistä.” Tämä on jo toinen oikeusjuttu Cerullo’a vastaan. Warren, hyvin kunnioitettu kolmannen polven valtuutettu AOG:n saarnaaja, nosti kanteensa toukokuussa 2000 San Diego’n piirikunnan korkeimmassa oikeudessa. Häntä edustavat asianajajat Dean Broyles ja Tim Rutherford San Diego’sta sekä Hunter Lundy Lousiana’n Lake Charles’ista. Lundy edusti menestyksellisesti Marvin Gorman’ia hänen kanteessaan TV-evankelista Jimmy Swaggart’ia vastaan vuonna 1991, mistä seurasi rankka tuomio Swaggart’ille.

Cerullo viittaa itseensä ”tri.Cerullo’na,” vaikka hänellä ei ole mitään oppiarvoa, joka oikeuttaisi tähän titteliin, sanoo Lundy. ”Hän johtaa MCWE:tä San Diego’n toimistoista ja kutsuu sitä ”lähetysvalvonnaksi,” mutta ei palvele minkään fyysisen kirkon tai seurakunnan saarnaajana. Cerullo keräsi miljoonia dollareita ja osti edesmenneen PTL Network – teemapuiston ja konferenssialueen konkurssituomioistuimelta sen jälkeen, kun TV-evankelista Jim Bakker’in ura päättyi, kun hänet tuomittiin petoksesta ja lähetettiin liittovaltion vankilaan.

Lundy’n mukaan Cerullo väittää kohdanneensa Jumalan ensi kerran kahdeksanvuotiaana. Siitä saakka hänen elämässään on ollut uskomattomia kokemuksia toinen toisensa jälkeen. Hän sanoo, että kaksi enkeliolentoa johdatti hänet ulos juutalaisesta orpokodista, kuljetti taivaaseen kahdenkeskiseen kohtaamiseen Jumalan kanssa, että hänellä on kyky ennustaa tulevaisuutta, että hän voi parantaa sairaita ja hän on kertonut yleisöille, että kun he katsovat häntä, niin he ’katsovat Jumalaa.’ Hän myös pyytää heiltä: ”Antakaa minulle lompakkonne.”

Broyles’in mukaan Cerullo’n ensisijainen tarkoitus on kerätä miljoonia dollareita Jumalan nimissä tukemaan omaa henkilökohtaista ylellistä elämäntapaansa sekä ulkomailla että Yhdysvalloissa. Hän sanoo: ”Cerullo’n temppujen uhreja ja hänen miljooniensa lähde ovat vanhukset, lesket ja köyhät, niin täällä Yhdysvalloissa, kuin sorretuissa kolmannen maailman valtioissa.” Broyles sanoo, että Cerullon rahankeruumenetelmiin kuuluvat mm. suorat pyynnöt, rukousrallit, videoiden myynti, rukousverkostot, TV-markkinointi ja postituskampanjat, jotka kaikki perustuvat harhautuksiin ja vääriin lupauksiin.

Warren, jolla on ensikäden tietoa MCWE:n operaatioista, sanoo: ”Cerullo teki lahjoittajilleen lukemattomia lupauksia, joita ei koskaan aikonutkaan pitää. Hän keräsi rahaa suosittuihin projekteihin, jotka synnyttivät poikkeuksellisen lahjoituskannatuksen ja sitten ei koskaan toteuttanut projektia, vaan piti rahat.” Warren sanoo, että kohta muutettuaan San Diego’on ottaakseen MCWE:n johdon hän huomasi, että Cerullo käytti MCWE:n hyväntekeväisyysjärjestön asemaa hyötyäkseen henkilökohtaisesti. ”Cerullo tekee kauppaa evankeliumilla itse rikastuakseen,” sanoo Warren. Warren on vaatinut Cerullo’a katumaan petollisia rahankeruumenetelmiään ja palauttamaan miljoonia lahjoittajilleen, mutta Cerullo kieltäytyi.

Cerullo’n poika, David Cerullo, johtaa North Carolina’ssa entistä PTL Network’ia, joka nyt tunnetaan nimellä Inspiration (INSP) Network, joka palvelee ensisijaisena välineenä Cerullo’n kerjuuohjelmien tunnetuksi tekemisessä ja nimien hankkimisessa tuleviin rahankeruukampanjoihin. ”Ei Cerullo’n MCWE eikä myöskään hänen Inspiration Network’insa ole taloudellisesti tilivelvollinen millekään ryhmälle,” sanoo Rutherford. ”Itse asiassa Cerullo, hänen poikansa David ja hänen vaimonsa Theresa ovat MCWE:n koko johtokunta.”

