Tietoja minusta

Oma valokuva
Olen 51-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

torstai 22. maaliskuuta 2018

Artikkeli venäläisestä eskatologiasta – vaihtoehto amerikkalaiselle vastaavalle

Seuraavassa hyvin mielenkiintoinen artikkeli uskonveljeltäni, eskatologi TL:ltä, joka haluaa esitellä vaihtoehtoisen venäläisen eskatologian korvaamaan yleistä amerikkalaista oppia viimeisistä päivistä, jolloin Antikristus eksyttää maapallon ihmisiä. Sanon vain, että pitäkää se, mikä hyvää on. Kaikkeen artikkelissa mainittuun ei tarvitse yhtyä.

-----------------------------------------

Venäjä viimeisenä linnakkeena taistelussa pimeyden voimia vastaan?
Eli esittelyssä venäläistä eskatologiaa

Seuraavassa referoidaan hieman venäläistä eskatologiaa. Lännessä eskatologia on lähes yksinomaan hyvin amerikkalaisesti värittynyttä. Venäläisiä käsityksiä saa lukea harvoin, jos koskaan. Siksi lienee oikein ja kohtuullista tuoda esille myös toisenlaisen koulukunnan näkökulmia ja tulkintoja maailmantilanteesta Raamatun profetioiden valossa.

Uuden Venäjän kristillinen ideologia

Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991 ja tämän päivän Venäjä kaikessa konservatiivisuudessaan on taas yksi Euroopan kristillisimmistä maista, niin kuin se oli myös ennen lokakuun vallankumousta. Ortodoksisen kirkon asema on vahva, ja sitä tuetaan valtiovallan taholta. Kristilliset arvot ovat monin paikoin jälleen kunniassa, ja niitä halutaan myös lainsäädännöllä edistää.

Venäjällä on entisöity monia kirkkoja, esimerkiksi kommunistien vuonna 1931 Moskovassa räjäyttämä Kristus Vapahtajan katedraali rakennettiin uudestaan alkuperäisen mukaiseksi 1990-luvulla (ks. kuva ohessa). Tämä kuvaa hyvin kristinuskon voittokulkua nyky-Venäjällä.

Siinä missä Euroopassa on menossa raju sekularisaatio ja liberalisoituminen, kirkkoja suljetaan ja myydään esim. ravintoloiksi ja elokuvateattereiksi, Venäjällä kehitys on täysin päinvastaista: vanhoja kirkkoja entisöidään ja uusia rakennetaan, ja samalla on käännytty vanhoillisiin, perinteisiin arvoihin sekä uuteen uskonnon kunnioittamiseen. Uuden Venäjän ideologia on löydetty ennen kaikkea vanhasta ortodoksisesta kristillisyydestä.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan venäläisistä jo 75 % uskoo Jumalaan, kun taas suomalaisista enää 50 % (HS Teema 4/2017, s. 7 ja 92). Suhteessaan Venäjään moni suomalainen tuntuu vielä elävän tiedolliselta päivitykseltään liki kolme vuosikymmentä ajastaan jäljessä. Asiat ovat kuitenkin suuresti muuttuneet sitten Neuvostoliiton romahtamisen. Sen sijaan Eurooppa on nykyään niitä maanosia, joissa kristittyjen määrä on laskussa – ja muslimien määrä kasvussa.

Monien venäläisten ortodoksien ja maan nykylinjaa kannattavien mielestä Venäjästä on tullut kristityn sivilisaation viimeinen linnake taistelussa pimeyden voimia vastaan. Nyky-Venäjällä ovat itse asiassa vallalla täsmälleen samat arvot kuin 1930–1940-lukujen Suomessa: koti, uskonto ja isänmaa. Presidentti Vladimir Putin, joka on tunnetusti harras ortodoksi, on myös pyrkinyt palauttamaan Venäjän suurvalta-aseman.

Tunnettu venäläinen tv-kommentaattori Mihail Leontjev väittää: ”Meidän ainutlaatuisuutemme johtuu siitä, että olemme itse asiassa ainoat jäljellä olevat eurooppalaisten kristittyjen perusarvojen puolustajat.” Presidentti Putin on muuttunut ”henkiseksi johtajaksi”, joka haluaa olla koko konservatiivisen maailman esikuva. Ortodoksinen kirkko saa Venäjällä nyt sanoa sanansa joka paikassa, ja siitä on tullut vallanpitäjien tärkeä tukipilari (Kalle Kniivilä: Putinin väkeä, ss. 10, 163-164, 229).

