Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

maanantai 14. lokakuuta 2013

Saatanan ja demonien tutkiminen – kielletty hedelmä kristityille?

Tässä aivan aiheellinen varoitus kristityille että meidän ei pidä ajautua pois pääraiteelta eli oppimasta tuntemaan ja kirkastamaan Herraa Jeesusta Kristusta ja tulemasta Hänen kaltaisekseen. Tämä harhautuminen polulta voi tapahtua silloin kun keskitämme ajatukset liikaa Saatanan ja hänen demoneittensa tutkimiselle joista Pyhä Raamattu ei kerro paljoakaan, esim. niiden alkuperästä ja kuinka ne toimivat. Anton Bosch tekee seuraavassa artikkelissa tiivistelmän siitä mitä Raamattu mainitsee Saatanasta ja hänen apulaisistaan. Bosch varoittaa Jeesukseen uskovia tutkimasta Raamatun ulkopuolisia lähteitä jotka käsittelevät demonologiaa ja ufoja, koska tällöin menetämme Raamatun valon ja menemme maallisen ja demonisen viisauden sekavuuteen ja pimeyteen. Se olisi häiriötekijä Raamatun keskeiselle sanomalle joka on Kristus eli Jumalan ilmoitus Hänen Pojastaan, joka on jo kukistanut Saatanan ristillä. Artikkelin suomensi: Samuel Korhonen

PS. Blogin ylläpitäjä on suomentanut joitakin Cutting Edge -ministeriön artikkeleita jotka käsittelevät pimeyden voimia ja demonien (riivaajahenkien) luonnetta. Nämä artikkelit kuitenkin suotakoon, koska ne toimivat Raamatun viitekehyksessä paljastaen demonisen riivaustilan luonteen ja millä osa-alueilla elämässä demonit yrittävät saattaa ihmisiä hengelliseen vankeuteen ja synnintekoon. Artikkelit ovat yleisluontoisia, eivätkä ole yksityiskohtaista tietoa demoneista. Huomautettakoon että Jeesus paransi monia riivattuja Raamatun lehdillä. Lue http://www.tampereenpaikallisseurakunta.fi/lue-ja-katsele/raamattu/Jeesus-vapauttaa-riivattuja.html.

--------------------------------------

From: Anton Bosch [mailto:anton@ifcb.net]
Sent: Tuesday, 10 September 2013 5:00 AM
To: Anton Bosch
Subject: Doctrines of Demons

Riivaajien oppeja

(Käsityksellä, että uskovissa voi olla ja on riivaajia, on aika vahva kannatus Suomenkin Siionissa. TV7 edistää tätä väärää käsitystä lähettämällä Pirkko Jalovaaran ja Neil T. Andersonin ohjelmia. Anderson taitaa olla maailmanlaajuisesti tunnetuin ekspertti tällä alalla. Suom. kommentti.)

Paavali kirjoittaa paholaisesta, että “hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat” (2. Kor. 2:11), silti näyttää, että monet meistä ovat tietämättömiä niistä tempuista ja juonista, joita paha käyttää yrityksissään tehdä tyhjäksi Jumalan suunnitelma. Saatana tietää, että monia ei voida suostutella eikä uhkailla luopumaan hyvästä kilvoituksesta, joten se käyttää juonia, jotka palvelevat sen tarkoitusta yhtä hyvin. Yksi niistä on eksyminen pääasiasta.

Jotkut puhuvat “kaniinien ajamisesta”, kun menetämme näyn todellisesta päämäärästä ja alamme seurata punaisia sillejä ynnä muita asioita, jotka on tarkoitettu saamaan meidät pois kurssista.

Lopullinen päämäärämme pitäisi olla tuntea ja kirkastaa Herraa Jeesusta Kristusta ja tulla Hänen kaltaisekseen. Paavali sanoi:

”Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana - että voittaisin omakseni Kristuksen ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella; tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista.” (Filippiläiskirje 3:8-11).

