Tietoja minusta

Olen 56-vuotias poikamies ja ex-nokialainen. Ennen urheilin maallisesti, mutta nyt kilvoittelen hengellisesti päästäkseni maaliin (1 Kor. 9:24-27). Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne. (2 Piet. 1:19) NIV-käännöksestä mottoni: Have nothing to do with the fruitless deeds of darkness, but rather expose (=paljastaa) them. (Efesolaiskirje 5:11) sekä tietenkin "Sillä ei ole mitään salattua, mikä ei tule ilmi, eikä kätkettyä, mikä ei tule tunnetuksi ja joudu päivän valoon." (Luukas 8:17)

Hae tästä blogista

Tässä tuon esille aikaamme koskevia profeetallisia katsauksia Raamatun profetioiden valossa. Näihin kuuluu myös eksytysten paljastaminen, koska Jeesus varoitti niistä (Matt. 24:4-5,11,23-26). Olen toiminut Cutting Edge Finland -sivuston toisen toimittajan virassa omilla kirjeilläni ja artikkeleiden suomentajana nimimerkillä "nokialainen". Tähän pyrin aina silloin tällöin myös panemaan suomennettuja artikkeleita englanninkielisistä profeetallisista sivustoista sekä tietenkin omia kirjoituksiani.

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Johtaako Ukrainan konflikti 3. maailmansotaan? VIISI TOSIASIAA TIEDETTÄVIKSI

Tässä Denison Foorumin kulttuurikommentaari ajankohtaisesta aiheesta, kun 3. maailmansota kolkuttelee ovella. Jutun suomensi: Olli R.

------------------------------

JOHTAAKO UKRAINAN KONFLIKTI 3. MAAILMANSOTAAN? 5 TOSIASIAA TIEDETTÄVIKSI

http://www.denisonforum.org/cultural-commentary/1129-will-ukraine-conflict-lead-to-wwiii-5-facts-to-know

Category: Cultural Commentary
Published: Friday, 01 August 2014 05:30
Written by Jim Denison



http://www.denisonforum.org/store/download/16-life-and-faith-of-vladimir-putin
Time-lehden uusi kansilehti kuvailee nykyistä konfliktia Venäjän ja Lännen välillä termillä ”Kylmä Sota II”. Voisiko se paheta? Koska maailma muistaa 1. maailmansodan alun sata vuotta sitten, jotkut varoittavat että uusi maailmansota voisi alkaa Ukrainassa. Esimerkiksi Britannian pääministeri pääsi otsikoihin tällä viikolla väitteellään että Venäjän tunkeutuminen itäiseen Eurooppaan on pelottavan samankaltainen toimi kuin se mikä johti 1. ja 2. maailmansotaan.

Miksi Venäjän presidentti Vladimir Putin tukee kapinallisia Ukrainassa? Pohdi viittä tosiasiaa.

Ensimmäinen on väestötieteellinen. Venäjä on äidinkieli useimmille ihmisille jotka asuvat itäisessä Ukrainassa. He tukivat entistä Ukrainan presidenttiä Viktor Janukovitshia ja hänen venäläismielistä politiikkaa. Putinille, nämä ihmiset ansaitsevat päättää haluavatko he olla osa Venäjää vai osa Ukrainaa.

Toinen on kulttuurinen. Alkaen 18. vuosisadalta vuoteen 1918 asti, Ukraina oli muodollinen osa Venäjää. Vuonna 1922 siitä tuli Sosialististen Neuvostotasavaltojen Liiton perustajajäsen ja jäi osaksi Neuvostoliittoa kunnes Neuvostoliitto hajosi vuonna 1991. Useimmat ukrainalaiset idässä ovat säilyttäneet kulttuuriset ja tunnesiteet Venäjälle.

Kolmas on poliittinen. Putin väittää, että kapina, joka johti Janukovitshin kukistumiseen helmikuussa 2014, oli laiton, ja kieltäytyy tunnustamasta uutta presidenttiä Poroshenkoa.

Neljäs on taloudellinen. Putin pyrkii luomaan Euraasian Talousunionin torjuakseen NATO'n ja Euroopan Unionin. Hän haluaa Ukrainan olevan osa tätä uutta taloudellista järjestystä.