Mitä profetioissa ennustettuun Googiin tulee, se ei tietenkään ole venäläisen eskatologian mukaan Venäjä vaan islamistinen Turkki kumppaneineen. Turkkia ja sen kumppaneita yhdistävä tekijä on islam. Suurin osa Hesekielin luvussa 38 mainituista nimistä sijoittuu nykyisen Turkin alueelle: Mesek, Tuubal, Goomer, Toogarma. Kuka tahansa voi ottaa käteensä Raamatun kartaston ja todeta Mesekin ja Tubalin sijaitsevan nimenomaan muinaisen Vähän-Aasian eli nyky-Turkin alueella.

Venäjän vaakunassa profeetallinen viesti?

Bysantin valtakunnassa eli Itä-Roomassa kristillinen usko ja halu kunnioittaa Jumalaa näkyivät kaikessa, esim. taiteessa ja arkkitehtuurissa. Valtakunta kesti 1100 vuotta. Sen kukistivat turkkilaiset muslimit, jotka vuonna 1453 valloittivat Konstantinopolin kaupungin. Piiritys kesti kuusi viikkoa.

Nyttemmin tunnemme Konstantinopolin Turkin suurimpana kaupunkina nimellä Istanbul. Nyky-Venäjällä on kansallismielisten ortodoksien taholta kuultu yhä enemmän vaatimuksia, että Venäjän pitäisi ottaa Konstantinopoli eli Istanbul Turkilta takaisin kristityille!

Venäjän kulttuuri on bysanttilaisuuden läpitunkemaa. Bysanttilainen sivistys alkoi levitä Venäjälle, kun Kiovan suuriruhtinas Vladimir Suuri vuonna 988 kääntyi kristinuskoon ja nimenomaan sen bysanttilaisen eli itäisen (ortodoksisen) uskonsuunnan kannattajaksi. Vladimir otti puolisokseen Bysantin keisarin Basileios II:n sisaren.

Vladimirin kääntymys innoitti Kiovan ja vanhan Venäjän taiteita ja arkkitehtuuria. Venäjästä (tuolloin Kiovan Venäjä) tuli kristitty maa. Bysantista tuotu kristinusko synnytti kukoistavan kulttuurin, jonka perintö on säilynyt näihin päiviin saakka.

Bysanttilainen kaksipäinen kotka koristaa Venäjän vaakunaa tänäkin päivänä; välillä se oli tosin poissa käytöstä yli 70 vuotta (1918–1992), kun kommunistit Leninin johdolla korvasivat sen sirpillä ja vasaralla. Kaksipäisen kotkan yläpuolella olevat kolme kruunua symboloivat uskoa, toivoa ja rakkautta tai toisen selityksen mukaan Isää, Poikaa ja Pyhää Henkeä.

Venäjän vaakunan sisään on kuvattu toinenkin vaakuna – vaakuna vaakunassa. Kaksipäisen kotkan rinnassa on nimittäin Moskovan vaakuna. Siinä kristitty ritari Pyhä Yrjö, jonka venäläiset ja ortodoksit tuntevat nimellä Georgios Voittaja, ratsastaa valkoisella ratsulla ja surmaa lohikäärmeen keihäällä. Tämä on vanha kristillinen kuva-aihe ja hyvin suosittu ikoneissa.

Vanhan kristillisen legendan mukaan Georgios, joka oli roomalainen sotilas ja kristitty marttyyri (k. 303), surmasi lohikäärmeen Silene- tai Selem-nimisen kaupungin lähellä Libyassa. Sen seurauksena kiitolliset kyläläiset hylkäsivät pakanuuden ja kääntyivät kristityiksi.

Kuten tiedämme, lohikäärme on Raamatussa ja nimenomaan Ilmestyskirjassa paholaisen symboli (Ilm. 12). Tunnemme Ilmestyskirjan symboliikasta myös valkoisen hevosen (Ilm. 6:2 ja 19:11). Valkoinen hevonen viittaa joko lopunajan imperialismiin eli suurvaltojen laajentumispolitiikkaan (Ilm. 6) tai – toisaalla Ilmestyskirjassa – itse Herraamme Jeesukseen Kristukseen (Ilm. 19). Libya puolestaan mainitaan yhtenä Googin kumppanina (Hes. 38:5, Puut = Libya).