Kaikki muu on toisarvoista. Saatana tietää, että jos hän saa meidät keskittymään johonkin muuhun, kuin Kristukseen, niin hän saa pääaineeksemme sivuasiat ja meidät on silloin harhautettu Jumalan päämäärästä elämässämme. Siksi hän käyttää monia asioita, jopa hengellisiä, raamatullisia ja hyviä asioita saamaan meidät tuhlaamaan aikaamme turhissa harrastuksissa, jotka ryöstävät ajan ja antaumuksen, joka kuuluu yksin Jumalalle.

Yksi niistä alueista, joka pyydystää yhä enemmän kristittyjä ja johtajia, on Saatanan ja demonien tutkiminen. Olen kuullut saarnaajien sanovan, että meidän täytyy tuntea vihollinen, jos aiomme tehokkaasti käydä hengellistä sotaa. Todellako? Joten onko Raamattu käsikirja, joka muun muassa kertoo kaiken paholaisesta ja demoneista, mistä ne tulevat ja kuinka toimivat? Itseasiassa ei. Raamattu puhuu hyvin vähän Saatanasta, hänen alkuperästään, demonien alkuperästä, kuinka ne toimivat jne. Se vain hyväksyy hänen olemassaolonsa Jumalan ja Hänen kansansa vihollisena.

Seuraavassa on, mitä Raamattu todella kertoo Saatanasta:

Hänellä oli korkea asema taivaassa, mutta hänet heitettiin ulos ylpeytensä ja kunnianhimonsa vuoksi (Jes. 14, 1. Tim. 3:6). Hän kiusasi Eevaa, Aadamia (1. Moos. 3) ja Jeesusta (Mt. 3). Jobin kirjassa hänellä oli pääsy Jumalan tykö ja valta vaivata Jobia (Jumalan valvonnassa). Hänellä on monia juonia, hän vastustaa Jumalan työtä ihmisissä (Lk. 8:12), kiusaa ja pettää ihmisiä (Ilm. 12:9) ja epäuskoiset ovat hänen lapsiaan (1. Joh. 3:8,10). Saatana lyötiin ristillä, mutta silti hyökkää kristittyjä vastaan (Ef. 6), antaa voiman Antikristukselle ja Väärälle Profeetalle ja lopulta hänet heitetään tuliseen järveen (Ilm. 20:10).

Siinä kaikki. Me emme tiedä, milloin hän lankesi ja heitettiin ulos taivaasta, missä hän asuu tällä hetkellä, tai millaiselta hän näyttää. On hyvin vähän, mitä tiedämme ja paljon, mitä emme tiedä.

Tiedämme demoneista seuraavaa: Ne toimivat Saatanan ohjauksessa (Mt. 12:24), jotkut ovat kahlehdittuina Syvyydessä ja toiset “vapaita” (Lk. 8:31; 2. Piet. 2:4). Ne voitettiin samoin ristillä (Ef. 1:21, Kol. 2:15). Demonit voivat vallata ja valtaavatkin ihmisiä, mutta ne voidaan ajaa ulos Jeesuksen nimessä (Mt. 10:8, Mk. 16:17). Epäjumalat edustavat demoneita (1.Kor. 10:20,21). Demonit ovat väärien oppien lähde (1. Tim. 4:1, Jk. 3:15). Ne heitetään iankaikkiseen tuleen Saatanan kanssa  (Mt. 25:41). Niiden olinpaikka on “taivaan avaruuksissa” (Ef. 3:10, 6:12).

Vielä kerran, tässä on suurin piirtein kaikki, mitä tiedämme. Kaikki, mitä Jumala ilmoitti Sanassaan Saatanasta ja demoneista, voidaan sisällyttää kahteen kappaleeseen! Emme tiedä edes, mistä demonit tulivat, miltä ne näyttävät emmekä sitä, milloin ne heitetään tuliseen järveen. On tärkeää huomioida, että me emme edes voi olla varmoja siitä, että demonit ovat langenneita enkeleitä – Raamattu vain ei sano niin.

