Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 1. kesäkuuta 2023

Tekoälyn vaarat tulevaisuudessa (Osa 2) by Hal Lindsey 28.5.2023

Tässä tunnetun amerikkalaisen evankelistan, eskatologin ja kirjailijan, pastori Hal Lindsey'n (ikä 93 vuotta!), viikoittainen Watchman Warning -raportti, joka jatkaa tekoälyn (AI) vaaroista tulevaisuudessa, keskittyen tekoälyn aseelliseen soveltamiseen armeijoita varten. Kauhukuvia voidaan nähdä. Tämä suomentamani ajankohtainen raportti on kirjoittajan toinen osa tekoälyteemasta. Suomennetun ensimmäisen osan voi lukea tästä.

----------------

Tekoäly – Osa 2: Lukittu ja ladattu (AI – Part 2: Locked and Loaded)

By Hal Lindsey 28.5.2023

https://www.hallindsey.com/ww-5-28-2023/


Jos olet pelannut jollakin vapaasti saatavilla olevalla tekoälyohjelmalla, olet todennäköisesti hämmästynyt sen nopeudesta. Pyydä ChatGPT:tä kirjoittamaan 1000 sanan essee Amerikan sisällissodan syistä, ja jopa ilmainen versio sylkee esseen hämmästyttävällä nopeudella. Se ei välttämättä ole täysin tarkka. Se ei ehkä ole niin hyvä kuin se, jonka olisit itse kirjoittanut. Mutta se tekee työn murto-osassa aikaa.

Alusta alkaen tietokoneet hämmästyttivät meidät nopeudellaan. Ja juuri nopeus tekee tekoälystä vaarallisen ja väistämättömän. Tällä hetkellä ihmislentäjät voivat lentää nopeammin kuin tietokoneet. Mutta niin ei tule olemaan kauan. Tietokoneet ovat nopeampia, ja kun tekoälylentäjät paranevat, ne alkavat voittaa ihmislentäjät. Kun näin tapahtuu, kansakunnat ympäri maailmaa joutuvat aseistamaan autonomisia koneita vakavasti otettavin määrin. Jokainen kansakunta, joka kieltäytyy käyttämästä tekoälyä puolustukseensa, on haavoittuvainen.

Sama asia tapahtuu kentällä. Kuvittele nelijalkaisten, koiran kaltaisten robottien armeijaa, joka on aseistettu edistyneillä aseilla ja tekoälyllä. Aluksi ne ovat ihmisille vaikeita voittaa. Sitten ihmiset eivät pysty voittamaan niitä ollenkaan. Tämä pakottaa kansat aseistamaan autonomisia koneita, joita ei voida kytkeä irti.

Vuonna 1940 Isaac Asimov alkoi kirjoittaa tarina-sarjaa roboteista, joilla on kyky ajatella ja järki. Vuoteen 1942 mennessä hän oli kehittänyt sen, mitä nykyään kutsumme "robotiikan kolmeksi pääsäännöksi" tai "Asimovin laeiksi". Ensimmäinen on tärkein. "Robotti ei saa vahingoittaa ihmistä tai toimettomuuden vuoksi antaa ihmisen tulla vahingoitetuksi."

On täytynyt olla lohdullista ajatella, että jos ihmiset koskaan pystyisivät luomaan todellisia ajattelukoneita, meillä olisi varmasti viisautta rakentaa jonkinlainen turvamekanismi. Ajatus saattoi lohduttaa, mutta se oli myös hölynpölyä. Ihmiset eivät koskaan antaisi tällaista merkittävyyttä omaavien mahdollisten aseiden jäädä rakentamatta tai käyttämättä.

Tekoäly ei ehkä koskaan saavuta todellista tietoisuutta kuten sinulla tai edes koirallasi on. Tekoäly voi simuloida tietoisuutta ja tunteita, mutta ne eivät ole lähelläkään todellista tietoisuutta. Eikä se ole kovin rauhoittavaa. Jos mikään, niin tietoisuuden puute tekee näistä koneista vaarallisempia. Se tarkoittaa, että niillä on valtava kyky ilman mitään empatiaa.

"Robotiikan ensimmäinen pääsääntö" ei ole yhteensopiva sotilaallisten sovellusten kanssa, ja armeijat käyttävät tällä hetkellä valtavia summia tekoälyyn perustuvien asejärjestelmien kehittämiseen. Tällaiset koneet sekä taistelevat että tappavat. Poliisiosastot ja jopa yksityiset turvayritykset käyttävät myös aseistettuja tekoälypohjaisia koneita – autonomisia robotteja. Jokainen armeija, joka ei hyväksy tekoälyä, jää toivottomasti jälkeen. Asevoimilla ympäri maailmaa ei ole vaihtoehtoa. Heidän on lisättävä tekoäly aseisiinsa ja aseet heidän tekoälyynsä.

Elokuvissa autonomiset koneet kääntyvät usein ihmiskuntaa vastaan. Onko se mahdollista? Yksi tekoälyn pioneereista, Mo Gawdat, ennustaa, että tekoäly pystyy jonain päivänä rakentamaan omia koneitaan suorittamaan omat toimintaohjeensa ohittaen ihmiset kokonaan. Hän sanoo, että tällainen tekoäly luultavasti ajattelee ihmisiä "roskana". Mitä teet roskan kanssa? Siivoat sen – yrität päästä eroon siitä.

Jos aikaa riittää, tekoäly saattaa tehdä tuhoisia asioita ihmiskunnalle. Ja tekoäly on vain yksi useista äärimmäisistä uhista sivilisaatiolle. Meidän tulee vastata tällaisiin uhkiin viisaalla politiikalla ja harkituilla toimilla. Meidän tulee olla hyviä kansalaisia ja hyviä taloudenhoitajia. Ja meidän tulee rukoilla. Presidentit Washington ja Lincoln johtivat kansakuntaa kiitosrukouksissa, joihin sisältyi parannuksenteko. D-päivänä (Normandian maihinnousu) Franklin Roosevelt johti kansakuntaa rukouksessa kehottaen kansalaisiaan aloittamaan ja lopettamaan jokaisen päivän "palavan" rukouksen kanssa. Tällä vaaran hetkellä, koko maailman tarvitsee nöyrästi kutsua Jumalaa katumuksessa ja avuksi.

Tekipä maailma mitä tahansa, sinä voit kuitenkin seistä lujasti Jumalan armossa. Raamattu varoitti kauan sitten päivistä, joita nyt elämme. Mutta se myös käskee niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, olemaan pelkäämättä ja vaeltamaan uskossa, että Hän pitää meistä huolen. Joten nosta pääsi. Vapautuksesi lähestyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com