Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

maanantai 1. helmikuuta 2010

Menestysteologia ja kutsu erottamiseen

----- Original Message -----
From: Samuel Korhonen
Sent: Wednesday, December 23, 2009 9:40 AM
Subject: Fw: Artikkeleita

Jos suoraan kysyttäisiin, niin monikaan kristitty tänä päivänä ei varmaan myöntäisi kannattavansa menestysteologiaa. Kuitenkin sen suosio on valtava. Sitä todistaa esim. se, että maamme ainoan kristillisen televisiokanavan ohjelmisto on valtaosaltaan menestysteologiaa ja että maamme "kristilliset" kustantajat kilvan julkaisevat toinen toistaan härskimpiä ko. filosofian läpitunkemia kirjoja. Ks. esim. http://www.kuvajasana.fi/fi/etusivu/?id=17 (Joel Osteenin ja Joyce Meyerin hallitsevat kirjamainokset)

Tänä päivänä keskuudessamme on paljon eksytystä ja vääriä opettajia ja vääriä profeettoja. Jos ei olisi, niin Raamattu ei olisi oikeassa. Heidän erottamisekseen seuraavassa hyvä määritelmä:

"Minkä tahansa opetuksen mies sinulle ehkä tarjoaa, jos Kristus Golgatan ristillä ei ole sen keskiö ja ydin, niin minä väitän, että hän on väärä profeetta ja väärä opettaja. Eikä kukaan voi antaa toivoa yksilöihmiselle eikä maailmalle, ellei ole täydellisesti keskittynyt tuohon sovitukseen. Hän on väärä profeetta ja opettaja." Tri. Martyn Lloyd-Jones (http://www.mlj.org.uk/mlj.nsf/INDEX?openform)

Tässä haaste TV7:lle:

Olisi kohtuullista, että ylenpalttisen runsaan menestysteologisen ohjelmatarjonnan (mm. Hinn, Meyer, Osteen, Youngren, Houston, Fletcher, Westergård) vastapainoksi olisi ohjelmia, jossa ko. filosofiaa arvosteltaisiin. Aasi haastaa TV7:aa ottamaan ohjelmistoonsa edes yhden menestysteologiaa raamatullisesti arvostelevan ohjelman ja ehdottaa Justin Peters'in seminaaria: A Call for Discernment. Ks. liite.

Justin Peters on CP-vammainen kainalosauvoilla liikkuva nuori baptistipastori. Hän on suorittanut teologian maisterin tutkinnon ja hänen väitöskirjansa oli otsikoitu: Parantajaevankelista Benny Hinn'in elämän, palvelutyön ja teologian tarkastelua ja arvostelua. Liitteenä suomennos hänen tätä seminaaria esittelevältä nettisivultaan.

Tämän seminaarin demoversiota voi katsella Justinin sivuilta: http://www.justinpeters.org/demo.htm, tai myös Youtubelta, jossa se on neljänä noin 10 minuutin erillisenä videona. Lisäksi Youtubella on noin kuuden minuutin lyhyt tiivistelmävideo: http://www.youtube.com/watch?v=21YYN2E7xkY

Bileamin Aasi (Samuel Korhonen)

-------------------------------------------------

Seminaarin yleiskuvaus




Kutsu erottamiseen













Uskonsanan liikkeen raamatullinen arvostelu

(Suomessa liike tunnetaan yleensä paremmin nimellä menestysevankeliumi)

“Mutta minä kehoitan teitä, veljet, pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet; vetäytykää pois heistä. Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet.” (Room. 16:17-18)

Selittävän saarnaamisen lisäksi Justin'in palvelutyön toinen puoli on kolmeosainen seminaari, jolle hän on antanut nimen A Call for Discernment. Tämä seminaari on tasapuolinen, kattava ja raamatullinen Uskonsanan liikkeen arvostelu. Uskonsanan (Word of Faith = WoF) teologia hallitsee kristillistä satelliitti- ja kaapelitelevisiota ja tekee hälyttäviä hyökkäyksiä baptistisiin seurakuntiimme. Tämä seminaari käsittää kymmeniä audio- ja videoleikkeitä (etupäässä jälkimmäisiä) eri WoF:n johtajilta, kuten Benny Hinn, Joyce Meyer, Kenneth ja Gloria Copeland, Jessie Duplantis, Creflo Dollar, jne. PowerPoint-esityksinä. Se tekee ihmisille mahdolliseksi itse nähdä ja kuulla, mitä nämä yksilöt todella opettavat. Sitten kaikki punnitaan Raamatulla.