Tiedän kyllä, että ehkä luulet meidän tietävän paljonkin enemmän, mutta me emme tiedä. Tässä se on. Suurin osa siitä, mikä täyttää monet kirjat ja saarnat aiheesta, on puhdasta arvailua ja spekulaatiota. Emme voi rakentaa mitään oppia arvailulle, analogialle tai epäsuorille viittauksille. Tästä huolimatta merkittävä osa siitä, mitä kristityt pitävät oppina ja on julkaistu kirjoissa, on puhdasta spekulaatiota. Voimme kyllä spekuloida ja arvailla, mutta se ei koskaan voi olla oppi ja meidän pitäisi ennemmin käyttää aikamme totellen sitä, mitä tiedämme, kuin olla sen kiehtoma, mitä emme tunne.

On kuitenkin vieläkin pahempi, että meidän tietopohjaamme demonologiasta ollaan nopeasti laajentamassa Raamatun ulkopuolisten lähteiden, yli-aktiivisen mielikuvituksen, tieteistaru-kirjojen ja jopa Hollywood'in keinoin. Kaikkia näitä outoja ideoita ollaan nopeasti lisäämässä Raamattuun muodostamaan kuvaa, jota Jumala ei koskaan ole paljastanut. Jotkut ideoista, joita kirjailijat ja saarnaajat propagoivat, näyttävät huomattavan samankaltaisilta, kuin ne hirviöt, joita shamaanit, noitatohtorit ja huumeriippuvaiset “näkevät” huumeharhoissaan! Niitä ovat elävät kuvat maan ulkopuolisista olioista (extra-terrestrials), superihmishybrideistä, UFO -olioista, chimera -hirviöistä, mytologisista jumalista, kuolleiden haamuista ja ilmestyksistä, keijuista ja tontuista, isojalkaisista (Bigfoot) ja jättiläisistä.

Väitteleminen sellaisten yksilöiden kanssa on mahdoton tehtävä. Kuinka todistat huumeharhaiselle, ettei hänen näkemänsä hirviö ole todellinen? Sillä hetkellä, kun hylkäämme Raamatun turvan ja rajat, kaikesta tulee suhteellista. Kun jätämme Raamatun valon, menemme maallisen ja demonisen viisauden sekavuuteen ja pimeyteen (Jk. 3:15). Ilman Raamatun pohjakalliota looginen ja raitis järki lentää ulos ikkunasta. Kun kysymys “missä se on Raamatussa” hylätään merkityksettömänä ja kun Raamatun ulkopuoliset lähteet katsotaan yhtä arvovaltaisiksi kuin Raamattu, niin jokainen Raamattuun perustuva argumentti on hyödytön.

Mutta miksi Raamattu ei sitten anna meille enemmän tietoa Saatanasta, hänen demoneistaan ja langenneista enkelistä? Pitäisikö meidän katsoa muihin lähteisiin riittävän raamatullisen tiedon puutteessa? Ei.

Raamattu ei kerro meille enempää, koska se olisi häiriötekijä keskeiselle sanomalle – Kristus. Raamattu ei ole käsikirja demoneista, vaan se on Jumalan ilmoitus Hänen Pojastaan: Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta” (Joh. 5:39). Jeesus sanoi nämä sanat juutalaisille, jotka väittivät olevansa Raamattuun perustavia ja silti hylkäsivät Hänet ja korvasivat Hänet keskittymisellä sivuasioihin, kuten loputtomiin väittelemisiin sanojen merkityksestä, lakeja koskeviin teknisiin detaljeihin jne.

