Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

lauantai 24. lokakuuta 2020

Vakauttavatko Trumpin rauhansopimukset Lähi-idän?

Seuraavan erittäin ajankohtaisen ja profeetallisen lopunaikoja koskettelevan artikkelin johdannoksi laitan suomentajan eli Samuel Korhosen tekstin kuvan kanssa hänen lukijapostituksestaan 8. lokakuuta 2020. Artikkelin kirjoittaja Jonathan Brentner on valitettavasti Trump-mielinen, mutta hän käsittelee raamatullisesti oikein viimeaikaisia Lähi-idän rauhansopimuksia.

---------------------

Korhoselta alkusuomennosta (johdanto):

ISRAEL ALLEKIRJOITTAA HISTORIALLISEN ABRAHAM-RAUHANSOPIMUKSEN JA NIIN TEHDESSÄÄN KÄYNNISTÄÄ PROFETIAKELLON, JOKA JOHTAA SUORAAN JAAKOBIN VAIVAAN. 

https://www.nowtheendbegins.com/israel-signs-historic-abraham-accord-peace-treaty-starts-prophecy-clock-time-of-jacobs-trouble-great-tribulation/

Aabraham-sopimuksen kielen sisältä löytyy sanoitus, joka kertoo lyhyesti, mutta voimakkaasti, että saadakseen rauhansopimuksen UAE:n kanssa Israelin on tehtävä kaksi asiaa. Ensinnäkin heidän on luovuttava kaikista haaveista liittää mitään ainakaan ennen vuotta 2024. Toiseksi Israelin on suostuttava toimimaan Palestiinan valtion luomiseksi alueelle, joka käsittää alueita nykyisen Israelin valtion sisältä, ulkopuolelta ja ympäriltä (from within the borders inside, outside and around the nation of Israel as it currently stands). Mitä sitten Israel saa allekirjoittaessaan Abraham-sopimuksen? Vahvemman globaalin statuksen, voimakkaan kumppanin UAE:sta ja miljardien dollarien taloudelliset sopimukset ja kannustusta nyt, että kauppasuhteet ovat auki. Eli, kuten Raamattu sanoo sen tapahtuvan, he tarttuivat syöttiin ja ovat nyt lopunajan profetian koukussa. 


by Jonathan Brentner, September 19, 2020 

Presidentti Trump johti 15. syyskuuta 2020 rauhansopimusten allekirjoittamista Israelin ja Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien (UAE) sekä Israelin ja Bahrainin välillä. Fox News raportoi presidentti Trump'in sanoneen, että sopimukset muotoilevat "perustan kattavalle rauhalle koko alueella".

Miten meidän Raamatun profetioiden näkökulmasta on arvioitava näitä rauhansopimuksia, joista Trump'in hallinto käyttää nimitystä "Abrahamic Accords"? Mielipiteet kristikunnassa vaihtelevat suuresti. Monet olivat tyytyväisiä uutisiin näistä sopimuksista ja ylistivät presidenttiä ja hänen tiimiään näiden merkittävien tavoitteiden saavuttamisesta.

Toiset, kuten profetiapuhuja J D Farag, eivät jakaneet sopimuksia juhlivien innostusta. Syyskuun 13. päivän profetiapäivityksessään hän kritisoi niitä niille luontaisesta maan jakamisesta, mikä on myös tammikuussa paljastetun vuosisadan sopimuksen piirre.

Jared Kushner'in lausunto näistä sopimuksista antaa uskottavuutta Farag'in kritiikille. Hän sanoi: "Yritimme pelastaa kahden valtion ratkaisun.. . . . Jos jatkaisimme status quon kanssa... lopulta Israel olisi syönyt kaiken maan Länsirannalla." Toisin sanoen hän ylistää näitä sopimuksia Israelin pysäyttämiseksi miehittämästä lisää heidän maatansa.

Kushner'in lausunto sammutti minussa kaiken innostuksen, mitä minulla ehkä olisi voinut olla näiden sopimusten suhteen. Rakastan Terry James'in vastausta Kushner'ille: ”Jumalan näkökulmasta mikään Hänen Israelille antamansa maa-alue, ei ole neuvoteltavissa. Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta "kahden valtion ratkaisulle" mihinkään ongelmaan, joka Israelia ympäröivillä naapureilla on epäonnistuessaan elämään rauhassa juutalaisvaltion kanssa” [i]

Valkoisen talon nurmikolla äskettäin solmituilla rauhansopimuksilla on selkeitä profeetallisia implikaatioita. Tarkoittaako tämä kuitenkaan, että ne vakauttavat Lähi-idän ja tarjoavat Israelin tarvitseman turvallisuuden? Uskon, että vastaus kysymykseen on "ei" seuraavien näkökohtien vuoksi.