Onko Venäjän vaakunassa profeetallinen viite siitä, että juuri kristillinen Venäjä johtaa lopunaikana taistelua pimeyden voimia ja Antikristusta vastaan?

Ei kahta ilman kolmatta

Venäjä on maailman suurin ortodoksinen maa sekä kristinuskon ja perinteisten kristillisten arvojen puolustaja länsimaista rappiota ja toisaalta islamisaatiota vastaan. Profeetta Daniel ennustaa ”Pohjan kuninkaasta”, joka yleisen tulkinnan mukaan on Antikristus, ja kertoo hänen sotamenestyksestään seuraavaa:

”Hän hyökkää myös Ihanaan maahan [Israel], ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa. Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä. Hän valtaa kulta-ja hopea-aarteet ja kaikki Egyptin kalleudet, ja libyalaiset ja etiopialaiset liittyvät häntä seuraamaan. Mutta sanomat idästä ja pohjoisesta säikähdyttävät häntä, ja hän lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia ja vihkimään heitä tuhon omiksi. Hän pystyttää hovitelttansa meren ja pyhäkön ihanan vuoren välille. Mutta hänen loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta” (Dan. 11:41-45).

Mahdollisesti ”sanomat idästä ja pohjoisesta”, jotka säikähdyttävät Antikristusta, viittaavat kristilliseen Venäjään. Nimenomaan Venäjä on se, joka tulee kukistamaan Antikristuksen ja hänen valtakuntansa, samalla tavoin kuin Venäjä oli ratkaisevassa asemassa natsi-Saksan kukistamisessa. ”Mutta hänen [Antikristuksen] loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta” (Dan. 11:45).

Todennäköisesti pyhällä Venäjällä tulee olemaan lopunaikoina tärkeä rooli antikristillisen lännen vastapoolina. Tämä asetelma on selkeästi havaittavissa jo nykyisessä maailmantilanteessa. Joka tapauksessa näemme, että vanha (ja uusi) Venäjä on perinteisesti hyvin kristillinen maa. Historiansa aikana Venäjä on lyönyt jo kaksi ”antikristusta”: Napoleonin ja Hitlerin. Ei kahta ilman kolmatta?

TL


Kristus Vapahtajan katedraali

-------------------------------------

”Nokialaisen” kommentti: Minulle särähti silmään tuo aika erikoinen lausuma Venäjästä, joka tulisi TL:n mukaan olemaan se, joka kukistaa Antikristuksen ja hänen valtakuntansa. Onkohan todella näin raamatullisesti?! Ilmestyskirjan luvussa 19 sanotaan, että se on itse Jeesus Kristus ja hänen sotajoukkonsa, jotka tuhoavat Pedon ja sen joukot Harmagedonin taistelun yhteydessä. Lisäksi apostoli Paavali sanoo Toisessa Tessalonikalaiskirjeessä (2. Tess. 2:8), että Jeesus Kristus surmaa laittoman eli kadotuksen lapsen (Antikristus) suunsa henkäyksellä ja tuhoaa hänet tulemuksensa ilmestyksellä. Venäjä puolestaan Kiinan ohella lasketaan kuuluvaksi Ilmestyskirjassa mainittuihin Idän kuninkaisiin tällä hetkellä (Ilm. 16:12). Toki Herra käyttää näitä Idän kuninkaita omiin tarkoitusperiinsä eli ne ovat eräänl. Jumalan ruoska luopuneelle Lännelle, kuten aikoinaan mm. mongolit ja hunnit olivat riesa Rooman valtakunnalle.

2 kommenttia:

  1. Minusta ortodoksinen kirkko on kyllä opillisesti aika arveluttava...

    VastaaPoista
  2. Hieman myös särähtää korvaan tuo natsi-Saksan ja Hitlerin kukistaminen IImaailmansodan loppuksi...minulla on hieman eri käsitys, johtuuko sitten vääristyneestä länsimaisesta historiankerronnasta, venäjän osuudesta tässä kukistuksessa.

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com