Yksi asia, jonka tiedämme, on, että demonit sepittävät vääriä oppeja. Väärän opin kehittämisen prosessi ottaa monia muotoja, mutta yksi helpoimmin tunnistettavista (ainakin pitäisi olla) menetelmistä on korostaa totuuksia yli niiden Jumalan tarkoittaman tärkeyden. Juuri tästä on kyse tässä nykyisessä  demonien, langenneiden enkelien, nefilimien ja Saatanan korostamisessa. Vaikka se, mitä he sanovat olisikin oikeaa, niin korostus itsessään ja itsestään on väärä.

Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.” (1. Tim. 4:1)

“He saavat voimansa Saatanalta. Tämä on ainoa kohta, jossa demonit on mainittu pastoraalisissa kirjeissä. Aivan kuten on olemassa ”jumalisuuden salaisuus” koskien Kristusta (1. Tim 3:16), niin on myös ”laittomuuden salaisuus”, joka ympäröi Saatanaa ja hänen toimintaansa (2. Ts. 2:7).

Saatana on jäljittelijä (2. Kor. 11:13-15); hänellä on omat palvelijansa ja oppinsa ja hän pyrkii pettämään Jumalan kansaa ja johtamaan heitä harhaan (2. Kor. 11:3). Jokaisen uskonnollisen opin ensimmäinen testi on, mitä se sanoo Jeesuksesta Kristuksesta (1. Joh. 4:1–6).” [i]

Raamattu sanoo, että nämä asiat ovat “salaisuuksia” eikä meidän pitäisi kaivautua Raamatun ulkopuolisiin lähteisiin yrittäessämme ymmärtää niitä. Varsinkaan meidän ei pitäisi lukea okkulttisia kirjoituksia, mytologiaa ja mitään muitakaan muinaisia ja nykyaikaisia Raamatun ulkopuolisia “hengellisiä” kirjoituksia.

“Hengellinen harha johtuu harvoin viattomista virheistä. Useimmiten se johtuu Jumalan hengellisten vihollisten tietoisista strategioista (vrt. Ef. 6:12). Demonien opetukset (didaskaliais) ovat vääriä oppeja, joita opettavat erroristit (harhan edistäjät), joiden näkemykset ovat demonien nostattamia.” [ii]

Mitä sitten pitäisi sanoa kirjailijoista ja saarnaajista, jotka ovat “spesialisteja” demoneissa? Jokaista, joka kirjoittaa kirjan Saatanasta ja demoneista, täytyy karttaa, vaikka se, mitä ovat kirjoittaneet, näyttäisi täysin raamatulliselta. Näin siksi koska jo sellaisen kirjan tutkimustyön ja kirjoittamisen prosessi on luonnostaan Kristusta vastustava. Kirjojen kirjoittaminen ja teorioiden esittäminen paholaisesta on juuri sitä, mitä hän haluaakin – Jeesus ei ole enää valokeilassa. Sellaisten kirjojen julkaiseminen ja myyminen palvelevat Saatanan päämääriä, koska uskovat vietellään siirtämään katseensa pois Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta ja kohdistamaan se pimeyden valtakuntaan. On vain vähän eroa sellaisen materiaalin kulutuksen ja nykyisen viehtymyksen välillä hirviöihin, noituuteen, kuolemaan ja makaaberiin.

Saatanaa ja demoneja tuskin mainitaan Vanhassa Testamentissa ja ne saavat vain muutamia pintapuolisia viittauksia Uudessa Testamentissa, paitsi Ilmestyskirjassa, joka näyttää niiden lopullisen tappion. Vaikka Saatana olikin ihmisen lankeemuksen takana, minkä seurauksena Kristuksen oli kuoltava, ne ovat todellisuudessa sivuseikka Jumalan armon ja pelastushistorian kunniakkaassa suunnitelmassa.