Ne edelleen järjestävät kansakuntia Hes. 38 mukaiseen asetelmaan

Hes. 38 mukaan nämä maat, jotka allekirjoittivat rauhansopimuksen Israelin kanssa, eivät ole osa viimeisten päivien hyökkäystä Israeliin. Monet raamatuntutkijat uskovat, että tämän luvun alkujakeissa Venäjä, Iran ja Turkki tunnistetaan tulevaisuuden Goog / Maagog -hyökkäyksen johtajiksi Israelia vastaan (38:1-6). Ja aivan kuten Hesekiel ennusti kauan sitten, nämä kansat ovat tällä hetkellä Syyriassa olevilla joukoillaan ja aseillaan suurin uhka Israelin turvallisuudelle.

Hesekiel määritteli myös ihmisryhmiä, jotka eivät hyökkäisi maahan Goog / Maagog -sodan aikana, vaan pelkästään protestoivat: ”Saba ja Dedan ja Tarsiin kauppiaat ja kaikki heidän nuoret jalopeuransa kyselevät sinulta: 'Oletko sinä menossa saalista saamaan, ryöstettävää ryöstämään? Oletko koonnut joukkosi kantamaan hopeata ja kultaa, ottamaan karjaa ja omaisuutta, suurta saalista saamaan?'” (38:13). Useimmat profetia-asiantuntijat uskovat, että "Saba ja Dedan" viittaavat arabikansoihin Saudi-Arabiana, UAE:nä ja Bahrainina.

Heritage Foundation luetteli Israelille useita etuja kahdesta sopimuksesta ja totesi, että ne "selvittävät tien Israelille, Bahrainille ja Arabiemiirikunnille vahvistaa kauppaa, investointeja, matkailua sekä teknologista ja strategista yhteistyötä Irania vastaan." [ii] Tämä on totta, ainakin lyhyellä tähtäyksellä.

Minusta on kuitenkin mielenkiintoista, että lausunnossa "yhteistyö Irania vastaan" mainitaan positiivisena tuloksena. Raamattu sanoo, että kun Iran, Venäjä ja Turkki hyökkäävät, nämä kansakunnat vain protestoivat sen sijaan, että puolustaisivat Israelia. Vain Jumala tulee, puolustamaan Israelia.

Ne vahvistavat rauhan painotuksen viimeisinä päivinä

Kaikki rauhansopimusten allekirjoittamisen yhteydessä puhuneet painottivat "rauhaa ja turvallisuutta". Koska kumpikaan, ei Bahrain eikä UAE, edusta mitään uhkaa Israelille, näiden kommenttien täytyy viitata palestiinalaisten vihamielisyyteen Israelia kohtaan ja siihen, että jotenkin nämä sopimukset painostavat palestiinalaisia tekemään samanlaisen sopimuksen rauhan vuoksi.

Näiden sopimusten yhteenveto Heritage Foundation -sivustolla vahvistaa tämän: "Bahrainin ja Arabiemiirikuntien diplomaattisopimukset voivat saada palestiinalaiset omaksumaan realistisemman neuvotteluaseman ja liittymään muihin arabivaltioihin rauhanjunassa.” [iii]

Apostoli Paavali kertoo meille, että nämä sanat ovat tämän maailman puppusanoja viimeisinä päivinä: ”Kun he sanovat: "Nyt on rauha, ei hätää mitään", silloin yllättää heidät yhtäkkiä turmio, niinkuin synnytyskipu raskaan vaimon, eivätkä he pääse pakoon.” (1. Tess. 5:3). Kun maailma rellestää rauhasta, niin silloin pamahtaa kovasti, kun Jumalan viha lankeaa sen päälle.

Ne vahvistavat mallin, jota Antikristus tulee käyttämään

Jonkin aikaa Herran päivän alkaessa tapahtuvan "äkillisen tuhon" jälkeen antikristus ilmestyy maailman näyttämölle. Profeetta Daniel kertoo meille, että hänen rauhanliittonsa Israelin kanssa merkitsee seitsenvuotisen ahdistuksen alkua: ”Hän tekee lujan liiton monien kanssa yhdeksi vuosiviikoksi, mutta viikon puolivälissä hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin ja hävittäjä tulee iljetysten siivin. Tämä loppuu vasta, kun säädetty tuomio vuodatetaan hävittäjän yli.” (Dan. 9:27, Raamattu Kansalle)

Tällä jakeella on paljon merkitystä syyskuun 15. päivän tapahtumille. Näyttää, että antikristus jatkaa nykyistä mallia sisällyttää muita valtioita sopimukseensa Israelin kanssa, juuri kuten nyt näemme maailman pyrkimyksessä saada mukaan muita arabivaltioita varmistamaan Israelin rauha palestiinalaisten kanssa.

Toiseksi, jakeen 27 alkusanat voisi paremmin kääntää seuraavasti: "Ja hän tekee vahvemman (tai ylemmän) liiton". Hepreankielisen merkityksen mukaan antikristus ottaa olemassa olevan rauhansuunnitelman ja tekee siitä paremman. Hän mitä todennäköisimmin makeuttaa (sweeten) mitä tahansa olemassa olevaa sopimusta sallimalla Israelin rakentaa kolmannen temppelin. Tiedämme, että myöhemmin hän pettää Israelin kansan, jonka täytyy paeta henkensä edestä, kun hän saastuttaa temppelin (Matt. 24:15-22).