Kukin osa on kestoltaan noin 70 -75 minuuttia. Seminaari Call for Discernment voidaan jäsentää ja aikatauluttaa pastorin tai konferenssiorganisaattorin toiveiden mukaisesti.

JUSTIN'IN PÄTEVYYS

Kaikki ne vuodet, jotka opiskeli Southwestern Baptist Theological Seminary'ssa Teksasin Fort Worth'issa, Justin tutki hyvin perusteellisesti Uskonsanan liikettä. Hänen teologian maisterin (Th.M.) oppiarvoansa varten kirjoittamansa väitöskirja on otsikoitu: An Examination and Critique of the Life, Ministry and Theology of Healing evangelist Benny Hinn (Parantajaevankelista Benny Hinn'in elämän, palvelutyön ja teologian tarkastelua ja arvostelua).

Akateemisen tutkimustyönsä lisäksi Justin on osallistunut lukuisille Benny Hinn'in ristiretkille ja on saanut todistaa paikan päällä sitä sekä fyysistä, että hengellistä vahinkoa, jota Uskonsanan liike aiheuttaa niin monille. Teini-ikäisenä Justin itsekin osallistui uskollaparantamistilaisuuksiin toivossa vapautua CP-vammastaan (Cerebral Palsy). Vaikka siinä oli pitkällä tähtäimellä vaara, että hänen uskonsa Herraan järkkyisi, niin näillä kokemuksilla oli päinvastainen vaikutus. Justin sanoo:

Jotkut ovat syyttäneet minua, että olen vain katkera, kun en parantunut. Voin vakuuttaa, että mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Pelastukseni jälkeen CP-vammani on yksi suurimmista lahjoista, mitä Jumala koskaan on sallinut minulle. Hän on käyttänyt sitä pitääkseen minut itsestään riippuvaisena ja sen kautta osoittanut minulle Hänen “riittävää armoaan” ja “voimaansa, joka tulee täydelliseksi heikkoudessa”. (2.Kor. 12:9)

Vuonna 2004 Justin oli asiantuntijatodistajana kanadalaisen radioyhtiön dokumenttiohjelmassa Benny Hinn'istä nimeltä Do You Believe In Miracles (Uskotko ihmeisiin).

Vuonna 2006 Justin'ia haastateltiin Trevor Glass'in tuottamaa dokumenttiohjelmaa Suffer the Children (Sallikaa lasten tulla) varten. Tämä ohjelma osoittaa sen syvällekäyvän vahingon, sekä fyysisen että hengellisen, jonka menestysevankeliumi aiheuttaa niin monille.

2 kommenttia:

  1. Aivan oikein!
    Nykyaikana ei seurakuntaopetuksissa Sanallakaan varoiteta näistä tämänpäivän menestysteologeista.
    On hyvä että tähän on nyt ruvettu paneutumaan enemmän.
    On hankalaa kun nämä, -esim uskonsana-liikkeen opettajat saavat mällätä ja eksyttää jopa terveesti uudestisyntyneitäkin.
    TV 7.kin viljelee näitä vääriä profeettoja, eikä kukaan ole uskaltanut esittää kritiikkiä,
    -ei edes ns terveet seurakunnat puutu asioihin, koska pelkäävät vastustajia ja hämminkiä, tietäen että jokaisessa seurakunnassa on joukko voimakkaita yksilöitä väärän opin puolesta.
    T.H

    VastaaPoista
  2. Rahaa saa saako rahastaa rahatta hinnatta auta7. helmikuuta 2011 klo 13.43

    Profeettallisen häivähdystä, kun ihminen pääsee pitkällisen neuvottomuuden pimeyden myötäelämisen mailmassa pauloista elää viissaammin, tunnustaa jeesus ilmiön salatuimmankin saada sydämessä vaikuttaa Jumala tahtomisen ja tekemisen, rukouksen etsiä, rukouksen. Jeesus profettallisen saada palauttaa Jumalamme elämään ja olemme valmiina, sitä hetkeä varten, josta ei tiedä kukaan, ei edes taivaan enkelit. Isä yksin.

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com