Viides on sotilaallinen. Venäjää vastaan on hyökätty toistuvasti sen läntisen rajan kautta. Esimerkkeinä ovat mongolit Tšingis-kaanin johtamana 13. vuosisadalla, Napoleonin armeijat vuonna 1812, sekä Hitler ja Kolmas valtakunta 2. maailmansodan aikana. Monet Lännessä unohtavat että enemmän venäläisiä kuin juutalaisia kuoli Toisessa maailmansodassa. Putinille, Ukrainan alue on ratkaisevan tärkeä Venäjää puolustettaessa.

Tässä on traagista ironiaa: molemmin puolin tätä konfliktia on oletettavasti kristittyjä. Eurooppa on perinteisesti ollut osa kristikuntaa, kun taas 90 prosenttia Venäjän väestöstä samaistuu nyt Venäjän ortodoksiseen kirkkoon. Kuitenkin kirkot Ukrainassa ja Venäjällä lietsovat kansallismielistä kiihkoa, joka ruokkii tätä konfliktia. Miten kristityt voivat sotia toisiaan vastaan? Tässä yksi vastaus: vähemmän kuin 10 prosenttia Venäjän väestöstä tosiasiallisesti osallistuu jumalanpalveluksiin, samalla kun prosenttiosuus suurimmassa osassa Eurooppaa on jopa pienempi.

Väittäen seuraavansa Rauhan Ruhtinasta ei ole sama asia kuin Hänen seuraamisensa. Johanneksen evankeliumin luvussa 17, Jeesus rukoili uskovien puolesta ”että he kaikki olisivat yhtä, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt” (jae 21). Voisitko liittyä Häneen tuossa rukouksessa Ukrainan ja Venäjän kristittyjen vuoksi, ja ristiriitojen tähden joita elämässäsi on tänään?



KIRJOITTAJASTA:

James C. Denison, Ph.D., on aiheasiantuntija kulttuurillisissa ja ajankohtaisissa asioissa. Hän perusti Denison Foorumin totuus- ja kulttuuriaiheisiin liittyen (Denison Forum On Truth and Culture), ei-lahkolaisen ”ajatushautomon”, tarkoituksenaan kytkeä ajankohtaisia asioita Raamatun totuuteen, vuonna 2009.

Dr. Denison kirjoittaa kulttuurisia kommentaareja jotka on saatavilla osoitteesta http://www.denisonforum.org/subscribe. Hänen ilmaista päivittäistä kommentaaria jaetaan ympäri maailman 85,424 tilaajalle yli 200 maassa. Hän kirjoittaa The Dallas Morning News'iin, osallistuu viikoittaiseen ”Texas Faith Forum'iin” ja on kolumnistivieras The Christian Post'ille.

Hän on myös opettanut maailman uskontoja 25 vuoden ajan neljässä seminaarissa. Hän on puhunut Kiinassa, Kuubassa, Brasiliassa, Australiassa, Euroopassa, Israelissa, Kreikassa, Egyptissä, Bangladeshissa ja Turkissa, sekä toiminut lyhyen aikavälin lähetyssaarnaajana Itä-Malesiassa, Kaakkois-Aasiassa. Hän johtaa myös usein opintomatkoja Israelissa, Kreikassa ja Euroopassa.

Dr. Denison toimii tällä hetkellä Baylor Health Care System'in hallituksessa ja puheenjohtajana Dallas Baptist University'n neuvottelukunnassa. Hän opettaa Ph.D. -seminaareissa ja jatko-tason luokissa Dallas Baptist University'ssa ja toimii yhtenä opettajana B. H. Carroll Theological Institute'ssa. Hän on opettanut Southwestern Baptist Theological Seminary'n tiedekunnassa ja McAfee School of Theology'ssa, ja on toiminut Dallas Baptist University'n, George W. Truett Theological Seminary'n, ja Center for Christian Ethics at Baylor University'n hallituksissa.

Ennen DFTC'n perustamista, tohtori Denison oli pastori Park Cities -baptistiseurakunnassa, 10,000 jäsenen seurakunta Dallasissa, Teksasin osavaltiossa. Hän myös toimi pastorina Midland'issa ja Mansfield'issa, Teksasin osavaltiossa, ja Atlantassa, Georgian osavaltiossa. Hän sai filosofian tohtorin (Ph.D.) arvonimen uskonnonfilosofiassa ja jumaluusopinmestarin (Master of Divinity) arvonimen Southwestern Baptist Theological Seminary'sta, ja vielä jumaluusopintohtorin (Doctor of Divinity) arvonimen Dallas Baptist University'sta.