Keskellä sotaa ja myllerrystä Herran päivän alkaessa (ehkä Googin / Maagogin sota) antikristus tuo rauhan Lähi-itään, mutta se on vain juoni. Tämä laiton käyttää rauhaa rauhoittamaan vihollisensa ja myöhemmin tuhoaa heidät, kun he luopuvat vartiostaan. (Dan. 8:25, Ilm. 6:1-4).

Niihin sisältyy maan jakaminen

Jared Kushner'in ja Heritage Foundation -säätiön lausunnot paljastavat, että näiden sopimusten perimmäinen tarkoitus on tuoda palestiinalaiset paikalle, jossa he neuvottelevat rauhan Israelin kanssa. Tämä edellyttää kuitenkin kahden valtion ratkaisua rauhan vuoksi, mikä johtaisi Maan jakamiseen.

"Mikä siinä on ongelma?" saatat kysyä. Ennen kaikkea, Jumala antoi maan Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen Iisakin ja Jaakobin kautta (1. Moos. 15:12-21; Ps. 105:8-11). Huomaa, että Ps. 105:10 kuvaa tätä lupausta maasta ”ikuisena liittona”. Maa kuuluu ikuisesti Jaakobin jälkeläisille eikä kenellekään muulle.

Joel 3:2 kertoo meille, että Ahdistuksen lopussa Jumala ”kokoaa kaikki kansat ja vie ne alas Joosafatin laaksoon ja käy siellä oikeutta niitten kanssa . . .” Huomaa syyt, jotka Herra luettelee täällä vihallensa kansoja kohtaan ”. . . koska ovat hajottaneet heidät kansojen keskuuteen ja jakaneet minun maani.”

Vähintäänkin voidaan sanoa, että Israelin maan jakaminen ei pääty hyvin kaikille siihen osallistuville. Jokainen siihen johtava sopimus tuo varmasti Jumalan tuomion, eikä kestävää rauhaa.

Tiedä, että ihailen presidentti Trump'ia ja uskon, että hän on tehnyt mahtavaa työtä johtaessaan maatamme. Kuitenkin, kuten Terry James huomauttaa postissaan, jonkun on varoitettava häntä rauhan tavoittelemisesta maan jakamisen kustannuksella.

Kulissien takainen pyrkimys säilyttää kahden valtion ratkaisu nykyisten rauhanaloitteiden kautta saa hälytyskellot soimaan sisälläni.

Israel kyllä hyötyy suhteiden normalisoimisesta näiden arabimaiden kanssa ja se on hyvä uutinen lyhyellä tähtäyksellä, mutta sopimukset eivät johda Lähi-idän vakauttamiseen eivätkä edistä kestävää rauhaa alueella.

Sanon tämän kahdesta syystä.

Ensinnäkin maa kuuluu Jumalalle ja Hän antoi sen Jaakobin jälkeläisille ”ikuisella liitolla”. Näin ollen Hän tuomitsee ne, jotka pyrkivät jakamaan maata ja antavat osan siitä muille (Joel 3:1–3; ks. myös Sak. 12:1–3). Mikään sopimus, joka edistää siitä osuuden antamista palestiinalaisille kahden valtion ratkaisun kautta, ei vakauta aluetta kuin hetkeksi. Lopulta se tuo Jumalan vihan kaikille siihen osallistuville.

Toiseksi, Hesekielin 38-39 lukujen Googin / Maagogin sota toteutuu ehkä melko pian ja Jumala pelastaa Israelin ennemmin kuin arabikansat, jotka haluavat normalisoida suhteet siihen. Ne vain protestoivat. Raamatun mukaan Lähi-itää odottavat suuret sodat, ei rauha.

Kaikessa tässä on kuitenkin paljon hyviä uutisia niille meistä, jotka tunnemme Jeesuksen Vapahtajanamme. "Rauhan ja turvallisuuden" painottaminen kertoo meille, että olemme niin äärettömän lähellä sitä, että Herra täyttää lupauksen 1. Tess. 5:9-10, mikä merkitsee lähtöämme tästä maailmasta, ennenkuin Jumalan viha lankeaa epäuskoisen maailman päälle.

Ole rohkea; Jeesus tulee pian!


Note: Please consider signing up for my newsletter on the home page of my website at https://www.jonathanbrentner.com/. It will greatly help me in reaching more people. Thank.

[i] Terry James’s blog @ https://terryjamesprophecyline.com/2020/09/15/two-cautions-for-the- president/

[ii] James Philips, How the Israel-Bahrain Peace Deal Will Reshape the Middle East, on the Heritage Foundation website: https://www.heritage.org/

[iii] Ibid.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com