Warren’in asianajaja sanoo, että heidän lähteensä ilmoittavat 70% Cerullo’n tuloista tulevan voittoa tavoittelevista liiketoimista, kun hänen verovapaa asemansa edellyttäisi voittoa tavoittelematonta toimintaa.

”Cerullo elää ylellisessä mukavuudessa miljoonakartanossaan kahden turvaportin takana ylellisellä tilalla yläluokan Ranch Sante Fe’n asuinalueella, jonka tarkoitus on olla maan rikkain alue. MCWE omistaa ja valvoo lukuisia liikekiinteistöjä, useita luksusautoja ja kullalla sisustetun yksityisjetin. Hänen itsensä kerrotaan arvioineen netto-omaisuutensa 100 miljoonaksi dollariksi. Kuuluuko tällainen elämäntapa evankeliumin saarnaajalle?” kysyy Lundy.

Asianajajat sanovat, että ongelmat näyttävät seuraavan Cerullo’a ja hänen MCWE-järjestöään. Lukuisat entiset työntekijät ovat ilmoittaneet mahdollisia rikoslain loukkauksia verovirastolle (IRS), USA:n tullille ja USA:n postin tarkastajalle (U.S. Postal Inspector). Cerullo on saanut pääsykiellon Iso-Britannian televisioon, ellei voi todistaa ihmeitä, joita hän muka tekee ja juutalainen yhteisö on protestoinut sellaista vastaan, jota he kutsuvat petollisiksi yrityksiksi käännyttää tunnustavia juutalaisia kristinuskoon. Lisäksi monet arvokkaat ja kunnioitetut uskonnolliset järjestöt ovat ottaneet etäisyyttä Cerullo’on. Lakimiehet tässä jutussa ovat syvästi huolestuneita, että Cerullo’n rahankeruumenetelmät ovat vahingollisia varsinkin vanhuksille. Aiemmin tänä vuonna korkeimman oikeuden tuomari Linda B. Quinn kieltäytyi Cerullon pyynnöstä hylkäämästä Warren’in vaateita. Cerullo valitti tuomari Quinn’in päätöksestä. Hän haki oikeudenkäyntikoskemattomuutta (immunity from litigation) perustuslain ensimmäisen korjauksen (First Amendment) perusteella. Vetoomus oli määrä kuulla Kalifornian valtion korkeimmassa vetoomusoikeudessa San Diego’n piirikunnan oikeustalolla klo 9 ap. marraskuun 14. päivänä.

Kaikkien selostusten mukaan kuuleminen meni hyvin Cerullo’n vastustajien kannalta. Cerullo itse oli paikalla vaimonsa kanssa todistamassa käsittelyä. Syytteisiin vastaamisen sijaan Cerullo yrittää piilotella perustuslain ensimmäisen korjauksen takana, joka sanoo, että saarnamiehet eivät voi mennä oikeuteen toisiaan vastaan. Vetoomustuomioistuin antaa päätöksensä 90 päivän sisällä.

John Paul Warren, Cerullo'n vastustaja, on päättänyt, että Cerullo on paljastettava kristilliselle yhteisölle tekojensa vuoksi. Hän sanoo yrittäneensä kahden vuoden ajan saada Cerullo’a alistumaan seurakunnan johdon nuhteisiin, mutta kuten arvata saattaa, Cerullo kieltäytyi. Hän kertoo matkustelleensa Cerullo’n kanssa kaikkialla maailmassa ja todistaneensa hänen tekojaan paikan päällä. Hän vaati Cerullo’a palauttamaan miljoonia dollareita lahjoittajille, mutta kuten arvata saattaa, Cerullo kieltäytyi. Niinpä Warren tunsi, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa, kuin haastaa hänet oikeuteen.

Kalifornian valtion valitustuomioistuin määräsi tammikuun 3. päivänä 2002, että Cerullo’lla, jonka järjestön Morris Cerullo World Evangelism (MCWE) kotipaikka on San Diego, on oikeudenkäyntikoskemattomuus perustuslain ensimmäisen korjauksen perusteella, mikä estää tuomioistuimia sekaantumasta uskonnollisten ryhmien sisäisiin kiistoihin. MCWE sanoi, että syytteet ovat ”sataprosenttisesti perättömiä” ja vastoin hyväntekeväisyysjärjestöjen verovapautta hakiessaan ennakkopäätöstä, joka hylkäisi Warren'in vaateet. Tuo aloite hyljättiin, mutta valitustuomioistuin vahvisti sen joulukuisessa päätöksessään.

Jatkuu täällä: http://www.cephas-library.com/evangelists/evangelist_morris_cerullo_fraud.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com