Hän on seitsemän kirjan kirjoittaja:
  • Radical Islam: What You Need to Know
  • Wrestling with God: How Can I Love a God I’m Not Sure I Can Trust?
  • The Bible–You Can Believe It: Biblical Authority in the Twenty-First Century
  • The Myth and the Manger
  • Life on the Brick Pile: Answers to Suffering from the Letters of Revelation
  • Seven Crucial Questions About the Bible
  • It’s Your Mission: The Church’s Responsibility to the Least of These
Hänen vaimonsa, Janet, on kirjailija ja puhuja (www.janetdenison.com). He asuvat Dallasissa ja ovat vanhempia kahdelle pojalle: Ryan'ille, joka on valmistunut Truett Seminary'sta; ja Graig'ille, joka on vastavalmistunut Dallas Baptist University'sta.

1 kommentti:

  1. Kiitos Olli. Mukavaa kun jaksat suomentaa ja julkaista tärkeitä ja ajankohtaisia artikkeleita. Jumalan siunausta:)

    VastaaPoista

Google Website Translator Gadget

Hae tästä blogista (täsmähaku)

Loading

Lukijat (jos lukijat ei näy, mene osoitteeseen nokialainen.blogspot.com.br)

Sivuja

Donald Trumpista artikkeleita ja sivustoja

Blogiarkisto

Uusi Vieraskirja (sis. ajankoht. linkkejä) -- Guestbook and The Conversation Forum (alkoi 25.3.2015)

Thomas Kämperin Facebook-tili – ajankohtaista tietoa yhä hullummaksi käyvästä läntisestä maailmasta (lähinnä Pohjois-Amerikka ja EU)

DOKUMENTTI: Tällainen on uusi Suomen presidentti Alexander Stubb

Posi TV – Ilkka Tiaisen nettitelevisiokanava jossa kerrotaan totuutta (mm. erikoisuutislähetyksiä)

Presidentti Niinistön jäähyväispuhe eduskunnassa 7.2.2024 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Jussi Halla-ahon puhe Kiovan parlamentissa 25.11.2023 – Kommentaattorina päätoimittaja Janus Putkonen

Dokumenttielokuva Janus Putkosesta (tekstitys suomeksi)

Donbass-dokumenttielokuva

Yle Watch: Kuinka poliittinen johtomme huorasi Suomen USA:n ilmaiseksi etuvartioksi

Hal Turner – Latest News

Uusi MV-Lehti – Riippumaton uutispalvelu

Telegram-kanava The Finnish Awakening

Kreikkalainen sotasivusto WarNews 24/7 (käännä englanniksi tai suomeksi)

Israel News Live by Steven Ben-Nun -- ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava

Käyttäjän THEREALGSNEWS (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Käyttäjän GrandSupremeNews (Luis Santiago) ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Trump koronarokotteen isä ja Lähi-idän petos

Herätysvideo niille, jotka eivät vielä usko, että koronarokotus liittyy ”salaliittoon.” (Videolla puhuu pääasiassa tohtori Yuval Harari, Klaus Schwab'in ja WEF:in pääneuvonantaja. Hän on juutalainen ja asuu ”miehensä” kanssa Jerusalemissa.)

Yksi ainoa totuus, eli Suomen media ja Ukrainan kriisi

Venäjä Tuhoaa Suomen – Jos Suomi Liittyy Natoon

Sotilasasiantuntijan VAROITUS: Nato-jäsenyys tuhoaa Suomen

Venäjä-pakotteet osuvat omaan nilkkaan

Miten koronapandemia tehtailtiin? – David Icke

45 Biblical Reasons Donald J Trump is the Antichrist - FULL VIDEO | Bible Prophecy 666

EKSYTTÄVÄ VÄÄRÄ ISRAEL YSTÄVYYS - KANSAKUNTIEN LIITTÄMINEN JERUSALEMIN 3. TEMPPELIN RAKENTAMISEEN JA SEN UHREIHIN (Petri Kuusela Facebookissa)

Amerikan vapaamuurari-perustajaisät omistivat maan Saatanalle vuodesta 1791, 1890-luvun loppupuolelle (Cutting Edgen artikkeli)

Paul Begleyn ajankohtaisprofeetallinen YouTube-kanava -- uusia videoita päivittäin maailman tilanteesta

Thomaksen NWO-blogi -- uusi maailman (epä)järjestys (tässä julkaisu: Suomi ja NWO)

E-mail: nokialainen.info (at) gmail.com