Se voi tulla järkytyksenä joillekin, että Saatana käyttää tunnustavia kristittyjä seurakunnassa tekemään työtään. Kuitenkin Saatana käytti Pietaria yrittäessään johtaa Jeesuksen väärälle tielle (Mt. 16:21–23). Paavali varoitti, että vääriä opettajia nousisi seurakunnan sisältä (Apt. 20:30). Sekaantuminen tällaiseen aineistoon ei kirkasta Kristusta, minkä pitäisi olla perimmäinen päämäärämme, vaan se kirkastaa pimeyden valtakuntaa. Periaatteessa ei ole mitään eroa gootin, jota kaikki pimeä kiehtoo ja “kristityn” välillä, joka itseasiassa ostaa rahalla kirjan demoneista, maan ulkopuolisista olioista ja Saatanasta. [Pasi Toivonen, ”kristitty” Cutting Edge Finland -sivujen perustaja, eksyi tähän ufojen ja hirviöiden liialliseen tutkimiseen suomentamalla ei-kristittyjen UFO-kirjallisuutta. ”Nokialainen” huom.]

Todellista Jumalan palvontaa suoritetaan antamalla Hänelle uhriksi aikamme, huomiomme, rahamme, ajatuksemme ja energiamme, jotka Hän ansaitsee. Omistamalla mitä tahansa (vaikka vain 5 minuuttia ajastamme) Saatanalle, olemme ryöstäneet Herralta sitä, mikä on Hänen ja antaneet sen Hänen viholliselleen. Todellisuudessa olemme alkaneet palvoa Saatanaa.

Vaikka me tunnustamme, että Saatana on voimakas ja aiheuttaa suurta vahinkoa kristityille ja seurakunnalle, niin hän on lyöty vihollinen, josta Kristus lopussa saa riemuvoiton. Meidän ei siis pitäisi tuhlata aikaamme antamalla voitetun vihollisen kiehtoa meitä, vaan antaa jakamaton huomiomme valloittavalle Kuninkaalle, herrojen Herralle, suurelle “Minä Olen.”!

Jokainen kristitty tarvitsee omistaa enemmän aikaa Herran Jeesuksen paremmalle tuntemiselle. Kuitenkin tuhannet on petetty tutkimaan tarua, kieroutuneiden mielten hallusinaatioita ja riivaajien oppeja, sensijaan, että kiinnittäisivät katseensa vain Jeesukseen.

Ilmestyskirja ilmoittaa Kristuksen Alfana ja Omegana – alkuna ja loppuna. Sanoessaan Hänen olevan alku ja loppu Henki siksi sanoo, että Hän on myös kaikkea niiden välissä.

Sillä hänessä luotiin kaikki, mikä taivaissa ja mikä maan päällä on, näkyväiset ja näkymättömät, olkoot ne valtaistuimia tai herrauksia, hallituksia tai valtoja, kaikki on luotu hänen kauttansa ja häneen, ja hän on ennen kaikkia, ja hänessä pysyy kaikki voimassa. Ja hän on ruumiin, se on: seurakunnan, pää; hän, joka on alku, esikoinen kuolleista nousseitten joukossa, että hän olisi kaikessa ensimmäinen. Sillä Jumala näki hyväksi, että kaikki täyteys hänessä asuisi ja että hän, tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, hänen kauttaan sovittaisi itsensä kanssa kaikki, hänen kauttaan kaikki sekä maan päällä että taivaissa. (Kol. 1:16-20)

Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille” (Jes. 42:8)
 

Anton Bosch
Los Angeles, syyskuun 6. päivänä 2013

Anton Bosch
anton@ifcb.net
9070 Sunland Blvd
Sun Valley, CA, 91352
www.antonbosch.org
www.sunvalleycommunity.org


[i] Wiersbe, W. W. (1996). The Bible exposition commentary (1 Ti 4:1). Wheaton, IL: Victor Books.

[ii] Litfin, A. D. (1985). 1 Timothy. (J. F. Walvoord & R. B. Zuck, Eds.)The Bible Knowledge Commentary: An Exposition of the Scriptures (Vol. 2, p. 739). Wheaton, IL: Victor Books.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com